Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Koch: "Ik wilde eerst ook helemaal niet weg"

DeWeesJr

Menno Koch speelde, verspreid over twee periodes, 2,5 jaar voor NAC. In zijn laatste seizoen degradeerde de verdediger met NAC naar de eerste divisie. Koch blikt in gesprek met Voetbalzone terug op die periode.

Koch degradeerde met NAC als aanvoerder. Hij verliet daarna NAC voor een Belgisch avontuur. Het zorgde een klein beetje voor een schuldgevoel bij de centrale verdediger. "Ik voelde me wel verantwoordelijk om NAC terug naar de Eredivisie te brengen. Ik wilde eerst ook helemaal niet weg, maar besloot door alle onrust op bestuurlijk niveau toch maar naar de aanbieding van Eupen te kijken”

De oud-speler van NAC kreeg gelijk, want een halfjaar later stond Brood alweer op straat en bleef het de rest van het seizoen nog onrustig. Ondanks de degradatie en zijn vertrek kreeg Koch geen negatieve reacties. Hij is zeer te spreken over de NAC-supporters. "Dat zijn echt toppers. Het maakt niet uit of je onderaan of bovenaan staat: altijd scharen zij zich achter de ploeg en dat maakt NAC voor mij nog steeds een van de mooiste clubs van Nederland."

 

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
39 Reacties
183   9  
FCSP

Pispaal van een aantal supporters, maar had meer gif in zijn donder dan Rosheuvel, Kali en Kastaneer bij elkaar. Had van mij mogen blijven.

73   5  
Vamos

Zag Menno altijd graag voetballen, zou zeker in de KKD van meerwaarde kunnen zijn. Met hem en Rösler zou je een prima blok hebben achterin, aangezien Riera afgeschreven is

8   78  
JNAC06

Het enige positieve dat ik aan hem kan herinneren is die goal tegen Excelsior

183   9  
FCSP

Pispaal van een aantal supporters, maar had meer gif in zijn donder dan Rosheuvel, Kali en Kastaneer bij elkaar. Had van mij mogen blijven.

11   38  
Ko

Waar blijft de versterking?

Zonder versterking verwacht ik zeker geen promotie!

46   3  
Judge M.

Heeft ontzettend veel vuil werk opgeknapt en er veel schoten op doel uitgehaald voordat Van Leer ook maar de kans kreeg om weer te blunderen. Wat mij betreft nog steeds van harte welkom terug bij NAC, ook in de ere!

28   1  
sjef de gevulde koek

wat een kut jaar was dat zeg lachwekkend. Koch kon het voetballend ook niet brengen maakte veel fouten maar gaf altijd 100%. zoals hierboven al werd beschreven waren er een hoop die wat minder inzet hadden.

14   1  
Denn

Rosheuvel...hugodver...die had het voetballen ook niet echt uitgevonden

12   6  
Ivo

Het duo Koch-Mets, dat lijkt al weer lichtjaren geleden. Smulders had een elftal samengesteld met primadonna's, daarmee zouden we wel even richting middenmoot eredivisie gaan.

Van die inschattingsfout hebben we nu nog last.

8   7  
scheppioni

Rossler is al toen klasses beter !

7   6  
scheppioni

tien klasses !

11   15  
Belgische Naccer

Er heerst een angstvallige stilte op het transfer-front...

Allouchi al naar Turkije? ---> fake nieuws
Kali al weg?
Dogan al weg?
Riera al weg?

Er gebeurt niks?

Maar goed, gelukkig zijn NIET de spelers het probleem, maar de lamballige, laffe, zeer trage speelwijze, zonder enige vorm van Gegenpressung of NOAD, zoals ook weer te zien was in de wedstrijd tegen Roda.

Ik hoop dat Steijn de ploeg fit krijgt, zodat we ook weer eens af en toe een duel winnen. Anders wordt het wel heel moeilijk om bij de eerste 2 te eindigen.

Hopelijk vanavond eindelijk weer eens een sprankelend NAC met vloeiende aanvallen en veel goals!

Hup NAC!

20   1  
sjef de gevulde koek@BELGISCHE NACCER

Half europa ligt in Lockdown. Clubs gaan zwaar in de min en hebben wel wat anders aan hun hoofd om Kali op de loonlijst te zetten.

25   8  
Ivo

@Belgische NACCER

Maak je maar op voor een eindresultaat tussen plaats 5 en 8.
Cambuur, Almere en de Graafschap zijn gewoon verder dan wij, zij kunnen wel domineren, scoren makkelijker en pakken ook meer punten.

