Overal waar we komen

Ex-NAC:Penders:"Ik heb veel bewondering voor die jongens"

Eddy W

Rob Penders wist maar liefst vier keer de halve finale te halen met NAC. Toch wist de centrale verdediger nooit door te stoten naar de Finale. In gesprek met BN deStem blikt Penders terug op zijn vier halve finales en laat hij merken dat hij de club die finale gunt.

In de periode van Penders wist je als NAC supporter één ding zeker. NAC speelt altijd uit in het bekertoernooi. De enkele thuiswedstijden die NAC speelde maakte het er meteen een groot spektakel van. Wie kan zich de 4-2 tegen Ajax op 16 januari 2008 of de NAC-Groningen op 21 januari 2009 niet meer herinneren? Penders denkt daarom dat als NAC een halve finale thuis had mogen spelen de club in die periode zeker één keer de finale had gespeeld. "De vier wedstrijden waren allemaal uit. Als we er daar twee van in eigen huis hadden gespeeld, dan had ik twee keer de bekerfinale gespeeld. Daar ben ik van overtuigd. Thuis waren we zo sterk. Wat dat betreft hadden we de loting niet mee."

Na jaren lang in dienst te zijn geweest bij NAC kwam er verleden jaar een einde aan dit huwelijk. De club nam afscheid van de assistent-trainer en uitgerekend het seizoen hierna staat de club weer eens in de halve finale. In gesprek met BN deStem geeft Penders aan dat hij de club en de supporters ondanks het rotte afscheid de finale gunt. "Ik heb bewust wat afstand genomen, er is een hoop gebeurd. Maar ik moet eerlijk zeggen: sinds het bekersucces begint het toch weer te borrelen. Ik vind het mooi, het blijft toch mijn clubje. Het is vergelijkbaar met mijn periode, maar nu speelt NAC eerste divisie, dat maakt het knapper. Ik heb veel bewondering voor die jongens."

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
6 Reacties
22    
TvB

Toch jammer hoe dat met Penders is gelopen. Had hem graag als jeugdtrainer gezien.

16    
Gebruikersnaam

Is en blijft een held
Mijn definitie van een NAC er

7    
Babosje

Nog met Penders op de foto gestaan op het veld in Newcastle!
Held 1e klas voor mij!

1    
Ronn

Lenders blijft altijd NAC !!

-1    
Dutchbird

Rob heeft ervaren dat Nicole Edelenbos een vakvrouw is op het gebied van management. Dit was een van haar vele blunders. Top 3:
1) werving AD die bij Heerenveen overduidelijk was mislukt
2) werving technische manager die bij Sint Truiden al een jaar postzegels plakte op de afdeling postkamer en zichzelf bij NAC de titel technisch directeur mocht aanmeten.
3) clubicoon Rob Penders per telefoon ontslaan omdat Brood zo nodig zijn eigen assistent wilde meenemen.

0    
10diego

ik hoop dat de tijd de wonden heelt, dat hij weet dat de club meer is dan de passanten, waarmee ik niet zeg dat de passanten alleen maar foute keuzes maken.

Rob is een echte NAC-er en die mag niet verloren gaan voor de mooie NAC familie.

Laad alle berichten na dit bericht in