Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Mürhen: “Met NAC heb ik uiteindelijk wel een verkeerde keuze gemaakt”

Eddy W

Robert Mühren kende in Breda een teleurstellend seizoen. Reden voor de aanvaller om zich dit seizoen een niveau lager wel te laten zien. Bij SC Cambuur scoort de aanvaller als vanouds, met al vijf doelpunten is de van Zulte Waregem gehuurde aanvaller van groot belang voor de ploeg van Henk de Jong. In gesprek met Voetbalzone blikt de aanvaller onder andere terug op afgelopen seizoen.

In Breda speelde de aanvaller vijftien duels, waarin hij niet tot scoren kwam. Volgens Mühren komt dit voornamelijk door blessures. “Met NAC heb ik uiteindelijk wel een verkeerde keuze gemaakt, maar dat weet je natuurlijk niet van tevoren. In principe werd ik als tweede spits binnengehaald. Ik begon al met een blessure, doordat ik in de derde wedstrijd een spierscheuring opliep. Dat heeft me tot de winterstop eruit gehouden. Daarna liep ik een blessure op aan mijn grote teen, waaraan ik geopereerd moest worden. Op dat moment wilde NAC dat niet, dus heb ik een tijdlang op zeventig procent gevoetbald. Dat werkt niet. Dan werd ik ingebracht, terwijl ik niet fit was. In april heb ik op gegeven moment gezegd dat er wat aan mijn teen moest gebeuren, omdat ik dit seizoen fit wilde zijn. Al met al was het een teleurstellend jaar.”

Dit jaar is de Volendammer fit aan het seizoen begonnen en laat mede daardoor meteen zien van waarde te zijn voor zijn ploeg. “Het is wel lekker dat ik zo gestart ben. Als je een paar wedstrijden niet scoort, hangt die druk op mijn schouders. Nu voetbal ik vrijer, voor de ploeg is dat ook wel lekker. Ik weet dat ik dat kan, dus wat dat betreft had ik wel verwacht dat het zo kon uitpakken. Maar of het ook daadwerkelijk lukt, is een tweede. Bij NAC wist ik ook dat ik een goal kon maken, maar dat lukte voor geen meter. Alleen in oefenwedstrijden.”

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
Volgend bericht
107 jaren lang al is ons NAC 7 reacties
22 Reacties
45   3  
Ouwe Spionkop

Laten we het erop houden dat het allemaal heel ongelukkig was.
Maar NAC treft ook blaam. Hij werd regelmatig op het middenveld gezet waar hij niks te zoeken heeft en verloren rondliep.

5   6  
sjef de gevulde koek

Zucht!!!

14   4  
leeuw

NAC óók Heer Mürhen !

8   61  
Bier en gieten

Zijn moeder heeft een verkeerde keuze gemaakt :D

20   4  
Overal

Gewoon ongelukkig. Die gast kan echt wel voetballen, alleen als hij geen seconde dat hij bij NAC heeft gespeeld fit is geweest dan heeft het allemaal weinig zin gehad.

Alleen als NAC zijnde heb je ook niks aan een niet fitte huurspeler.

45   3  
Ouwe Spionkop

Laten we het erop houden dat het allemaal heel ongelukkig was.
Maar NAC treft ook blaam. Hij werd regelmatig op het middenveld gezet waar hij niks te zoeken heeft en verloren rondliep.

19   2  
Signase

Verhaal verklaart wel de ongeïnteresseerde houding van Muhren. Als hij *moet* spelen met blessures, wordt er eigenlijk roofbouw op hem gepleegd. En kan hij niet herstellen om 100% te te geven en zich te laten zien. Dan zou ik ook denken: fuck it. Dat gezegd hebbende: dit is Muhrens kant van het verhaal. Misschien is het bullshit en had hij gewoon geen trek (meer) in NAC om wat voor andere reden dan ook. Ik ken geen insiders binnen NAC die eventueel een andere kant van het verhaal kunnen laten horen.

10   4  
Arie

Hahaha typisch NAC weer. Die superdeluxe medische afdeling die een speler een operatie weigert, maar hem wel opstelt. KOEKOEK.

5   2  
Cool Hand

Top tip: NIET spelen als je geblesseerd bent. Altijd beter om niet te spelen dan slecht spelen omdat je geblesseerd bent. Noteren de jongeren op deze site deze wijze woorden?

10   6  
Ginnekenees

5 goals dit seizoen.. daar zaten 3 pingels bij volgens mij. prestaties zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven.

Wanneer je die 5 goals voor jezelf uitlegt als een goede prestatie, "dat je vrijer speelt en wist van jezelf altijd al kon"en dan ook nog eens afgeeft op je periode bij NAC dan getuigt dat van weinig zelfreflectie volgens mij. Bah.

7   2  
The Cosmic Gate

Ik wil deze "man" eigenlijk nooit meer in 1 zin met NAC lezen ! Bahbah

11   6  
Los Pollos Hermanos

Dat een speler het ergens anders ineens heel erg goed doet is geen incident meer jongens. NAC is op veel vlakken zeer onprofessioneel en blijkbaar is de medische staf daar ook een onderdeel van.

Als je ook ziet hoeveel jongens, die gewoon fit zijn, in de voorbereiding ineens geblesseerd raken bij NAC, dan is dat op z'n zachtst gezegd opvallend.

