Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Schalk: "Ik heb unfinished business bij NAC"

Gerrit

Alex Schalk speelt al ruim twee jaar bij Servette FC in Zwitserland. Nu zijn contract daar afloopt liggen er voor hem een aantal opties op tafel. In een interview met Soccernews vertelt hij waarom één van die opties nog altijd NAC is.

In het seizoen 2011/2012 breekt Alex Schalk door bij NAC. John Karelse ziet het wel in hem zitten en haalt hem bij het eerste. Als topscorer van de A-jeugd kwam er meteen veel verantwoordelijkheid op zijn schouders, omdat NAC Amoah op de laatste speeldag nog verkocht. Toch ging het Schalk goed af en brak hij meteen door: "Ik tekende een nieuw contract en er waren andere clubs die me wilden hebben. Ik maakte ook een mindere periode door, zoals elke jonge speler. Daar kwam ik met de hulp van oudere spelers doorheen."

Nadat hij net weer op zijn oude niveau terugkwam, ging het bij NAC veel slechter en werd John Karelse ontslagen. Snel na zijn ontslag schoof NAC Nebosja Gudelj als nieuwe hoofdtrainer. Iets wat Schalk in eerste instantie wel zag zitten: "In de A1 hadden we zo’n goede relatie, toen was ik zijn aanvoerder, maar nu was ik niemand meer voor hem. Hij heeft me nooit verteld wat zijn probleem was. Dat heeft me veel pijn gedaan."

Dat Schalk uiteindelijk bij NAC wegging heeft hem veel pijn gedaan. De successen die hij echter beleefd heeft in het buitenland niet. Schalk scoorde de winnende treffer in de finale van de beker voor het Schotse Ross County. Vervolgens trok hij naar Zwitserland, werd kampioen van de tweede divisie en haalde in de twee jaar daarna Europees voetbal met zijn ploeg. Nu zijn contract deze zomer afloopt, zou hij graag terugkeren: "Bij NAC heb ik voor mijn gevoel ‘unfinished business’. Ik ben altijd supporter gebleven en zou er graag successen meemaken. Ik ken NAC van boven tot beneden en kan absoluut iets toevoegen, maar er moet natuurlijk wel iets tegenover staan." 

 

Het volledige interview met Schalk in Soccernews lees je hier.

Bron:
B-Side Rats, Soccernews
30 Reacties
95   7  
Molenschot Loco

Nou Alex...of je gaat cashen in Japan...of je gaat je hart achterna..

35   13  
neles

Indien financieel mogelijk meteen terughalen
Jongen van de club die weet waar momenteel de belangen naar toe staan
Kan een belangrijke impuls geven aan onze aanvalslinie en we weten op onze beurt wat we mogen verwachtten van de bomber van breda
Zou zonde zijn om deze jongen naar japan te laten vertrekken
Dat hij dit interview geeft is ook wel een signaal dat hji graag terug wilt keren dus maak er gebruik van zou ik zeggen
Hup Nac!!!

95   7  
Molenschot Loco

Nou Alex...of je gaat cashen in Japan...of je gaat je hart achterna..

16   8  
SjorsNac

Mag van mij terugkomen maar dat moet dan wel dit of volgend jaar zijn anders heeft het weinig zin, voor de kkd prima spits.Maar als je hem kunt betalen zou ik toch ook kijken naar alternatieven.

41   5  
Chris W.M.

Maar wie moet hem halen dan? Voorlopig is er nog geen nieuwe eigenaar te bekennen. Sterker nog, volgens de geruchten wordt Karel niet bepaald Vrolijk van de werkwijze van de Amerikanen en hebben die bonje met elkaar. En de Serviërs zijn nog totaal niet concreet geworden.

Nee, dat influisteren door van Aalst bij de RvC dat er betere aanbiedingen ( voor wie? ) binnen waren gekomen heeft niet bepaald tot een betere oplossing geleid. Integendeel. Alleen maar extra vertraging met 0 resultaat.

