Overal waar we komen

Vandepitte: "Doel is terugkeren op het veld, bij NAC"

DeWeesJr

Gianni Vandepitte hoopt weer snel helemaal fit te zijn. De 19-jarige Zeeuw herstelt momenteel van een zware knieblessure, die hij in april opliep. De afgelopen maanden werkte hij in Antwerpen aan zijn herstel.

NAC onder 19-speler Vandepitte staat al een flinke poos buitenspel, nadat hij op 4 april zijn kruisband scheurde. Hij vertelt aan PZC wat er destijds gebeurde: "Ik was net terug van een blessure en trainde individueel. Tijdens die training schoot ik met links en klapte door mijn rechterknie. Ik voelde meteen dat het mis was."

De jonge Zeeuw zat destijds dicht tegen een contract aan, maar werd door zijn blessure teruggeworpen. Een profcarrière was opeens ver weg en Vandepitte twijfelde meer dan eens of hij wel weer helemaal fit zou worden: "Ik heb hier ook een keer flink moeten huilen. Dat was twee, drie maanden geleden. Ik voelde steeds een knak in mijn knie. Het kraakbeen was nog niet helemaal hersteld, maar ik dacht toen echt even dat het niet meer goed zou komen. Die onzekerheid kostte veel energie."

Inmiddels zit Vandepitte in de laatste fase van zijn revalidatietraject. Normaal gesproken is hij over anderhalve maand klaar in Antwerpen. Hij koos vorig jaar bewust voor een herstel over de grens, omdat de Belgen veel ervaring hebben met topsporters. Zo wordt de praktijk geleid door de fysiotherapeut van het Belgische elftal en trainde Vandepitte samen met wielrenner Wout van Aert. 

Hoewel Vandepitte koos voor een individueel traject buiten de club, is hij nog regelmatig bij NAC te vinden: "Ik probeer iedere twee, drie weken naar Breda te gaan, bijvoorbeeld als Jong NAC speelt. Willem Weijs is nu hoofdtrainer bij NAC en was vorig seizoen onze trainer bij de Onder 19. Met hem heb ik ook goed contact. Hij stuurde me laatst nog een bericht om te vragen hoe het gaat."

Hoe zijn toekomst er in Breda uitziet, weet hij nog niet: "Daar denk ik nog niet te veel over na. Ik ben blij als ik straks weer kan voetballen, weer lekker tegen een bal kan trappen. Wat er met mij bij NAC gebeurt zie ik later wel. Ze hebben wel altijd uitgesproken vertrouwen in me te hebben. Maar ik moet eerst maar weer eens helemaal fit worden."

Een week of wat voordat Vandepitte geblesseerd raakte, namen wij onderstaand interview met hem en Yassine Azzagari op.

Bron:
B-Side Rats, PZC
Vorig bericht
Van Anholt wil seizoen afmaken bij NAC 16 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Hooi op weg naar Israël 8 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
21    
Basje

Calvin stengs?? 😆

Hopelijk kan hij zijn niveau weer snel oppakken. Ben zelf erg lovend over de jeugd.!

Hup Nac

11    
De Kroonprins

In seizoen 18/19 een aantal keren in actie gezien bij de onder 19. In mijn ogen een groter talent dan SvH. Hopelijk komt hij snel weer terug op niveau.

0    
EDM

PZC... wie heeft in hemelsnaam die naam bedacht... Het zal wel een afkorting zijn van een hele mond vol...

1    
Peter13

@EDM

PZC = Provinciale Zeeuwse Courant

Laad alle berichten na dit bericht in