Overal waar we komen

Ex-NAC: Hooi op weg naar Israël

DeWeesJr

Elson hooi vertrekt volgens Omroep West naar Hapoel Ra'anana. Het contract van de vleugelaanvaller liep aan het einde van het seizoen af en daarom was dit de laatste kans voor ADO om nog iets Hooi te verdienen.

Volgens Omroep West krijgt de ploeg uit Den Haag nog 15.000 euro voor de aanvaller. Onder Alfons Groenendijk speelde de buitenspeler nog regelmatig, maar sinds zijn vertrek moest de oud-speler van NAC het doen met invalbeurten. Hooi speelde bij NAC in de jeugd en speelde 62 wedstrijden in het eerste elftal. Doordat de 27-voudig international in de jeugd uitkwam voor NAC, zal de Parel van het Zuiden nog een klein bedrag overhouden aan deze transfer. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep West
Terug naar overzicht
8 Reacties
9    
Naccie1912

Fijn voor Hooi als hij daar wel speeltijd krijgt, snelle jongen op de vleugel maar helaas te weinig bruikbare voorzetten.

Even offtopic (sorry BSR). Maar begin me nu toch stiekem wel een klein beetje zorgen te maken. Voor en aan de start van de transferwindow wordt er geroepen door directie e.d. dat er spelers bij moeten etc. Maar tot op heden is alleen de trainer de laan uitgestuurd. Dat versterkingen niet kwamen voor het trainingskamp begrijp ik, maar de competitie is inmiddels alweer gestart.
Begrijp ook wel dat spelers verder kijken en niet direct toezeggen als de transferwindow nog open is, maar toch zit het me niet helemaal lekker.

3    
Heksenketel

NAC zal aan deze kleine snelle man nog een klein bedrag overhouden. Een groot bedrag zou natuurlijk ook niet bij hem passen :-). Succes!!

-4    
Sankah

Ik dacht dat een opleidingsvergoeding bij internationale transfers altijd een vast bedrag per (opleidings-)jaar was.

Ik lees op internet echter dat er een uitzondering is, wanneer een speler een transfer maakt naar de zgn. 4e categorie. Als dat hier het geval is, ontvangt NAC dus niets.

Weet iemand hoe dit nu zit bij een transfer als deze?

------------------------------------------------------------------------------

Een voetbalclub heeft recht op een opleidingsvergoeding indien:
1.de speler zijn eerste contract als ‘professional’ heeft ondertekend bij desbetreffende club en;
2.de speler een transfer maakt. Dit geldt voor elke transfer tot en met het einde van het seizoen dat hij drieëntwintig wordt.

Volgens FIFA begint de periode waarin een speler wordt opgeleid vanaf het seizoen dat de speler de leeftijd van twaalf bereikt. Vervolgens duurt deze opleiding in principe tot en met het seizoen waarin de speler de leeftijd van twintig bereikt.[1]

Categorieën
Volgens de reglementen van KNVB is de hoogte van de opleidingsvergoeding afhankelijk van het antwoord op de vraag ‘of de club die de speler koopt een amateurvereniging of BVO is’. FIFA laat nationale bonden hun clubs in vier categorieën onderverdelen. Bij deze onderverdeling dient door nationale bonden te worden gekeken naar het niveau van de club en naar het bedrag dat door de club in de jeugdopleiding wordt geïnvesteerd. De opleidingsvergoeding is volgens FIFA RSTP afhankelijk van de opleidingscategorie waar de voormalige club van de getransfereerde speler is ingedeeld.[2]

Categorie 1 geldt als de hoogste en categorie 4 als de laagste opleidingscategorie.[3] Voor elke (bij FIFA aangesloten) confederatie zijn, per categorie, bedragen vastgesteld. De opleidingskosten zouden volgens FIFA in overeenstemming moeten zijn met de jaarlijkse financiële investering die een club had moeten doen om zelf een professionele speler op te leiden.[4] Hier is het verschil in opleidingskosten dan ook uit af te leiden, gezien opleidingen in ‘minder grote confederaties’ over het algemeen ook minder kosten.

