Overal waar we komen

Telefonisch interview met Willem Weijs

DeWeesJr

Wij spraken vandaag met Willem Weijs over zijn eerste week als hoofdtrainer van NAC, een mogelijke invulling van het trainerschap de rest van het seizoen, het trainingskamp in Portugal en de aankomende wedstrijd tegen Helmond Sport.

Dit deden we op een andere manier dan jullie van ons gewend zijn, namelijk via de telefoon. Wat ons betreft een uitstekende manier om wat vaker spelers en trainers te kunnen spreken in het drukke schema van onze vrijwilligers. Bijkomend voordeel is dat je deze (langere) interviews kunt beluisteren via de oortjes van je telefoon of door de speakers van de auto. Mochten jullie vaker op deze manier willen luisteren naar interviews, laat het ons even weten door op de poll hieronder te stemmen of te reageren.

Ik luister graag vaker naar telefonische interviews met spelers en trainers
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
27 Reacties
44    
Tegel

Podcast !?

33    
Benn076 (BSR)

@Tegel

Jij mag niet meer raden. Meer hierover zeer binnenkort op onze site.

35    
Bommetje

Sjonge dat klinkt als een verstandige en eerlijke jongen.
Hopen dat hij niet te snel vast-hoofdtrainer wordt, des te langer kunnen we plezier van hem hebben.

32    
D'N Klaagmuur

Wat een lekker positieve, nuchtere vent als je dit zo hoort. Ik heb een goed gevoel bij Willem, hopelijk gaat Willem zich ook goed bij NAC voelen.

9    
Basje

Geeft me een fijn gevoel deze man.

25    
NAC4Ever

Het liefst heb ik de interviews via video, maar omdat jullie ook niet alle tijd van de wereld hebben lijkt mij dit een prima optie.

0    
maikolg

Hij komt heel nederig over. Mag van mij best een kans krijgen.

-12    
Ernie

Klinkt allemaal prima. Maar bij het uitblijven van resultaten kan ook hij zijn biezen pakken helaas. Want zo werkt dat nou eenmaal hier. Nog een video gezien van Blanco, wat een ongelooflijke eike....

11    
Van Bins

Helemaal top mannen!
Lekker zo luisteren in de trein!
En zeker naar Willem Weijs, wat een verademing is die man zeg. Zou toch top zijn om hem minimaal die 6 weken het te laten zien?

6    
Ad B uit Roosendaal

Goed interview. De goede vragen en keurige antwoorden van Willem.

Hij komt goed onderbouwd over.

Hopelijk voor hem en voor ons een uitstekend succes in Helmond en de wedstrijden daarna.

16    
Fredje

@bsr

Is het misschien mogelijk om beide te doen? Ik snap namelijk heel goed dat mensen luisteren beter vinden. Maar ik ben fan van letters. :)

15    
Benn076 (BSR)

@Fredje

Wij zijn ook fan van letters. Maar zoeken ook naar mogelijkheden om wat vaker interviews te kunnen houden tijdens ‘werktijd’. Doordat we op vrijdag spelen, zijn de standaard persmomenten op donderdag. Dat zijn voor ons lastige dagen om een vrijwilliger in Zundert te hebben voor video-interviews. Helaas kost het uitschrijven van een opgenomen interview ook enorm veel tijd, waarmee de tijdsbesparing van een telefoon gesprek teniet wordt gedaan. Langere interviews zoals deze zijn geweest met bijvoorbeeld directie of aandeelhouders zullen we uitgeschreven blijven doen.

14    
Frietjemet

Heerlijk dit mannen, erg fijn voor onderweg!

Ook fijn dat een trainer gewoon zegt: “met alle respect voor de tegenstander, maar NAC moet van zulke tegenstanders gewoon drie punten pakken”


Misschien deed Brood dat ook, maar voor mijn gevoel hield hij altijd een slag om de arm.

4    
NAC76

Hoop dat ze de juiste constructie vinden, lijkt me een prima trainer voor NAC op dit moment.

Van scratch af aan beginnen, basis elementen bij brengen (blijkt dus helaas nodig te zijn) en een elftal verzorgd, verantwoord en aanvallend willen laten voetballen.

Wat willen we nog meer...?

-4    
Stan

Over 5 wedstrijden praten we verder.

4    
Ojee

Haha, wat een mooi ventje, die Willem. Je gooit er een kwartje in....

Maar wel zinnige dingen die eruit komen. Lekker Alleen al vanwege de persoon Willem Weijs zou een overwinning vrijdag wel herl fijn zijn.

0    
Fredje

Benno,

Als je van plan bent om dit vaker te doen is het misschien een optie om een spraak naar tekst transformer te proberen. (Google het, best veel opties) Ik weet natuurlijk niet hoe goed dit werkt maar proberen kan altijd, toch?