We horen thuis in het rijtje bij Go Ahead, Volendam en NEC. Waarbij ik denk dat Volendam ons ook nog voorbij gaat, daar zit veel meer voetbal in, als je meer kansen creëert scoor je ook meer goals. Die spelen in ieder geval aantrekkelijker voetbal.

Ik heb er weinig vertrouwen meer in, ik zie geen ingespeeld team, en ook de individuele kwaliteit vind ik karig. Ik vind dat we vorig seizoen veel meer hebben gehaald uit een op papier mindere selectie. Ik zie helemaal geen stijgende lijn. Het is ploetervoetbal, heel vervelend om naar te kijken. Het is nog geen een wedstrijd gelukt om 45 minuten aan een stuk goed te spelen. Laat staan 90.

10   32  
Beest

@ivo

Je bent totaal niet serieus te nemen als je gaat zeggen dat de graafschap en Almere verder zijn dan NAC. Die hebben een partij geluk gehad met 90+ doelpunten, daar wordt je akelig van.

En hoe je het ook wend of keert die ploegen hebben niet de coronaproblemen gehad zoals wij. Niemand in Europa overigens. Je ziet hoe lang het bij immers duurt.

Dat is het geen leuk voetbal vind is wat anders. Maar man wat heb ik een pesthekel aan dwaallichten die gaan zeggen een ploeg verder is dan nac omdat ze toevallig een wedstrijd ruim winnen afgelopen vrijdag.

We hebben een beter doelsaldo en we staan bij winst 2 punten achter en hun en Almere komen nog naar Breda.

Verder heb je van de laatste 8 wedstrijden er 1 verloren. Echt tijd om te janken idd..

6   12  
Atleet

Lezen jullie het goed medesupportes ?

Volgens koch staan wij altijd achter de club ongeacht de stand.... gelukkig had hij jullie reacties op hem niet gelezen 😂😂😂😂

En ook gelukkig dat van een vol stadium hier op deze site maar een paar % komt en de meeste hier zijn dan ook nog is zeikers en kunnen alleen maar afvallen op iedereen en alles binnen NAC behalve op zichzelf.

Dat ze moeite hebben met blad bier omhoog te lopen doet er niet toe 😂😂😂🤪🤪🤪

7   19  
Atleet

En dan krijg je nog duimpjes omlaag beest..

Lachwekkend de meeste supporters hier 😂😂

Hebben zelf nooit iets gepresteerd maar weten wel hoe het moet

3   21  
Beest

Atleet

Tsjaa wat moet je ervan zeggen.

Enorm simpel volk . Niet meer niet minder.

12   0  
Castle

Beest ik vind dat ivo wel gelijk heeft,iedere wedstrijd word je dol gespeeld dan denk ik dat we nog geluk hebben waar we nu staan en alles wat nu boven nac staat heeft toch vaak overtuigend gewonnen,ik zal het nog gekker maken eind van dit seizoen sta je nog een paar plaatsen lager.en debk niet dat ik dit leuk vind om te zeggen

12   5  
DunErwt

@atleet @beest

We zijn niet allemaal zulke toppers net als jullie met 18jaar betaald voetbal ervaring. 10jaar trainer in top van het voetbal. Tel daarbij al de prijzen die gewonnen zijn door jullie.
*cynisme modus weer uit*

6   4  
Steve

Ik kan mij nog die Koch herinneren bij FC Utrecht.
Hij stond te verdedigen als een bange juffrouw.
Hij werd daarna snel gewisseld.
Wie ik wel goed vond destijds, was Dicky van Burik.

0   10  
Beest

@ erwt

Over simpel gesproken. Dafuq..

3   4  
Nicky

Iedere wedstrijd dolgespeeld.. Zo dol dat je er 3 inschiet en de tegenstander niet... En dan is de tegenstander echt een keer stukken beter die dag en maak je met een man minder 2-2

Het voetbal is niet het probleem.. Het niet objectief kunnen kijken naar wat er zich afspeeld is het probleem.. Getuige de negatieve reacties na 2x 3-0 en 1x 2-2...

Het is duidelijk uit het verhaal van Koch dat hij het niet over de internet "supporters" van NAC heeft..

18   2  
Ivo

@Beest / Atleet

Altijd makkelijk om mensen met kritiek weg te zetten als malle Eppies.

Wij hebben te weinig balbezit, als we de bal hebben raken we hem vaak snel kwijt, creëren minder kansen dan onze tegenstanders, en als we winnen komen we vaak goed weg. De 2-2 tegen Roda viel uit het niets, we winnen met 3-0 van Volendam terwijl zij kans na kans missen, inclusief een pingel, ook tegen Excelsior had het anders uit kunnen pakken.

