Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Noppert wacht op geld na chaos bij Foggia

Da Pope

Het Italiaanse avontuur bij Foggia heeft Andries Noppert voldoende stof voor het schrijven van een thriller, maar weinig sportief succes gebracht. Hoewel hij nog een jaar onder contract ligt, hoopt hij binnenkort te horen transfervrij te zijn.

 

Foggia kende een belabberd seizoen en degradeerde. De club uit Zuid-Italië, die al even kampt met financiële problemen, nam vervolgens niet de moeite zich in te schrijven voor Serie C. Het lijkt een kwestie van tijd voor de club failliet verklaard wordt. Andries Noppert wacht inmiddels al vier maanden op zijn salaris en wil dolgraag vertrekken. Zijn zaakwaarnemer doet al tijden verwoede pogingen contact te krijgen met een verantwoordelijke bij de club, maar kreeg tot op heden niemand te pakken. "Er is niemand. Het is bizar dat een club die eigenlijk niet meer bestaat, zoveel invloed kan hebben op mijn carrière. Ik wil dolgraag aan de slag, maar dat kan nog steeds niet. Terwijl de voorbereiding op het nieuwe seizoen al begonnen is. Dat vreet aan me", vertelt Noppert aan de Leeuwarder Courant. Over het afgelopen seizoen kan Noppert een boek schrijven. Na een serie nederlagen moesten de spelers voor hun eigen veiligheid een paar weken in een hotel slapen en werd de auto van een teamgenoot opgeblazen. Noppert: "Als je wint, ben je de koning van Foggia. Ik heb de mooiste dingen meegemaakt. De supporters zijn heel emotioneel, ze leven voor het voetbal. Dat heeft prachtige kanten. De keerzijde is, dat je écht een probleem hebt als je verliest." Omdat zijn salaris al maanden niet betaald wordt, kan Noppert vermoedelijk snel onder zijn contract uit. Hij hoopt dat er een club komt, die hem een kans wil bieden als eerste doelman. Noppert: "Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, maar ik moet het vertrouwen krijgen van de trainer. Dan betaal ik dat terug. Mijn vriendin zegt weleens: 'Wat als het nou niet lukt?' Maar 'wat nou' bestaat niet. Ik moet en zal slagen."

 

Bron:
B-Side Rats, Leeuwarder Courant
Volgend bericht
Ex NAC: Vloet naar Excelsior 40 reacties
44 Reacties
0   0  
Nachoreca1

Denk dat zijn vriendin gelijk heeft...

0   0  
Boxer

Als 2e keeper mag hij voor mij wel terug komen

0   0  
Real Robert

Zou een goede, niet te dure 2e doelman zijn. Zeker voor de 1e divisie.

0   0  
C'mon NAC

Welkom wat mij betreft

0   0  
D'n Klaagmuur

Nou Andries, volgens mij kreeg jij het volledige vertrouwen van Jelle destijds en bakte je er niks van. Ik heb nog nooit zo traag iemand naar de grond zien gaan als hij destijds, dat zag er gewoon echt niet uit, puur gebrek aan kwaliteit en niet profvoetbal waardig.

Dit soort spelers doen we altijd denken aan van die mensen die met de stem van een kraai bij Idols e.d. op de stip komen staan en roepen een wereldberoemde artiest te willen worden.

Soms moet je als mens in de spiegel durven kijken en erkennen dat iets te hoog gegrepen is voor je. Maar in deze voetbalwereld met makelaars die blijkbaar alles weten te slijten zal er vast nog wel een vervolg komen zodat ie nog ergens wat centen kan beuren.

0   0  
Flieger prins van ut kielegat

Hoorde dat hij op voorspraak van Jelle terug kan komen

0   0  
De Kroonprins

Goede gast, maar heeft in Breda toch vooral indruk gemaakt met koprollen en podiumoptreden bij het promotiefeest en zeer zeker niet met zijn keeperskwaliteiten. Ook bij het gedegradeerde Foggia weer (nagenoeg) het gehele seizoen op de bank gezeten.

