Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Manu Garcia verhuurd aan Deportivo Alavés

F8Hipster

Manu Garcia wordt komend seizoen door Sporting Gijón verhuurd aan Deportivo Alavés. De 23 jarige middenvelder gaat hiermee in actie komen op het hoogste niveau van Spanje La Liga.

De éénvoudig international en international onder 21 van Spanje speelde al eerder voor Alavés in seizoen 2016-2017 een keert nu dus terug op huurbasis bij de Glorioso.

Bron:
B-Side Rats, Derportivo Alavés
31 Reacties
88   10  
Henkie

Oh nee, krijgen we nu Schrikbarend weer die in de elke transferperiode om nieuwe spelers miept?

46   4  
Scheppioni

Succes M.G. !!💛🖤 wat zou ik hem nog graag terug in ons BREDA zien !!

20   1  
Ome Cor

Mooie stap voor Manu om zich op dat niveau te laten zien.

27   122  
Schrikbarend

Ex-nac kom maar eens met NIEUW NAC VERSTERKINGEN GODVER!

8   0  
Dun Diëe

Hopelijk voor hem speelt hij daar deze keer wat meer. En zeker tegen de grote clubs!

88   10  
Henkie

Oh nee, krijgen we nu Schrikbarend weer die in de elke transferperiode om nieuwe spelers miept?

10   24  
Heksenketel

Waarom krijgt @Schrikbarend zoveel duimpjes omlaag en @Henkie zoveel omhoog? Ik vind echt wel interessant om te weten waar ex-NAC spelers uithangen. Maar ik hoor ook graag wie er komend jaar bij ons speelt!

18   7  
Ome Cor

@Heksenketel
Waarom die duimpjes ?
Onder nieuws over ex NAC spelers zeuren als een kleuter over nieuws wat er nog niet is ... daar mag het duimpje toch voor omlaag ?

Als ex NAC je niet boeit mag je het topic ook overslaan en verplicht niemand je een reactie te geven.

BSR post het nieuws waar wij (en zij als redactie) met smart op zitten wachten heus wel zo snel mogelijk hoor.
Maar daar zal een notoire zeurpiet als Schrikbarend niks aan versnellen met zijn ongeduldige reacties.

19   9  
Tip

Ik maak me nog kwaad om die glaszuivere penalty die Garcia in de Kuip werd onthouden na een pracht actie. Ondanks de zeer partijdige feyenoord scheidsrechter , waardeloze vent, wonnen we toch. Geweldig. En thuis pakten we Feyenoord door Sadiq. Nu de man van 30 miljoen. Prachtig toch. Deze tijden moeten zo snel mogelijk weer terug komen ! Al die zogenaamde " we gaan desnoods een paar jaar keuken doen " leiden tot 1 ding; het MVV scenario. Dan worden we veroordeeld tot jaren keuken en misschien erger. Omdat de financiën tot enkele weken terug redelijk op orde waren kunnen we volgens mij dit seizoen nog een goede ploeg opstellen. Maar we zitten op glad ijs. Ik denk dat de supporters moeten herbronnen met de vraag ; waar zijn we in Godsnaam nu mee bezig. Alleen maar verliezers levert dit conflict op, want deze verkoop is zeer grote kans gedoemd te mislukken. Terwijl een promotie NAC weer kan gaan opstuwen. Dan worden de aandelen geld waard en zijn er uiteindelijk alleen maar..........winnaars. Er moet verdomme toch een mogelijkheid zijn , na al die jaren, met elkaar weer in gesprek te komen.

13   10  
Barbapapa

@Tip

Eens ze kunnen Ton Lokhoff toch gewoon bellen!

De rest is firma list en bedrog en maken NAC kapot. Ze schuwen het zelfs niet om de club te schaden om er zelf goed uit te komen. Kan die man niet meer uitstaan. Nog steeds geen excuus over het bericht op NAC.nl en het bericht zelf staat er nog. Echt een schande dat deze meneer nog NAC mag vertegenwoordigen. Wat er dus echt verkeerd gaat is dat we Manders door laten etteren! Niet meer en niet minder.

