Overal waar we komen

EX-NAC: ´Goetzee in gesprek met Roda JC´

DeWeesJr

Volgens journalist Bjorn Thimister is Justin Goetzee in gesprek met Roda JC. Bij Roda JC zijn ze momenteel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur.

Goetzee was vorig seizoen solidair aan de ontslagen Hans Smulders en vertrok naar Jumbo-Visma. Daar vertrok de algemeen directeur alweer na acht maanden. 

Bij Roda JC rommelt het al heel het seizoen. Eerst was er een hoop heisa rondom oud-eigenaar De la Vega. Nu heeft de club al een tweede interim-directeur en is het nog steeds op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Goetzee heeft concurrentie van oud-verdediger Johan de Kock.

Bron:
B-Side Rats, Bjorn Thimister
Vorig bericht
NAC wil spelverdeler halen 40 reacties
Volgend bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #2 10 reacties
Terug naar overzicht
22 Reacties
99    
Wanny

Als je nou jezelf en je gezin de vernieling in wil helpen, dan moet je daar instappen.

0    
Sjak

Succes Justin !!!

8    
Peer

Bij NAC hebben ze ook een goede AD nodig

-33    
@Peer

En dus niet Justin.. ;-)

-12    
sjef de gevulde koek

Was maar gebleven nu zitten wij met een Fries die er geen kut van snapt en totaal niet geloofwaardig is en alles weg lacht. Grootste fout van de afgelopen 10 jaa rom deze onbenul aan te stellen. Met Tim Gillessen en Justin was het wel anders gelopen nogmaals zucht!!

99    
Wanny

Als je nou jezelf en je gezin de vernieling in wil helpen, dan moet je daar instappen.

-21    
RaraNAC

Tja, ik denk dat er bij NAC nooit een echte grote schoonmaakt komt. Om deze reden blijven er poppetjes op de verkeerde plekken komen.
Zo nu ook, de Friese omhooggevallen PR man van de dopinggebruiker Armstrong.

Overigens wens ik lichtgewicht Goetzee het allerbeste.

Zo. M’n glas azijn is weer leeg.

44    
Ivo

Hoe kan een algemeen directeur ooit functioneren als je vanuit de bovenlaag Aandeelhouders/RVC continu gepasseerd wordt. Goetzee had de pech dat hij een op hol geslagen Smulders naast zich had, die de ene na de andere miskoop deed, en de zwakste NAC-selectie in jaren samenstelde.

Als Smulders ipv 35 matige 25 redelijke spelers had vastgelegd, dan was Goetzee er nog geweest.

Overigens staat de teller nu ook weer op 34 spelers. We hebben niks geleerd.

15    
Arie

@IVO

Vooral dat laatste, iedereen gaat daar gemakshalve aan voorbij. Nu dient gezegd te worden dat veel contracten voor jeugdspelers zijn die grotejongenscontracten hebben gekregen, maar je zit inderdaad wel weer aan een selectie van boven de 30 spelers.

Tim Gillissen laten lopen kan daar nog wel bij als blunder. Het is echt ongekend hoeveel potentieel er bij een club structureel om zeep geholpen kan worden.

15    
Ivo

@Arie

Ik snap dat je bepaalde talenten uit de jeugd niet wil of kan laten lopen. Omdat de kwaliteit er vanaf druipt. Maar wie was de laatste jeugdspeler die na NAC nog echt stappen omhoog heeft gezet? Gudelj? Seuntjens? Voor alles wat daarna kwam was NAC het eindstation.

Bij van Hecke heb ik goede hoop, als die jongen nog beter wordt gaat hij een mooie carriere tegemoet.

Op het middenveld hebben we nu al 5 jonge spelers onder contract: Azzagari, Agougil, van der Gaag, Reuvers en nu ook Vanacker. Ik vind dat dus al te veel. Dan huren we er ook nog eens 2 jonge spelers bij. En er komt nog een sterkhouder. Waar moeten die jonge gasten dan spelen?

Dan hebben we ook 5 spitsen: Stokkers, Sydney, Dogan, Filipovic Kudimbana

We hebben 4 linksbacks: Noblejas, Mashart, Carolina, Leigh

En 6(!) centrale verdedigers: Riera, Monsalve, Rosler, van Hecke, Siereveld, Klomp.

Het is echt overdaad, veel te veel. Dit komt voor een deel uit het verleden, maar ook Tom vd A heeft al de nodige contracten uitgedeeld.

Ik ben echt van mening dat NAC met 25 spelers (18 echte selectiespelers en 7 jonge talenten) een voldoende brede selectie kan hebben.

27    
Guuske

De beste man moet ook gewoon zijn rekeningen betalen eind vd maand. En dus ook gewoon werken voor zn geld. Als hij dat bij Roda kan, prima toch.

