Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Hyballa vestigt nieuw persoonlijk record en krijgt na 64 dagen ontslag

Das Phantom

Peter Hyballa zit weer zonder club. De Duitse oefenmeester is na 64 dagen ontslagen bij Türkgücü München. Voor Hyballa, die sowieso een ongelukkige loopbaan heeft als het gaat om ontslagen, is het een nieuw persoonlijk record.

Türkgücü München verloor de laatste vier wedstrijden en zag geen andere optie dan de trainer ontslaan. Toen Hyballa werd aangesteld stond de club tiende en sindsdien werden er twee wedstrijden gewonnen en vijf verloren. 

Ook bij zijn laatste drie clubs voor de Duitse laagvlieger vloog Hyballa er snel uit. Bij NAC was hij 151 dagen in dienst. Daarna volgde nog Wisla Krakow (163 dagen) en Esbjerg (79 dagen). 

Bron:
B-Side Rats, Türkgücü München
33 Reacties
75   3  
Judge M.

Wanneer komt zijn boek uit?

43   9  
Bredaaaa

Hehe wat een held.

75   3  
Judge M.

Wanneer komt zijn boek uit?

40   6  
NACPB

Halen!!! wat wij zijn tegendraads bourgondisch NOAD etc etc.

Feit blijft dat dit geen goede hoofdtrainer is, bij NAC leuk gedaan maar gezien zijn trackrecord kan hij met zijn werkwijze dit maar een korte tijd vast houden.

Dus voor iedereen die roept halen, deze man past niet bij een club zoals NAC past überhaupt niet in een top sport omgeving.

20   7  
Wolfmanjack

@ nacpb. Hij past niet bij NAC. De vraag is wie wel.

40   10  
TpT

Enorme held ja. Daar betalen we ook nog de rekening voor. Heeft Hyballa toch goed voor elkaar in Breda. 7 wedstrijdjes trainen, ontslagvergoeding meepakken, beetje de popie jopie uithangen en nog op een schild gehesen worden ook door veel supporters hier. Er zelfs een podcast naar hem vernoemd... Wat dat betreft is NAC wel een hele rare club met aparte supporters.

Deze man heeft er echt niet minder potje een van gemaakt dan Steijn bijvoorbeeld. Natuurlijk speelt het wanbeleid in de club ook een grote rol, maar gezien het CV van deze man is hij zelf ook wel erg bedreven in het binnenslepen van ontslagvergoedingen.

12   8  
Martinus

En nog zijn er mensen die denken dat deze trainer een geschikte optie was geweest om op lange termijn hier iets voor elkaar te krijgen. Ja, hij was tegendraads en persoonlijk vind ik het een vermakelijke man die leuk voetbal nastreeft, maar zijn houdbaarheid is wel kort en je schiet er uiteindelijk weinig mee op.

28   3  
scheppioni

Ik mijmer aan hem maar aan ene moment, az - NAC beker 1-3 !!!
Een NAC waar NAC voor stond .......

15   3  
Blind paard

Iemand stream?

13   12  
De Beul van Etten

Narcistische gek die iedereen tegen zichzelf in het harnas jaagt overal waar hij komt. Leuk dat het naar de buitenwereld een gedreven gozer is, maar aan de achterkant en gesloten deuren blijven de resultaten telkens uit en worden spelers en clubmensen knettergek van deze gozer. Conclusie: met Hyballa heeft NAC een kogel ontweken.

47   1  
geelzwartwit

Ik blijf het jammer vinden dat in die periode de kans op;

Gilsisen td - Hellemons jeugd - Weijs trainer/coach

om zeep geholpen is. Met een goed sportief beleidsplan waren deze 3 nu al veel meer waard geweest voor de club dan alles wat erna gekomen is.

Dan was de jeugd in het eerste nu ook een heel stuk verder geweest, hadden we een duidelijke speelwijze, transferwaarden enz enz. Maar ja Gilissen doet het nu prima in de eredivisie. Weijs is assistent bij het grote Anderlecht en gelukkig is Hellemons nog wel bij NAC.

