Wij gaan niet opzij

EX-NAC: Grote kans op debuut Verbruggen bij Jong Oranje

BsideBart

Bredanaar Bart Verbruggen maakt een goede kans om zijn officiële debuut voor Jong Oranje te maken. De beoogde nummer één doelman, Jay Gorter van Ajax, is geblesseerd geraakt en keert terug naar Amsterdam om aan zijn herstel te werken. Verbruggen, tweede doelman van Anderlecht, lijkt nu door de schuiven naar de plek onder de lat.

Met Jay Gorter (Ajax) en Fabian de Keijzer (FC Utrecht) als mede-doelmannen in de selectie, leek Verbruggen al de tweede man te zijn in de selectie van bondscoach Erwin van der Looi. Verbruggen was eerder al actief in de jongere leeftijdscategoriën van Oranje. Mocht Verbruggen nu eerste keus worden zal hij volgende week dinsdag tegen Jong Moldavië zijn debuut maken. 

Verbruggen maakte begin vorig jaar de overstap naar Anderlecht waar hij vorig jaar, bij afwezigheid van eerste doelman Hendrik van Crombrugge, al zijn eerste wedstrijden speelde. De geblesseerde Gorter zal vervangen worden door Calvin Raatsie (tevens Ajax). Jong Oranje trapt dinsdag om 18:45 af op de Adelaarshorst voor de wedstrijd tegen de Moldaviërs. 

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
De Graaf moet oefenwedstrijd schrappen 42 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
90   0  
Vlag

Na Virgil van Dijk de 2e WDS'19-er, die aan het grote werk gaat ruiken.

Veel succes, Bart !!!

36   0  
Geelzwartwit

Zou tof voor hem zijn. Succes in ieder geval.

90   0  
Vlag

Na Virgil van Dijk de 2e WDS'19-er, die aan het grote werk gaat ruiken.

Veel succes, Bart !!!

27   37  
NAC!!!

Succes Bart!!

Nog zo een talent dat NAC veel geld opgebracht heeft..

Een goed beleid zeg maar 😉

6   55  
Rob No neck AKA Lee Towers

Boeiend

15   17  
Harry

2 ton voor gevangen, goed gezien door de Hagenezen!

20   21  
The Don

En Steijn nog lekker maandelijks geld vangen

29   13  
Sjef de gevulde [email protected]

En na virgil van Dijk de 2de die de top gaat bereiken en hier nooit een woord can betekening heeft gehad. Maar gelukkig konden we er Immers en Malone Van Halen. Zure reactie maar helaas wel de realiteit

27   11  
Noadhugodver

Hoezo al die duimpjes omlaag? Tis toch gwn de waarheid dat deze jongen het zomaar ver kan schoppen en door wanbeleid zijn carriére NIET bij NAC is begonnen. Plus je verliest er veel potentieel geld op.

20   3  
Henri

@Harry
Daarmee zijn we door onze AD ook weer een oor aangenaaid omdat het door jou genoemde bedrag in feite gewoon de opleidingsvergoeding was die Anderlecht sowieso verplicht was te betalen.
Ja onze AD laat een spoor van transparantie na. Dat je als leider van een organisatie zo met je personeel en klanten/achterban wilt en kunt omgaan. Constant mensen op een slinkse wijze misleiden ter eer en meerdere glorie van zichzelf.

4   6  
ome cor

Succes Bart !

@the don
Lekker on topic ook.

8   14  
Nac

Zullen we Koolwijk een contract aanbieden. Ik weet geen transferwaarde, maar mocht Haye er niet bij zijn prima vervanger.

Het middenveld kan nog wel een ervare speler erbij gebruiken.

Als Seuntjens geblesseerd zou raken zou Haye Koolwijk Velanes beter zijn dan Haye Azzagari Velanes ( dit is te licht)

8   0  
DunErwt

Mooi man succes!

13   1  
Maarten

Persoonlijk vind ik dat de NAC-selectie op orde is Hoogst interessant hoe de jeugd het gaat oppakken. Van Kestens word ik al blij. Als je in de KKD zit dan haal je al snel de net niet spelers zoals types Rosheuvel, Kasteneer. Nee als ik trainer zou zijn dan ging ik juist voor de jeugd. Deze lichting die er nu is , is wel heel anders dan een Reuvers en een Kousemaker .

