Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Hyballa tekent bij Wisla Krakow

Raskolnikov

Peter Hyballa is de nieuwe trainer van Wisla Krakow. De ex-NAC-trainer heeft een contract tot de zomer van 2022 getekend bij de Poolse club.

Hyballa heeft niet heel lang zonder werk gezeten. De oefenmeester vertrok, zoals bekend, in juli bij NAC en werd al snel aan nieuwe werkgevers gelinkt. Met Wisla heeft hij nu ook daadwerkelijk een nieuwe club gevonden. 

De Duitse oefenmeester is overigens niet de eerste ex-NAC'er die bij de Polen aan de slag gaat. Robert Maaskant verruilde NAC in 2010 voor Wisla en werd direct kampioen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Hyballa dat kunstje kan herhalen. Wisla bivakkeert momenteel op een teleurstellende dertiende plaats.

Bron:
B-Side Rats, Wisla Krakow
Terug naar overzicht
46 Reacties
147   27  
JanVG

Ik mis Hyballa
Het was zoveel meer NAC met Hyballa

81   17  
Joop Klepzeiker

Een prima trainer waar de komende jaren best nog eens mijmerend op terug zal worden gekeken. Tactisch misschien wel een van de beteren die we de afgelopen tien jaar hebben gehad. Kon alleen zijn eigen belang niet ondergeschikt maken aan de Bredase slangenkuil, en ging als een olifant door de porseleinkast toen er eigenlijk niks meer te redden viel. Zo ging het met zijn vorige clubs, en zo zal het ook in Polen gaan. Tot die tijd zullen ze in Krakow best resultaten gaan behalen waar hij de schouders blauw op wordt geslagen. Succes daar.

15   73  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Zodra er een nieuwe Fuhrer gekozen moet worden, weet ik wel op wie ik moet gaan stemmen...

147   27  
JanVG

Ik mis Hyballa
Het was zoveel meer NAC met Hyballa

42   17  
@....

Ik had het prima gevonden als hij het seizoen had uitgediend. Leuk. Maar hij blies bewust de zaak op. Slimme gast. Matige trainer als je naar zijn resultaten over een wat langere periode kijkt. Wint de mensen tijdelijk voor hem in , na een jaar is het over, en pakt overal flink geld mee. Ik vind hem veel leuker dan een grijze muis en mag hem graag. Maar maak er aub geen wondertrainer van. Dat is hij niet en dat weet hij zelf het beste.

Typisch Breda om hem op een voetstuk te plaatsen. Gerard den Haan werd een icoon, Jantje Gaasbeek een onmisbare middenvelder en Dokter Ed een financieel wonder etc. etc.
Gelijktijdig pesten we ook mensen weg zonder echte reden.
Is het DNA van onze club, zal nooit veranderen.

46   40  
Ouwe Spionkop

Ik ben er nog steeds woedend over dat hij is ontslagen. Het was achteraf eigenlijk niet nodig. We waren prima op weg. Buiten de wedstrijd in de Kuip niks verloren met Hyballa en heerlijk voetbal waar je voor naar het stadion komt.
Nu zitten we opgescheept met een trainer die zo behoudend laat spelen dat zelfs Ernie Brandts ervan verschiet. Dat hoort gewoon niet bij NAC.
Verder de Haagse vedettes binnen gehaald die niet voldoen en te duur en te oud zijn om te verkopen.
We hebben een dik (ook financieel) probleem als we niet promoveren.

32   38  
HEckie

Enge vent

47   26  
Tommy

Onder Peter Hyballa waren we via de nacompetitie gepromoveerd. Hij had vooraan gestaan op het podium tijdens de huldiging. Gek springen en gillen in een microfoon. En daarna was hij al snel ontslagen, omdat zijn aanpak uitgewerkt was. Een trainer voor de korte termijn. Onder Maurice Steijn gaat NAC promoveren, en hij zal ook de trainer zijn die NAC in de eredivisie houdt. Cruciaal voor de toekomst van de club. Hyballa heeft dan alweer verschillende afkoopsommen geïncasseerd. Ja, hij is zo lekker gek.

