Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Hyballa staat voor vertrek bij Wisla Krakow

Raskolnikov

Peter Hyballa is binnenkort naar alle waarschijnlijkheid weer clubloos. De trainer presteert ondermaats met zijn club Wisla Krakow en maakte de afgelopen tijd ruzie met spelers en clubiconen. Volgens Poolse media is de maat vol en heeft Wisla besloten na dit seizoen afscheid van Hyballa te nemen.

Hyballa staat met Wisla met nog één wedstrijd te spelen 14e in de Ekstraklasa en voldoet daarmee bepaald niet aan de verwachtingen. De dertienvoudig landskampioen worstelt al langer, maar desondanks had men meer verwacht van dit seizoen. Wisla won al zeven wedstrijden op rij niet en het is ronduit twijfelachtig of de seizoensafsluiter tegen nummer vier Piast wel drie punten op gaat leveren.

Alsof de sportieve malaise alleen al niet genoeg is, maakte de Duitse oefenmeester de afgelopen periode ook nog eens ruzie met zijn spelers en enkele clubiconen. Hyballa ziet het niet zitten in assistent-trainer Kazimierz Kmiecik, die in Krakow tot het meubilair behoort en goed ligt bij spelers en supporters, en verzocht de clubleiding afscheid van hem te nemen. De club weigerde en dus bleef Kmiecik op zijn plek. Dat belangrijke spelers die beslssing steunen, bleek onder meer uit het feit dat Jakub Błaszczykowski na een doelpunt Hyballa straal voorbij liep en in de armen van de assistent sprong.

Dat statement kan niet helemaal los worden gezien van het feit dat Błaszczykowski niet zo heel lang geleden teruggezet werd naar de reserves. Datzelfde lot viel ook Jean Carlos ten deel, die daarover uitgebreid klaagde in de media. Bij de rest van de spelersgroep had Hyballa al kwaad bloed gezet, doordat hij zich niet bereid toonde een training met Pasen te verschuiven. De spelers hadden de trainer verzocht een paar uur later te beginnen, zodat ze met hun familie zouden kunnen ontbijten. Hyballa weigerde en dus stonden de spelers 's ochtends met lange gezichten op het trainingsveld.

Volgens TVP Sport is er dan ook maar één conclusie mogelijk: "Bij de club denken ze dat de coach graag ontslagen wil worden. Dat hij weg wil uit Krakow en er alles aan doet om de chemie in het team te verpesten."

Het heeft er alle schijn van dat de coach na komende wedstrijd zijn zin krijgt en dus opnieuw voortijdig vertrekt bij een club. 

Bron:
B-Side Rats, Sport.pl, TVP Sport
32 Reacties
90   10  
Lipke

Wat een topper. Dit kon natuurlijk niet uitblijven. Die man maakt zichzelf overal belachelijk. Niks over zijn fanatisme, maar een goede trainer is meer dan dat. Teamspirit en een goede sfeer is zeker zo belangrijk.

90   10  
Lipke

Wat een topper. Dit kon natuurlijk niet uitblijven. Die man maakt zichzelf overal belachelijk. Niks over zijn fanatisme, maar een goede trainer is meer dan dat. Teamspirit en een goede sfeer is zeker zo belangrijk.

49   10  
Hertog Jan

Is die kerel geniaal of zit er gewoon een steek bij hem los?
Ik neig naar het 2e.

19   58  
scheppioni

Een uiterst rare gast maar liever een rare gast als trainer met een herkenbaar NAC dan nu een aardige gast ......... jullie wel bekend ! Hyballa en Lokhoff zou wel een match kunnen zijn ...... ?!
Het ga Hyballa verders goed !

6   3  
Peerke

Einzelgänger!

50   11  
Ratjeduneerste

En ook bij Wisla gaat het fout.

Nog steeds mensen hier die roepen dat hij terug moet komen?

Laat overal een spoor van vernieling en intern gezeik achter.

Nee, zijn passie is niet het probleem en ook zijn spelopvatting is goed. Maar die man is totaal niet goed in z'n kop en hoef ik ook niet meer bij onze club te zien.

Het beste Peter!

20   4  
Janus

Een hele bijzondere man.... Hij kan een ploeg echt aan het voetballen krijgen. Gaat echter wel bij iedere club weg met een hoop heisa en gedoe. Totaal onnodig, want in mijn ogen is hij echt een super goede trainer.

Loopt denk ik tegen hetzelfde probleem aan als Mark van Bommel bij PSV. Wilt vanaf moment 1 alles in de organisatie naar zijn hand zetten, en zodra dat niet gebeurt gaat hij ruzie zoeken en tegen heilige huisjes aan schoppen. Hoop echt dat Hyballa dit gaat afleren, want hij is qua kijk op het spel een uitstekende leermeester.

