Wij gaan niet opzij

EX-NAC: Poepon aan de slag bij IJsselmeervogels

BsideBart

Spits Rydell Poepon heeft het profvoetbal definitief vaarwel gezegd. Poepon heeft na het beëindigen van deze loopbaan een indrukwekkende rits aan clubs versleten. Zo ook een periode bij NAC. De 34-jarige Poepon zal in ieder geval voor één seizoen de kleuren van IJsselmeervogels verdedigen.

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline kon IJsselmeervogels alsnog de komst van Poepon melden. De spits heeft in een eerder stadium al aangegeven wellicht te hopen op een KKD club maar koos uiteindelijk toch eieren voor zijn geld. Toch kan Poepon tevreden terugkijken als je kijkt naar de clubs die de spits inmiddels achter zijn naam heeft staan.

Poepon begon zijn loopbaan als grote belofte voor de toekomst en verkaste al snel naar Ajax waarna hij werd uitgeleend aan Willem II. Helaas voor Poepon bleek dat deze belofte toch iets te voorbarig was en moest het doen met een transfer naar Sparta. Na Sparta ging het snel, vanaf 2012 versleet Poepen clubs als: De Graafschap, ADO, NAC, Valenciennes FC, Qarabag FK, Roda JC, Boluspor, Gazisehir en Gaziantep FK. In zijn jaar bij NAC speelde Poepon 30 wedstrijden waarin hij negen keer wist te scoren. In totaal speelde de spits in zijn carrière 469 officiële wedstrijden en kwam 131 keer tot scoren. 

Bron:
B-Side Rats, IJsselmeervogels
20 Reacties
47   4  
Gilze

Als de grootste herinnering is een spandoek met daarop Sms Poep-on, dan weet je wel hoeveel indruk je hebt gemaakt.

10   19  
Paul

Je zou maar Rydell heten zeg.

0   7  
willem 4,5

come on!

47   4  
Gilze

Als de grootste herinnering is een spandoek met daarop Sms Poep-on, dan weet je wel hoeveel indruk je hebt gemaakt.

16   14  
Johnny1912

Prima werkspits destijds. Kan me nog een wedstrijd in de Eredivisie herinneren dat we binnen 40 minuten met 4-0 of 5-0 voor stonden en hij onder andere een van de doelpuntenmakers was. Toen hadden we ook geen geweldenaren maar wel een team die ieder jaar voor elkaar door het vuur ging.

Wat zijn we toch enorm afgezakt als je terug denkt aan die mooie tijd.

8   5  
Johnny1912

Was tegen de Eagles zelfs volgens mij, mooie tijd man!

22   3  
Ginnekenees

SMS Vogelpoep-on

Hoe vaak zou de SMS Poep "ON" grap nu gemaakt zijn? Een keer of 1912 ?


6   7  
Becherovka

@johny1912

Dat team met Poepon erin heb ik toch ook vaak vervloekt. Geef mij dan maar dit jeugdige elftal.

Wel mooi dat zijn carrière hem naar Azerbeidzjan en Turkije heeft weten te brengen.

18   2  
Johnny1912

Becherovka

????

Dat team was in de jaren rondom Poepon zeker zo jeugdig. Hooi, Seuntjens, Perica, Schak, Vd Weg, Gudelj, Bayram onder andere die iedere week gewoon in de basis stonden of invielen. Dat gemixt met ervaren gasten als Jelle, Lurling, Gilissen. En nog wat gasten als Luijckx, Botteghin, Schilder, Buijs, Verbeek die ook helemaal nog niet zo oud waren en het prima deden.

Nou doe mij die elftallen maar waar ook een hoop NOAD in zat en zich vaak terug in de wedstrijd knokte.

4   2  
Cool hand

Ik vond hem leuk, Paul.

16   8  
Arie

Als je vandaag de dag een uitspraak als sms poep-on zou doen en dan ook nog het grove lef zou hebben dit op een doek te drukken, zouden Sylvana Simons en consorten alle steigers van stal halen om elkaar heen te buitelen van verontwaardiging.

11   1  
Becherovka

@johny1912

Klopt niet. Gudelj ging in 2013 weg naar AZ, Bayram was in 2012 al weg. Poepon speelde in 2013-2014. Met Suk, Tighadouni en idd Alex Schalk. Dat elftal rond Poepon was toen al een flink aantal broodvoetballers.

5   8  
scheppioni

Toch voor de kkd was het misschien nog best een aardig spitske geweest denk ik .......
Het ga hem goed Poepon !

3   18  
Johnny1912

Bechrovka

Even begrijpend lezen vriendje. Ik schrijf bewust de jaren rondom Poepon. Sonde van je tijd om dat allemaal precies uit te gaan zoeken joh.

1   4  
Rob no neck aka Lee towers

sms poep- on naar 079

3   5  
Johnny1912

Berschkova

Ben je stukje toch eens nagegaan omdat je even dacht me de les te wijzen. Maar je 2e bericht slaat nergens op.

Van alle jonge jongens die ik noem was dat jaar idd alleen Gudelj en Bayram van weg...

Tighadouini die je noemt was overigens ook een jonkie die dat jaar kwam. Dus die rekenen we er ook nog bij. Dus het aantal jeugdige spelers was ongeveer gelijk aan nu, Uros Matic ook een jonge goede speler toen. Plus gasten als Lurling, Jelle, Gilissen, Kwakman. Nee, dat was gewoon een leuk elftal.

1   1  
Henri

Leuke speler voor zo'n club.

2   0  
Becherovka

@Johny1912.

Daar zat inderdaad de verwarring. Ik had het over het jaar met Poepen. Las jaar in plaats van jaren, sorry!

Bayram, Gudelj, Schalk, Hooi, van de Weg, Seuntjens, dat waren inderdaad jongens die vanuit de jeugd doorgestroom zijn. Met Kwakman, Gillissen en Lurling had je inderdaad veel spelers die ook echt binding met NAC hadden.

Het seizoen dat Poepon kwam (2013-2014), voelde voor mij toch als het begin van steeds meer broodvoetballers. Denk aan Hadouir, Tighadouini, Swerts, Bodor, Drost.

6   2  
Judge M.

Over poep gesproken @BSR: Hebben jullie standaard alle IP adressen vanuit Zwitserland geblokkeerd om zo reacties van ons aller Harry BD te voorkomen? Ik verveelde me dood in de trein zojuist met dat mooie landschap. Gelukkig inmiddels de grens met Duitsland overgestoken dus het kan weer :-)

3   0  
ome cor

Die jongen is 34 en zal niet financieel onafhankelijk zijn, maar heeft toch een leuker lijstje dan de intellectuele sms-grappenmakers die niet verder komen dan Boeimeer, UVV, SAB, Groenwit, VVR, Cluzona of Made.

Laad alle berichten na dit bericht in