7   15  
Kipiani

Even los van onze vriend Hyballa.
Hebben ze bij BN de Stem de afgelopen jaren onder een steen gelegen of zo met hun ‘analyse’ van vandaag 3 december 2020 ?
Het doorsnee NAC publiek en de fans zijn niet achterlijk.
Iedere club krijgt de journalistieke watcher die ze bij de club verdienen.

9   26  
Robbie Rafello

Hopen voor hem dat een snuifje goed te betalen is en dat ie niet met jeugd op hetzelfde complex hoeft te trainen ......... gekkie

26   11  
Steefl

Die verheerlijking hier vind ik ietwat vreemd. Is maar erg kort trainer geweest en de meeste wedstrijden waren echt geen spektakelstukken. Daarnaast heeft hij in media toen steeds bewust het conflict gezocht wat NAC schade opgeleverd heeft.
Als ze hem hadden laten zitten had het best iets kunnen worden, maar we zullen het niet weten. Voor hetzelfde geld was ook hij weggezakt in ons moeras.

20   14  
Kinderkaartje

@Ouwe Spionkop

Je kunt woedend zijn wat je wil, maar zijn positie was na zijn uitlatingen in de media uiteraard onhoudbaar.
Ik elk normaal bedrijf word je heel hard buiten getiefd als je openlijk zo tekeer gaat tegen je manager, en zeker als je dat dan ook nog eens in de media doet. Dan weet je dat je kunt vertrekken.

Dan kun je van Tom vd A. vinden wat je er van vindt, maar Hyballa heeft bewust op zijn eigen ontslag aangestuurd.

Als hij het iets slimmer had aangepakt had hij Tom buiten laten werken en was er een TD gekomen die wel bekwaam was en waar hij wel mee door een deur kon.

Let maar op, Hyballa is ook in Polen binnen 1,5 jaar weg, met een oprot premie. Het is een soort Duitse Aadje Afkoopsom.

Daar hoef je dus echt niet woedend over te zijn, daar heeft hij zelf bewust aan gewerkt. Ik vond het een prima trainer, die goed bij NAC paste in bijna alles, maar hij past wel in het rijtje met bijvoorbeeld een Leigh, die ons mooie NAC bewust een poot uit draaien, gewoon omdat het kan, en NAC er iedere keer opnieuw intrapt.

Dat zegt veel over Hyballa, maar OOK heel veel over NAC.

18   26  
Plastieke annemieke

Steegl

Ook compleet overhyped.

Steijn heeft nu al meer Successen geboekt in zijn prile carrière dan de dorpsgek hyballa

Echt lachwekkend die emoties supporters zoals oude spionkop

4   5  
YLLWBLCK

Mooi zo! Dat is een lange afstand!

18   2  
signase

@Plastieke Annemieke:

Je gebruikt het woord 'emotiesupporter'. Leuke vondst en ik snap wat je bedoelt, al was het maar omdat ik soms zelf ook een 'emotiesupporter' ben. Aan de andere kant: bestaat er ook zoiets als een 'rationele supporter'? Volgens mij ben je als supporter intrinsiek emotioneel en tot op bepaalde hoogte ontoerekeningsvatbaar. Het is de enige manier waarop ik kan verklaren waarom ik van 'NAC' al jaren dingen pik die ik nooit van mijn vrouw of vrienden zou pikken.

33   7  
Ibio

Hyballa pastte goed bij NAC.
Knettergek, rauw, passievol en volle bak gegenpressing. Toen hij kwam was NAC weer leuk om naar te kijken.

23   2  
Barbapapa

Zijn spelopvatting past bij de huidige tijd. Clubs als Liverpool, Bayern en Borussia spelen het zelfde soort spelletje met natuurlijk ander spelersmateriaal.

De spelopvatting van Maurice voelt voor mij als achterhaald.

Ik keek met plezier naar NAC die paar wedstrijden die hij trainde. Eindelijk hadden we weer kleur op onze smoel. En nu..... nu schaam ik me weer voor elke pot die we op de mat leggen. Hij wilde ook ervaring erbij en achteraf had ik graag gezien wat zijn resultaat was geweest. Ja hij maakte zich onmogelijk maar kan wel waarderen dat hij tot het randje gaat om doelen te willen bereiken.

7   10  
Mo

De Graafschap gaat zich in de winterstop versterken!

En wat gaat ons NAC doen?

18   6  
Belgische Naccer

Hij liet NAC wel knokken...