En dan hebben de Graafschap en Almere geluk. Wij hadden tegen de Graafschap en Almere helemaal niks in te brengen, met ons rug tegen de muur voetbal. De spelen in ieder geval om te winnen, en als je dan een countergoal slikt, dan is dat maar zo.

Ik zie niet zoveel lichtpuntjes, en de kans dat wij 1e of 2e worden is gewoon nihil als je zo verdedigend speelt. Corona de schuld blijven geven is flauwekul, dat heeft een periode meegespeeld, maar dat ligt inmiddels achter ons.




7   1  
Belgische Naccer

@Ivo

Ik denk dat je gelijk hebt. Maar ik wil me er (nog) niet bij neer leggen.

Er moet gewoon meer uit deze selectie te halen zijn!
Maar daar heb je waarschijnlijk een type trainer voor nodig als Hyballa. Die veel harder traint op fitheid en het afjagen van de tegenstander tot kunst verheven heeft.

Steijn is van het kaliber Brood, Dijkhuizen, van der Gaag.
En dan blijf je hangen op een bedenkelijk niveau. Niet alleen qua vorm en fitheid, maar ook qua spelopvatting en tactiek. Het is allemaal veel te plichtmatig en te karig.

Ik hoop iedere wedstrijd dat het vuur er ineens weer is. Maar ik heb het onder Steijn nog maar zelden gezien. Ik vind trouwens dat de spelers hier zelf ook een verantwoordelijkheid laten liggen. Maar een goede trainer zou dat erin krijgen...

9   0  
Nonkel Frans

Constructief kritisch blijven en bij de inhoud blijven op dit forum aub. . Maak je punt richting spelers en club maar stop met sneren naar anderen op dit forum die een andere mening hebben dan de jouwe. Negeer desnoods een mening die je niet aanstaat.
Dan blijft de sfeer gemoedelijk en leren we wellicht ook nog wat van elkaar.

Haye wordt vanavond hard gemist. Ik ben er niet gerust op.

Hup Nac!!!

1   16  
Beest

Opzich eens maar je vergeet weer dat je tegen Almere en de graafschap echt midden in de corona shit zaten .

Almere en de graafschap spelen zoniet nog lelijker voetbal naar nac . Je zou het voor de grap eens moeten kijken. Het is verschrikkelijk.

Ik durf echt een behoorlijk bedrag op te zetten dat wij Almere en de graafschap hier in Breda gewoon winnen . Het geluk bij die 2 houdt een keer op en het geluk bij nac moet nog komen .

2   2  
Vrouwke

Er wordt hier altijd naar Steijn gewezen maar denken jullie niet dat hij van te voren gewoon zegt er vol op jongens. Maar op de een of andere manier zit dat niet in dit elftal. Jongens als immers zijn hier juist voor gehaald maar die heeft het de afgelopen tijd gewoon veel te druk gehad met zichzelf en zijn fitheid. Steijn is een realistische trainer dat wel. De organisatie staat aardig dat is stap 1 bij het opbouwen van een team. Nu zal de rest moeten volgen. Hij heeft het echt wel in zijn hoofd maar er lopen nog teveel jongens rond die onder contract staan waar we vanaf moeten. Na dit seizoen ben je van al die gasten af en kan hij veder bouwen

5   1  
Kisku

Belgische naccer ik denk dat geen trainer dat erin krijgt,zonder loopvermogen in je team geen creatieve speler soms haye maar doe loopt alleen puin te ruimen .die jongens werken wel maar er zit geen voetbal in allemaal dezelfde type spelers.

9   2  
DunErwt

@beest

Je vernielt een forum met je kennis jonguh. Niet ieder supporter heeft de topkennis wn ervaring die jij hebt. Om je medesupporters dan zo te behandelen. Misschien moeten ze een speciaal vakje voor jou maken in het stadion. Lekker alleen voor jou want de de rest van 17 899 supporters zijn te simpel voor jou. Gevalletje simpele hoog in het bolletje geval ben je. Voller dan volle melk zo vol van jezelf.
Hou het leuk voor iedereen man. Nu komen sommige supporters niet meer op dit forum door jouw stuitende en betweterig gedrag. Dit forum is voor iedereen. En als je de bezoekers te simpel vindt ga dan lekker weg.

