Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: 'Leigh keert terug bij Aberdeen'

Raskolnikov

Amper twee dagen na zijn vertrek bij NAC heeft Greg Leigh alweer een nieuwe club gevonden. De linksback staat op het punt een contract bij Aberdeen te tekenen, zo melden bronnen in Schotland.

Volgens The Press and Journal zal Leigh een kortlopende verbintenis tekenen bij de club, die hij vorig seizoen ook al diende. NAC en Aberdeen sloten destijds een huurovereenkomst met koopoptie, maar die optie werd door Leigh's blessure en de financiële gevolgen van de coronacrisis niet gelicht. Nu Leigh het einde van zijn herstel nadert én hij transfervrij op te pikken is, wil Aberdeen wel zaken doen. 

Bron:
B-Side Rats, The Press and Journal
Vorig bericht
Steijn: "Riera blijft" 15 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Sadiq vervolgt loopbaan bij Almeria 5 reacties
21 Reacties
92   4  
henk

Goede deal voor Aberdeen. Geen transfersom hoeven betalen. Paar maanden salaris op zak kunnen houden. Ik mag hopen dat Leigh nog geen cent meekrijgt van NAC.

41   4  
fanneke

Dat is handig gedaan . Lekker zijn contract ontbinden omdat hij geblesseerd is en dan gratis naar Aberdeen gaan. Weg transfergeld.

92   4  
henk

Goede deal voor Aberdeen. Geen transfersom hoeven betalen. Paar maanden salaris op zak kunnen houden. Ik mag hopen dat Leigh nog geen cent meekrijgt van NAC.

47   3  
Hont

Mag hierbij toch uitgaan dat Leigh zijn contract bij NAC heeft afgekocht ipv andersom?

36   4  
NAC!!!

Knap geregeld, beetje triest zulke werkwijze. Wij zijn van zijn loon af maar kan dit zomaar? Lijkt me toch met voorbedachte redenen gedaan te zijn.

Als het echt zo is, zwak van hem!

27   3  
Uit je Naaht

Ik neem aan dat de vertrek-premie bij NAC hierop is afgestemd en dat NAC dus niet al te veel op tafel heeft hoeven leggen om het contract te ontbinden. Anders zijn we genadeloos gefopt en gewoonweg genaaid.

Ik denk echter dat er met dit scenario wel degelijk rekening is gehouden, en dat is dan gewoon goed nieuws: dan heeft dit niet zoveel gekost. Aangezien we het toch niet te weten (kunnen) komen ga ik daar maar vanuit.

Succes Leigh! Lekker bezig NAC!

15   2  
Ric

Ik bekijk het toch anders. NAC zal heus wel geweten hebben van deze situatie.
Mag aannemen dat het contract is ontbonden op voorwaarde dat er geen salaris is meegegeven of dat een toekomstig club een percentage afstaat van toekomstige transfersom.
Denk namelijk dat NAC hem anders gewoon een voor een beperkte transfersom had kunnen verkopen.

34   5  
Wanny

Laten wij blij zijn dat we er vanaf zijn en ons concentreren op de spelers die wel het verschil voor ons gaan maken dit seizoen. Dit soort ballast kost alleen maar geld en energie.

Verder gun ik hem alle goeds.

25   3  
Da Pope

Logische deal wat mij betreft. NAC, Aberdeen en Leigh zijn allemaal gebaat bij deze constructie:

- NAC wil het salaris van Leigh dolgraag schrappen
- Aberdeen wil Leigh graag vastleggen, maar kan geen transfersom betalen
- Leigh wil dolgraag terug naar het Verenigd Koninkrijk, maar wil zeker weten dat hij niet zonder club komt te zitten.

Door het contract te ontbinden bespaart NAC een fors deel van het salaris van Leigh. Leigh was echter nooit akkoord gegaan met een ontbinding, wanneer hij vervolgens werkloos was geworden. Heimwee met salaris is een stuk aantrekkelijker dan zonder geld thuis op de bank zitten. En Aberdeen heeft op deze manier zonder groot financieel risico de versterking, die zij al een tijdje op het oog hadden.

Iedereen tevreden.

9   9  
De beul van etten

Laten we kappen met zeiken en gewoon blij zijn dat deze goed verdienende dorpsgek met twee linkerbenen en mentaliteit van goud weg is.

3   7  
geelzwartwit

@ric

Ik denk dat dat de deal is.
Transfervrij weg maar bij een verkoop door de nieuwe club hangt er een doorverkoop clausule van NAC aan de speler vast.

Ik denk overigens dat dat ook de constructie in het nieuwe contract van Sydney gaat zijn. Lage transfersom hoog doorverkooppercentage

4   15  
Per

Leigh blijkt dus gewoon een misselijke mannetje te zijn. Bahbah.

7   8  
J3P

Heimwee in Breda maar niet in de geweldige wereldstad Aberdeen waar het altijd regent. beetje geld weggooien hier. Lijkt op een gevalletje werkweigering.

5   1  
Judge M.

Wat Ric zegt inderdaad. Idem dito vorig jaar met Bodi Brusselers. Beter voor alle partijen zo.

0   3  
The Cosmic Gate

Beetje matig spelletje van Leigh / Aberdeen. Zo hoeven ze geen transfer te betalen en hebben ze toch de speler die ze willen...
Alhoewel er volgens mij nergens staat dat het contract ontbonden is ....hmm

4   2  
Kisku

Eerst een ton mee krijgen en gebleseerd zijn,en nu tekenen gebleseerd bij aberdeen kan dit soort oplichting zomaar

1   1  
Naccie1912

Hmm dit vind ik toch wel enigszins stinken. Mocht NAC Leigh geld meegegeven hebben, had ik wel verwacht dat er een clausule getekend zou worden dat hij niet naar Aberdeen zou gaan i.v.m. de eerdere interesse.
Maar we weten de ins en outs niet en die zullen ook nooit gedeeld worden. Ga me er niet druk over maken verder, wij hebben Kaj :-D

4   0  
Elf Meter

Ik begrijp alle frustratie niet. Lex Immers volgde toch eenzelfde soort constructie richting NAC? Onderdeel van het spel.

2   1  
Dutchbird

Ik gun deze jongen veel succes bij Aberdeen. Hij had zich ook kunnen gedragen als Kali en nog een jaar salaris opstrijken van NAC.

Hopelijk maakt Manders aan Kali duidelijk dat als hij morgenavond niet opgetieft is hij zich iedere dag twee keer dient te melden om de auto's van de hele selectie schoon te maken. En zijn eigen auto vervangen door het meest beroerde wrak dat ze bij van Beek ooit hebben ingeruild. Bij verzaking die maand geen salaris.

1   0  
The Cosmic Gate

Lees in de BNdestem dat hij alsnog een paar maandsalarissen mee heeft gekregen....waarom ?? Zeker nu hij weer onderdak heeft en die club zo transfervrij hem te pakken heeft....vreemd / jammerlijk verhaal van toch wel een bijna cult speler

0   1  
Moppernac

Kut Seuntjens maakt in de 89min 1-2.
Die is er vrijdag vanaf minuut één erbij.
Reina , klein tikkie tegen de enkel van Seuntjens na 5 minuten en hij valt uit .

0   0  
Hans

Iets zomaar aannemen bij NAC is gevaarlijk. Vraag: nu Leigh heeft getekend voor 3 maanden Aberdeen ( waarvoor hij echt wel betaald zal worden), krijgt hij dan nog steeds een paar maandsalarissen mee of is inderdaad afgesproken dat hij dat alleen krijgt als hij nergens terecht kan?

Laad alle berichten na dit bericht in