Onder hem, hadden de spelers wel inzet, en werd de tegenstander afgejaagd. Zoals het hoort.

Met dat bejaarde..risicoloze tikkie terug en zo-traag-als-dikke-stront voetbal van Steijn gaan we het echt niet redden.

Ik hoop dat Steijn snel het licht ziet!

2   4  
Zlep

Ik ben benieuwd hoelang hij het daar vol gaat houden.

14   3  
scheppioni

Ik mis Hyballa niet als persoon, ik mis wel enorm de wedstrijd onder Hyballa voor de beker uit az !
De beste wedstrijd van de afgelopen zeven jaar !!!
Zo moet NAC zich tonen, dan zijn het zeker geen klootzakken betreft arbeit !!
COME ON NAC !! Zoals NAC hoort te zijn graag Maurice nu !!!

13   18  
Plastieke annemieke

@singnase

Iedereen is tot een bepaalde hoogte een "emotiesupporter"


Maar de vergelijking gaat niet op met hyballa. We hebben 2 goede overwinning geboekt en dat was az uit en Ajax uit.


De thuiswedstrijden waren ook niet om aan te gluren en we moesten vaak gered worden door Verschueren.

Het is gewoon heel simpel. Steijn is nu de best presterende coach geweest is de afgelopen 3 jaar geweest . Wie heeft er ook met nac in december nog 3de gestaan met 2 punten achter op een promotie plek?

Vreven? Nee
Brood? Nee
Hyballa? Nee

Het voetbal is niet om aan te gluren, zeker waar. Maar een trainer is zo goed als het materiaal. Zolang el allouchi hartstochtelijk wordt toe gezonden terwijl het de slechtst presterende linksbuiten van het linkerrijtje is op statistieken , laat die mensen alstumblieft hun mond houden over de trainer.


Werkelijk lachwekkend . Hoe kan je nou aanvallend voetbal verwachten als je gedwongen moet spelen met :

El allouchi - van hooijdonk- dogan/ venema( blijkt niks te zijn)

Al zet je van gaal voor deze ploeg. Niemand maar dan ook niemand krijgt hier een vloeiende aanval uit.


Maar lekker zeiken op Maurice gasten! Niveau is het als nac zelf al paar jaar aan het dalen bij de roeptoeters

9   6  
BREDA 1965

Ik mocht Hyballa wel,hij was alleen zo druk,dat ik hem eigelijk nooit heb kunnen verstaan...

12   6  
Van "taajlaand

Zo jammer dat er Ex-NAC bij zijn naam staat.
Had pas veel later moeten gebeuren.....

6   7  
@....

@Annemieke van Kunststof. Ik begrijp wat je bedoelt. Echter is ELAl linkermiddenvelder en geen linksbuiten. Dan zijn de statistieken goed. Verder wel mee eens.

Nog een algemene toevoeging ter nuancering. Onder Willem Weijs was het voetbal al flink opgeknapt. Door pech haalde hij te weinig punten in die paar wedstrijden. Daarna was het de bedoeling dat WW pionnen ging zetten, en daar bedankte hij zeer terecht voor.
Volgens mij stonden we vorig seizoen toen het stopte vijfde en moesten alle zware wedstrijden nog komen. Of zit ik er langs ?

Maar laten we niet teveel terug kijken. We doen op dit moment nog steeds mee. Waar het naar toe evolueert durf ik echt niet te zeggen. Hopen op plaats 2 natuurlijk.

Degene die in Hyballa een absolute held zien gun ik dat van harte hoor. Ik vind hem ook een mooi uniek type in het trainersgilde.

9   2  
Geraldo

Ja Hyballa bracht leven in de brouwerij en daar ben ik persoonlijk ook wel van.
Echter ik wil nu maar 1 ding (voor de supporters van volgend jaar en om financiële redenen); weg uit de kkd. Als Steijn dit lukt, alle waardering naar hem, ook al zou dat met gruwelijk voetbal zijn.
Daarna hopelijk een jaar handhaven en voorzichtig naar bovenkant rechterrijtje of (nog mooier) onderkant linkerrijtje kijken. Dat is echter nog ver weg, dus laat Steijn aub de eerste belangrijke stap zetten.