De aandeelhouders zijn ook gelukkig want die kunnen nu eindelijk van de club af waar ze tegen wil en dank eigenaar van zijn. Dat geven ze zelf in elk interview aan. Ik ben blij dat ze ons gered hebben. (Ook al is daar niet alles zuiver gegaan) Ze hebben NAC daarna alleen in coma gehouden om het geld niet allemaal te verliezen. Daarnaast hebben ze de verkeerde artsen aangesteld om dit te doen.

Ik blijf dit als een kans zien voor de ontwikkeling van de club. Het grote risico is dat Manders er bij betrokken is!

6   0  
Barbapapa

Ontopic: benieuwd of de carrière van Manu nu echt los gaat komen. Geweldige speler en super karakter!

23   7  
Badeend

Tip, het kwartje valt echt niet hè? Manders en Steijn waren de club financieel én sportief aan het uithollen. Nog een jaar dat duo met hun secondanten als Gieske, Malone en Schoenmaker junior en we waren er NOOIT meer bovenop gekomen.

Als de club "tot een paar weken geleden financieel gezond" zou zijn geweest, was dat puur en alleen aan de transfer van Van Hecke te danken. Ruim twee miljoen euro die compleet verdampt is, wacht maar tot je de jaarcijfers ziet. Maar dan is het ineens "een heel moeilijk jaar met natuurlijk corona en onrust onder de supporters" geweest. Waardoor het straks zelfs "knap" genoemd gaat worden dat de cijfers niet roder zijn dan ze al zijn.

Steijn is weg, daar hoeven we het niet meer over te hebben. Dat was een zeldzame wanpresteerder zonder enige vorm van zelfreflectie. Die moet zijn gelijke nog tegenkomen. Maar kun jij een, één succes van Manders, Schoenmaker junior of Gieske noemen?? Eentje maar, kom op, even je best doen.

Misschien wel "het nieuwe stadion"? Of de "geweldige deal met een gokbedrijf"? "Rust en stabiliteit in de organisatie"? "Klaar voor de toekomst"? Een "herstelde band met de achterban"? Desnoods "de nieuwe shirts bij de eerste oefenwedstrijd"?

Eentje maar, eentje.

11   1  
Badeend

On topic: mijn favoriete NAC-speler van buiten De Baronie van de laatste 30 jaar. Wat een held, Manu.

12   3  
Kinderkaartje

@TIP

Er is zeker een manier om weer met elkaar in gesprek te komen. Leugenaar Manders eruit. De man is een splijtzwam. Een narcist. De club en diens achterban interesseert hem geen hol, zie de leugens die hij de wereld in smeet om zijn gezicht en dat van zijn vriendje Steijn te redden.

Gretig overgenomen door de Telegraaf en daardoor door de rest van de luie journalisten. En vervolgens met een soort van halfbakken excuus komen, maar het leugenachtige statement gewoon op de site van NAC laten staan. De man is een serpent en dient zo snel mogelijk met pek en veren uit Breda verwijderd te worden.
Deze man verwoest onze club.

De aandelen zijn door jaren van vriendjes politiek en verkeerd beleid niets meer waard. Dus aandeelhouders, bedankt voor jullie steun, maar neem nu je verlies en maak plaats voor de volgende eigenaren.

En dan ON topic; Manu is by far de beste die ik ooit in het geel zwart heb zien ballen. Wat een genot om naar te kijken.

6   24  
Steven73

@barbapapa , voordat lokhof terug komt moet hij maar eens eerlijk vertellen wat hij deed bij aankomst op bv Zundert. Dan hoop ik dat jij snapt dat deze man echt de allereerste en grootste fout heeft gemaakt. Die je kan maken als Baas. Er hebben zich echt dingen afgespeeld die niet 100 niet 50 zelfs niet 10% de schuld van Steijn waren maar waar hij wel de schuld van kreeg. Lokhof is een wolf in schaapskleren

9   2  
D’n opletter

@Steven73:

Ik ben oprecht benieuwd wat Lokhoff dan precies gedaan heeft, vertel!