0   0  
Johan Apeldoorn

Niet weer aan beginnen. Een goede keeper keept gewoon of er nog vertrouwen in hem is uitgesproken of niet. Psychologische therapie-sessies hoeven toch niet in de kleedkamer neem ik aan...Noppert komt gewoon tekort...

0   0  
Helter

Aardige vent maar kan er helemaal niets van.

0   0  
ome cor

HALEN !

Het was natuurlijk wanbeleid van NAC hoe Noppert gebracht werd.
Eerst jarenlang als tweede keeper op de bank houden en weigeren een kans te geven en hem dan opeens in het diepe pleuren en hem verwijten dat ie niet zo goed kan zwemmen.

Ik denk dat Jelle, ondanks de kritiek die hij hier te vaak krijgt, er echt wel kijk op heeft en dat Noppert meer kan dan hij tot nu toe heeft kunnen tonen.
Of hij terug komt naar NAC of niet....ik wens hem in elk geval alle succes van de wereld !

0   0  
willem 4,5

"De keerzjjde is dat je écht een probleem hebt als je verliest", als je verliest? dat zijn dus geen emotionele supporters maar randdebielen en uitschot, wat waren wij dan toch lieverdjes hé, vorig seizoen.

0   0  
Nac bredaa

Echt een geweldige gast maar komt helaas tekort

0   0  
B

Andries was de minst slechte NAC keeper dat moment. Alleen werd hij op voorhand al afgebrand door de supporters en kon daarna niet meer gebracht worden.
De keepers erna maakte blunder op blunder en mochten blijven staan....

Zeker geen eerste keeper maar als tweede man best bruikbaar.

0   0  
Dirk

Dan liever Tim Coremans terughalen als stand-in/by

0   0  
DunErwt

Voor nop(pert) staan keepen.

0   0  
Ivo

Noppert moet lekker bij een 2e of 3e divisieclub eerste keeper worden. Een jaartje als semiprof en dan proberen alsnog ergens een profcontract te versieren.

Die kerel zit al zijn hele leven op de bank, dat lijkt me het grootste probleem.

NAC moet hem zeker niet halen. Er loopt genoeg talent rond in Nederland.

0   0  
Dolle olifant

Als het aan Ome cor ligt hebben we een selectie die 3x zo groot is als die van Smulders.

0   0  
Belgische Naccer

Hadden wij nog maar een paar "Foggia" supporters in de gelederen. Dan hadden Mühren en van Leer, het hele afgelopen seizoen op de fiets naar het stadion gekund...

0   0  
Breda

Het blijft bijzonder. Spelers die vertrokken zijn mogen op de een of andere manier altijd “terugkomen als ... of als....” van veel supporters. Toch zijn er maar heel weinig die na NAC uberhaupt iets gepresteerd hebben.

0   0  
Wijnkunst

We zien het Vloet, nu bij Noppert. Beide spelers die niet geslaagd bij NAC voor teveel geld door dubieuze Italiaanse clubs gehaald worden. De enige logica die er achter zit is dat het enige bestaansrecht van dit soort clubs is om maffia-geld wit te wassen.

0   0  
De sjaak

@ome Cor

Zullen we birgithi dan ook maar terug halen?

0   0  
F3

@belgische naccer: scherp :) :) :)

0   0  
misterbean

@belgische naccer:
Alleen die 2 maar?;-)

0   0  
Nacdictive

Als keeper moet je kloten hebben, zeker bij een ploeg in nood of bij een club waar het kan stormen. Helaas heeft Andries dat niet en past dus niet bij NAC.

0   0  
willem 4,5

Heb net nog koffie gedronken met ome cor en ben het met hem eens, als 2e keeper geen probleem, kost niet veel en is beter dan Biergieter. Het grote probleem is Kali de grootverdiener, daar halen we 4 reservekeepers voor.

0   0  
10diego

Zelden een structurele bankzitter gezien die zo ongepast op de voorgrond is getreden.

Deze clown deed het en die Turkse rechtsbuiten van Feyenoord ook.

Maar stonden er niet als het moest.

0   0  
ome cor

@dolle olifant
We hebben nog steeds een reserve keeper nodig dus of je nu Noppert haalt of een ander....er zal er toch eentje moeten komen.