9   2  
Zwampie

Plastieke Annemarie,
Dat NAC zo hoog staat heeft niks met alleen de trainers te maken maar ook met de (wisselvalligheid van de ) tegenstanders.

Dat Steijn geen goede voorhoede heeft ligt ook grotendeels aan zijn eigen, ipv( grotendeels )alleen spelers voor het middenveld te halen had men ook eerder zich kunnen richten op de aanval.
Ik heb niks tegen Immers, maar op moment dat die in beeld kwam had je al genoeg middenvelders in de selectie zitten en.had je dit geld ook in de aanval kunnen steken.
Dat je dan middenvelders als buitenspelers gaat gebruiken,moet je toch echt bij je eigen te raden gaan en nu niet aankomen dat we te kort schieten in de aanval.

Ik heb overigens ook niks tegen op Steijn, want verwacht echt wel wat van hem, maar momenteel presteerd hij ook matig en maakt hij de spelers ook niet beter.
Schouten stond eind vorig seizoen/begin dit seizoen toch aardig te voetballen,maar presteert steeds minder goed.
Riera was ,zeker voor NAC zijn begrippen, een zekerheidje maar wordt ook met de week onzekerder.
Of dit komt door zijn aanpak met spelers,tactiek, verdedigende voetbal kan ik niet zeggen,daar zou Steijn een antwoord op moeten geven.
Dat er dus kritiek ook op zijn persoon is, is dus te begrijpen en kan hij niet de ene week de ene speler openlijk afvallen en als deze er niet instaat de week erop dit weer bij een andere speler doen.
Waarbij het opvalt dat zijn commentaar/kritiek veel op jonge spelers of de spelers zijn die al bij NAC zaten en weinig op de nieuwe aanwinsten.
Waar we toch ook mogen concluderen dat die tot heden ondermaats zijn of (nog) niet brengen wat er van verwacht wordt.

Al mee al is er dus week aan de winkel.

5   2  
Badeend

Eens met Zwampie, al heeft Steijn al wel vaker aangegeven zelf ook echt een voorstander van spelen met één buitenspeler en aan de andere kant een middenvelder te zijn. Dat kan ook best werken, maar Steijn heeft zijn team én zijn spelers inderdaad nog niet verbeterd in bijna een half jaar tijd. Dat Schouten, Riera maar ook Malone zelfs minder sterk spelen, geeft te denken. Een trainer moet het beste uit zijn spelers halen én het team vastigheid geven en laten excelleren. Dat gebeurt nu niet. Waarmee ik niet wil zeggen dat Steijn "weg moet" ofzo, het is gewoon opvallend. En volgens mij zit het veel dieper dan alleen bepaalde spelers of trainers. Zie bijvoorbeeld de woorden van Van Galen eerder in de week of de opmerkingen van Dessers bij die Arnhemse Tokkie in de auto. Of Mühren en Vloet (zelfs hij).

9   11  
ome cor

@PLASTIEKE ANNEMIEKE
Jij slaat de spijker op z'n kop !

Ernie Brandts wordt hier bejubeld omdat hij met NAC de hoogste positie ooit haalde (buiten de titel in 1921) alleen was dat met onaantrekkelijk voetbal voor het publiek en is Brandts in Europa nergens gevraagd vanwege die goede prestatie, dus zag niemand het echt in hem zitten buiten Iran, Rwanda.

Nu hebben we Steijn en is het voetbal ook nog niet om aan te gluren maar staan we er in de competitie niet eens zo slecht voor op het droompad naar promotie en nu is het zeiken, zeuren en zagen.

De NAC-supporter kijkt misschien te veel naar topclubs en denkt hier in Breda te mogen eisen dat we én aantrekkelijk voetbal spelen én resultaten halen, wat dan zowel met eigen jeugd moet als met alle aangedragen spelers van de dames en heren kenners op dit forum.

Die spelers moeten dan ook nog elke competitiewedstijd minstens 100% geven, moeten 90 minuten lang foutloos spelen, mogen alleen vertrekken tegen een vorstelijke transfersom en moeten de rest van hun leven overal prediken dat NAC hun mooiste fase in hun carrière was.

Ik snap dat Sinterklaas en de Kerstman er al niet eens meer aan beginnen om de deze mensen tevreden te krijgen, want dat lukt niemand.
Leven Hans Christian Andersen of de gebroeders Grimm nog ?