Dat muhren lui was en niet liep, vind ik gewoon een achterlijke en ouderwetse gedachtegang. Hij moet gewoon scoren. Daar staat hij voor. Dat deed hij ook niet, maar als je ziet wat er om hem heen stond, hoe hij is behandeld en zelfs afgehouden van een noodzakelijke medische ingreep, dan geeft dat wel te denken.

Nogmaals, dit is geen incident meer bij NAC. Hoe kun je nou iemand opstellen die aangeeft voor maar 70% fit te zijn? Hoe kun je dat doen? Bij NAC kan het allemaal. Niemand die vragen stelt, niemand die verantwoordelijkheid neemt, niemand die deze aflegt aan achterban en consorten.

Echt heel erg triest.

6   2  
Ginnekenees

@ Los Pollos

Hoe zit het met de eigen verantwoordelijkheid van een speler in deze? Een speler is in mijn ogen nog altijd de baas over zijn eigen lijf: wat niet gaat, dat gaat niet.

Dat muhren vervolgens ingaat op een verzoek (of is het een verplichting?) van NAC om toch te spelen, geeft eveneens te denken.
Ik kan me niet voorstellen dat NAC moedwillig een speler opstelt die op 70% zit (bij een griepje worden spelers ook niet opgesteld). De vraag is dan ook of die 70% wel echt 70% is, of dat het stiekem misschien 98% is en muhren zijn wanprestaties wegwuift onder een veel te zwaar gemaakte blessure.

7   15  
van Flieger

Vreemd verhaal zo. Welke l de behanger stelt een 70% fitte speler op ? Dat ze spelers halen met vuistdikke medische dossiers is overigens de standaard. Helaas.

5   2  
Tombola Breda

Dat verhaal met die teen, was dat destijds al bekend of heb ik dat compleet gemist? Wellicht is het wat aangedikt. Maar het geeft wel een andere kijk op het verhaal. De lamlendige uitstraling en gebrek aan doelpunten zouden dus gedeeltelijk door de incompetente staf van NAC kunnen zijn veroorzaakt als ik dit zo mag geloven. Dan begrijp ik die rancune vanuit Müren zijn kant wel nog enigszins.

9   0  
Ivo

Muhren was niet gemotiveerd als 2e of 3e spits achter Te Vrede.
Hoe lag hij in de groep, kon hij goed overweg met de staf en medespelers?
Bij Cambuur is hij nu de man, voelt hij zich ook meer gewaardeerd.

Die blessures zijn natuurlijk een punt maar hij stapt wel heel makkelijk over het mentale aspect heen. Snel vergeten deze pannenkoek.

5   0  
TpT

Van alle kanten was dit een mismatch. Te duur, te laat gekomen, niet fit genoeg en ga zo maar door.

Blunder van Smulders. De medische staf gaat ook niet vrij uit (stel wel vaker vraagtekens waarom spelers altijd langer uit de roulatie zijn dan je verwacht of nodig lijkt).

Dat gezegd hebbende vind ik het compleet onnodig van Muhren om hier dit seizoen al 2x op terug te komen. Heeft heel vorig seizoen zijn bek niet open getrokken en niets laten zien (fit of niet). Bovendien heeft hij netjes zijn geld ontvangen neem ik aan.

Kijk ook even in de spiegel en neem verantwoordelijkheid over je eigen keuzes en je eigen lijf Muhren.

4   0  
L.

Zelden een speler met zoveel passie en inzet gezien in Breda.

Was waarschijnlijk ongelukkig en op verkeerde positie gebruikt.

.....NOT.....

4   0  
Badeend

Kunnen we stoppen met deze man?

Geen NOAD én al helemaal geen Advendo. Gelukkig hebben we nu wel (voor de vierde keer) meneer Mühren zijn kant van het verhaal gehoord. Bahbah.

4   1  
Fritske d'n Olifant

Vreemd verhaal. Hij was toch eigendom van Zulte Waregem? Gingen die ermee akkoord dat NAC een operatie weigerde met alle gevolgen van dien? Zware beschuldiging van Mühren richting de technische en medische staf van NAC.

3   1  
Buurman

Die jongen heeft er , als hij fit blijft , voor Cambuur zeker twintig in het mandje liggen. Mij zegt dat genoeg.

0   0  
GB

Wat als.... had gekund.... zou anders hebben moeten.... was gewoon een mismatch. Dat gebeurt meer spelers bij meer clubs, zelfs hele grote. Allerlei oorzaken en allerlei redenen maar gewoon geen match. Kan je hele boeken over volschrijven. En de medische staf, tsja ene keer krijgen ze een speler snel weer fit en de volgende keer maken ze een fpute keuze, zijn net mensen. Feit is dat we er best aardig voor staan. Feit is dat als we verliezen morgen, alles kut is. Feit is dat als we winnen morgen, het fantastisch gaat. Feit is dat wij tegenwoordig de meest wispelturige supporters zijn. Feit is dat het tegendraadse en heerlijke positieve bij zelfs de grootste tegenslag, ofwel het gevoel van vroeger verdwenen is. Feit is dat een prachtig clubbie blijft. als het morgen weer volle bak is, er gebeurt altijd wat, je kunt er geen peil op trekken enzovoort. Heerlijk toch!

U zijt gegroet!

0   0  
ome cor

Een verhaal heeft altijd twee kanten, maar sommige mensen zijn te dom om dat te willen begrijpen.
Geelzwart blind

Laad alle berichten na dit bericht in