@Dirk
Grote kans dat Tim 1e keeper wordt bij Sparta in de eredivisie. En anders is hij stand-in in nog steeds de eredivisie.....Dus stand-in worden in de 1e divisie zou wel een hele vreemde carrière-move zijn, hè ?

@de sjaak
Nee, Mark hoeft niet OOK terug.....ten eerste zoeken we 1 reserve keeper en geen 2 en ten tweede is hij niet beschikbaar tot 30-6-2021, dus over zijn kwaliteiten hoeven we het niet eens te hebben.
.

@willem 4,5
Laten we de koffie nu voor wat het is en gewoon een biertje bestellen ;-)

0   0  
willem 4,5

@ ome cor. Ik kom eraan!, breng de biertjes wel mee.

0   0  
Tram

Ongelofelijk dat keepers van dit niveau als prof kunnen werken. Al vrees ik voor Noppert dat het nu ophoudt. Hij zou eens moeten gaan nadenken wat hij na het voetballen gaat doen.. Hij mag nog een jaar of veertig werken..

0   0  
NacBreda076

Alle negatieve reacties vind ik complete onzin. Jelle (die ik zelf heel hoog heb zitten en dat ook altijd had) heb ik een paar jaar terug ook afgezeken zien worden. Ik was 1 van de weinigen die daar toen op inging en het hypocriet noemde, want dat is de voetbalwereld toch uiteindelijk best vaak. Diezelfde gasten prezen Jelle daarna weer de hemel in. Deze Noppert heeft misschien ook gewoon die kwaliteiten, want ook Jelle was zo'n keeper die vertrouwen nodig had en dat had hij heel lang in Breda. We zijn allemaal net mensen en ach "wij" zijn schijnbaar van staal en de mening van tienduizenden en de druk daarbij doet dan vast niks met ee
n mens...Misschien is hij niet goed genoeg, misschien niet, maar deze jongen keert hier nu echt niet terug en laat dat gehaat op iemand die in ieder geval zijn best deed nou eens achterwege...

0   0  
D'n Klaagmuur

@NacBreda076: ik vraag me bij mensen als jij en Ome Cor écht af of jullie überhaupt wel destijds naar de wedstrijden hebben gekeken. Noppert is 2 meter groot, kon geen hoge ballen vangen, durfde niet van zijn doellijn te komen bij voorzetten, corners enz. en ging naar de grond met de snelheid van heb ik jou daar.

Dit zijn toch gewoon basisvaardigheden die een prof keeper zou moeten bezitten, bezit je die niet dan heb je toch gewoon niks te zoeken in dit wereldje hoe graag je het ook wilt.

Het feit dat hij bij een gedegradeerd Serie B team al niet eens aan spelen toekwam zegt toch gewoon dat iedereen het hier destijds goed zag. Kom op zeg, we zijn geen sociale instelling voor aardige gasten die niet kunnen voetballen.

0   0  
PetöVI

Zelfs Smulders zag het eerst niet eens zitten in Noppert. Die gast heeft alleen zijn lengte mee maar verder kan ie er geen kloot van. Eveneens verkeerd om te vragen om vertrouwen. Vertrouwen dwing je af.

0   0  
TheBeek

Lekker bij de amateurs gaan spelen

0   0  
ome cor

@D'n Klaagmuur
Ik vraag me bij mensen met een nickname als de jouwe af of het een levenswijze is om altijd negatief te zijn, te klagen en te jammeren of dat je ook momenten hebt dat je je naam geen eer aan doet en het leven wat vrolijker en optimistischer tegemoet treedt !

Je krijgt er veel mensen mee, want het stikt hier van de papegaaien en naast het bier drinken is het "kut roepen" een veel groter iets in het DNA van de NACsupporter anno 2019 aan het worden. Dus dat verklaart duimpjes omlaag hier en omhoog bij jou.

Het is zo kinderlijk eenvoudig om naar Noppert z'n foutjes te zoeken en dat als de enige waarheid te prediken.
Jelle is een ervaren keeper en keeperstrainer met voetbalverstand. Als Jelle iets in een keeper ziet dan heb ik daar duizend keer meer vertrouwen in dan een anonieme bezoeker die een bijnaam kiest van een Joods monument en alleen maar negativiteit uitbraakt.

