Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Schalk droomt voorzichtig van transfer naar grotere club

Raskolnikov

Hoewel Alex Schalk het nog altijd goed naar zijn zin heeft bij Servette, heeft de aanvaller een transfer naar een grotere club nog altijd niet uit zijn hoofd gezet.

Schalk heeft in Zwitserland nog een contract voor één seizoen. Servette heeft aangegeven te willen verlengen en Schalk staat daar in principe voor open. "Dat is altijd goed nieuws", zegt de aanvaller in gesprek met Voetbalzone. "Ik had eigenlijk niet anders verwacht, want ik ben inmiddels een jongen met ervaring en loop anders straks gratis de deur uit."

Dat wil echter niet zeggen dat hij zomaar bijtekent. "Als ik mijn vorm van afgelopen seizoen nog twee of drie maanden doortrek en vanaf januari transfervrij op te pikken ben, is het helemaal makkelijker voor grotere clubs. Het spel is op de wagen, zoals ze dat noemen. Ik moet er even rustig over nadenken en dan ga ik het even goed bespreken."

Hij weet dat er normaal gesproken niet veel mogelijkheden meer komen om nog een stap te maken. "Als er nog eens een mogelijkheid is om naar een grotere club te gaan, is het wel dit jaar of volgend jaar”, vertelt Schalk. “Daarna ben ik dertig en dat wil niet zeggen dat ik oud ben, maar je weet hoe het werkt in de voetballerij. Dat is ook gewoon mogelijk, alleen moet de puzzel dan net in elkaar vallen. Ik weet nog niet hoe ik dat precies voor me zie, daar moet ik nog eens goed over nadenken. Voor mezelf en mijn familie moet ik op een gegeven moment de opties gaan bekijken, misschien om dichter bij huis te voetballen."

Een terugkeer naar Nederland behoort altijd tot de mogelijkheden. "Natuurlijk zou ik weer in de Eredivisie willen spelen. Toen ik in de Eredivisie speelde, was ik negentien of twintig. Jong, nog niet echt ready. Dat idee heb ik nu wel, het rugzakje is aardig gevuld en ik heb het de afgelopen jaren op het hoogste niveau laten zien. Ik zou niet weten waarom dat in Nederland niet zou lukken. Maar dan moet je er wel een club komen waar je in het systeem past en die het in je ziet zitten."

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
7 Reacties
43   8  
CS

Ik zou hem graag weer in Breda willen zien voetballen, een kleine snelle gifkikker zo een kunnen we goed gebruiken in mijn ogen.

16   6  
geheimedienst

Dit klinkt in mijn ogen als een open sollicitatie.

5   30  
Maarten

Wanneer ben je nog van waarde als je bij NAC wilt komen? Vanaf de 30 niet meer aan beginnen. Sportief misschien nog van waarde maar marktwaarde is foetsie.

43   8  
CS

Ik zou hem graag weer in Breda willen zien voetballen, een kleine snelle gifkikker zo een kunnen we goed gebruiken in mijn ogen.

14   8  
Chris W.M.

Hoorde volgens mij in de Gegenpressing Podcast dat er interesse vanuit Griekenland voor hem was. Jaartje of 2 daar voetballen en dan terug naar Nederland. Lijkt me niets mis mee.

6   2  
Gjoewie

Voorzichtig blijven dromen, Alex! 8-)

4   1  
fvf6

Nou Alex wat let je , als je naar een grotere club wil kom dan naar NAC . Je wordt met open armen ontvangen . Maar je zal wel naar een nog grotere club willen .

14   4  
Malpolon

Te groot voor Servette, te klein voor tafellaken?

Sorry, ik kon het niet laten.

Laad alle berichten na dit bericht in