-1    
Arie

@IVO

100% eens. Met zoveel "echte" contractspelers komt de jeugd er toch nooit tussen en ontwikkelen ze zich niet. Dan kun je contracten uitdelen wat je wilt, maar ben je gewoon eigen kapitaal aan het vernietigen. Zeker als je huurspelers moedwillig op blijft stellen die niet consequent meer brengen dan eigen spelers.

Over Leigh blijft het ook verdacht stil trouwens. Aberdeen zou de koopoptie toch lichten deze winter?

Carolina en Van Anholt hadden allang weg moeten zijn, desnoods door contractontbinding. Als ze hun contract uitzitten ben je meer kwijt.

5    
Breda

Opeens is Tim Gilissen de verlosser die we hebben laten lopen.... Wat een onzin.
Tim was zeker geen garantie geweest voor een beter elftal. Met een flink budget een paar spelers inpassen is echt iets anders dan zonder geld 2 elftallen weg moeten brengen en nauwelijks budget hebben om iets terug te halen,
De enige CV die Tim bij NAC had op TD gebied was het technisch hart en het aanstellen van Dijkhuizen.

Tim of Tom maakt geen wereld van verschil. Mensen die denken dat Tim een Dessers wel even teruggehaald zou hebben begrijpen echt niet hoe de wereld in elkaar steekt.

Het enige waar je zeker van had kunenn zijn is dat Tim goed op de hoogte was van de talenten binnen de club. Maar dat is iets waar Tom ook zeer goed op acteert. Wat dat betreft was er weinig verschil geweest. Er zijn niet veel periodes geweest bij NAC dat er zo veel talenten zijn vastgelegd.

Het enige dat je Tom echt kunt verwijten is dat er geen sterkhouder is gehaald. Een bepalende ervaren "baas" op de het veld.
Maar met een lege portemonee is dat ook echt niet zo makkelijk.

Geef Tom nou de tijd. Er is geen enkele TD die in 6 maanden zonder zak geld een compleet nieuw elftal kan opbouwen.
Daar liggen de zorgen niet. Dat de TD financieel niet ondersteund wordt is iets waar ik me meer zorgen over maak.

12    
Ivo

@Breda

TvdA heeft Filipovic, Kudimbana, Stokkers en Schouten gehaald, die nu al niet niet of amper in het plaatje van de technische staf passen.

En Monsalve en Noblejas die weinig hebben gespeeld en niet of moeilijk wedstrijdfit raken. Ik heb ernstige twijfels over de blessuregevoeligheid van deze spelers. Van Monsalve was dat min of meer bekend. Een gokje, maar gokjes kunnen we ons niet veroorloven.

Olij en Riera waren een schot in de roos, maar dat is echt te weinig.

Ik was een paar maanden geleden nog positiever, maar zoals het er nu voor staat, haalt de nieuwe TD zeker geen voldoende.

0    
geelzwartwit

Goetzee heeft voor financieel herstel gezorgd. Dat was meer dan noodzakelijk. Dat was ook waar zijn kracht zat. Met hardwerken en een heleboel kruimels bijelkaar de boel financieel terug in leven brengen.
Zijn opvolger had het zwaargewicht moeten zijn die op die basis sterk kon doorpakken. Iemand van de grotere deals, iemand die direct uit zijn eigen netwerk een grote hoofdsponsor en shirt sponsor bij aanstelling zou meebrengen.

We kregen na een lange zoektocht een sollicitatie van Eisinga en dat werd hem dan.

Daarnaast zijn we gestart met een extra aandelen uitgifte van 1 miljoen om gaten te dichten en is extra seizoenkaarten geld ook ergens voor gebruikt.

Goetzee heeft puin geruimd zijn opvolgers is met een tekort van 1 miljoen aan de slag gegaan...

Ga direct terug naar start u ontvangt geen geld.

2    
De Naccer uit Bavel

Hmm Justin niet doen.. iemand van boven Eindhoven krijgt geen poot aan de grond in het Limburgse. Daar heb je niets te winnen. ik zou het nooit doen als ik jou was.. beter terug naar NAC. ik vond dat je het best oke deed bij NAC. wat verwacht je te winnen daar? Het is een takke-eind weg daar..

3    
Henri

Lees hier ineens de naam van Johan de Kock. Een man met een erg mooie carriere, goede opleiding en enorm veel ervaring op het veld, buiten het veld en bestuurlijk. Waarom is deze man nooit door NAC benaderd voor de AD functie? Hetzelfde geld min of meer voor de door GeelZwartWit genoemde Dick van Burik ook veel ervaring als speler van Ajax, NAC en Hertha BSC en als onderhandelaar in zijn functie van spelersmakelaar. Beiden hebben enrom veel contacten in metname het Duitse voetbal. Daar waar WII nu een groot deel van zijn succes aan te danken heeft dankzij de HSV contacten van hun TD JM.
Met alleen deze twee namen praat je toch al over heel wat meer ervaring en netwerk dan de huidige AD en TM.