19    
Nr. 20

Ik begrijp echt niet hoe supporters hier de weijs meteen weer op een voetstuk plaatsen om hem vervolgens bij 3 verliespartijen helemaal af te branden.
Gun die man ook zijn leerproces, laat hem nog even assistent en zet er ervaren trainer naast. Verder afgelopen weken veel artikelen en comments gelezen. Man wat zitten hier toch kenners zeg. Wat ik hierbij echt respectloos vind is de verwensingen richting directie en aandeelhouders. Man man begrijp dat je voor je club gaat maar behandel mensen zoals jezelf ook behandeld zou willen worden. Niet dat ik groot fan ben overigens. Ik denk dat het bij NAC juist mis gaat doordat een ieder zich mee bemoeit en er ook nog eens denkt verstand van te hebben zonder ook zelf maar enige ervaring te hebben in een functie. Je ziet het ook exact terug hier in sommige comments....
Advies: maak duidelijk beleid, stel een goede trainer aan die je tijd geeft en zet daar assistenten bij die continuïteit waarborgen. Doe geen paniekaankopen, bouw aan elftal voor paar jaar en selecteer per jaar door en ja dat duurt dan maar even maar structureel verbeter je veel meer dan nu op basis van druk weer alles overhoop gooien. En supporters die nu het hardst roepen om versterkingen roepen straks ook het hardst als deze aankopen niet uit de verf komen.... zo slecht zijn de nieuwe spelers helemaal niet. Ze hebben echter wel tijd nodig....

3    
Buurman

Een hele goeie assistent is nog geen goede hoofdtrainer. We gaan het zien. Ik gun het WW van harte. Verstandige empathische man. Op dit moment heb ik liever een goede speler dan een andere trainer. Ontslag Brood was niet te voorkomen. En daarmee zeg ik niet dat Brood een slechte trainer is.

-1    
die ne gast

Sympathieke vent die zinnige dingen zegt. Ik hoop van ganser harte dat hij 'de nieuwe kroonprins van het trainersgilde' wordt, omdat hij NAC weer aan de praat heeft gekregen, maar er lijken te veel randvoorwaarden te ontbreken om succesvol te zijn:
- een onevenwichtige en te jonge selectie,
- lichtgewichten in de directie,
- aandeelhouders die meebeslissen en dat te vaak op basis van emotie doen, waardoor er nooit rust in de tent is,
- te veel supporters die promotie eisen, waardoor er te veel druk op de jonge spelers gelegd wordt
- etc. etc.

We gaan het zien. Come on NAC!

3    
Amial

Super om zo interviews te kunnen luisteren. Voor jullie gemak met opnemen en snel online. Voor mij de ritten in de auto nuttig gebruikt. Helemaal van deze tijd. Kan niet wachten op een langere podcast. Mooi voorbeeld hiervan is Kein Geloel

9    
NACBREDA

@BSR

Grote klasse dit! Scheelt bakken met tijd voor de vrijwilligers (dit interview uitschrijven is een dagtaak denk ik) en is wat mij betreft ook nog eens duidelijker en uitgebreider. Ook hoor je nu de nuances en emoties die je in een geschreven interview maar moeilijk duidelijk krijgt.

Eerlijk gezegd verbaasde het me dat (op dit moment) ruim 40% van de stemmers in de poll aangeeft liever één van de andere vormen te zien/lezen.. Het is 2020 hè?!

Wat mij betreft dus zeker mee doorgaan! Jullie zijn toppers BSR!

-1    
geelzwartwit

Prima dit soort interviews!

Komen zinnige antwoorden uit de trainer. Volgens mij heeft hij oa aan Dogan gevraagd waardoor hij vorig jaar zo lekker voetbalde. Hoe stond het om je heen?

9    
Los Pollos Hermanos

Denken jullie allemaal goed na wat jullie zeggen. Niet over 8 weken weer geen toeteren dat de trainer eruit moet en dat het onbegrijpelijk is dat NAC zo'n onervaren en jonge vent voor de groep zet hé.

Sneu voor Willem. Echt een goede vent met nog betere ideeën over voetbal. Helaas gaat hij in deze slangenkuil de kans niet krijgen om orde op zaken te stellen. Die moet er voor de kerst alweer uit van de meeste hier. En dat terwijl nu iedereen positief is.

Brood, Dijkhuizen, ag weet je, allemaal hetzelfde liedje.

Ik vind het prima Willem voor de groep, maar geef hem dan sowieso 1.5 seizoen de kans voordat er straks weer een NAC man aan ons kansloze trainers kerkhof kan worden toegevoegd.

9    
Henri

Laat hem lekker anderhalf jaar werken met en uit de wind gehouden worden door een ervaren trainer die dat ook leuk vindt. Ik denk daarbij bijv. aan een Mario Been en Jan Evers. Kijk daarna n.a.v. het resultaat het vervolg. Van Brockhorst, Cocu, Van Bommel hadden ook hulp nodig van een ervaren trainer en dat zijn dan nog trainers die op hoog niveau hebben gespeeld en getraind met toptrainers.

3    
Theoden King

De vrijwilligers van Bsiderats worden sowieso weer kampioen.

2    
Dos

Een no nonsense man, wat een veraderming.
Sluit me volledig bij Los Pollos aan, hij moet rustig gebracht worden en dan niet na de eerste de beste serie nederlagen de kop van jut worden net zoals de vorige trainers.
NAC is gebaat bij rust, te beginnen met een trainer die minimaal 3 jaar aan het roer zit.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja