Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Niemczycki op zijn plek bij Cracovia Krakow

Italo

Karol Niemczycki timmert in Polen flink aan de weg. Een doorbraak bij NAC bleef uit, maar als speler van Cracovia Krakow bewijst de jonge doelman in zijn thuisland zijn talentvolle status.

Ondanks dat Niemczycki werd gezien als groot keeperstalent, kreeg de goalie geen kans in het eerste elftal van NAC. De doelman belandde uiteindelijk in zijn thuisland bij Cracovia, uitkomend in de hoogste Poolse divisie. Bij die club heeft Niemczycki een basisplaats te pakken. In alle veertien competitiewedstrijden stond de 21-jarige goalie onder de lat.

De ervaringen in Nederland hebben Niemczycki naar eigen zeggen sterker gemaakt: “Het was voor mij een erg nuttige periode. Ik moest snel volwassen worden, en mezelf vinden in een nieuwe omgeving. Dankzij mijn verblijf in Nederland en deze ervaring ben ik nu mentaal sterker. Ik weet hoe het er in het buitenland uitziet. Dat is alleen maar handig voor de toekomst.”

Een wrok richting NAC koestert de doelman niet, al kan hij het niet nalaten om toch een lange neus te maken: “Ik kan niet zeggen dat het tijdverspilling was, mijn tijd in Nederland. Ik heb veel geleerd, veel gezien. Hoe dan ook, NAC is nu een zwakkere club dan Cracovia, die in de eerste klasse speelt. De club die niet op mij wilde wedden, is nu slechter af.”

Bron:
B-Side Rats, Krakow Naszemiasto
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 7 reacties
10 Reacties
53   1  
willem 4,5

Bij NAC maken ze wel meer fouten Karol, fijn dat het je goed gaat!

53   1  
willem 4,5

Bij NAC maken ze wel meer fouten Karol, fijn dat het je goed gaat!

17   2  
Pakkie

Moet toch wel lekker zijn om zo'n sneertje te kunnen geven :).

15   3  
ome cor

Ben benieuwd naar de suporters die hem ook te licht vonden voor NAC 1.

Talent kunnen we wel hebben, maar NAC weet niet hoe er mee om te gaan.
De ene brengen ze te vroeg, de ander brengen ze gewoon niet.

21   7  
Bart

Volgens mij hebben we 2 keepers op het moment die beter zijn dan karol dus zo slecht zullen we het niet gedaan hebben..

11   3  
Chris W.M.

Hadden wij hem maar direct aan Cracovia verkocht, dan waren we er financieel nog beter van geworden. Nu heb je hem voor een schijntje ( volgens Blanco voor minder dan een ton, volgens Transfermarkt zelfs transfervrij ) aan P. Niepolomice overgedaan, die hem vervolgens een week later voor veel meer aan Cracovia verkopen.

Of het ooit de eerste keeper van NAC had kunnen worden, geen idee. Maar ben er wel van overtuigd dat dit zo'n speler gaat worden die we over een jaar of 6 gaan gebruiken als voorbeeld dat NAC talent niet weet te herkennen en spelers veel te snel afschrijft waardoor we ( veel ) inkomsten zijn misgelopen.

11   1  
Dutchbird

Gewoon dom van NAC. Je hebt nu ook twee goede keepers maar Kortsmit kun je niet verkopen.

8   3  
Belgische Naccer

Had hem er maar ingezet toen dat wijf Van Leer er vast instond onder die Brood...

Dan hadden we nu nog eredivisie gespeeld!

3   1  
ome cor

@Belgische naccer
Was het maar dat wijf van Van Leer geweest wat er bij ons in stond. Dan hadden we dat seizoen tenminste 1 goeie in het veld gehad.

2   2  
Ratjeduneerste

Leuk dat het hem goed gaat.

Grappig dat hij NAC nog een sneer wil geven. De club die hem een contract van vijf jaar gaf en de ruimte gaf zich te ontwikkelen waar niemand hem wilde hebben.

Het ga je goed hoor Karol, maar die grote mond past niet bij je iele overkomen.

0   0  
voornu maar ook lekker na

Is blij met Olij ...

Laad alle berichten na dit bericht in