6   5  
Henkie

Nac doet het nu qua prestaties gewoon beter dan toen.

Gezeur op ervaren mannen als Immers en Malone ook altijd..

Als je vorig jaar kut speelde met spelers als Verschueren, Boussaid en onze vrienden Ilic op het middenveld dan verloor je. Speelden ze fris voetbal, leidde dat nog niet altijd tot resultaat.

Nee voor mij telt maar 1 ding: promoveren; punten halen. Dan liever met MANNEN als Immers en Malone, die weten wat er nodig is om te winnen, waardoor we met slecht/matig spel alsnog resultaat boeken.

Er moet zeker beter gespeeld gaan worden. Met name voorin en op de vleugels (hopelijk lukt dat met de Rooij), maar weg met die leuke voetballende jochies en 0 punten. Weg met kamikaze druk zetten. Leuk allemaal, maar we moeten promoveren. Punten tellen. Ondanks de corona-nederlagen op rij staan we maar 3 puntjes achter op Almere. Chapeau Steijn!

6   2  
Ad B uit Roosendaal

Peter, veel succes in Polen.

2   4  
Stoep

Even supporters van krakow (gevallen topclub) gesproken, daar gaan ze ervan uit dat het max 1 a 2 seizoenen zal zijn. Selectie van dit jaar wordt als nog minder gezien als afgelopen jaren en lijkt niemand te willen instappen. Maar het kan ook goed uitpakken op korte termijn. Zo'n type trainer is Hyballa ook vooral voor de korte termijn. Had bij NAC kunnen werken als zijn ego niet zo groot was (wat hij belangrijker vind als de club).

9   8  
@....

Wat me wel eens fascineert is de weerstand bij (tegenwoordige) NAC supporters tegen verdedigend voetbal.

Ik vind goed verdedigen een vak. En dus ook een Kunst. Al toen Helenio Herrera Inter Milan naar succes loodsten vond ik dat catteNACio veel hebben. Ik kan van een prima verdedigende actie die een goal voorkomt net zo veel genieten als een doelpunt. Daarnaast NAC staat vanuit de historie helemaal niet voor aanvallend goed voetbal. De beker wonnen we met puur verdedigend voetbal vijf wedstrijden op rij. Schitterend. Het aantal wedstrijden dat NAC heeft gewonnen met vieze overwinningen is veel groter dan overwinningen met pracht voetbal met grote cijfers. Ook best logisch. Zeker in de historie was NAC bepaald geen rijke club. En dus voetbal je als David dikwijls tegen Goliath. Dan is een verdedigende tactiek de uitkomst om toch resultaat te boeken. Veel beter dan je af laten drogen met zogenaamd mooi open voetbal en dan complimenten krijgen. Daar word ik juist misselijk van.

Ik denk met weemoed terug aan Latchford in de spits , maar ik denk met minstens zoveel weemoed aan laatste man Budisic.
En denk eens terug aan Penders, Zwaanswijk en recent Mari en Angelino in de verdediging.

Is dat hele gezeur over " we vinden het niet mooi genoeg ondanks de punten" niet een enorm luxe probleem ? Een beetje kleuterachtig gedrein zeg maar.

En wie maakt nu uit voor een ander wat precies ' des NACs ' is ?

4   5  
geelzwartwit

We zijn altijd goed in het verheerlijken en uitvergroten van de punten die we graag als positief zien. En we vergeten dan ook altijd heel snel alles wat minder was. Valt het dan niemand op dat als een trainer passie in het spel krijgt. Zelf passie toont. Een herkenbare speelwijze in het spel krijgt of aanvallend ingesteld voetbal speelt. Dat supporters daar dan in polonaise achteraan loopt?

Daar zie je dus meteen waarom het moeilijk werken is bij NAC. Als je niet aan bovenstaande zaken voldoet dan wordt het lastig.

Vreven (los van mazzel tegen NEC en een Dessers die er zin in had) heel vaak door de ondergrens en zenuwachtige hupjes met spelers als Angelino Garcia enz. Maar pracht man.. Noad schreeuwend enz. Ja hij wel zijn team haast nooit.. Eindhoven 2-6

Hyballa schreeuwen Noad passie gegenpressung etc prachtig ondertussen een splijtzwam in de organisatie en bommetjes onder collega's leggend.