1   12  
Beest

@erwt

Haha ja want er zitten hier ruim 17.000 mensen op deze site ;)

Als jij het verschil niet ziet tussen vol van jezelf zijn en een gigantisch hekel hebben aan jankende negatieve mensen hebben, dan is dat jou probleem. Daarmee zet je jezelf voor eens voor lul want ik vind niet iedereen simpel. Maar o.a. u;)

Bijvoorbeeld jezelf.

In werkelijk waar 3 Jaar tijd heb je geen enkele positieve reactie hier op de site geplaatst. Want als het goed gaat ben je nergens te vinden namelijk. En als het even slecht gaat , Tada daar is onze misselijke erwt weer.

Mij vol van mezelf noemen maar zelf voor 17.000 andere praten . Je bent een simpel dwaallicht, niet meer niet minder.

Nogmaals een fijne wedstrijd

4   5  
DunErwt

@beest

U heeft helemaal gelijk mijnheer beest.
Ik zal deze site zsm verlaten en na 41 jaar stop ik met supporten van NAC.
En wat betreft positief zijn over NAC genoeg voorbeelden. Wat ik ben hier in goede en slechte tijden. Jaren 80 stond ik er gewoon uit en thuis. Jaren 80 ventje toen jij nog vloeibaar was.
Laten we een keer een biertje drinken mss wordt jouw wat duidelijker dan.

2   12  
Atleet

@beest

Reageer er niet op joh... zegt meer iets over hun dan over de positieve supporters.

Ze denken nog steeds dat ze supporter van Liverpool zijn ofzo.

Ps ik kan jullie wel garanderen dat ik iets meer uurtjes gesport heb dan menigeen betweter hier maar dat terzijde 🙊🙊🙉

1   0  
Barbapapa

@kisku

Wat betreft loopvermogen ben ik het niet met je eens. We hebben best wel wat spelers die meters kunnen maken. Echter het probleem is dat NAC nu bij balverlies heel hard achteruit holt ipv tegenstander bij de strot te pakken en er op te zitten.

Daarnaast is creativiteit leuk maar ik zou graag een stap zien in effectiviteit. Al jaren stoor ik me aan het feit dat NAC eindeloos aan het breien is en de tegenstander na 4 of 5 schakels een kans heeft. Niet bij iedere aanval hoeft het hele team de bal een keer geraakt te hebben. Daarnaast lopen er echt wel spelers rond die een keer een steekbal kunnen geven. Maar het is vaak te traag naar voren waardoor de verassing en de mogelijkheid er al lang uit is.

5   1  
Badeend

Ivo (14:34) is een van de weinigen hier die de spijker op de kop slaat.

Almere én De Graafschap zijn absoluut verder dan NAC. Maar goed, we zullen het wel zien tegen het eind van het seizoen. Als we zo doorgaan als we de afgelopen maanden hebben gedaan - onafhankelijk van corona! - dan lopen we promotie helaas mis.

1   0  
Pik

En al zijn ze verder ? Hoef je toch niet jaloers op te zijn ?

5   1  
N1912

Mensen die met droge ogen beweren dat een Almere City niet verder is dan NAC momenteel hebben een gigantische plaat voor hun kop hoor.

En over de factor geluk gesproken, zonder geluk stond NAC waarschijnlijk ergens in de middenmoot dit seizoen. Ook voor de coronaperiode was het vertoonde spel al kommer en kwel, dat zijn helaas de feiten.

NAC moet gewoon structureel beter gaan voetballen. Dat is de enige manier om een reeks van betekenis neer te kunnen zetten.

3   0  
D'N Klaagmuur

Koch was gewoon een drama dat jaar, deed wel z'n best, maar speelde als een doorweekte krant.

Maar mooi om te zien hoe dat altijd werkt hier op deze site en blijkbaar nooit zal veranderen. Een speler die er geen hout van kon is altijd, als ie een mooi interview een paar jaar later houdt, ineens een topper en hadden we niet moeten laten gaan. Kuddegedrag.

We hebben nu verdedigers die 20x beter zijn, dus wees gewoon blij dat ie naar Eupen is gegaan.

2   1  
Scheppioni

Juist klaagmuur ! Gaan we nu echt ons eige nog druk maken over koch, buiten de goal bij rotjeknor was het zeer matig ! Blik op dalik, ons NAC ! Dat is al een zorg met steijn op zich !

0   0  
Samson

Ja Koch best een goed ventje hoor maar als ie voor de camera moest komen leek het alsof ie ieder moment in huilen uit kon barsten. Dat gif heb ik nooit zo erg gezien.

Laad alle berichten na dit bericht in