Wij gaan niet opzij

Damen: "Ik ben hier om een contract af te dwingen"

Da Pope

Grad Damen maakte gisteren zijn rentree in het shirt van NAC. De middenvelder kreeg in eerste instantie geen nieuw contract van NAC, maar krijgt nu als proefspeler alsnog de kans een nieuwe verbintenis in de wacht te slepen. 

Als transfervrije speler mist hij de zekerheid van een contract, maar desondanks weet Damen waar hij aan toe is: als hij de club overtuigt, kan hij een nieuw contract verdienen. Damen: "Er zijn veel gesprekken geweest met de technisch directeur en de trainer, dus helemaal onzeker is het niet. Ik zou eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen meetrainen, maar daar kwam door randzaken wat vertraging in. Ik ben hier om weer een contract af te dwingen. Wanneer of wat dat is, dat zien we wel. Ik ben hier niet alleen om fit te worden. Ik wil gewoon bij NAC blijven en een contract afdwingen."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

98 Reacties
0   0  
C'mon NAC

Kan Gradje mee met het niveau dat NAC op dit moment nastreeft? Ik heb te weinig van hem gezien om een oordeel te geven, maar ben wel benieuwd naar de meningen...

0   0  
Ruud

Is het niet ex NAC? ;-)

0   0  
Maarten

Volgens mij mocht Damen alleen zijn conditie op pijl houden toch? We hebben vorig jaar gezien wat je kan en niet kan en dat heeft dus voor gezorgd dat Damen geen contract krijgt.

0   0  
MFP

Vreemde situatie.

Van ‘we gaan z’n contract verlengen’..
https://www.bsiderats.nl/nac-voornemens-contract-damen-te-verlengen/

Naar we nemen afscheid van hem en verlengen zijn contract niet..

Tot: hij is eigenlijk al weg maar traint mee omdat we hem misschien toch een contract willen geven.

Ik snap er niks van.

0   0  
Kiwiratz

Tsja, als je na al die jaren bij de club de mensen moet gaan overtuigen, zegt dat genoeg ben ik bang. Zal in de zomerstop toch niet ineens wezenlijk beter geworden zijn?

0   0  
ome cor

Bij aflopende contracten moet NAC ze formeel opzeggen wanneer ze niet direct verlengd gaan worden.
Grad Damen is zo'n voorbeeld van een speler wiens contract afliep, maar wat zeer zeker geen eerste prioriteit was voor NAC om die binnenboord te houden.
Zeker met de plannen over het aantrekken van bijna een geheel nieuwe selectie kon NAC makkelijk even wachten met Gradje.

Logisch dat Damen verder ging kijken en misschien jammer voor hem dat er niks uit is gekomen, waarmee hij dan nu al zekerheid zou hebben over komend seizoen.
Aan de andere kant is het mooi te zien dat spelers ondanks een terughoudend NAC toch willen laten zien dat ze wel goed genoeg zijn en interessant om bij de selectie te hebben.

Die drive en die wilskracht siert Grad, los van de discussie of hij wel of niet goed genoeg is.
Spelers met wilskracht en overtuiging misten we vorig seizoen en die paar die het wel hadden konden daarmee helaas de groep niet tot een positief denkend geheel maken.

Veel succes Grad en het is aan de wijsheid van de technische staf welke beslissing er uiteindelijk genomen wordt.

0   0  
Nachoreca1

Aardige jongen en voetballer. Maar zoals eerder gesteld wordt..nu nog overtuigen is haast lachwekkend en gaat nergens over. Kan gewoon niet mee en moeten we afscheid van nemen.

0   0  
Real Robert

Is gewoon niet goed genoeg en het is gewoon wachten op de volgende blessure. Blessures lopen als een rode

draad door zijn voetbalverleden. En hij is nog maar 21 jaar!

Er zijn zoveel voetballers beschikbaar op de markt, je hebt ook geld daarvoor; wat moet je dan in godsnaam

met Damen? Als het nu een uitzonderlijk talent zou zijn, kun je het risico nog nemen. Maar weet je nu nog

niet alles over Damen? Ik ben ervan overtuigd, dat dit niet UIT de koker komt van de TD.

Dat maakt het eigenlijk ronduit stuitend!

Zijn we een profclub of een sociale instelling?

0   0  
Nacman

Veel te licht voor de kkd ga bij baronie voetballen
Verspeel onze tijd niet houdoe en bedankt

0   0  
Nac bredaa

Lijkt mij opzich voor kkd een redelijke speler maar hebben we al met el allouchi en verschueren dus wat mij betreft krijgt hij geen contract

0   0  
Marti

Over grad zal Brood wel een positief advies uitbrengen naar de TD , voelde ik gister al inhet interview met hem Dit is meer dat er brood op de plank komt bij zijn dochter of we grad kunnen gebruiken of niet , maar even voor de buiten wereld samen rond de tafel of ze eruit komen,

0   0  
Cees

Grad Damen daar verschillen de meningen over, de een vindt hem aardig, een ander dik onder de maat. Na wat ik van hem gezien heb, zonder daar bij in details te treden, komt hij in het algemeen simpelweg tekort. Hij gaat niet een speler worden waar NAC “echt” op zit te wachten. Voor hem duizend anderen, alleen heeft hij “nu” wel een klein voordeeltje, genaamd een mooi kruiwagentje. Elk ander met dezelfde beperkte kwaliteiten was al lang afgeserveerd, of weggestuurd!

0   0  
Real Robert

@Marti. Ik ben bang, dat je de spijker op z’n kop slaat. Bij de komst van Brood misschien al besproken? Ik vind het zo’n raar verhaal.