20   79  
Ouwe Spionkop

Mooi. Steijn eruit en Hyballa erin.

9   5  
Umberto

Verrassend.
Maik Drzensla ook weer exit.
Waar zou je een dekbedovertrekje van Wisla kunnen kopen?
Ouwe snuifdoos.

20   6  
HupNAC!

Die man vertrekt overal voortijdig, met ruzie en zonder iets dat maar op resultaat lijkt.

25   7  
Scheids!

Dáárom ook nooit terug halen!
Alleen voor de korte termijn gunstig, maar NAC heeft ernstig behoefte aan een NOAD trainer met lange houdbaarheidsdatum!

14   5  
Kisku

Is die poolse club niks voor steijn en zijn vrienden,kunnen we wim jonk halen en wat frisse spelers

9   3  
TpT

Zit bij deze man een hele dunne scheidslijn tussen de juiste snaar raken en compleet ontsporen.
Voor 1 seizoen of een deel van een seizoen kan het geweldig uitpakken, maar vroeg of laat gaat het fout omdat hij doorslaat. Dat is volgens mij bij alle clubs waar hij gewerkt heeft gebleken.

12   44  
mmm

Hyballa moet gewoon terug naar Nac. Schreeut zijn longen uit zijn lijf maar kan Nac wel goed helpen!!!

25   9  
BREDA 1965

Ik mag HYBALLA wel...heb hem nooit kunnen verstaan...maar we kregen tenminste wel voetbal te zien...

13   8  
Judge M.

En oh, wat werden de NEC supporters hier uitgelachen toen wij hier de polonaise na 2 wedstrijden gegenpressung liepen en zij ons waarschuwden voor zijn nare trekjes..

11   1  
Wanny

Die trainers overschatten zichzelf nogal eens.

Als je zorgt dat de sfeer goed is, werkt met een niet al te grote selectie en de poppetjes op de goeie plek zet, dan ben je al een heel eind.

Eén van de beste periodes was onder Spelbos. Die zette ieder weekend zo'n beetje dezelfde 11 in het veld, de sfeer was goed en de punten kwamen vanzelf. Reservespelers hoorde je nooit mopperen, want dat waren jongens die wisten dat ze 12e of 13e man waren.

Nu willen alle trainers alles driedubbel bezet hebben en na 2 mindere resultaten gooien ze alles overhoop. En daar wordt het niet beter van.

14   13  
naccer076

Halen!





:p

10   2  
The Cosmic Gate

Volle bak gegenpressing !

40   19  
Belgische Naccer

Prima trainer voor NAC.

NAC speelde onder hem sinds JAAAAREN herkenbaar NAC voetbal. Dat wil zeggen, jagen op iedere bal, met passie en inzet, en gewoon ook goed voetbal. Zeg maar alles wat we nu al een jaar lang missen onder Steijn. Het hangt van lamlendigheid aan elkaar. Alleen Fiorini laat het af en toe een beetje zien.

En ja, natuurlijk is Hyballa geen brave Hendrik, zoals Brood, van der Gaag, Dijkhuizen en Steijn! Dat klopt, maar lekker belangrijk, DEAL with it! Het is geen onredelijke man hoor, hij heeft hier alleen maar de waarheid verteld. En toen hij intern geen gehoor kreeg bij slapjanussen Eisinga en TvdA, heeft hij de waarheid aan Blanco vertelt. Misschien niet chique, maar hij deed het met de beste bedoelingen, namelijk NAC naar de eredivisie krijgen.

Nee nu gaat het goed! De jeugd verguisd, een ver van fitte ploeg, 5 duurbetaalde bejaarden, geen enkele lijn in het spel, veeeeelll te behoudende speelwijze, en je topspelers gratis de deur uit.....Nee dat is echt veel minder erg...dan dat een trainer de waarheid vertelt aan het lokale suffertje.

Hyballa past bij NAC. Hij brengt passie, tegendraads en bourgondisch voetbal. Verder maakt hij een ploeg fit, en geeft hij de jeugd de kans!

Van mij mag Ton bellen met hem.
Zo jammer dat Manders, hem onterecht de laan uitstuurde voor koekenbakker en "huisvriend" Steijn!
Corruptie ten top wat mij betreft.

Had hem gehouden, dan was je nu gepromoveerd! en had er veel meer transferwaarde in het veld gestaan.

Maar kom maar weer met de duimpjes omlaag, want Steijn is the best...en Hyballa is kut...

Dream on!

7   16  
Wolfmanjack

Halen

2   6  
Dun Diëe

Ja ja, nu willen sommigen dat hij ingewisseld wordt met Steijn. Maar als hij hier vervolgens ruzie gaat maken met Ton? Mag hij dan nog steeds blijven?

