Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Kees van Wonderen nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Praatpapegaai

Kees van Wonderen leek kort geleden nog terug te keren bij NAC maar de geschiedenis leert ons dat Peter Hyballa de klus heeft gekregen in Breda. Nu heeft de voormalig assistent van het Nederlands elftal toch een nieuwe club gevonden in Go Ahead Eagles.

Waar volgens verschillende media Kees van Wonderen eerst nog topkandidaat was in het Bredaase heeft Paul Bosvelt, TD van GAE, de oud-international in weten te lijven. Van wonderen is blij met zijn keuze:  “Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien". Jack de Gier maakt dit seizoen nog af in Deventer waarna van Wonderen het stokje mag overnemen. De Gier had bewust maar een contract voor één jaar op zak zodat voor beide partijen de opties open konden blijven voor het volgende seizoen. 

De gier vind het jammer dat ze uit elkaar gaan aangezien hij best nog wel een jaartje door had willen coachen bij de andere B-Side van het Nederlandse voetbal. De gier reageert sympathiek op de beslissing van de club: “Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer." 

Bron:
ga-eagles.nl, B-Side Rats
15 Reacties
41   4  
Moppernac

Veel geluk bij GAE, maar iets minder geluk dan NAC uiteraard.
Kees van Wonderen was geen man voor NAC geweest, veel te saaie trainer net als Dijkhuizen en V/d Gaag en had het nooit gered in Breda.
Goeie vent maar ben blij dat hij niet naar NAC is gekomen

12   2  
The Cosmic Gate

Succes Kees

41   4  
Moppernac

Veel geluk bij GAE, maar iets minder geluk dan NAC uiteraard.
Kees van Wonderen was geen man voor NAC geweest, veel te saaie trainer net als Dijkhuizen en V/d Gaag en had het nooit gered in Breda.
Goeie vent maar ben blij dat hij niet naar NAC is gekomen

3   8  
Scheppioni

Gun Kees het beste, alleen niet tegen ons NAC, Kees zou zo maar eens een toekomstig trainersprins kunnen gaan worden ! Bij ons NAC zullen we het nooit meer weten .....

9   9  
Nacdictive

@mopernac: Ernie B was ook wat saai?

22   4  
Nicky (vandaag als rasoptimist)

Kees begint pas volgend seizoen dus hij hoeft niet tegen ons... NAC is dan alweer terug in de eredivisie...

5   3  
Bertus

W. W. Als assistent?

18   4  
Henk Nac

Ernie Brandts was niet saai
Wel een hele goede trainer.

6   0  
Martinus

Mooi voor Kees. GAE, toch een mooie club. En voor hem een betere keuze dan NAC, geeft ook meer hoop voor de toekomst. Hij staat aan het begin van zijn loopbaan als clubtrainer, dan is NAC gewoonweg te veel risico. Bij de Eagles wat minder druk denk ik, meer kans van slagen. Ik gun het hem ook wel. En wellicht ooit nog in de toekomst bij NAC, wie weet.

7   19  
Badeend

En nog steeds zijn er mensen die Ernie Brands op blijven hemelen, terwijl ze (zouden moeten) weten:

1) met welk spelersmateriaal hij werkte
2) dat er nul komma nul interesse van andere clubs was na het beste seizoen "ooit" van NAC
3) dat er een transfersom is betaald (!) voor de assistent-trainer (!) destijds
4) hoe de loopbaan van Brands er na NAC uit heeft gezien

Ik vind het oprecht on-be-grijp-e-lijk.

5   1  
Guuske

@badeend wie was die assistent ook al weer? Werd destijds ook zo opgehemeld zoals Weijs nu.

7   3  
Ree

@ badeendje ,

Het is onbegrijpelijk dat dit je nog steeds dwars zit. 1 van de mooiste seizoenen in de historie. 3e plek. Dat gaan we nooit meer halen. Was voor nac destijds gewoon een goede trainer. Zijn assistent weggekocht haha, ja die heb ook heel veel bereikt in zijn verdere loopbaan.

6   4  
Badeend

Het zit me niet dwars hoor, maak je niet dik. Ik was ook gewoon heel blij met dat seizoen. Ik sta alleen te kijken van de ongelofelijke domheid van sommigen hier dat ze Brands zo blijven ophemelen en hem zo ongeveer als Messias zien, terwijl NIEMAND in de voetbalwereld (die er misschien wat meer kijk op hebben) hem na NAC wilde hebben. Nou ja, Dordrecht en Eindhoven wel natuurlijk. Tja.

En Leon Vlemmings, ja, die heeft het inderdaad ook niet meer gemaakt, al hadden er blijkbaar wél mensen vertrouwen in hem, getuige een 5-jarig contract in Breda, een transfersom van Feyenoord en een 5-jarig contract in Kerkrade.

Bij NAC werd met het vertrek van Brands plaatsgemaakt voor Maaskant, die een veel slechtere trainer/coach is dan Brands, maar dat gezever tien jaar na dato over Ernie Brands is gewoon dom.

2   3  
Badeend

Neemt trouwens niet weg dat ik heel erg benieuwd ben naar de carrières van Weijs en Van Wonderen!

0   0  
NAC BREDA FOOTBALL CLUB FOREVER

In die tijd was Maaskant geen slechte trainer
2x promotie met RBC, beker finale met Willem II, Europees met NAC.
Ik vond het ook vreemd toen Maaskant trainer werd voor NAC de eerste keer ( in die tijd bij W2 helemaal niets in Breda zingen ) en was nogal een eerste klas branie bal alleen in die tijd kon hij het nog wel maken ( ondanks z'n gladde praatjes)
vooral zijn prestatie met de eerste keer met RBC was knap want het seizoen erop degradeerde ze gelijk.

1   0  
Vliegende hollander

@badeend.
Wat een slap gehouwehoer,ernie heeft het destijds prima gedaan.
3e plek geeindigd en europees voetbal .
Niet lang maar wel gespeeld.
Ga lekker ergens anders zeuren !!!

Laad alle berichten na dit bericht in