Wij gaan niet opzij

EX-NAC: Luijckx: “Als ze interesse hebben, is het een kwestie van bellen”

Masthow

Kees Luijckx wil graag weer in Nederland spelen. Met dat nieuws kwam BN DeStem vandaag. In de krant staat dat de verdediger, die komende zomer transfervrij is, NAC nog altijd volgt vanuit Denemarken. Daar speelt hij op dit moment nog met SønderjyskE op het hoogste niveau van Denemarken.

Net als bij NAC loopt het bij SønderjyskE niet echt lekker dit seizoen. Toch is dat niet de reden dat Luijckx graag terug wil keren naar Nederland. Volgens hem is dit precies het goede moment. Hij heeft al een huis in Breda, waar hij elke vakantie doorbrengt met zijn gezin.“Breda, dat is gewoon ons ‘plekkie’.”

Over de huidige bestuurlijke malaise bij NAC is de 33-jarige duidelijk. Volgens hem heeft het bestuur misbruik gemaakt van zijn macht, doordat er meerdere belangen een rol speelden. “Bedenk maar: trainer Ruud Brood wordt ontslagen en er wordt langs alle kanten modder heen en weer gegooid. Doe dat binnenskamers, denk ik dan. Daar is NAC pas echt bij gebaat.”

Komende zomer kan Luijckx zijn volgende bestemming gaan uitzoeken. De deur naar NAC staat wat hem betreft open. “Als ze interesse hebben, is het een kwestie van bellen. Zij bellen mij of ik bel hen.” Luijckx ziet zichzelf niet als de redder van de club, maar denkt wel nog van waarde te kunnen zijn. “Ik ben topfit en heb de laatste vier jaar alles gespeeld. Als je dan 33 bent, graag teruggaat naar Nederland en de club die je liefhebt eventueel een optie is, waarom niet?”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
39 Reacties
116   8  
Eljé

Subtiele sollicitatie zeg...

34   20  
7Hills

Met Riera, Monsalve, van Hecke, Rösler en Siereveld al onder contract zou ik niet al mijn kaarten op NAC zetten Kees!

34   32  
naccer076

Halen!!

116   8  
Eljé

Subtiele sollicitatie zeg...

56   25  
Beek

Meteen halen! Eindelijk de gewenste ervaring. Dan nog iemand met ervaring centraal op het middenveld en je zet een grote stap!

15   76  
ECG

Mét Ralf Seuntjes!

32   43  
Ritchie

Op F zijn nog wel wat lege plekken, hij is welkom.

25   6  
Sp1

Cold Kees meld zich ook weer...

16   21  
Blackmountain

Natuurlijk is dit een man van de club en zou iedereen die een NAC-hart heeft graag Kees nog een keer in het shirt van club willen zien spelen in het stadion.

Toch vind ik Kees op dit moment niet de juiste versterking die NAC nodig heeft. Tom heeft meerdere keren aangegeven dat de financiële middelen beperkt zijn dus dan zou ik geen spelers als Kees halen die "de jonge spelers kunnen leren wat NOAD is etc". Het beetje budget dat misschien beschikbaar komt zou beter gebruikt kunnen worden voor spelers die direct een versterking zijn voor het team (en bijvoorbeeld scorend vermogen brengen).

13   43  
aderB

Off Topic: Melvin Platje geeft aan dat hij benaderd is door een topclub uit de kkd. Mag het toch niet hopen..

26   5  
Overal

Misschien een goede om het middenveld wat meer body te geven?

Het is misschien geen voetballer met een fluwelen techniek, maar wel precies wat we nodig hebben.

9   4  
maikolg

Platje heeft 4 dagen geleden zijn contract bij Bali FC verlengd. (zie zijn instagram)

4   20  
Ernie

Lachwekkend!

21   4  
steefl

Als we niet promoveren zie ik hem er graag bij.
We missen ervaring. Kan ook prima op het middenveld.

15   4  
Jvd

Gaat hem niet worden denk ik, hij is 33 en tvda heeft aangegeven geen spelers boven de 30 te halen...

6   2  
Sigaar

Da's praot.

8   60  
Johan

Ik denk niet dat er nog spelers van City naar Breda komen. De Londense club vindt het een verschrikkelijke puinhoop bij ons NAC! Waarvan akte!

13   0  
Kwartbelg

Zou ik altijd doen ondanks het beleid om met jonge mensen te gaan werken. Stukje ervaring en een NAC hart kan geen kwaad.

4   3  
Pietjebel

In de kkd mischien bruikbaar geweest nu al maar 33 jaar en dan afbouwen gaat hem denk niet meer worden

Hoop dat we de tijden van helder,Roy,de Zeeuw voorbij zijn

38   3  
Jor-D

Ik reageer niet vaak..

Maar Johan:
"Ik denk niet dat er nog spelers van City naar Breda komen. -->De Londense club <-- vindt het een verschrikkelijke puinhoop bij ons NAC! Waarvan akte!"

Wat een duimzuigerij dus als je al niet eens weet waar Man. City vandaan komt.

@topic niet aan Luijckx beginnen, ondanks alle goede bedoelingen, in het verleden vaak genoeg gebleken dat terughalen van spelers geen succes betrof.