6   4  
Fan uit Zevenbergen

@Steven73

Ton heeft alleen gezegt in Zundert
Dat de trainingen te kort zijn op 1 dag 1,5 uur en maar dat maar 4 dagen per week voor het geld wat de spelers verdienen ...

En dat de trainingen leken of het F 1 team er aan het trainen was

En er geen idee achter een trainingen zat .

12   2  
Badeend

@Steven73

Als Lokhoff inderdaad een wolf in schaapskleren is, zoals jij beweert, zal hij dat natuurlijk niet zelf vertellen. Dus misschien kun jij de onwetenden wijzer maken en vertellen waar je op doelt - óf dit soort ongefundeerde laster niet de ether in slingeren. Ik ben ook oprecht benieuwd, en hoop dat je je niet verschuilt achter "natuurlijk moet ik mijn bron beschermen".

7   9  
Pik

Man man wat hebben sommige supporters hier toch een niveau!!!

Heb vd week in een winkel in Teteringen een van de 3 gesproken en vertelde mij met zijn tranen in zijn ogen waarom ze dit hebben besloten!!!

Die man is echt niet tegen wil en dank mede eigenaar geworden zoals hier wordt beweerd, maar ja ik zal weer wel mis hebben want die droeftoeters weten het toch allemaal beter terwijl ze zelf niks bereikt hebben in de maatschappij.

stop ermee om onrust te zaaien en ga iets van je leven maken.

Wacht geduldig af en wie weet zijn er sneller nieuwe eigenaren dan verwacht en dan kunnen we weer gaan opbouwen.

Trek daar ook een paar jaar voor uit en investeer misschien iets meer geld in goede fysieke / conditie trainers want ben ervan overtuigd als dat vorig seizoen goed was geweest je gepromoveerd was.

Fijne zaterdag collega suppprters



4   3  
Tip

Tsja. Ik denk dat juist het kwartje ergens anders in de automaat blijft steken. Maar het heeft geen zin er een welles nietes discussie van te maken. Moeten we ook niet doen. Sterker nog ik hoop dat de mensen die de huidige ontwikkelen binnen de club goed vinden gelijk krijgen. Al geloof ik daar persoonlijk totaal niet in. Dat heb ik nu genoeg uit trachten te leggen. Kortom, laten we maar afwachten wat de komende tijd ons brengt. García uiteraard pracht voetballer en voor NAC top. Aardige vent ook nog. Hopen dat dit niveau voetballers ooit weer bij ons NAC spelen. Goed weekend allemaal.

2   1  
Barbapapa

@PIK

Het staat letterlijk in dit interview met Rob van Weelde. Aandeelhouders tegen wil en dank…….

https://www.bsiderats.nl/nieuws/bsr-interviewt-aandeelhouder-rob-van-weelde-deel-1

1   3  
Lamington

Pik, je doet je naam eer aan

1   1  
Barbapapa

@Steven73

Je hebt mijn interesse gewekt. Want tot nu toe is er waslijst aan zaken die we mijn inziens Steijn wel kwalijk kunnen nemen en staat daar weinig tegenover. Echter waar er twee vechten hebben er twee schuld. Alleen buiten “hij kan het niet” heb ik nog 0,0 onderbouwd gezien.

En als het gaat over het feit dat de training etc niet goed zouden zijn. Dat is volgens mij zijn rol om daar de trainer op te beoordelen.

1   1  
Pik

Je hebt er 3 hè

1   1  
Barbapapa

@Pik

Hij spreekt in meervoud en namens de grote 3 aandeelhouders. Dit is maar 1 van de artikelen waar het in staat.

Maar dit wordt zoals Tip zegt een welles nietes spel. Echter is je betoog over droeftoeters en ongefundeerd etc… gewoon kul.

Weet alleen 1 ding als je in een discussie diegene tegenover je persoonlijk moet afvallen om een punt te maken is dat een teken van zwakte!