16   1  
Grizzlyman

"Er moet wel iets tegenover staan..."
Is dat geld of een goede selectie?

12   3  
Geelzwartwit

Ik wacht rustig af opeen nieuwe eigenaar plus TD en technische beleidsplan.

Lijkt mij sterk dat als dat er allemaal is dat Schalk in de plannen voorkomt.

11   9  
Geelzwartwit

Daarnaast is het allemaal mosterd na de maaltijd.

2 jaar geleden had hij een prima driehoek met Haye en Sydney kunnen vormen. Daarmee had je vervlogen tijden kunnen doen herleven (Lokhoff lammers pierre)

Met dat driehoekje had er wel een positie hoger dan 5 ingezeten. Maar goed we weten hoe het gegaan is. Senior Immers moest het halve veld belopen en sydney.. Ach ja.

Nog overname nieuws?

15   7  
Cees-2

Schalk kent NAC door en door, komt hij nog veel bij NAC dan? Er moet iets tegenover staan? Leg eens uit dat laatste Alex, iets duidelijker graag. Nu niet halen, eerst de overname, mogelijk dan, als hij in de algemene toekomstplannen past? Spelers van zijn kaliber zijn er genoeg.

14   0  
Geelzwartwit

@cees-2

Precies dat. Eerst een voor NAC beste overname en dan maar eens zien of Schalk het niveau is waar de nieuwe TD succes mee denkt te gaan boeken.
Leuk die interviews maar om de zoevel tijd hoor je Schalk roepen nog wel terug naar NAC te willen en ondertussen loopt zijn carriere steeds verder zonder naar NAC te gaan. Interviewpraat waar je niks aan hebt en als hij wel naar NAC kan is het voor de club te laat.

13   2  
La matanza

Hoe zit het met de overname, zou deze maand rond zijn. Is dus nog maar een week! Is er al iets meer bekend of worden we weer keihard voor de gek gehouden en zitten we volgend seizoen in een nog grotere puinhoop..........

24   4  
Rob

Transfer van Ralf nog niet afgerond?
Belachelijk dat hij vrijdag niet speelde als je 3 dagen later nog geen deal hebt

34   5  
Bertus

Neem dan gelijk Gudelj en Bayram mee en vraag dan ook of Mats wilt terugkeren!

13   3  
NAC4Ever

@BERTUS
Als ik mij niet vergis heeft Schalk afgelopen zomer in de podcast van BN De Stem gezegd dat hij het daar met Bayram over heeft gehad.

Ik ben niet verbaast wanneer Gudelj in de zomer van 2023 terug komt (eerst het WK met Servië). Maar zo ver ik weet heeft hij er nooit iets over gezegd.

15   10  
Cees-2

Alex laat wat in het plaatselijke krantje zetten om te laten weten dat hij nog leeft. Oh laat "ik" ook maar even een sollicitatie doen, dat gaat er altijd lekker in bij menigeen. Toch leuk om te lezen! Meteen zijn er die daar als een kip zonder kop induiken, zoals NAC al decennia lang doet? Zie waar we staan. Jullie willen echt niet dat het beter gaat volgens mij, want je blijft gewoonweg op dezelfde wijze doorgaan. Volgend seizoen komt er weer een nieuw leger aan doorsnee spelertjes. Waarschijnlijk van alles en- nog wat. Dus hebben jullie weer je zin, want dat willen jullie als ik dit allemaal voorbij zie komen. De gifbeker moet schijnbaar nog verder leeg, en dan de volgende beker als we zo door blijven gaan. En die gaat er komen ook, als? Kom maar weer met die sullige, zielige duimpjes, waarmee je aangeeft je eigen graf nog dieper te willen graven.

12   7  
Maarten

Allemaal leuk en aardig maar ik was niet onder de indruk van zijn optreden. Hij heeft t leuk gedaan op een lager niveau in t buitenland en ik vraag me af of hij werkelijk iets kan toevoegen met zijn huidige niveau. Ik denk het eigenlijk niet.

16   4  
Ome cor

Wordt Schalk nu toegejuicht omdat hij 1 van de weinige spelers is die wel naar NAC zou willen komen of denken we echt dat hij de speler is die deze dolende club bij de hand kan nemen en naar promotie / middenmoot eredivisie kan leiden ?

Ik ben persoonlijk geen fan, maar ook niet anti.
Wel kan ik me herinneren dat in de mindere periode, zoals hij hierboven zelf benoemd, ook behoorlijk afgeserveerd is op dit forum.

En voor de mensen die Bayram (byebyeram ?) Schalk en M. Seuntjens terug willen zien bij NAC denk ik dat je daar misschien een paar haantjes mee binnen haalt die gezellig met hun maten komen uitbollen.
Dat is het laatste wat we hier zouden moeten willen, toch ?

8   14  
Mo

Welkom thuis alex,hoop wel als je kom niet als ralph naar 3 wedstrijden weggaat..

7   13  
Ernie

Geen ouwe koeien uit de sloot halen, afsluiten dit hoofdstuk.

6   5  
Geelzwartwit

@cees2 ome cor

Ik hoop er steeds meer op dat er een partij komt die het zakelijk professioneler komt opbouwen hier.

Nagenoeg geen enkele oud NAC speler was bij terugkomst succesvoller dan bij een eerder verblijf

Nagenoeg geen enkele oud NAC speler heeft als trainer het beter gedaan dan zijn voorganger

De logica.. Een bouwondernemer gaat beter zijn dan wat anders want... NAC supporter.. Want uit Fijnaart en ja Fijnaart is natuurlijk toch wel een beetje in de buurt van Breda.. (Breda fijnaart 39km.Breda Tilburg 31km lol!!).

En al die oud spelers.. Jaaa kommmaar terug past natuurlijk prima in het nieuwe NAC..

Kom aub snel met die overname en een heel goed beleid waarbij er heel veel opnieuw opgebouwd wordt.

14   3  
Dutchbird

Technisch hart (incl. mister rot-op) krijgt zelfs geen geld om de huidige jeugd voor een schamel contractje vast te leggen. NAC is terecht gekomen in de liga Helmond Sport, Dordrecht, Telstar. Enige verschil zie je op de tribune maar dat verschil zal snel kleiner worden. Dank u wel meneertjes van Aalst, van Weelde en Burema.

U heeft in 2014 niet de club maar uw eigen geld gered door de leningen om te zetten in aandelen. U beweert dat hiermee de club werd gered. Dat is de grootste onzin die je kunt bedenken want sindsdien had u de macht waarmee u onze club naar dat Helmond Sport niveau heeft bestuurd.

U had de rest van de aandeelhouders niet buitenspel hoeven zetten. U had die andere aandeelhouders kunnen blijven betrekken en samen met hen had u veel verstandiger beslissingen kunnen nemen dan u heeft gedaan. Waar bent u trots op? Van Rutjes tot Edelenbos en Manders. Een aaneenschakeling van kardinale blunders. Of ziet u dat anders?

9   6  
Judge M.

@Chris WM:

"volgens de geruchten wordt Karel niet bepaald Vrolijk van de werkwijze van de Amerikanen en hebben die bonje met elkaar."

Karel zou ook eens afstand kunnen doen van zijn steeds belachelijker wordende messias-complex enkel en alleen omdat hij zo graag een nieuw stadion moet en zal gaan bouwen. Lazer alsjeblieft een eind op! Ons stadion kan nog tientallen jaren mee. Laat het eerst organisatorisch maar eens staan als een huis..