0   0  
Realist

NIET goed genoeg! Dat ziet iedereen die ook maar een beetje kijk op het spelletje heeft. Waarom krijgt Korte ook niet een contract? Heeft die niet iets met de beste vriendin van de buurvrouw van de schoonmaakster van de zus van de achternicht van Brood......?

0   0  
Beultje

Dat ze gradje een contractje geven voor de breedte kan ik nog wel begrijpen .
Maar dat hij dan in de basis 11 komt daar is hij niet goed genoeg voor...

0   0  
Wolfmanjack

Mooie trap maar veel te slap. We hebben kerels nodig.

0   0  
braze

Op basis van zijn prestaties gister op t Heike moet hij geen contract krijgen

0   0  
DunErwt

Aha daar is de jaarlijkse klucht weer dat gewoon bij nac hoort.
Schaamteloos recht lullen wat krom is.

0   0  
Dolf

Niet doen,komt tekort het geld beter besteden heeft prioriteit.
Maar ja het zal NAC weer niet zijn.

0   0  
Fred1

@Nachoreca, gisteren weer veel wijzer geworden van dezen en genen.
Het is gewoon een farce.
Die krijgt gewoon een contract en daardoor belanden betere spelers op de bank, sterker nog er zijn op dezelfde positie spelers afgetest waarvan hij de schoenvetertjes niet eens mag strikken.
Degenen die de oefenwedstrijden hebben gezien zullen dat beamen.
Als NAC niet met Brood was rondgekomen was het exit Damen geweest, op nadrukkelijke voorspraak van Brood is hij weer bij de selectie gehaald, onder het mom dat ze op die positie nog een speler konden gebruiken, bullshit de broertjes Ilic kunnen dat spelen en de afgetest jongens ook en zelfs Kali die gewoon nog een contract heeft. ( al ben ik van Kali geen voorstander )
Gisteren zag je op alle fronten dat die jongen héél veel tekort komt en zeker twee tempo's tekort komt, om het echte loopt hij constant achter de feiten aan en dat gaat je punten kosten.
Die jongen is laks en heb de indruk dat hij niet voor de sport wilt leven, dat zie je ook aan zijn houding na de wedstrijd en welke lieden hij opzoekt, zeer bedenkelijk.
Die hoort ergens in de hoofdklasse of eerste klasse dat is zijn hoogst haalbare niveau.
Ik zou als vader ook het beste voor mijn dochter en aanstaande kleinkinderen en schoonzoon willen , maar als Brood zijnde heb je zovéél connecties dat je hem best ergens kunt onderbrengen, het domste is om hem wéér binnen te halen want op zeker; hij betaald het vertrouwen niet terug, en je zet jezelf als trainer voor lul en je reputatie loopt averij op.
Ik zie het nog gebeuren dat ze Kudimbana gaan aftesten om ruimte voor zo iemand te maken die je kunt missen als kiespijn.
Ik hoop echt dat VDA daar zijn veto over uitspreekt.

0   0  
Dirk

Ik denk dat Giovanni Korte ook nog wel te gebruiken is in deze selectie !! Noad, ervaring, snelheid en zal niet teveel salaris vragen

0   0  
Ivo

Fred1 legt de vinger op de zere plek. Ik heb hier ook helemaal geen goed gevoel bij.

Ook omdat Brood Damen vorig seizoen al ineens ging opstellen, zelfs op andere posities zoals centrale verdediger.

Bij jeugdteams van amateurclubs wordt het zoontje van de trainer ook vaak voorgetrokken, maar bij een profclub jongens, dat kan toch niet.

Het leek eindelijk de goede kant op te gaan, en dan gaan ze met het spaarzame budget dit doen. Belachelijk.

0   0  
Martin H

Dat liet je gisteren toch niet zien door als een schildpad over het veld te bewegen Damen!!
Ik denk dat je wel weet dat het al geregeld is door schoonpappie waarom zou je dan een stap extra zetten? Hier moet het bestuur meteen een stokje voorsteken, dit belachelijke gedoe heeft niks meer met sportiviteit en eerlijkheid te maken.
Het dient alleen het familie belang, bah.
Typisch NAC weer.

0   0  
denhulk

gewoon vriendjes politiek als van de abeelen dit toestaat gaat hij af als een gieter en is niet meer geloofswaardig ze hadden hem toch niet meer nodig waarom kun je korte nijholt dan geen contract geven

0   0  
Belgische Naccer

@Dirk

Korte is beter dan Allouchi en Kali. Dit zijn allemaal waterdragers, alleen Korte schikt zich in deze rol en werkt hard.

En die andere 2 die denken dat ze "dragende spelers" zijn, dat klopt ook, alleen wel van Water en niet van het Elftal...

Ik zou heel graag de laatste 3 lamballen van vorig seizoen zien vertrekken: Kali, Allouchi en Anholt.
Zij zijn alledrie net zo schuldig aan de degradatie als van Leer en consorten en hebben helemaal niets uitgevoerd vorig seizoen. Ik had dan inderdaad liever Korte gehouden. Is leuk bijtertje voor de KKD en verzaakt nooit.

0   0  
7Hills

Is er al bevestigd door de TD dat Damen een contract krijgt? Je zou haast denken dat hij al getekend heeft als je alles zo leest.

Volgens mij is het heel simpel, en ook zo gecommuniceerd. Damen mag meetrainen in afwachting van een andere club. NAC heeft op dit moment voor ‘zijn positie’ Kali onder contract staan, en Ivan Ilic te leen van City. Beiden zijn niet inzetbaar. Nu kun je spelers neer gaan zetten op posities waar ze normaal niet spelen in zo’n wedstrijd, of je kiest ervoor elke speler op zijn eigen positie in te zetten en Damen op de plek waar je nu niemand hebt als tijdelijke oplossing waarvoor nu gekozen is.

Zodra Kali buiten de deur is gewerkt, er een vervanger is én Ilic zijn werkvergunning geregeld is zul je niets meer over Damen horen. Ben ik van overtuigd.

0   0  
Fred1

@ Belgische Naccer, houdt je dan maar vast want de volgende lambal ( Damen ) is in aantocht dan zijn er toch weer plots 4 negatieve elementen die de hele sfeer in de groep kunnen verzieken, en is ons weer mooi een rad voor ogen gedraaid.
Niet te onderschatten wat een negatief effect dit op een team zal hebben , niemand zal het schoonzoontje van de trainer trouwens volledig accepteren, en die gaat straks een front vormen met dit soort negatieve elementen.
Héél slecht voor het teambelang.

0   0  
Johanac

Damen us supergoed
Like als je dat ook vind


.... Eig niet

0   0  
Pep

VDA moet luisteren naar Brood lijkt het wel. Brood is ook altijd cynisch over VDA. Zit nu al niet goed. VDA komt met spelers die Brood doodleuk na 1 wedstrijd weer weg stuurt en Damen wordt door de strot van VDA geduwd. Moeten we niet willen.

0   0  
JM

Tegen Kortrijk weer gezien dat hij gewoon te kort komt. Prima dat hij meetraint om conditie op peil te houden, maar er moeten op zijn positie betere spelers te halen zijn.

0   0  
7Hills

@Pep

Zou me er niet te druk over maken. Alleen spelers die door het volledige technisch hart goedgekeurd worden zullen een contract krijgen. En als ik dan lees dat er al zeer intensief overleg is geweest of Damen überhaupt mee mocht trainen zien ze zelf ook wel dat Damen je team niet beter maakt. TvdA maakt de beslissingen niet in zijn eentje, en zelfs Eisinga kan nog een stokje hiervoor steken. Hij moet uiteindelijk zijn handtekening zetten, dus als het alleen al ruikt naar vriendjespolitiek moet hij gewoon zijn krabbel niet zetten.

0   0  
Youssef

@

0   0  
misterbean

Als ik de reacties hier lees gaan we gewoon wederom voor het jaarlijkse nieuwe vreemdelingen-legioen met passanten?
Eigen kweek krijgt geen kans? Zeg maar dag met je handje naar een herkenbaar NAC dan.
Ik weet dat het financieel niet haalbaar is, maar ik zou liever in de KKD spelen met veel eigen opgeleide jongens en een herkenbaar NAC, dan in de Ere met een jaarlijks wisselend vreemdelingen-legioen.
In feite doet Ajax dat op Champions-Leage nivo ook :-)

0   0  
Dun Kees

Het is betaald voetbal dus hard en streng zijn. We zijn geen liefdadigheidsorganisatie. Dit geld voor alle spelers op proef. Ook rekening houden dat we hopelijk zullen promoveren en dat spelers dan op een hoger niveau moeten spelen. Als spelers dit jaar nog groeipotentie hebben kan dat in de overwegingen worden meegenomen.

0   0  
Nacdictive

Een relatie trainer-schoonzoon moet je nooit en te nimmer willen..
Al met al een heel vreemd verhaal, mocht de deur nog open staan..?

0   0  
Nacman

Bij cambuur afgekeurd een club die minder is als NAC zegt genoegd
Rest my case

0   0  
Henkie

Dit is echt pure gekte. Speelde al jaren bij nac, al jaren bleek hij niet goed genoeg, dus contract werd niet verlengd. En nu moet hij ineens nog getest worden? Wat ga je in die week (twee weken?) zien wat je in al die jaren nog niet gezien hebt? Werd zelfs al afgetest bij cambuur.

Nee leuk eigen jongens, maar weg met de 38 middelmatige contractspelers en op naar 14 goede + jeugd.

0   0  
Sp1

Als Grad niet goed genoeg is dan is het simpel, ik ben op deze site een van de weinige die in hem wel een type schreuder zien. ik zie momenteel niemand in de selectie die een bal zo fijn kan neerleggen als Grad.
Dat hij wat meer gif en agressie in zijn spel kan leggen is bekend. daarin zal hij zich moeten ontwikkelen.

en nogmaals, zijn er betere op zijn positie dan is het heel simpel, vooralsnog zie ik ze niet rondlopen.

0   0  
ome cor

Wat ik hier vaak mis,misschien verklaart dat sommige van mijn reacties op mede-supporters wel, is de steun voor de selectie van NAC.
Hier hoor je allemaal mensen roepen om bepaalde namen omdat die beter zijn dan andere namen, terwijl het dan gaat om spelers uit dezelfde selectie.

Als Ruud Brood besluit dat Schouten de 1e rechtsback is en we daar allemaal mee kunnen leven, dan is dat prima, maar dan moet je ook de reserve rechtsback 100% steunen wanneer Schouten een keer geblesseerd of geschorst is. En daar ontbreekt het hier aan. Van Anholt, in dit geval, wordt hier nu al afgemaakt, maar die jongen moet er als stand-in wel staan al het moment daar is.
Dat er hier dan alleen maar gezeik is op die jongen maakt hem ook niet beter, maar is ook tekenend voor het niveau van de supporters.
Steun godverdomme de hele selectie !