1   6  
Cees-2

Lees ik het goed, krijg ik een ietsie pieste gelijk. Men zet nu al kleine vraagtekentjes bij Lokhoff. Nogmaals mensen, eerst niemand aannemen “dit” seizoen. Eerst een nieuwe leiding! Dan een uitgebalanceerde structuur en beleidsplan samenstellen. Ja, dan ruimen wat er aan mensen zit die “dit” beleidsplan niet zien zitten. Weg ermee. Dan later uiterst secuur een groep mensen contracteren die bovenstaande willen volgen, later ook “moeten” volgen. Daar moeten zij voor tekenen! Als zij later in gebreken gaan, een negatieve notitie daarvan. In het beleidsplan waar zij voor getekend hebben staat aangegeven, bijv. bij de derde slechte notitie, dat je zonder vergoeding moet vertrekken. Verder nog meer zaken die een beleidsplan structureel moet verankeren en moeten verbeteren in de toekomst. Uiteraard is bovenstaand verhaal, kort door de bocht en moet dat in de kleinste details uitgewerkt worden door vakkundige mensen.

5   1  
Dutchbird

On topic: Manu Garcia is voor mij de beste speler die bij NAC heeft gespeeld in deze eeuw. Wel opmerkelijk dat hij bewust terugging naar zijn geboortestreek en accepteerde dat hij bij Gijon op het tweede niveau speelde. Nu verkast hij 350 km naar het oosten om bij Alaves in la Liga te kunnen spelen. Verstandig besluit. Hopelijk bevestigt hij zijn talent.

Of topic: Willen de vriendjes van Steijn en Manders hun toetsenbord weggooien? Bij voorbaat dank.

3   1  
Tip

Ik hecht er waarde aan dat we als supporters fatsoenlijk , en dat kan scherp, in discussie gaan. Persoonlijk worden aub niet doen. Wat dat betreft gaat het weer best redelijk. Enkele schreeuwers heb je altijd. Belangrijk is tevens kennis van zaken om een discussie zuiver te houden. Straks zet ik nog een korte aanvulling hier bij dit item. Boekhoudkundig maakt men opmerkingen of trekt men conclusies die niet kloppen. Waarschijnlijk door gebrek aan kennis.

4   2  
Tip

Ik lees nogal eens dat de 2 miljoen voor van Hecke zou zijn opgedampt doordat Steijn en Manders ( dat is afgekort SM zie ik nu pas 😎) oudere jongens voor dure salarissen hebben gehaald. Als je een transfersom ontvangt kun je mogelijk winst maken op die transfer. Bij de transfer van van Hecke is er inderdaad een aardige winst geboekt. Meestal worden die winsten apart geboekt , dus niet opgenomen in de operationele verlies/winst rekening. Het zijn namelijk incidentele winsten. Regelmatig gaan deze winsten ook (deels) (direct) terug naar de eigenaren of investeerders.
Salariskosten staan wel op de verlies en winst rekening. Namelijk bij de loonkosten. Hiervoor is een taakstellend budget. En de TD en de technische staf en de AD bepalen hoe ze dat budget gaan gebruiken. Je kunt dus kiezen voor veel jonge spelers. Dat deed TvdA en toen vonden wij dat er te weinig ervaring in de selectie zat. Ik denk terecht. Steijn heeft wel (deels goeie) ervaring in de selectie opgenomen en nu roepen wij dat er te weinig jong talent bij zit. Ik denk...... ook terecht. Je moet namelijk naar een optimum zoeken tussen jong talent en ervaring binnen je selectie. Dat optimum is m.i. nog niet helemaal gevonden. Enig geluk moet je daar bij hebben is mijn overtuiging. Ik denk dat we met een paar gerichte aankopen zeker een selectie hebben voor promotie.

Op zich is het dus onjuist dat het geld van van Hecke is verdampt in oudere dure spelers. En ik geloof sowieso niet dat het geld is verdampt. Omdat gedetailleerd uit te leggen, te bewijzen, zou ik het verder moeten uitzoeken.

Wat ik aan de jaarrekeningen zie is dat de aandeelhouders eigenaren werden van een club die hartstikke dood was. Kijk je nu naar de jaarrekeningen dan gaat het duidelijk beter. Met ondersteuning van de aandeelhouders draait de winkel conform de KNVB normen. Beslist een situatie vanwaar uit je verder kunt bouwen.