Weijs herkenbaar spel. Patronen. Aanvallend. Eigen jeugd krijgt kansen. Helder zakelijk vooruitspelend en wist het heel goed over te brengen en te verwoorden. Voor velen een frisse wind en modern. Maar dan maakt de organisatie er weer een puinhoop van door dubbele beloften enz.

Als Steijn een van de genoemde karakeristieke NAC elementen erin krijgt en punten blijft halen zal het makkelijker werken zijn. Iig mbt de achterban. Ik zie hem de gekte aan de lijn van Vreven en Hyballa niet toepassen, het verzorgde spel van Weijs met jong talent ook niet. Wat ik wel zie gebeuren is toch dominanter op de helft van de tegenstander spelen. Maar daar moet hij zijn puzzel nog leggen en die heeft te maken met spelers passeren en het (denk ik) zien en aandurven van een rechterkant met Rutten Schouten DJ.

9   2  
Zwampie

Ome cor
Realistische kritiek heeft niks met zagen,zeiken of wat dan ook te maken.

Je vergelijking met Brandts en Steijn weet ik niet wat je hiermee wilt zeggen, maar Brandts stond eredivisie te spelen en Steijn staat kkd.
Dat we nu maar 6 punten achter staan mogen we ons handen voor in elkaar slaan als je nagaat dat we in 14 wedstrijden net zoveel verliespunten hebben. (En er wedstrijden bij zijn waar we gelukkig aan de goede kant van de medaille op stonden)

Dat jij vindt dat de mannen niet elke week 100% hoeft te geven is jou mening.
Gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde mening, ik hoef geen tiki taki voetbal te zien, maar verwacht wel 100% inzet, dat je niet elke week goed voetbalt dat kan,maar het mag nooit aan de inzet liggen.

En nee ,wat mij betreft hoeft Steijn niet weg (hebben de laatste jaren al teveel trainers versleten)en hoop ik dat hij het snel weer aan het voetballen krijgt.

2   6  
Plastieke annemieke

@zwampie.

Het ligt toch niet aan de inzet. Je kan alles zeggen van dit team maar inzet hebben ze wel .


Je heb gewoon geen creatief vermogen . Ik ben gewoon erg blij als el allouchi ,kali en dogan noblejas weg zijn . Daarvoor kan je een rechtsbuiten a la de rooij halen .

De rooij-bilate/vhd-type speler a la de rooij

Dan gaat het al een stuk leuker ogen

8   1  
Zlep

Helemaal met Zwampie eens! Wat een vergelijking 3e in de eredivisie of 3e in de KKD. NAC met de grootste begroting, daar mag je als NAC supporter toch wel wat meer van verwachten. Telstar was een godswonder dat we daar van wonnen. Het hoeft van mij niet mooi te zijn, maar het moet wel beter. Ben er overigens van overtuigd dat MS dat gaat lukken.

8   5  
Nonkel Frans

GeelZwartWit je schrijft het goed op. Het is de kunst om door de vorm heen te kijken. Hyballa was veel geschreeuw en weinig wol. Wat heb je aan een trainer die in no time om zich heen gaat slaan .
Vreven stelde zich daarin veel sjieker op en zweeg toen hij weg moest.

Steijn kwam voor de rust 😀
Laat hem zijn wedstrijd uit spelen en mag hij dan bij succes tot ver daarna aan blijven.
Dat hij verdedigend begint met een team waar de aanval - nog - niet staat lijkt mij verstandig. Daar hebben we de puntjes mee gepakt waar mee we nu toch bij de eerste 3 staan. Ik hoop dat Steijn en het team nu door kunnen bouwen en door gaan pakken. Geduld beste stuurlui ..........

1   4  
Judge M.

En Blanco heeft hem alweer gevonden voor een artikel.. Hopelijk voor hem vind Hyballa in Krakow ook een plaatselijke Blanco als hij daar de boel intern wil opblazen..

4   0  
Real Robert

@Nonkel Frans. Jij spreekt over "doorbouwen".

Maar hoe kun je dat doen. wanneer een groot deel

je kern aan het einde van dit seizoen transfervrij

vertrekt: Olij.