Grad Damen is iemand die wat dat betreft meer karakter heeft dan een aantal mensen hier.
Hij krijgt negatief nieuws maar weigert zich er bij neer te leggen en zal er alles aan doen om te tonen dat hij wel in de huidige selectie hoort. Of dat nu als basisspeler of als stand-in is, dat is aan Ruud Brood.
Maar hij toont ballen en gaat er voor.

En dan lees je hier reacties van mensen die het allemaal wel eens even gaan vertellen....
Dan kan bijv. iemand die zich "Nacman" noemt zijn tijd beter niet verspillen (ipv verspelen) aan domme reacties, denk ik dan.

0   0  
Ivo

Ome Cor, dit is de periode waarin clubs zich kunnen versterken. Ik ben van mening dat NAC betere middenvelders kan krijgen dan Damen en daar ook naar moet streven.

De tekortkomingen van van Anholt zijn ook duidelijk en het lijkt me goed dat hij vervangen wordt door een ander kaliber rechtsback.

Mocht het zo uitpakken dat van Anholt en Damen bij NAC blijven dan zal ik ze steunen maar ik vrees wel dat we met deze spelers niet gaan promoveren.

0   0  
signase

Zoals 7Hills op 12.08 zegt: check even wat er gecommuniceerd is. Welnu, hieronder dan nog maar eens het eerdere bericht van 11 juli:

Grad Damen traint mee met NAC. De middenvelder, waarvan het contract niet werd verlengd, mag bij zijn oude ploeg zijn conditie op peil houden.

Omdat Damen na zijn proefperiode bij Cambuur nog zonder ploeg zit, ging het technisch hart in overleg. Gezamenlijk vonden ze dat Damen zijn conditie op peil mag houden in Breda. Omdat Kali nog steeds niet fit is, mist de selectie van Ruud Brood een verdedigende middenvelder. Damen mag deze positie in de selectie voorlopig invullen. De kans is daarom aanwezig dat Damen, ondanks zijn eerdere vertrek, zaterdag minuten maakt tegen Kortrijk.

Damen mag zijn conditie hier op peil houden. En voorlopig de positie als verdedigende middenvelder invullen. Dat hij zelf een nieuw contract hoopt af te dwingen, siert hem.

0   0  
Gerard

Ik heb Damen gisteren 2 keer met een crossbal iemand alleen voor de keeper zien zetten en in een andere aanval over links door zijn toe doen kwam ook een 1 op 1 kans. Ik heb dat van andere spelers nietgezien.. Jammer dat iedereen altijd alles zo negatief oppakt.

0   0  
Wouter

Dat contract had die slappelingl de jaren ervoor af moeten dwingen, niet nu, maar je kunt echt trots zijn joh dat je een contract aan de keukentafel bij huize Brood hebt afgedwongen en hier de mensen iets op de mouw speld. Mooie toneelopvoering.
Gisteren liep dat andere dwaallicht Ronnie „Stamtafel„ waar hij zich zo graag mee ophoudt al rond te bazuinen dat hij gewoon een contract krijgt. Word hier echt wel een bietje misselijk van.
Je komt er nooit vanaf zie je wel.

0   0  
Castle

Grad is te zwak jammer genoeg

0   0  
Hotseknots

Man, man, man 19000 man heeft toch gewoon kunnen zien dat hij te kort komt? Als Brood hem erbij zet is hij absoluut niet geloofwaardig naar de club. Supporters en de selectie...

0   0  
Tony chocolonely

Laat Ruud die kerel lekker gebruiken hoe hij wil dat een verdedigende middenvelder moet spelen in zijn team.

Ok grad! Ik wil dat je zo speelt. Ik wil dat je dit doet en zus en zo.

Mocht er niks beters voorbij komen. Waarom niet? Hij zal ten alle tijden doen wat brood van hem verlangt! Zo kun je ook die relatie zien ipv negatief gezwets dat t zijn schoonzoon is.

0   0  
7Hills

@Hotseknots

Vreemde reactie. Alsof Brood bepaald welke spelers er gehaald worden? Voor de zoveelste keer; er is een technisch hart van 5 man die goedkeuring moeten geven aan elke transfer waarna Eisinga ook nog zijn handtekening moet zetten. Vooralsnog is er zo valt te lezen al de nodige discussie geweest of hij überhaupt mag meetrainen, denk niet dat ze overeenstemming gaan bereiken over een contract. En dan zeker niet met nog zoveel weken te gaan tot het einde van de transferperiode. Ze zullen hem gebruiken tijdens de oefenwedstrijden wellicht, tót Luka Ilic speelgerechtigd is of er een vervanger van Kali is.

0   0  
7Hills

*bedoel natuurlijk de jongste Ilic

0   0  
PetöVI

Als NAC kan moeten ze sowieso een betere speler halen. Zo niet, dan kun je Gradje het voordeel van de twijfel geven.

0   0  
Dolf

Zullen we stoppen met deze discussie, we gaan voor promotie dat zegt toch alles.
Met dit soort voetballers redden we het niet.

0   0  
Michel

Grad heeft crosspasses die niet elke voetballer heeft, en zijn talent heeft hij wel. Maar het is geen absolute troefkaart in de beslissing van het kampioenschap. Van mij mag Grad knokken voor een contract, maar kijk dan ook naar Skender Loshi en Kudimbana. Dat zijn gasten die goals voor je maken.

0   0  
Bredaastrots

Drik,
Volgens mij heb je weinig kijk op het voetbalspel, die kruimel vn de Korte kan nog geen lantaarnpaal voorbij gaan. De slechte voetballer van afgelopen seizoen. Bij ado 4 is nog plaats.

