Overal waar we komen

EX-NAC: Jeffrey van As nieuwe technisch directeur Roda JC

Temminho

Jeffrey van As is de nieuwe technisch directeur van Roda JC. De voormalig speler, scout én technisch directeur van NAC tekent tot medio 2022 bij de Limburgse eerstedivisionist.

Van As (47) vertrok in december als manager voetbalzaken bij ADO Den Haag en vervulde die functie eerder ook bij NAC van juli 2010 tot januari 2014. Bij NAC werd hij, ondanks dat NAC driemaal op rij met een dertiende plaats in de eredivisie bleef, aan de kant geschoven.

Als speler speelde hij bij NAC, ADO Den Haag en MVV Maastricht. In 112 wedstrijden in het shirt van NAC kwam hij tot 7 doelpunten.

Sinds de zomer van vorig jaar zat Roda JC, na het vertrek van Harm van Veldhoven, zonder technisch directeur. De Limburgers staan 18e in de Keuken Kampioen Divisie. 

 

 

Bron:
B-Side Rats, BN/DeStem
Vorig bericht
BSR TV: Peter Hyballa na AZ - NAC (1-3) 59 reacties
Volgend bericht
Fotoalbum: AZ-NAC (1-3) 2 reacties
Terug naar overzicht
15 Reacties
36    
Ivo

Die neemt z'n klapper ook weer mee. Laten we klapperbingo gaan spelen.

Volgend seizoen Hooi, Falkenburg, Gorter en Verbeek bij Roda.

12    
Becherovka

Bij NAC heeft van As het steeds slechter gedaan en bij ADO ook. De puinhopen waren bij beide clubs best groot. Roda staat al ver onderaan, dit zou zomaar hun failliet kunnen betekenen.

19    
Da Pope

Van As is iemand die prima op je winkel kan passen, zolang er voldoende geld is. Hij stelt doorgaans ervaren selecties samen, die op korte termijn redelijk succesvol zijn.

Wat Van As niet kan, is bouwen. Hij gaf bij NAC niks om de jeugdopleiding en op een enkele toevalstreffer (Gudelj en El Khayati) na, creëert hij geen transferwaarde in zijn selecties. Als het geld opraakt, heb je daarom niks meer aan hem. Zowel bij NAC als ADO werd het ieder jaar een beetje minder.

Kan me niet voorstellen dat hij Roda op lange termijn verder helpt.

3    
RaraNAC

Nou van Roda hebben we voorlopig geen last meer

7    
Marti

Ondanks dat hij niet 100% functioneert ,wens ik hem toch succes ,

9    
Buurman

Ik wens hem het beste en gun hem de job.

6    
Plaatjesmaker

Kun je het succes van Gudelj überhaupt toekennen aan van As? Lijkt me toch dat zijn vader daar achter zat.

12    
Wanny

Botteghin en Schilder waren ook geen slechte. Dus Van As heeft echt wel de nodige goede inkomende transfers gerealiseerd.

Staan echter veel missers tegenover en hij was directeur in een tijd dat er meer geld uit ging dan gezond was voor de club. Bovendien werden de jeugd en de scouting verwaarloosd.

0    
Badeend

Deze man staat wat mij betreft symbool voor de misvatting wat een TD allemaal wel niet moet doen. Dat gaat VÉÉL verder dan het halen van spelers. Dat heeft met invulling van de technische organisatie te maken, het opzetten van professionele scouting, het structureren van de jeugdopleiding en het zorgen voor de aansluiting van al die gebieden op elkaar. En dan ben ik denk ik nog niet compleet.

Bij NAC, en ik durf te stellen ook bij ADO, heeft Van As op 80% van zijn verantwoordelijkheden de plank dusdanig misgeslagen dat er beide clubs helemaal opnieuw aan een toekomst moeten bouwen. Jeugd én scouting zijn door Van As niet alleen niet verder gebracht, maar zelfs afgebroken. En het enige waar hij zich op richtte, waar de buitenwacht vaak ook de meeste druk op legt (het halen van spelers) leverde onder zijn hoede weliswaar redelijk goed georganiseerde selecties op maar wel (1) zonder noemenswaardige transferwaarde én (2) tegen veel te hoge kosten en salarissen.

De combinatie van dit alles is fataal. Ik kan me niet voorstellen dat hij dit bij RODA ineens wél snapt en bij deze verwacht ik dan ook geen betaald voetbal meer in Kerkrade over een jaar of vier. Of er moet een suikeroom opstaan, maar die bonjourt Klapperman er dan wel eerst uit.

Voor wie het zich afvraagt, ik heb niets tegen de persoon of voetballer Van As, ik heb gewoon nog geen centje bewijs gezien dat deze man capabel is als TD.

6    
fvf6

Jeffrey zal het niet makkelijk krijgen daar in limburg , daar is mogelijk nog minder te besteden als bij ons NAC . Dus veel s6 daar met een lege beurs

-4    
Dutchbird

Tweede hands handeltje in Duitse sjoemeldiesels erbij en van As is in zijn element daar.

-1    
Dun Diëe

@Wanny, die had hij inderdaad mooi gehaald. Dat was goed werk van 'm. Minder goed was dat beide spelers voor een habbekrats weer de deur uitliepen.

Sluit me aan bij Da Pope. Hij had veel meer geld uit de selecties kunnen halen dan hij heeft gedaan. Er was onder zijn bewind geen organisatie of structuur in het scouting apparaat en hij verwaarloosde de jeugd. Dat is één van de weinig dingen waar naderhand goede lessen uit zijn getrokken en waar daadwerkelijk iets goeds uit is gekomen bij de club.

Maar goed,ik wens hem het beste. Flinke uitdaging daar in Zuid Limburg.

-4    
Bredafun

Tuuuurlijk, bij Ado is t n bagger zootje nu, dus bollebilly is weer pleite. Op naar de volgende pfff

-5    
Knirps

Nou hebt ook in deze man geen vertrouwen. Maar we hebben een TD kijken waar het schip strand slechter als nu kan het toch niet worden.😬

1    
ome cor

Een beetje meer respect voor Van As, die niet alleen onze voormalige TD maar ook een oud NACspeler is, zou ons sieren.

NAC supporters gaan er prat op dat ze hun helden eren, maar zijn kennelijk ook kort van memorie.
Van As speelde 6 seizoenen bij NAC waarin hij 1x degradeerde om het jaar erop weer te promoveren als kampioen van de 1edivisie en vervolgens doodleuk 9e te worden met NAC in de eredivisie. (Stonden we daar nu maar)

Goedkoop iets roepen over tweedehandsauto's omdat ene Johan Derksen dat ooit op tv eens deed is gewoon zielig napraten.
Roepen over zijn postuur is goedkoop. Misschien moet je iets roepen over zijn banksaldo of salaris als je wilt oordelen of Sjefke van As.
Die "dikzak met de looks van een tweedehandsautoverkoper" heeft het immers beter voor elkaar dan menig schreeuwlelijk op de tribune (ongeacht of dat bij NAC, ADO of Roda is)

Laad alle berichten na dit bericht in