Er dient overigens wel rekening gehouden te worden met de jeugdige leeftijd van spelers. FIFA heeft namelijk artikel 5 lid 3 FIFA RSTP opgesteld zodat de vergoeding voor hele jonge spelers niet buiten proporties zou raken.[5] De opleidingsvergoeding van spelers zal vanaf het seizoen dat spelers twaalf worden tot en met het seizoen dat deze spelers vijftien worden, zijn gebaseerd op de bedragen uit categorie 4.[6]

Confederatie Categorie 1 Categorie 2 Categorie 3 Categorie 4
AFC – $ 40.000 $ 10.000 $ 2.000
CAF – $ 30.000 $ 10.000 $ 2.000
CONCACAF – $ 40.000 $ 10.000 $ 2.000
CONMEBOL $ 50.000 $ 30.000 $ 10.000 $ 2.000
OFC – $ 30.000 $ 10.000 $ 2.000
UEFA € 90.00060.00030.00010.000
Bedrag in dollars/euro’s per jaar per categorie -> [7]

Uitzonderingen
Op het ontvangen van een opleidingsvergoeding bestaan drie algemene uitzonderingen. Een opleidingsvergoeding hoeft niet betaald te worden indien:[8]
•de club waar de speler vandaan komt het contract heeft opgezegd zonder dringende reden (ook wel just cause genoemd).[9] Dit geldt overigens slechts voor desbetreffende club, niet voor de clubs waar speler daarvoor heeft gespeeld;[10]
•de speler een transfer maakt naar een club uit de vierde categorie;
•de speler terug de amateurstatus verwerft bij een overgang naar een amateurclub.

Naast deze algemene uitzonderingen bestaat op grond van artikel 6 RSTP ook nog een speciale uitzondering voor transfers die binnen de Europees Economische Ruimte plaatsvinden: indien een speler van een lage naar een hogere categorie transfereert, wordt het gemiddelde genomen van de opleidingskosten die zouden moeten worden betaald.[11] Wanneer de speler van een hogere naar een lagere categorie club transfereert, worden de opleidingskosten gebaseerd op de trainingskosten van de lagere categorie.

5    
[email protected]©

Een financiële meevaller! Van dit bedrag kunnen we het busje van de jeugdopleiding nog eens vol gooien aan de pomp. Of misschien weet TvdA voor dit bedrag nog wel een leuke transfervrije speler uit Tweede Provinciaal van Albanië uit zijn scoutingssoftware te toveren?

-4    
Bou

Tis toch wel bewonderingswaardig hoe Hooi iedere keer weer aan een club komt hahaha

-8    
willem 4,5

Hij nam Hooi op zijn vork! Zoals altijd een oud NAC speler (behalve Glen Helder) succes Elson, en als het je niet bevalt kun altijd nog naar de klaagmuur.

9    
Naccie1912

Fijn voor Hooi als hij daar wel speeltijd krijgt, snelle jongen op de vleugel maar helaas te weinig bruikbare voorzetten.

Even offtopic (sorry BSR). Maar begin me nu toch stiekem wel een klein beetje zorgen te maken. Voor en aan de start van de transferwindow wordt er geroepen door directie e.d. dat er spelers bij moeten etc. Maar tot op heden is alleen de trainer de laan uitgestuurd. Dat versterkingen niet kwamen voor het trainingskamp begrijp ik, maar de competitie is inmiddels alweer gestart.
Begrijp ook wel dat spelers verder kijken en niet direct toezeggen als de transferwindow nog open is, maar toch zit het me niet helemaal lekker.

-4    
willem 4,5

Misschien kunnen we PvH weer eens op pad sturen om een paar spelers aan te trekken die er voor kunnen zorgen dat we gaan promoveren, tenslotte hebben we daar goede ervaringen mee.

1    
Dirk

Lees net op voetbalprimeur dat az het contract van Fred Friday heeft ontbonden. Hopelijk leest TvdA het niet, voordat ie fredje gaat bellen 😭😭

Laad alle berichten na dit bericht in