0   0  
nacenzo

Wouter en Fred1, wie zijn jullie om te oordelen met wie spelers wel of niet om moeten gaan? Houd je bij het voetballen en geen randzaken. Da's al moeilijk genoeg voor jullie lees ik in jullie posts. Zo makkelijk om te oordelen achter iemands rug. Zelfs ronnie stam een dwaallicht noemen. Je zag hem toch, niks gezegd zeker? Lefgozers jullie hoor. Respectloos, echte supporters zijn jullie, eigen spelers uit de stad zo afbranden, bah bah

0   0  
ome cor

Knap dat mensen hier op basis van een paar optredens in een waardeloos eredivisie-elftal kunnen zeggen dat Grad Damen niet goed genoeg is voor de eredivisie.

Dat mensen die denken hier even te kunnen stellen dat er geen discussie over hoeft te zijn, want voor hen is het duidelijk, terwijl de TD en technische staf (mensen die meer verstand van voetbal hebben) er nog hele andere gedachten over hebben en het professioneel benaderen.

@Ivo
NAC heeft nog een paar posities waar een invulling aangegeven dient te worden.
Dat kunnen andere (jouw woorden: betere) spelers worden dan bijv. Damen en van Anholt, maar de vraag is: wil Damen als 2e keus een contract bij NAC hebben en wil een betere speler als 2e keus een contract bij NAC hebben ?
Van Anholt staat nog onder contract, dus je kunt hem uitkopen en laten gaan (zonde van het geld) of als 2e keus in de selectie houden. Wat is wijsheid op het gebied van kwaliteit van de spelersgroep en wat is wijsheid op financieel gebied ? We hebben al eerder onze financiële neus gestoten door alleen maar naar kwaliteit te kijken en niet naar de financiële huishouding.
Daarbij.....in de eredivisie is Van Anholt (nog) niet goed genoeg, maar in de eerste divisie zou hij zo maar beter uit de verf kunnen komen. Daarbij kan het ook gewon zo zijn dat hij vorig jaar een off-year had. Maar hier wordt je dan al meteen doodgetrapt en uitgekotst.

0   0  
Cees

Ome Cor,

Iedereen mag zijn mening geven over welke voetballer dan ook! Ook bij alle andere sporten is dat namelijk het geval. In dit geval over Grad Damen.

Grad Damen heeft altijd geweten als je de sport induikt en op een niveau wil gaan acteren dat wat boven het maaiveld uitsteekt, dat je beoordeelt, maar ook veroordeelt kan worden. Dat is al decennia lang het geval.

Dat Grad Damen een karakter, mentaliteit bezit, die honderdmaal beter is als wie dan ook op de tribune, is totaal niet relevant. Die mensen hoeven niet op het veld te presteren, zij hebben als taak “hun” club aan te moedigen, en wat al niet meer. Als zij dat nalaten, worden “ook” zij beoordeelt, of veroordeelt, soms positief, maar zeker ook negatief!

Zij (lees: de spelers) noemen ons vol trots, dat met regelmaat, hoe de twaalfde man bij NAC zich presenteert. Maar die “twaalfde man” mag dan toch ook wel zeer zeker kritisch zijn, op o.a.spelers? De spelersgroep kan niet verwachten dat de supporters zich hypocriet moeten gedragen. Is een speler goed, mag gezegd worden, “maar” is een speler simpelweg niet goed genoeg in hun ogen, dan ook!

Grad Damen weet, zo denk ik, heus wel hoe het wereldje in elkaar steekt. Denk je van jezelf dat je goed genoeg bent, wat hij misschien denkt, oké, dan kan je, als je het mis hebt hard vallen. Maar dat is aan Grad Damen om dat te dragen.

Kortom, menigeen vindt hem niet goed genoeg, nou, klaar, dat is inherent aan het wereldje, in dit geval het, ja harde voetbalwereldje. Of moeten de supporters hem over zijn bolleke blijven aaien, terwijl hij in hun ogen simpelweg dik tekort komt? Wij heten toch niet allemaal Ruud Brood!

0   0  
Ivo

@Ome Cor

Op het middenveld hebben we Verschueren, el Allouchi, 2x Ilic, een talentvolle Azzagari en Kali is er ook nog. En dan heb ik het nog niet over Reuvers en Agougil en van der Gaag.

Als er een middenvelder bijkomt, dan moet dat een onbetwiste basisspeler zijn waar NAC direct beter van wordt Damen is dat niet. En 2e en 3e keuze spelers hebben we al genoeg zoals je ziet. Daarom zou ik Damen geen contract aanbieden.

Als van Anholt blijft moet hij de strijd aan gaan met Schouten. Als hij vertrekt, wat mijn voorkeur heeft (wat mij betreft mag hij transfervrij vertrekken naar een andere club) dan is er meteen ruimte voor een nieuwe rechtsback.

0   0  
Ivo

@Ome Cor

O ja, dit heeft niks met uitkotsen te maken, maar met een zakelijke benadering, zo veel mogelijk frisse en goede spelers halen voor je budget.

NAC is nog wel eens te lief/naief in dit soort situaties. Ik denk dan o.a. aan de contracten van Rommens en Haemhouts die afgekocht moesten worden.

0   0  
ome cor

@Cees
Wat meningeen vindt is net zo min relevant.
De TD en technische staf beslissen en niet mensen die anoniem op een internetforum voor supporters reageren en hun mening geven als supporter zonder enige beroepsmatige band met het betaald voetbal.
Dus als hij geen contract krijgt: prima ! En als hij wel een contract krijgt: prima !