Ik denk dat een verkoop veel te vroeg komt. En een geforceerde verkoop is maar zelden goed. Ik zie het Ons NAC niet halen , zeker niet alleen. Voor alle partijen was het beter te continueren. Gewoon rustig verder bouwen, zo snel mogelijk naar de ere en alleen verkopen als een echt goeie partij zich aandient. Heel misschien kan Ons NAC daar onderdeel van zijn. Groot voordeel was dat we de komende jaren nog de noodzakelijke steun van de 3 grote aandeelhouders hadden gehad. Zij hadden zich bereidt verklaard eventuele tekorten steeds aan te vullen en iedere winter en zomer mochten we versterkingen halen. Daarnaast stonden zij bij de KNVB garant voor NAC middels een comfort letter. Dat zijn we nu allemaal kwijt!

Alle verdere (kinderachtige) verhalen zijn voor de bühne. Steijn deed dom om niet direct met Ton aan tafel te gaan voor evaluatie en advies. Overigens was Ton niet de baas van Steijn heb ik begrepen. Ton deed dom door te gaan lopen. Dat er te weinig trainingsarbeid werd verricht is, als het waar is , een serieuze zaak. Maar het is een normaal gesprekspunt in een organisatie tussen hoofdtrainer, technische staf, TD en eventueel AD. En de oplossing is voor handen, een goeie conditietrainer erbij en afspraken maken. Ook de tactiek kan en moet normaal worden besproken. Meer aanvallend is prima maar heeft wel een relatie met de beschikbare spelers. Had weer rustig geëvalueerd dienen te worden tussen de juiste mensen. Als ik het zo bekijk vraag ik me nog steeds af waar al die hysterie bij de supporters ( het is meer dan emotie) vandaan is gekomen ? Totaal onnodig en met grote gevolgen. Steijn is niet groter dan de club maar Lokhoff toch net zo goed niet. Ik lig van beide niet wakker. Mij gaat het om NAC. Een manifest van supporters over de tactiek vond en vind ik best goed. Een dergelijk signaal kan de leiding serieus in het beleid mee laten wegen. Maar wij gaan natuurlijk niet uitmaken wie er voor een bepaalde datum ontslagen moet zijn. Dat moet je niet eens willen.

Als laatste. Ik zie niet in waarom een kleinere delegatie van de manifest schrijvers niet in gesprek zou kunnen gaan met 1 of enkele (grote) aandeelhouder(s)
en directie om weer een werkbaar geheel te krijgen.


2   1  
Badeend

Tip

Je verhaal kan ik redelijk goed volgen - en ergens is het precies zoals het zou moeten zijn. De vraag is of het bij NAC (het afgelopen seizoen) ook zo is gegaan. Dat weten we pas een beetje in november, wanneer de jaarcijfers openbaar zullen zijn, veel eerder gaat dat niet worden, zeker niet in de huidige situatie. Het wordt dan wel écht interessant om te zien waar het geld van Van Hecke is gebleven.

Als ik jou volg, en de meest vindbare cijfers, kom ik tot het volgende:

Uitgaande spelers (transferopbrengst):
Van Hecke (2m)
Verschueren (250k)
Verbruggen (300k)

Inkomende spelers (transferkosten)
Kaj de Rooij (500k)

De andere spelers die naar NAC zijn gekomen zijn op papier transfervrij gekomen, behoudens de huurlingen:

Hendriks
Azarkan
Fiorini
Venema

Hendriks en Azarkan kwamen van de 0-21 van Feyenoord die vorig seizoen niet speelden, als je daar voor betaald hebt, ben je eigenlijk hartstikke gek. Fiorini kwam onder het samenwerkingsverband met Manchester City, zou ook niets moeten kosten. Blijft over Venema.

We hebben dus inkomende transfersommen van ruim 2,5 miljoen Euro gehad, een betaalde transfersom van 500k en dan nog Venema.