2   9  
Tip

Mooi als een ex-NAC er het zo ver schopt. ( de reactie van 19.09 is geen terug vergaderen ? O nee natuurlijk mag dat want deze reactie komt voort uit emotie.🤔)

13   1  
PietP

Steijn wordt negatief genoemd en Tip moet er weer iets van zeggen...
Dat erover ophouden gaat je nog niet goed af hè?

8   0  
Barbapapa

Benieuwd hoe ver Bart gaat komen. Vraag me ook af of NAC hem in die tijd had kunnen behouden. Ook als tweede keeper achter Olij was hij waarschijnlijk weg geweest.

We hebben laatste jaren wel echt talenten op goal alleen halen ze het eerste niet of worden te snel afgeschreven. Zonde want dan had je misschien niet zo’n dure reserve keeper in de selectie hoeven hebben. Zonder afbreuk te doen op de kwaliteit van kortsmit want hij is ook wel een heel degelijke keeper.

3   2  
Fritske d'n Olifant

Heel gaaf en een dik compliment voor de NAC opleiding!

Verbruggen vergelijken met Van Dijk is echt belachelijk. Virgil werd op jonge leeftijd al door de kruiken gescout en is zonder een wedstrijd in het eerste daar destijds naar Groningen vertrokken. Daar is NAC nooit aan te pas gekomen. Bart komt gewoon uit de opleiding, had een contract en was hier in feite 2e keeper achter Olij maar kon naar Anderlecht. Wat had NAC dan moeten doen? Verbruggen een basisplaats geven ten koste van Olij of zijn contract openbreken en ophogen?

Verbruggen heeft in Anderlecht het geluk gehad dat hij daar een kans kreeg omdat Van Crombrugge ernstig geblesseerd was en die Duitse kruik een paar ongelukkige wedstrijden had gekeept, maar nu Van Crombrugge weer fit is zit hij nu ook daar op de bank. Of hij uiteindelijk echt gaat doorbreken bij Anderlecht of bij een andere club gaat de toekomst uitwijzen maar dit is toch een mooie opsteker voor Verbruggen. Ga zo door!

3   0  
Barbapapa

@Fritske

Hij is hier nooit tweede keeper geweest omdat Kortsmit toen werd gehaald als tweede keeper. Daarvoor was het Kramer…

2   3  
scheppioni

Succes Bart !!
Hopelijk vele succes en graag nog ooit tot ziens bij ons NAC !
@ Barabarapapa
Raar dat kramer in de pikorde voor hem stond, die was niet best in die bekermatch !
Als je goed bent, ben je nooit te jong in geval van Bart !

0   1  
Fritske d'n Olifant

@barbapappa

Kortsmit is pas gehaald na het vertrek van Verbruggen. Ik wist inderdaad niet dat Kramer daarvoor boven hem in de pikorde stond. Ik dacht dat het aanvankelijk de bedoeling zou zijn dat Verbruggen tweede keep achter Olij zou worden. Maar het verbaast me ook niet dat dit nooit de intentie is geweest.

4   1  
Dutchbird

Mooi nieuws voor Bart en zijn trainer Jelle.

De wijze waarop Manders en Steijn Bart hebben laten vertrekken voor alleen maar de opleidingsvergoeding laat weer eens zien hoe ongelooflijk stom de aandeelhouders zijn geweest met het achter Manders blijven staan. Van Aalst, van Weelde en Burema krijgen in de overnameonderhandelingen een vette rekening gepresenteerd voor de zes handen boven het hoofd van Manders. En die rekening gaat nog verder oplopen want in de kasten van Manders liggen nog meer lijken die de aandelen van NAC veel minder waard maken.

0   1  
die ne gast

Voor deze ene keer wil ik het nog wel een beetje voor Manders opnemen.
We moeten ook naar Jelle ten Rouwelaar wijzen. Zodra hij bij Anderlecht was gearriveerd, is hij meteen aan Verbruggen gaan trekken. Niet helemaal sjiek.
En Verbruggen had weliswaar een klein contractje, maar op basis van dat contractje kan je geen miljoenen vragen. Laat staan dat een club als Anderlecht miljoenen voor een jeugdspeler zou willen betalen.
OK, Manders had zijn poot iets meer stijf kunnen houden, maar dan was er max. 50.000 euro bij gekomen.
Ben meer benieuwd of er een doorverkooppercentage is opgenomen en hoe hoog die is. Daar is / was meer mee te verdienen dan met de transfersom van NAC naar Anderlecht.

Verder: Succes Bart, make us proud!

1   1  
Breda1976

Moest weg. Was niet goed genoeg en deed soms vervelend. Wat een mismanagement weer.

Laad alle berichten na dit bericht in