Het ontbreken van een goed sportief beleidsplan blijft de rode draad van de afgelopen 10 jaar. En de man die daar een begin mee gemaakt had (Lokhoff) werd bij het presenteren van de eerste aanzet niet serieus genomen in zijn taak.

Hopen op een professionele overname met een goed plan en geld.

16   1  
D'n Klaagmuur

Ken de beste man persoonlijk niet, maar als je zo'n patroon hebt van snel ontslagen worden dan zal het iig voor het overgrote deel aan hem zelf liggen.

Feit blijft wel dat hij in de korte periode bij NAC voor mij persoonlijk, qua aantrekkelijk voetbal, de leukste potten van de afgelopen jaren heeft geleid. Vijf keer ongeslagen in de KKD en een fantastische wedstrijd tegen AZ. Dus ergens zit er toch wel een bepaalde kwaliteit (op voetbalgebied) in hem.

29   2  
Dos

Klopt wat Scheppioni en Klaagmuur zeggen.
De manier van voetballen veranderde sinds zijn komst in meer dan positieve zin met de wedstrijd tegen AZ als hoogtepunt. Ook tegen Feyenoord was NAC het eerste kwartier gewoon de betere ploeg, waarna tegen Roda die zondag erop een goeie wedstrijd op de mat werd gelegd.
Dit voetbal hadden we daarvoor en hebben we daarna niet meer gezien.
Ik pleit absoluut niet voor zijn terugkeer, integendeel, want ik geloof echt wel dat het een onmogelijke man is om mee te werken, maar dit is wel de constatering.

18   2  
Molenschot Loco

Peter was heel duidelijk over zijn aanstelling!!! Als ik niet promoveer na anderhalf jaar.. ben ik zelf weg...

22   7  
RaraNAC

Ik denk nog steeds dat we met hem waren gepromoveerd.
Lang had hij er niet gezeten, maar zoals hij zelf destijds aangaf: ik blijf hier 1.5jr om te promoveren.
Dat is dus ook zijn maximale houdbaarheid.

Hij werd geslachtofferd omdat hij publiekelijk vraagtekens had gezet bij het functioneren van z’n bazen.. met terugwerkende kracht zal niemand hem ongelijk geven. Hoewel het interview te ver ging. Maar soms moet je misschien we wat forceren…

4   27  
HericEllemons

En dan zijn er klojo’s die hun podcastje er naar vernoemen. Niet serieus te nemen allemaal.

6   15  
Tip

Hyballa is een kleurrijke leuke man die als bedrijfsmodel heeft gekozen voor het meepikken van afkoopsommen. Het aantal punten bij NAC in de competitie gehaald was niets bijzonder. Uit tegen az was een topwedstrijd. Maar bij Feyenoord was een ouderwetse vernedering. Daarnaast valt met de man niet normaal te werken. Hij heeft zijn vertrek geforceerd om een afkoopsom te arrangeren en min of meer als held te kunnen vertrekken. Dat hij bij NAC door de supporters werd gewaardeerd zegt niks , of juist veel, want wij maken steeds de verkeerde rare keuzes. Daar zit nog best humor in ook maar je moet natuurlijk met die supporters oprispingen geen fuck mee doen. Inderdaad was m.i. Willem W. geen verkeerde trainer voor NAC geweest. Maar die werd per direct door een aantal supporters weggezet als Willem Wijsneus na een onterechte nederlaag bij de Eagles. Iedere keer de hoofdtrainer buiten werken heeft bergen geld gekost en niks positiefs opgeleverd. Integendeel. Het kost overigens nog steeds geld. Daar hadden we beter een paar goeie spelers voor kunnen halen.

16   21  
naxioma

Van mij mag Hyballa vandaag nog terugkeren als coach. Past uitstekend bij NAC met zijn voetbalvisie, trainerskwaliteiten en zijn onorthodoxe gedrag en werkwijze.

