Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Lurling: "Toen is het balletje de PSV-kant op gaan rollen"

Eddy W

Anthony Lurling kwam tot meer tweehonderd wedstrijden voor NAC en sloot zijn carrière af bij jeugdliefde FC Den Bosch. Toch is de oud aanvaller na zijn actieve loopbaan niet actief als trainer voor één voor deze twee clubs. Lurling is namelijk sinds 2018 te vinden als trainer in de jeugdopleiding van PSV. In gesprek met PSV TV geeft Lurling aan dat iedereen dan ook had verwacht dat hij voor een andere club zou werken. “Iedereen had verwacht dat ik een rol in de jeugdopleiding van NAC Breda of FC Den Bosch zou gaan. Maar het werd PSV.”

Lurling wist tijdens zijn loopbaan als speler nog niet dat hij trainer wilde worden. Toch liep hij stage bij Wiljan Vloet om te kijken of het trainerschap iets voor hem was. “In mijn laatste jaar als prof, bij FC Den Bosch liep ik met trainer Wiljan Vloet mee om uit te volgelen wat het trainersvak precies inhield. Maar toen was ik eigenlijk nog te veel voetballer om te kunnen weten of ik hierin doorwilde. Ik besloot daarom een jaar helemaal te stoppen in het profvoetbal. Puur om erachter te komen wat ik echt wilde doen. Het enige ‘voetbal’ dat ik wel deed, was het onder 19-team van mijn amateurclub FC Engelen trainen. Dat vond ik superleuk dus besloot ik de cursus UEFA B te gaan doen. Daar kwam ik Adil Ramzi en Theo Lucius tegen.”

Ramzi en Lucius waren op dat moment werkzaam in de opleiding van PSV waar ze veelvuldig contact hadden met Ruud van Nistelrooy, die Lurling kende uit hun gezamenlijke tijd bij FC Den Bosch. “Op een avond stuurde Ruud me een appje of hij mij kon bellen. Toen is het balletje de PSV-kant op gaan rollen.”

Lurling hoopt zijn jongens niet alleen op voetbalgebied iets bij te kunnen brengen, maar hoopt ook mentaal zijn steentje bij te kunnen dragen. De aanvaller maakte als speler veel mee, van speler met Kuipvrees werd hij de Messi van Breda, maar Lurling kon ook buiten het veld rekenen op voldoende aandacht. Van kroketten-gate tot aan zijn uitspaak “Floor hoeft er alleen maar op te gaan zitten,” saai was het niet met de Lurling. Toch hoopt hij zijn pupillen voor een aantal van zijn fouten te behoeden. “Ik heb in mijn carrière alles wel meegemaakt denk ik. Ik heb dingen gezegd die ik achteraf misschien beter niet kon zeggen, moeilijke momenten gekend na mijn overstap naar Feyenoord, maar tegelijkertijd bijna zeshonderd wedstrijden in mijn carrière gespeeld. Dat kan alleen door op een bepaalde manier te leven. Dat wil ik jongens meegeven.”

Bron:
B-Side Rats, PSV TV
4 Reacties
24   3  
RaRa

Hoort bij NAC de jeugd te trainen.

24   3  
RaRa

Hoort bij NAC de jeugd te trainen.

9   0  
Niels

Niet alleen de jeugd, maar ook 2 x in de week het eerste elftal trainen. Voornamelijk hoe ze moeten afjagen, met slidings passes onderscheppen en loeren op fouten van de keeper.

2   1  
Guuske

Oud spelers zijn onbekende voor de huidige directie, die kennen nac enkel van teletekst. En een gemiddelde Belg kent Nac al helemaal niet.

3   0  
Judge M.

"Ruud van Nistelrooy, die Lurling kende uit hun gezamenlijke tijd bij FC Den Bosch."

Dat lijkt me nogal een understatement als ze getuige geweest zijn bij de elkaars bruiloft....

Laad alle berichten na dit bericht in