Wij gaan niet opzij

EX-NAC: Jeffrey van As op non-actief gesteld door ADO den Haag

Thiestemberg

Voormalig NAC-TD Jeffrey van As is door zijn huidige werknemer ADO den Haag op non-actief gesteld. ADO staat dit seizoen op een teleurstellende zeventiende plaats. Jeffrey van As zijn congé komt kort na het opstappen van hoofdtrainer Alfons Groenendijk.

Gedurende de laatste twee maanden hangen er al veel anti-van As spandoeken in het Cars Jeans stadion. Alfons Groenendijk gaf aan dat hij niet meer de juiste man was om ADO uit de crisissituatie te brengen en stapte op. Toch kon hij nog wel op veel steun rekenen bij de Haagse achterban. Van As daarentegen was het mikpunt van de meeste blaam. In de ogen van de ADO-fans is er met deze selectie weinig te beginnen en is van As daar verantwoordelijk voor, niet Alfons Groenendijk.

Jeffrey van As had sowieso al een slechte verstandhouding met een groot deel van de achterban, in een overleg eerder dit jaar tussen van As en een supportersgroep zou hij zich heel kleinerend hebben opgesteld. Fans waren ook toen al van mening dat er buiten toevalstreffer El Khayati al weinig rek zat in de door van As samengestelde spelersgroep. Bij ADO is nu ook het bestuur om: van As wordt op non-actief gesteld en zijn aflopende contract zal niet verlengd worden. 

Bron:
AD, B-Side Rats
Volgend bericht
Bijl fluit NAC - FC Dordrecht 10 reacties
Terug naar overzicht
13 Reacties
16    
Stoep

Lijkt wel hetzelfde verhaal als hier met hem geweest is. Hij heeft niet echt een neus voor buitenkansjes, maar probeert vooral bekende spelers te halen die ergens anders niet helemaal gelukt zijn. Soms lukt dit (bij Nac ging dit ook een paar jaar goed), maar als het te lang duurt zie je dat het op termijn niet gaat werken. Ik zelf weet het niet goed met de TD's, je mag in je handen knijpen als je echt een goede hebt. De meeste in dat vak selecteren vaak op geluk, een visie en beleid ontbreekt meestal. Jammer dat Tim is weggegaan bij NAC, ik denk dat die wel in potentie dat had.

-4    
Heksenketel

Geen mening en ik wil iedereen hier voor zijn. Ik wil het woord autoverkoper niet lezen!

16    
Stoep

Lijkt wel hetzelfde verhaal als hier met hem geweest is. Hij heeft niet echt een neus voor buitenkansjes, maar probeert vooral bekende spelers te halen die ergens anders niet helemaal gelukt zijn. Soms lukt dit (bij Nac ging dit ook een paar jaar goed), maar als het te lang duurt zie je dat het op termijn niet gaat werken. Ik zelf weet het niet goed met de TD's, je mag in je handen knijpen als je echt een goede hebt. De meeste in dat vak selecteren vaak op geluk, een visie en beleid ontbreekt meestal. Jammer dat Tim is weggegaan bij NAC, ik denk dat die wel in potentie dat had.

2    
Theoden King

Het lijkt een trend te worden. Als de trainer is vertrokken of niet weggestuurd kan worden, is de td de nieuwe kop van jut. Van As, John de Jong bij p$v en ook onze eigen TvdA krijgt het weer voor zijn kiezen.

Het lijkt me een ontzettende k**baan. Je probeert een goede selectie samen te stellen op papier, maar hebt gedurende een seizoen geen invloed op de vele variabelen die uiteindelijk voor succes nodig zijn.

Een trainer, bal binnenkant/buitenkant paal, de vorm van de dag, dom geluk, het budget. Allemaal factoren die bepalen of jij wel of niet een goede td bent.

5    
ome cor

Halen !
Must misschien wat snelheid en creativiteit, maar is wel een verdediger waar je niet zomaar omheen kunt.
😂

5    
Badeend

Ik ben benieuwd welke lijken er nog allemaal uit de kast gaan komen de komende jaren bij ADO. Van As heeft er ook bij NAC een onvoorstelbare puinhoop van gemaakt, waarbij de samenstelling van de selectie misschien nog wel het minste probleem was. Het structureel geld uitgeven dat er niet was (bedenk anders even wat Necid, Beugelsdijk, Immers en Meijers bijvoorbeeld maandelijks binnenhengelen, om van mensen als Hooi, Falkenburg en Gorter nog maar te zwijgen) leidde tot veel grotere ellende. En hoeveel procent van het werk van de TD bestaat uit het opzetten en onderhouden van een professionele, functionerende voetbaltechnische organisatie? Bij NAC waren er géén scoutingrapporten, iedereen deed maar wat. Voor ADO is het te hopen dat er elders in de organisatie nog mensen zitten die wél kundig zijn.

Wat dat betreft zijn we zeker grote stappen aan het maken, alleen zie je dat nog niet terug in (de prestaties van) het eerste elftal. En dat frustreert natuurlijk. En er wordt niet eens slecht, maar gewoon NIET over gecommuniceerd. Vreselijk.

Is trouwens ook echt de vraag welk aandeel Eisenga en Van den Abbeele in de wederopstanding van de jeugd (en daarmee de club) hebben en vooral gaan hebben. Dat kunnen we nu nog niet beoordelen, het is te hopen dat we met kundige mensen te maken hebben.

2    
geelzwartwit

@badeend

Het was vorig jaar al bekend dat Gilissen en Hellemonds de jeugd behoorlijk in de steigers gezet hebben. Dinsdagh schijnt er ook een goed aandeel in heeft.
Dat was dus voor de aanstelling van de nieuwe AD en TD al opgezet. Gilissen is vertrokken en Dinsdagh is volgens mij door de huidige TD verlengd.

2    
SjorsNAC

Vergeet je klapper niet Sjefke!!
Tot nooit ziens!

-2    
Badeend

Geelzwartwit - dat bedoel ik ook: we kunnen LE en TvdA dus nog niet beoordelen op wat ze voor/met de jeugd doen. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat er een professionele organisatie komt, die logisch in elkaar zit en structuur biedt, zodat je daar jaren mee vooruit kunt volgens een bepaalde visie. In tegenstelling tot wat de Klapperkoning hier heeft aangericht.

2    
076

Waardeloze TD die alleen bezig is met de firma Van As. Alleen korte termijn. Vriendjes maken bij mensen die hij belangrijk vindt voor zijn eigen positie. Lekte alles naar de pers uit eigenbelangz Geen enkele visie. Maakt een club langzaam kapot maar loopt rond alsof ie heeft uitgevonden.

0    
Nacdictive

Ik heb geen mening over Van As zijn voorkomen en communicatie. Wel vind ik het te makkelijk alles af te schuiven (destijds en nu) op hem. Bij NAC heeft hij het prestatie bekeken niet slecht gedaan.
Bij Den Haag kun je ook op voorhand weten dat wanneer (veruit) je beste speler vertrekt, je hoe dan ook een probleem hebt. En dat was niet de enige die vertrok..

0    
Sandman

Even zeiken: Van As is werknemer van ADO, niet andersom :)

On topic: Ben er ergens wel blij om, te vaak gebeurt het dat Ex-NAC mensen elders weer gaan schitteren nadat ze er bij NAC een puinhoop van hebben gemaakt. Dit bevestigt de vermoedens dat hij een structureel slechte TD is, iets dat hij bij NAC al had laten zien.

0    
10diego

Het is na zijn vertrek bij NAC allemaal een stuk beter geworden. Van As is al TD nog nooit gedegradeerd

Laad alle berichten na dit bericht in