14   5  
PietP

Van mij mag Hyballa ook wel komen om het kalenderjaar af te maken.
Dat redt ie net met deze statistieken.

20   3  
Wanny

Hoe kunnen we nu stellen dat Willem Weijs een goeie trainer voor NAC 1 was geweest? De beste man is buiten een paar potjes bij NAC nog nergens hoofdtrainer geweest.

5   15  
Rubenac

1,5 meter terug mannekes.
Dag dag naar stadion bezoeken
Koekoek jonguh

7   3  
YLLWBLCK

Hij is het beste wat NAC is overkomen de afgelopen jaren!!
En dat zegt alles over de afgelopen jaren, en meer dan over deze pipo zelf

11   1  
Henri

Is iedereen is de uitwedstrijd tegen Jong Ajax al vergeten? Een fantastische pot met in de hoofdrol Mounir El A. Mounir, Azzagari, Schouten, allemaal vele malen beter dan na het vertrek van Hyballa. Verschil van dag en nacht.

2   0  
Vlag

Almere City zoekt nog nieuwe trainer, nu GJ verbeek is ontslagen. Al denk ik eerder dat daar Maurice Steijn boven aan het lijstje staat

2   9  
Ernie

Ongeschikt.
Wat een malloot!

10   0  
Geelzwartwit

@wanny

Ik weet niet of weijs een goede trainer zal zijn. Ik weet wel dat hij overkwam als een frisse moderne trainer die iig aanvallend verzorgd voetbal wilde spelen. En dat zag je in die paar potjes ook direct wel terug. Daarnaast kende hij de jeugd goed en was ik vooral benieuwd naar het trio hellemons gilissen en weijs. Vooral ook omdat ze allen de basis bij het trainen en kennis van de jeugd hadden. Dan had je een trio wat eenzelfde taal spreekt en vanuit doorstroom jeugd zou bouwen aan een nieuw NAC.

Of dat een succes was geworden? Weet niemand. Dat het beleid tot zero succes heeft gezorg weet iedereen.

2   0  
G

Volgens mij is hij de enige ongeslagen trainer van nac in de competitie?

8   3  
Belgische Naccer

Halen?

Had hem gvd gehouden! Dan speelden we nu Eredivisie!

2   6  
Noad1976

Willem Weijs???? Geef mij Hyballa maar kan ie niet samen met Steijn Vreven komen- Dan kunnen meteen alle mietjes uit de selectie zoals Mashart en Kaij de Rooij.

2   1  
Nonkel Frans

Peter zou ook eens na kunnen denken over een carriereswitch - iets in de bokswereld ? Of nog beter - een rol als operazanger. De bad guy die met een hoop herrie en drama roemrucht ten onder gaat.

Vragen om terugkeer van deze trainer is super korte termijn denken. De houdbaarheidsteller begint al te tikken zodra hij binnenstapt.
Vraag dan liever om Vreven.

3   8  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarNAC

Hyballa fur Fuhrer!

10   1  
Fritske d'n Olifant

We kunnen hier heel lacherig over Hyballa doen, maar de mensen die met of onder hem hebben gewerkt zijn lyrisch over zijn trainingen en zijn oefenstof. Bovendien werkt PH keihard en durf ik zelfs te stellen dat hij in die twee maanden dat hij bij ons was meer arbeidsuren gemaakt heeft dan zijn opvolger in een heel seizoen. PH is veeleisend voor zichzelf en zijn omgeving en schuwt het conflict niet om een hoger doel te bereiken. Je moet daar als organisatie en spelersgroep wel voor open staan en daar in mee kunnen gaan anders is het inderdaad snel klaar. What you see is what you get. Clubs die er intern een kruideniersmentaliteit op na houden en waar ellebogenwerk schering en inslag is maar toch Hyballa als trainer naar binnen halen snap ik dan ook niet.

3   0  
Spion

Bleven wij maar eens 64 dagen ongeslagen.

1   3  
Ome Cor

Deutsche flapdrol

Laad alle berichten na dit bericht in