@Ivo
Ik snap jouw motivatie en kan daar ook een eindje in meegaan, maar of wij Grad Damen een goede voetballer vinden of een slechte, een aardige gozer of een klootzak, een meerwaarde of opvulling voor deze selectie....meer dan een meninkje geven online kunnen we niet, want wij beslissen hier niet over.
Mocht zo'n jongen toch een contract krijgen dan vind ik dat hij, of tie nu 1 of 30 wedstrijden speelt, ALLE steun van de aanhang moet krijgen, want hij is dan 1 van de 11 die ons naar promotie moet brengen. Of hij nu onze eerste keuze was of niet.

Van Anholt weg en een nieuwe RB aantrekken is een optie, maar als er geen belangstelling is en het geld kost om hem kwijt te raken en geld kost om een nieuwe RB vast te leggen, dan is het een dure grap voor de vervanger van 1e keus Schouten.
Dus ook het aanblijven of vertrek van Van Anholt is niet aan de supporters met hun mening, maar aan de technische én financiële afdeling van de club.

0   0  
Buurman

Krijgt een contract en grote kans komt hij in de basis.

0   0  
Vaque Geej

Je bent er om een contract af te dwingen, bij een andere club. Dat is de reden waarom NAC het je gunt om speeltijd te krijgen. Voor NAC ben je letterlijk niets waard, simpelweg niet goed genoeg. Als Cambuur het ziet, zien andere gelijkwaardige clubs dit ook. Ik plaats NAC boven Cambuur dus is het vanzelfsprekend dat je ook niet in Breda past als voetballer. Succes met je carrière!

0   0  
Cees

Ome Cor,

Jij geeft aan, “ wat menigeen hier op deze site van Grad Damen vindt is ook niet relevant.

Nou, dat valt straks nog te bezien. Want als al deze mensen, die vast-en zeker op de tribune plaats nemen, hem tijdens een wedstrijd, als hij onverhoopt “echt” slechts presteert, recht voor hun raap hun mening uiten. Dan vraag ik me af, of het dan nog steeds niet relevant is? Want het moge duidelijk zijn, hij heeft weinig tot geen krediet bij de achterban. Omdat men hem simpelweg en dat overduidelijk, niet goed genoeg vindt.

Ik zit daar totaal niet op te wachten, echt niet, maar?
Luister, de supporters kunnen dan wel over minder voetbal know-hoe beschikken, maar zijn natuurlijk niet hè-le-maal op hun achterhoofd gevallen. Zeker niet in “dit” geval.

0   0  
ome cor

@Cees
Oh sorry, ik wist niet dat jij namens de gehele achterban sprak.
Als je dit forum vol papegaaien als maatstaf neemt dan zeg ik niks meer en lach alleen maar.
Wat jij Cees van Grad Damen vindt is minder relevant dan wat Ruud Brood van de speler vindt.

Als de TD en de technische staf vinden dat Grad moet/mag blijven dan blijft ie....ongeacht wat Cees er van vindt.
Als de TD en de technische staf vinden dat Grad niet moet/mag blijven dan blijft ie niet....ongeacht wat ome cor er van vindt.
Simple as that !

0   0  
10diego

Och och, snel vastleggen dan maar, voor een eredivisieclub hem wegkaapt.

Alles wat komt ( in de hele orgsnisatie, van AD, TD, Hoofd Scouting tot com manager, tot linksback) moet beter zijn dat je had. Dan wordt je club sterker.

Deze kneus draagt niet bij aan het doel “stabiele middenmoter in 3 jaar”.

0   0  
10diego

@omr cor, ik denk dat Brood hem heel goed vindt. Maar zelfs Helmond ( waar hij een jaar anoniem meehobbelde) heeft zich niet gemeld..

De TD zei voor kwaliteit ipv voor kwantiteit te gaan.

Gaat hem niet worden Corretje.

0   0  
Buurman

TvdA zal zijn spierballen moeten tonen en zorgen dat Damen geen contract krijgt. Ik heb niks op Damen tegen , integendeel , maar hij komt snelheid tekort. TvdA moet zich in deze kwestie niet laten piepelen door Brood. Desnoods hulp zoeken bij de AD. Als je niet ziet dat Brood wordt gestuurd door familiale gevoelens dan heb je echt stront in je ogen. Jammer dat deze zaak speelt want het lijkt de goede kant op te bollen. Wel typisch ons NAC , er is altijd wel iets. De AD moet de TD keihard steunen.

0   0  
Arie

Als ze Meijers mee zouden laten trainen om zich te bewijzen zou ik het begrijpen, die speelde vaak niet onaardig. Damen is meen ik een groter risico. Vorig jaar eigenlijk alleen uit pure armoede gespeeld en daarin niet overtuigend. Wel beter dan Kali en Allouchi, dus als je het zo bekijkt kun je je er geen bult aan vallen.

0   0  
Dirk

Als Damen een contract krijgt dan ook gelijk Giovanni Korte een hernieuwd contract geven

0   0  
Chris W.M.

@Dirk

Korte wordt zoals het er nu uitzien morgen gepresenteerd bij Cambuur.

0   0  
sanderson

Grad Damen een kneus 10diego? Ronnie „Stamtafel„ een dwaallicht Wouter? Ik snap dat enkele personen de pseudo Hans Deelen willen uithangen met het verzinnen met spottende bijnamen maar mij gaat zo iets allemaal te ver. Dit is NIET NAC kritisch volgen dit zijn gewoon trieste reacties van bepaalde figuren.Jammer van de geweldige site van BSR.