Schouten, Monsalve, Mashart, Noblejas, El

Allouchi, Van Hooijdonk. En dan natuurlijk ook nog

Venema,, Fiorini, Dogan. Dan is ook Immers in feite

fysiek op niveau uitgevoetbald.

Met of zonder promotie. je kunt qua selectie weer

helemaal opnieuw beginnen!

3   2  
Henkie

Robert,

Je noemt als “kern”

Mashart (wisselspeler)
Sydney (wisselspeler; vorig jaar achter Stokkers en nu achter Bilate)
Monsalve (wisselspeler)
Dogan (wisselspeler)
Noblejas (wisselspeler achter Mashart)
Fiorini(wisselspeler, gehuurd van city)
Venema(wisselspeler bij terugkeer de rooij)

Tja als je wisselspelers in de KKD kernspelers noemt..🙄

Olij blijft bij promotie. (Optie in contract)

Dan rest alleen nog allouchi. Tja, soms een leuke wedstrijd. Vaker onzichtbaar. Over een heel seizoen in de KKD(!) heel weinig goals en assists. Echt missen ga je hem ook weer niet. In de eredivisie iig geen basismateriaal.

2   3  
Real Robert

@Henkie. Weer eens woordspelletje?

Lees voor kern dan maar selectiespelers.

Hoe je ze ook omschrijft, er blijft gewoon niets over.

Ja, weer een aantal spelers met een aflopend contract

en vanuit de jeugd gaat er niets doorstromen.

De trainer ziet de jeugdspelers niet zitten.

3   3  
Henkie

Er blijft niets over?

Dat spelers als Dogan, Kali en Monsalve (verdienen alle 3 veel) en verder voornamelijk wisselspelers weggaan is juist positief.

Ruimte in het budget.. Die wisselspelers kunnen we bij promotie al helemaal niets meer mee.

Laat spelers als De Rooij, Rutten, Haye, Rosler, Olij, Immers, Malone maar lekker blijven. Daar kunnen we wat mee.

2   0  
Zwampie

Plastieke Annemarie
Wie heeft het over geen inzet?

Maar vooruit ,omdat je hierover begint, je kan nog zoveel inzet hebben maar als je niet weet wat je doet of er geen gedachte achter zit bereik je er nog niks mee.

Als je alleen gaat storen en druk wil zetten ,leg je het af en is het zonder van je energie.
Als je alleen richting de bal gaat en meters van de tegenstander af blijft ,en bv alleen naar elkaar gaat staan wijzen,win je er ook niks mee.

Zomaar 2 voorbeelden waarbij je veel inzet kan tonen,maar niks mee bereikt.
Ook achter de inzet van de spelers moet een gedachte zitten,waarbij je als team iets mee bereikt.

3   0  
Barbapapa

De vergelijking die ik af en toe zie tussen de huidige situatie en Brands slaat mijn inziens nergens op. Grote verschil was dat er toen goed gevoetbald werd. Ballen kwamen aan, verdedigers waren sterk en aanvallers scoorden er minimaal 1. Daar zat wel een idee achter.

Dit is tegenhouden en hopen. Laat hopen nu vaak uitgestelde teleurstelling zijn.......

2   2  
Nonkel Frans

@RealRobert je gebt een punt - is het baief om te denjen of iig te hopen dat er met meer muziek in het team na de winter, spelers en NAC organisatie besluiten richting vastere spelerscontracten. Redden we dat theoretisch in de tijd?
Voor nu blijft mijn wens in dit forum om Steijn gewoon zijn werk te laten doen zonder om zijn exit te roepen.

0   0  
t.0.0.n

Mooie club, die denk ik wel past bij hem. Supporters zijn echt zo gek als een deur, dus die hoeft hij niet op te hitsen. Het opzichtig dragen van een voetbal sjaal is in Krakow vragen om problemen, tijdens mijn stage eens na Wisla Krakow - Legia Warschau uit de bus gestapt met nog een beetje sjaal uit mijn jas stekende, wordt je na een minuut of 40 wakker met je kop op de stoep en zonder sjaal. Maar buitgemaakte sjaals worden altijd ritueel verbrand tijdens de derby's tussen Cracovia en Wisla. Laten we hem veel succes wensen, het was toch echt wel een trainer die bij NAC paste qua emotie en voetbal opvatting.

Laad alle berichten na dit bericht in