Uitgaande van jouw utopie dat salariskosten terugkomen in de winst- en verliesrekening - en dat daar de kous mee af is, zou er dus een kleine 2 miljoen Euro binnengekomen moeten zijn bij NAC het afgelopen seizoen. Die moet dan nog ergens naar voren komen in de boeken straks, als die inderdaad niet is verdampt.

Nu komt het verhaal met makelaarskosten, tekengeld en afkoopsommen, waardoor het geld straks feitelijk gewoon wél weg is. Het is in ieder geval niet naar "de eigenaren of investeerders" - die hebben daar in de huidige situatie van NAC namelijk helemaal geen recht op.

En dat bijstorten waar je het over hebt, om tekorten te dichten, dat is fijn geweest (wetende dat diezelfde tekorten grotendeels op het conto van hun abominabele management en beleidskeuzes zijn terug te voeren), maar tegenover dat bijstorten stonden wel extra aandelen - en dus verwatering van de aandelen van de andere 17/18 aandeelhouders, die blijkbaar overal buiten werden gehouden. Dat is klaarblijkelijk legaal, maar niet per sé chique. En het is ook niet altijd openbaar gecommuniceerd; zij hadden er best wel baat bij om de goegemeente te laten geloven dat ze dat bijstorten uit clubliefde deden.

Als laatste nog even terugkomend op je bewering dat het geld van Van Hecke niet verdampt kan zijn door het aantrekken van oudere, dure spelers - niet als je enkel en alleen naar salaris kijkt nee (al kan het dan nog steeds onverstandig zijn, sla het boekje Jeffrey van As er maar op na), maar als je naar het hele plaatje kijkt, inclusief tekengeld en andere foefjes, kan het wel degelijk.

Jouw uitspraak dat die verdamping dus onjuist zou zijn, is precies dat - onjuist. We gaan het zien in november.

2   1  
Tip

@Badeend. Fijn dat je zo uitgebreid reageert. 👍🏼Uiteraard zijn die 2 miljoen van Van Hecke geboekt. Ze staan alleen niet onder de operationele opbrengsten in de verliesenwinstrekening. Het zijn incidentele opbrengsten. Die worden (bijna altijd) apart geboekt. Op de dag dat de 2 miljoen voor van Hecke op de bank binnen kwam is het ook geboekt als inkomsten. Opbrengsten en inkomsten is boekhoudkundig niet hetzelfde. Op de verlies en winst rekening staan aan de kostenkant inderdaad de loonkosten inclusief tekengelden. Die kosten zijn gebudgetteerd.
Als je voor een speler een transfersom betaalt zijn dit geen kosten , het is namelijk een investering. Wel wordt op de dag dat je de speler per bank betaald, de vereiste transfersom geboekt als uitgave. Kosten en uitgaven zijn boekhoudkundig verschillend.
Als je op een speler qua transfersommen geld verliest , wordt dit verlies afgeschreven. Die afschrijvingskosten komen weer wel op de verlies en winst rekening uiteraard aan de kostenkant.

Dus alle getallen zijn , soms wel een beetje moeilijk, te traceren. Waar we o.a. op kunnen letten is of de loonkosten explosief zijn gestegen. Maar dan heeft men afgeweken van het spelers budget. Ik verwacht niet dat dit gebeurd is. Uiteraard moeten we ook naar het winstcijfer kijken. Ik verwacht een hoger winstcijfer door de incidentele winsten maar die winst wordt wel , denk ik, (fiks) gedrukt door de Corona toestanden. Ook eigen vermogen is een belangrijk analyse getal.

Ik hoef geen gelijk te hebben of te krijgen hoor. Het is wat het is. We gaan niet zien.

Las zojuist een stukje dat Ons NAC vol goede moed is n.a.v. de enquête. Ben benieuwd wat er echt uitkomt. Wie niet trouwens. Laten we hopen dat dit gaat lopen. Ook om die reden lijkt het mij het beste te gaan zorgen voor een normale communicatie met directie en eigenaren.

2   0  
Tip

.. We gaan het zien....

Laad alle berichten na dit bericht in