0   0  
NAC4Ever

@diego10
“stabiele middenmoter in 3 jaar”.

Ik heb daar niets over gehoord. Dat hoeft niet te betekenen dat het niet is gezegd. Maar wie heeft dat gezegd?

0   0  
Cees

Ome Cor,

Natuurlijk hebben “hun” het al-le-laatste woord, en is mijn mening op deze site niet echt belangrijk, zo ook van al die anderen. Nou ja, niet belangrijk? Als men de mening aan 100 personen vraagt, en 80% geeft aan iets slecht te vinden, in dit geval Grad Damen. Dan is statisch bewezen dat op 1000, of 10.000 personen dat zo ongeveer 80 % blijft!

In dat geval zou dat betekenen, 80 personen zien het op deze site niet zitten in Grad Damen, Op 10.000 toeschouwers in het stadion is dat 8000 toeschouwers. Zodoende spreek ik van achterban. Je hoeft het niet te geloven, deze conclusie, maar het is bewezen dat het zo werkt.

0   0  
Keesje

Wat een niveau.
Triest.

0   0  
ibio

We kunnen toch wel iets beter vinden dan Damen

0   0  
10diego

@NAC4ever, onze TD die bij zijn aanstelling rekening hield met handhaving.

Los van dat: draagt Damen bij aan de doelstelling voor dit seizoen: promotie?

0   0  
10diego

Prima Sanderson, Jouw NAC is Kerstens, Schalk, Van der Weg, Kousemaket, Van Bezooijen, Damen, Klomp, Meijers, Noppert.

Dat kan, maar met dat nivo ga je failliet.

0   0  
NAC4Ever

@10diego
Ik ben snel door een paar interviews gegaan en vind hier niets over. Maar je zegt dat dat doel voor het scenario handhaving was. Dan lijkt het mij dat dat doel niet meer telt.

Ik zie Damen als een speler voor de breedte. Dat soort spelers heb je nodig in het geval dat een basisspeler zijn niveau niet haalt, geschorst of geblesseerd is. In die zin zou Damen bij kunnen dragen aan promotie.
Maar ik vind dat we daar genoeg middenvelders van hebben. Ik zou graag nog één ervaren middenvelder willen en dan denk ik dat we genoeg middenvelders hebben.

0   0  
Dutchbird

Damen heeft een betere trap in de benen dat elke speler die al een contract heeft gekregen. Legt hem keurig op de stropdas. Voor het overige matige eerste divisie speler die helaas net iets te vaak in de fout gaat.

0   0  
sanderson

Het gaat erover dat je het nodig vind Damen een kneus te noemen 10diego. Omdat ik aangeef dat ik dat een trieste reactie vind zou mijn NAC alleen uit eigen jongens moeten bestaan? Huh, wat een vreemde redenering is dat.

0   0  
10diego

Ach Sandrrson, zoek eerst eens op wat “ kneus” betekent.,

Hij is een middenvelder die zowel aanvallend als verdedigend te kort komt, snelheid en duelkracht mist , nauwelijks scoort en regelmatig geblesseerd is..

0   0  
Sp1

Ik dan Diego al tijden niet meer serieus nemen. Exemplarisch geval waarom de samenleving is zoals hij nu is, respectloos!


Jongen uit Breda die graag voor NAC speelt gaan uitschelden, te zot voor woorden.

0   0  
jvt

Spelers voor de breedte hebben we genoeg. We zouden gaan voor 20 - 25 spelers incl. die verhuurd zijn. Het budget focussen op een kampioensploeg. Die er nu nog moeten bijkomen moeten het team echt versterken met ervaring en hardheid, zeker in de KKD. Het nivo van de trainingen kan alleen met kwaliteit erbij omhoog. Niet met spelers die al blij zijn aan te haken. Grad is een prima jongen maar niet voor NAC 1.

Jvt is één van de weinigen die grote vraagtekens bij de aanstelling van Brood zette. Brood, die er niks van bakte vorig seizoen, die maar een beetje wilde veranderen, zijn ploeg niet scherp kreeg door oorlog te maken, die Gradje zelfs voorstopper zette tegen f'noord 2... Brood had ivm de teamvorming Grad, en al zeker niet halverwege, geen stageplaats moeten geven. Laat hem meetrainen met Jong NAC of een amateurclub. Iedereen (ook Cambuur) weet inmiddels toch wat je aan die jongen hebt? Weg met die schijn van belangenverstrengeling. Zoals onze TD die naam van die website moet verwijderen, zo moeilijk is dat toch niet als je zegt dat dat bedrijf stilligt? Dat is een schande, minachting naar je publiek.

Maar als je vanochtend in BN/DeStem leest houd je je hart alweer vast. "Een type speler die we nog niet hebben." zegt Brood. Klopt, die wil je ook niet hebben. Als Brood een vent is brengt ie hem persoonlijk naar een andere club. We moeten schoon schip maken. Nu die paar anderen nog. Fijne dag.

0   0  
Cees

JVT,

JVT, ook ik had bepaalde bedenkingen bij Ruud Brood. Maar goed, niemand is perfect, ook hij niet, dus laat hem maar starten. Ook ik heb gelezen wat Brood vertelde over Damen, inderdaad tegen het belachelijke aan. Als men deze speler een contract geeft dan is mijn geloofwaardigheid in De TD en Brood haast tot een nulpunt gedaald.

0   0  
10diego

“Een jongen uit Breda die graag voor NAC speelt “ en dan hanteren we andere criteria blijkbaar.

Sp1, dan neem je waarschijnlijk weinig mensen serieus. Of geldt er voor de kritiek op eigen jeugdspeler El A. een andere beoordeling?