Het feit dat hij bij een gedegradeerd Serie B team al niet eens aan spelen toekwam zegt namelijk niet zo veel als jij denkt. Kennelijk is hij gehaald als 2e keeper, zoals wij Zwarhoed hadden vorig seizoen, die we ook niet als slecht neer kunnen zetten omdat hij geen speelminuten kreeg. Verder heeft hij niet gespeeld, dus is hij persoonlijk niet verantwoordelijk voor de degradatie. Nou jij weer Moos Cohen.

0   0  
D'n Klaagmuur

@Ome Cor: ik kijk gewoon met realisme naar voetbal en kan zien wanneer iemand goed is en wanneer iemand slecht is. Net zoals ik in mijn eigen amateurelftal kan zien wie de betere spelers zijn en wie de mindere goden. Dat doet verder niets af aan de personen die zij zijn of met wie ik het na die 90 minuten goed kan vinden met een pilsje erbij en heeft dus geen reet met afzeiken te maken.

Ik bezoek door heel Europa wedstrijden en kijk daarnaast veel voetbal op TV, dat heeft niets met negativiteit te maken, maar met een analytische blik op het spelletje.

Spelers als Noppert, Vloet, Gersbach en weet ik veel wie we allemaal voorbij hebben zien komen die geen pepernoot hebben kunnen raken zijn de reden dat we nu weer in de KK-Divisie spelen. Of dacht je dat we weer gedegradeerd zijn omdat we de afgelopen jaren van die goede spelers hadden?

Ik bezoek daarnaast vele uitwedstrijden van NAC, zing en schreeuw NAC tijdens deze 90 minuten altijd naar voren, probeer nieuwe liedjes te verzinnen (Het Oh NAC, the yellow army bijv.) dus ben altijd op een positieve manier bezig voor NAC. Dit wil echter niet zeggen dat ik over slechte spelers ga zeggen dat ze het wel zouden kunnen als ze een aai over de bol en een lolly zouden krijgen. We hebben het hier wel over goedbetaalde topsporters.

0   0  
ome cor

@D'n Klaagmuur
ik ben afgehaakt bij: @Ome Cor: ik kijk gewoon met realisme

0   0  
D'n Klaagmuur

@ome Cor: lekker volwassen reactie hoor!

0   0  
willem 4,5

@ D'n Klaagmuur. Zo te lezen hebben we hierboven het commentaar van de opvolger van Ruud Brood gelezen, over bescheidenheid gesproken, je bent een echte wereldburger hoor en enorm talent, laat dat niet verloren gaan, dat zou jammer zijn!

0   0  
D'n Klaagmuur

@Willem 4,5: aandoenlijk duo zijn jij en Cor toch. Zie jullie al helemaal zitten samen achter het laptopje. Fijne avond mannen! Hup NAC!

0   0  
Vaque Geej

Wat moet je leven uitermate bedroevend zijn als je hier op deze site je voldoening moet halen. Ik noem geen namen, deze namen herhalen zich vaak onder de reacties en doen zichzelf al ten schande. Discussies willen voeren met je medesupporter en je eigen uitgesproken flutmening boven die van een ander plaatsen... rare hobby.

On topic:

Noppert is niet goed genoeg voor de KKD.

0   0  
Dutchbird

Noppert weet wel hoe je een promotiefeestje moet bouwen. Maar van keepen kan hij geen klote.

0   0  
DunErwt

De woordvoeder van NAC, Mevr Tante Snor, komt zo weer, als ze is uitgeslapen want werken doet ze niet, voor verdere uitleg vanuit het NAC kamp.
En toen werd ze wakker………

0   0  
Peppie&kokkie

Jongens jongens toch noppert terug en meneer Damen wil ook een contractje verdienen . Compleet ongeloofwaardig als je mij het vraagt. Niet goed genoeg dus jammer voor hen en succes voor later

0   0  
Haarlemmer

Zou toch liever voor een Kortsmit gaan als extra keeper

Laad alle berichten na dit bericht in