4    
Badeend

Enkelen van mijn medesupporters hierboven raken aan waar het probleem zit, al doen ze dat misschien soms onbewust.

De grote schoonmaak - die verdomde NAC-cultuur van pappen en nathouden, van éérst gezelligheid en dan pas presteren. Dáár moet aan gewerkt worden.

Daarnaast doe je Goetzee gewoon keihard tekort als je het erover hebt dat hij het 'financieel opveegde'. De belangrijkste bijdrage van Goetzee was dat hij in staat was al die clubjes binnen NAC weer enigszins op een lijn te krijgen. Een jaar later is de totale anarchie weer een feit, en zie dat maar eens op te lossen.

De suggestie van Van Burik, hoewel aardig verzonnen, is een faliekante miskleun en geeft óók precies aan waar een van de problemen zit. Volgens de mensen die dit soort types naar voren schuiven of de huidige technisch manager of voormalige TD's afrekenen op welke gehaalde spelers er wel of niet in de basis staan, is dat dus het belangrijkste wat een TD moet kunnen - spelers halen. Wat een onzin.

De TD moet ervoor zorgen dat er een goede organisatie staat, waar (in het geval van NAC) de jeugdopleiding een grote rol heeft en daarnaast de juiste mensen in de technische staf rondlopen. Aansturen van de scouting (die door überklaploper Jeffrey van As professioneel te gronde gericht is) en het bij elkaar brengen en houden van de technische mensen binnen de club. Als je dat een technisch hart wil noemen, mij best.

Die ontzettend domme kortzichtigheid om een TD (of TM) af te rekenen op gehaalde spelers, is precies de reden waarom enkelen hier nog steeds durven te beweren dat "Van As het zo slecht nog niet gedaan heeft". Kijk even naar Ado, hoe die er nu voorstaan en hoe hij daar óók uitgekotst is. En het einde is daar nog niet in zicht met de salarissen die ze daar betaald hebben.

Terug naar Goetzee - ik snap hem denk ik wel. Hij heeft het buiten de voetbalwereld geprobeerd, dat is niet gelukt (ik heb geen idee om welke reden, ik heb niks met wielrennen) en moet/wil ook gewoon weer aan de slag. Roda heeft natuurlijk hetzelfde probleem als NAC had toen hij aantrad - en nu weer heeft. Die onrust en verdeeldheid. Ik ben benieuwd.

4    
henk

@Badeend
Vraag is of Goetzee die clubjes daadwerkelijk op een lijn kreeg. De anarchie ontstond al direct toen hij weg was. Als je een organisatie goed weg zet en men echt op een lijn is gekomen, dan zou dat toch langer goed mogen gaan ook als de AD is vertrokken. Misschien is het teveel om dat bij NAC te verwachten en ligt niet aan Goetzee, maar is het onder de huidige omstandigheden niet makkelijk presteren. Toch verwacht ik meer, ook van het management.

1    
Calimero

Als je een zelfingenomen narcist aan het roer wil dan moet je Justin halen. Verschrikkelijk hoe deze man over zichzelf praat.....schouderklopjes...veren bah bah. Ik ben er nog steeds niet overheen...die enge nieuwjaarsreceptie van 2018-2019. Het leek wel of onze lieve heer afscheid nam van NAC. Gewoon zelf een uur aanhalen wat je allemaal enorm goed gedaan hebt....Succes in Limburg!

4    
Nachoreca1

Verder is hij niet echt labiel en wispelturig hoor...man man man

2    
Buurman

Justin Goetzee deed het in verhouding tot andere NAC leiders zo slecht nog niet. Sterkste punt, communicatie. Laten we gewoon eerlijk zijn t.o.v. Goetzee en Smulders zijn we er gewoon weer verder op achteruit gegaan. En uiteindelijk zie je dat terug op het veld waar het moet gebeuren. Goetzee is wellicht geknipt voor Roda. Omdat hij daar verschillende groepen moet gaan verbinden. En dat kan hij. Na twee jaar is het dan tijd voor iemand anders. Iets is bijna nooit helemaal wit of zwart. Zo vind ik onze TM capaciteiten hebben in tegenstelling tot onze AD. Maar langs of boven Tom moet enkele jaren een ervaren TD komen. Althans zo denk ik erover. Aandeelhouders c.q. financierings structuur dient te veranderen. En onze AD gaat het niet maken. Maar noem eens namen ? Ik weet ze niet.

1    
Heksenketel

Dan wens ik ze bij Roda veel sterkte. Goetzee kan echt wel wat, maar is zeker geen algemeen directeur.

Laad alle berichten na dit bericht in