0   0  
Cees

Vanmorgen lees ik in BN DeStem, dat Sidney van Hooijdonk zichzelf een roofdier vindt in het zestienmetergebied. En leeft van scoren, en nog meer van dat teksten. Tjonge, jonge, jonge, hij heeft in een oefenpotje voor het eerst een doelpuntje gemaakt zeg tegen een BVO, het is wat! Als deze woorden kloppen, dan is de werkelijkheid bij “hem” ver zoek. Een zwaar gemarkeerde speler, waarvan ze met bosjes op de Nederlandse velden rondlopen (lees: o.a Loshi).

Wat dreigt het met Damen en Van Hooijdonk op een soap uit te lopen, de zoveelste is mogelijk in de maak in Breda. Waarom speelt men geen Ere Divisie meer, nou o.a. ook door dit soort perikelen.

0   0  
7Hills

@Cees

We hebben het hier over een wisselspeler van NAC, en een jongen die op proef is en in tegenstelling tot wat zijn schoonvader en hijzelf wellicht willen niet in aanmerking komt voor een contract.

De enige die hier een soap van maken, of in zien, zijn bepaalde supporters.

Zodra Kali weg is, komt er een kwalitatief goeie voetballer voor in de plaats. Een basisspeler. Met als back-up Ivan Ilic. Er is helemaal geen plek voor Damen.

0   0  
10diego

Ik mis de mening van onze Vlieger (met een F komt dat niet door filter) op deze site. Die moet toch wel heel wat gedaan hebben om hier levenslang te krijgen.

Zie ondertussen veel op de man gespeelde onbestrafte reacties.

0   0  
Mitchel

Ik ben hier om de comments te lezen.

0   0  
DunErwt

De woordvoeder van NAC, Mevr Tante Snor, komt zo weer, als ze is uitgeslapen want werken doet ze niet, voor verdere uitleg vanuit het NAC kamp.
En toen werd ze wakker............

0   0  
Sp1

Ik heb zeker commentaar op Mounir geleverd, maar wel op een manier zonder te schelden. Sterker nog ik kom Mounir zowel bij NAC als op de sportschool in Roosendaal tegen en dan zeg ik het ook tegen hem. Toen hij met Angelino speelde vond ik hem stukken beter spelen. Mounir is gewoon niet sterk met ruimte in zijn rug.

En nogmaals, als Grad tekort komt dan kan het niet zo zijn dat Ruud hem binnenboord houd omdat zijn dochter met Grad een relatie heeft. En daar zie ik Ruud ook niet voor aan. Ik blijf erbij dat Grad een heerlijke pass in de benen heeft maar meer fysiek moet leveren.

Maar kom maar met een speler binnen de selectie die ze zo lekker neerlegt over 30 meter?
Nee we stellen lekker Gersbach op die alles op de slingerweg schoot.

Vind dat we wel wat genuanceerder mogen zijn over de eigen spelers, en dat mag best op de man maar een speler een kneus noemen getuigt niet echt van respect.

0   0  
Maikolg

Cees, je uitleg over statistiek klopt maar er ontbreekt nog een kleine sidenote waardoor ik niet geloof dat het de 80% houdt. Dit zou op basis van een random steekproef moeten zijn en ik denk dat bsiderats forum mensen an sich sowieso meer kritisch zijn dan de gemiddelde NAC supporter.

0   0  
Buurman

Klopt Maikolg. Je kunt het hooguit een indicatie noemen.

0   0  
Buurman

Beste Maikolg. Een behoorlijk deel is ook juist minder kritisch denk ik. Maar het is in ieder geval geen juiste uitgevoerde steekproef.

0   0  
Martin H

@ 10Diego, een echte Bredanaar die toen het hem even niet paste probeerde naar de kruiken over te stappen, zo diep zit NAC.
Op dit soort jongens zitten we niet te wachten.
Sluit me verder bij buurman aan , er is geen enkel sportief aspect te bedenken waarom je Damen in dit NAC zou toelaten.
Dat is een louter familiaire kwestie , dat kan bij FC bal in de sloot 7 maar niet bij een bvo.

0   0  
Optimist

@sanderson
Flieg had wél respect voor (oud) NAC voetballers, je bent in de war met ons kritische AVRO lid.

En Cees' uitleg over statistiek klopt niet, die steekproef is zoals Maikolg al zegt totaal niet representatief en bovendien te klein om betrouwbaar en/of nauwkeurig te zijn; https://www.surveysystem.com/sscalc.htm

Damen zal wel een contract tekenen als Ronnie Stam dat zegt, das een goede bekende van zijn vader.
De jeugdopleiding zal er in ieder geval een betere naam door krijgen en hij is pas 21, dus wordt nog sterker.
Misschien is kickbox training iets voor hem om dat proces te versnellen.

0   0  
Bundy Geeren Noord

@Dutchbird , iedere profvoetballer moet hem op de stropdas kunnen leggen.

0   0  
Dutchbird

@Bundy Geeren Noord
Dan heeft VDA volgens jou nog niet veel profvoetballers geselecteerd.

0   0  
10diego

@NAC4ever, ik zei niet dat zijn doel handhaving was, ik zei dat hij uitging van handhaving. Je zoekt waarschijnlijk niet zo goed als je leest.


https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351191/bouwen-aan-kampioensteam-bij-nac-promotie-hele-uitdaging/

0   0  
Bundy Geeren Noord

@Dutchbird. Kan ik geen oordeel overgeven, heb ze nog niet zien voetballen.

Laad alle berichten na dit bericht in