Ik ben niet zo van het “ja maar dan wat als”. Maar in het geval van Hyballa voel je toch op je klompen aan komen dat die binnen de kortste keren ruzie gaat maken met mensen om hem heen. Zoals hierboven terecht wordt gezegd: dat is ook een kwaliteit om in meerdere lagen een goede sfeer te creëren binnen de club en niet enkel te teren op een paar goede momenten tijdens wedstrijddagen.

Goed, mocht hij zijn karakter wat dat betreft wat meer onder controle krijgen dan is het een prima trainer voor NAC. Maar ja: “ja maar dan wat als”.

7   3  
SjorsNac

Exact zoals het bij nac ook ging. Hij heeft een paar wedstrijden goed gedaan maar uiteindelijk spoort hij niet. Zijn trainers carrière zit er nu op lijkt me.

9   7  
Marco van bavel

Halen!!!!!

10   6  
Marco van bavel

Ik sluit mij wederom volledig aan bij Belgische naccer!!!

8   5  
Tombola Breda

Ik heb respect en sympathie voor Hyballa. Maar je kunt ondertussen wel stellen dat er een vervelend patroon zichtbaar is bij deze trainer. Hij lijkt maar niet te begrijpen dat hij weliswaar een belangrijke functie heeft, maar hiermee alsnog slechts één onderdeel van een groter geheel vormt. Je kunt wel van alles willen, en daar nog gelijk in hebben ook. Maar je kunt niet als een olifant door een porseleinkast banjeren om alles maar naar je hand te zetten. Zo werkt het simpelweg niet.

Bij NAC was er met Hyballa intern ook veel meer aan de hand dan alleen zijn strijd met van den Abbeele. Ik baseer mij op geruchten. Maar van wat ik daarvan begreep was Hyballa aardig op oorlogspad en lag hij met meerdere mensen overhoop. De keerzijde van iemand die bijna maniakaal met zijn sport bezig is.

Hoewel ik fan blijf van Hyballa de voetbalprofessor ben ik realistisch genoeg om in te zien dat een terugkeer naar NAC onmogelijk zal zijn binnen zo'n korte termijn waarin nog veel van zijn "vijanden" op het kantoor van NAC werken. Maar los daarvan denk ik dat we dit eigenlijk niet eens moeten willen met zijn negatieve trackrecord en NAC's ambitie om een stabielere organisatie te vormen. Laat Lokhoff na de periode Steijn maar eens komen met een goede Duitse trainer die minder gekke fratsen uithaalt.

6   10  
Rob

Halen voor de nacompetitie en dan door de voordeur afscheid nemen. Kan Ton ondertussen de geschikte kandidaat voor volgend seizoen zoeken.

6   5  
@Rob

Waar heb jij gelezen dat er bij NAC een vacature voor hoofdtrainer is ?

6   3  
Nonkel Frans

What's new?

Hysterisch vreemd gedrag.

Enige goede aan hem was zijn conditietraining geloof ik.
Maar daar draait hij dan ook weer in door met zo'n boycot paasontbijt aktie.

Spoort niet.

6   1  
Nacdictive

Dat hij vaak ruzie heeft en maakt, spreekt niet in zijn voordeel maar hij is geen meeloper. PvH ging ook overal met ruzie weg maar je kunt niet ontkennen dat hij een fantastische spits was.
Maar als je in Polen de christelijke feestdagen niet op waarde schat, heb je een probleem...

5   1  
Rob

(Nog) geen officiële vacature, maar kans om te promoveren met MS is minimaal. En na het seizoen gaat de strijd tussen Lokhoff en MS / MM sowieso los barsten

1   1  
Badeend

@NACdictive

Met als belangrijk verschil dat Pierre van Hooijdonk overal scoorde. En dus resultaat haalde. Dat kun je van Hyballa niet zeggen.

Hyballa is grappig als trainer voor de zeer korte termijn (en dan nog een gok) maar voor rust binnen de club en lange termijn bouwen TOTAAL ongeschikt. En dat is wat NAC al jaren nodig heeft. Mensen die nu gaan roepen dat we Hyballa wel moeten willen omdat Steijn het alternatief is, zijn óf heel dom óf manipulatief om hun eigen gelijk te proberen te krijgen. Het is geen kwestie van OF Steijn OF Hyballa. Met geen van beiden komt NAC uiteindelijk verder maar als je écht moet kiezen, is het een 200% keuze voor Steijn - mét Lokhoff boven hem, een fatsoenlijk scoutingapparaat én conditietraining.

Maar absoluut géén Hyballa.

0   0  
Felix

Voor alle azijnzeikerds.

Al tig keer gezegd deze man houd het nergens langer dan 1.5 jaar uit dat zegt iets.

Laad alle berichten na dit bericht in