12   1  
Pie076

Ik zou hem misschien wel als controlerende middenvelder willen zien bij ons. Was verdedigend meer dan prima, had een goede pass en Pikte met corners en vrije trappen toch ook altijd zijn goals mee!

Zou alleen totaal niet weten hoe hij er nu voor staat. Heb hem niet meer gevolgd sinds hij bij NAC weg is.

4   17  
Braze

NAC gaat toch geen veteranenelftal formeren.

24   1  
sjef de gevulde koek

Werd toen nog wel eens uitgelachen maar de laatste jaren zouden we er een moord voor gedaan hebben om deze jongen achterin te hebben. Wat mis ik die tijd zeg.

19   6  
Buurman

Controlerend op het middenveld. Prestatie contract half seizoen met optie nog 1 jaar. Maar meningen verschillen. Off topic ; uiteraard ziet de opleidingsafdeling MC de troep bij NAC Breda met argus ogen aan. Als je dat niet snapt heb je stront in je ogen en oren. NAC is een te onevenwichtige organisatie om fatsoenlijk samen te werken met anderen. Terwijl we de promotie van de vorige keer aan MC en Dessers hebben te danken. Niet aan het geweldige beleid bij NAC.

5   3  
Ivo

meh, te oud en op zijn positie zitten we al goed.

18   2  
Ice

Zou Kees in Denemarken ook weleens moeten poepen tijdens de wedstrijd? ?

12   1  
ome cor

Hahaha die Johan
Het is in jouw hoofd ook een bietje een puinhoop af en toe.
Man City uit Londen.....whahaha

On topic:
Ervaring is prima, maar niet op de positie waar we al voorzien zijn binnen onze selectie. Sorry Kiske.

2   2  
Joop

Enige ervaring zou geen kwaad kunnen

7   12  
Marco van Bavel

Nee niet doen! Liet ons in de steek voor roda??

6   4  
willem 4,5

Kees Rijvers is ook nog vrij, is pas 94. Wat 'n slap gelul weer!

1   5  
Fan uit Zevenbergen

Kees in de spits samen met SvH

Kees kopt ze er wel in

6   3  
Buurman

Ja ons middenveld is top. Elal , de jeugdige ILic en die kleine van Utrecht. Ervaring hebben we echt niet nodig. Of Kees het nog kan is de vraag. Daarom prestatiecontract. Kees kan ook verrekte goed koppen. Zowel aanvallend als verdedigend.

9   4  
Arie

We hoeven van TvdA echt geen 30+ers te verwachten. Die dropstaaf heeft niet eens doorgehad dat Jordy Buijs eind januari transfervrij op te halen was in de KKD van Japan. Die is net 31 geworden en had ik dus sowieso gepolst.

3   5  
Jeroentje

Halen, al is t maar voor de gezelligheid in de Cordial!

2   4  
Da Huge

Kees kom maar terug, samen met Schilder BACOtje doen in de stad!

8   0  
Henri

Wat hebben enkele forumleden hier toch tegen routiniers? In Italië vechten clubs als Juventus, Lazio en AC om ervaren spelers van 33/34jaar plus. Voorbeelden te over. De meest succesvolle periode in de laatste jaren was het ervaren NAC met JtR, Lurling, Kolka en noem ze maar op. Ajax had vorig jaar enorm veel te danken aan de routiniers Tadic en Schöne. Als in een elftal 3/4 routiniers spelen, waarvan in ieder linie één en het is aangevuld met 3/4 talentvolle jongeren dan heb je een goede mix waarbij er hiarchie is, die nu bijna overal ontbreekt en goede sturing naar de jonkies. Probeer dan te zorgen dat er op termijn opvolging is uit de jeugd voor zo'n routinier zodat deze kan afbouwen en het talent kan opbouwen. Alleen oudjes of alleen jonkies is gedoemd te mislukken. ADO had in de zeventiger jaren met Cees Storm, Leen Swanenburg, Tscheu La Ling en Big Johnny Dusbaba een zeer talentvolle lichting die voor de leeuwen werd gegooid. Ze wonnen o.a. uit bij Feijenoord, maar in de tweede competitiehelft stortte alles als een kaartenhis in elkaar.

10   2  
Los Pollos Hermanos

Ik vind het eigenlijk zo'n gek plan nog niet. Kees is ook niet vies van een schop hier en daar. Hij heeft bakken ervaring.

Kan bijna niet geloven dat ik dit zeg. Maar haal hem maar binnen. Kan nog weleens goed uitpakken.

Wat buurman zegt, prestatiecontract eraan koppelen en eens kijken hoe het gaat als een soort van controlerende middenvelder.

1   3  
Bruske

Geen goed gevoel over het terughalen van oude spelers.

1   1  
Sia

Halen die kerel. Heeft ervaring wat we node missen. Zelfs onze trainer is jong (heb ik overigens vertrouwen in). Kees zou de leidersrol op zich kunnen nemen, zo'n type heeft iedere selectie nodig.

1   2  
GeelZwartHart

Haha ik hoor hem nog zeggen toen: "een stapje hogerop naar Roda JC". Die bakt er gewoon niks meer van. Helaas keesje

Laad alle berichten na dit bericht in