5   7  
Cees-2

In Bn Destem staat dat Manders graag een gesprek wil met een aantal supporters. Verder staat er, dat John Karelse "dat " niet wil. Heeft men Karelse om een mening gevraagd? Of heeft hij die uit zichzelf gegeven? Ik ben niet "exact" op de hoogte in wat voor hoedanigheid Karelse er bij NAC instaat? Maar men spreekt over een clubicoon, als hij vanuit die hoedanigheid, dit uit zichzelf heeft gezegd, dat mag. Maar uiteindelijk heeft "hij" totaal "niets" te willen, zeker als hij geen functie heeft bij NAC. Onruststokende meninkjes als deze, dat in het algemeen moet NAC compleet negeren. Ook daardoor staan we namelijk in de KKD, als je je oren daar naar laat hangen. Zie het verleden. Draagt niets bij.

14   1  
Chris W.M.

@ CEES-2

Misschien gewoon eerst de podcast luisteren. Dan snap je waarom Karelse dat zegt.

5   0  
Dun Diëe

Als Vrolijk en de Amerikanen bonje met elkaar hebben en die laatste een bankgarantie dan stel ik voor dat Karel iets doet waar veel mensen wel vrolijk van zouden worden, en zijn pogingen linksom, rechtsom of buiten langs met dubbele schaar voor een klein deel eigenaar van de club te worden laten voor wat het is.

Overigens werd hier een aantal keer de naam van Nick Sakiewicz gedropt maar die is intussen al bij de Arizona Coyotes aan de slag gegaan. Dus wie “de Amerikanen” nu precies zijn is ook nog niet duidelijk. Tenzij er iemand hier nog andere namen en rugnummers heeft.

Om on topic af te sluiten met Schalk, die gaat met zijn gezonde verstand toch nooit op dit moment hier instappen. Mooie woorden hoor, maar hij heeft een gaatje in zijn hoofd als hij dat doet.

3   5  
Cees-2

Chris W.M.

Karelse mag dat van mij best zeggen. Moet hij weten. Wie ben ik om hem dat te verbieden. Ik "adviseer NAC" om dat compleetl te negeren. Dat laatste was mijn insteek!

P.s.: Karelse heeft, zover ik weet geen functie in Breda? Dat soort opmerkingen moet men echter in het algemeen compleet negeren. Alleen als men een functie heeft bij NAC, dan bespreken, intern.

6   2  
Rade

Alex Schalk…zucht…. Over spitsen uit Boemeldonck die heel hard roepen dat ze NAC zo geweldig vinden, niets dan lof hier..

Maar de realiteit is dat deze jongen niets beter is dan Bannis of Hilterman

4   0  
ome cor

Er zijn er wel meer die bij NAC een UNFINISHED business hebben/hadden.
Als speler, als trainer, als AD, als aandeelhouder....

Van sommigen denk je zelfs dat ze nog niet eens gestart zijn, hè Lex junior?

2   0  
Nacbeest

Als spits? Met hilterman en bannis is dat al bezet. Lijkt me niet dat je een recente aankoop die oké presteert op de bank gaat zetten voor een vedette.

Dan vervallen we wellicht in een oude valkuil door een spits op de flank te plaatsen.

Aan de andere kant weet je niet wie er volgend seizoen zijn dus dan is elke kwalitatieve speler welkom.

6   1  
Fritske d'n Olifant

Los van het feit of Schalk wel of niet haalbaar is en of dit elftal behoefte heeft aan een type Schalk om volgend jaar voor promotie te gaan, vind ik een aantal afzeikreacties weer te triest voor woorden.

Schalk is destijds wat ongelukkig bij NAC vertrokken, met name vanwege zijn vertroebelde relatie met trainer Gudelj. Men wilde zo graag van hem af dat TD Rutjes zelfs het verschil in salaris met wat hij bij Kowet ging verdienen wilde bijpassen. Nog bedankt Van Aalst, voor het aanstellen van deze pannekoek en jouw golfvriend als TD.

Maar nu ligt het allemaal weer aan de supporters die hem kritisch benaderden. Wat een onzin! Ik kan me niet herinneren dat Schalk ooit is uitgefloten, integendeel. Een speler vol energie die altijd 100 procent gaf. Maar helaas op dat moment en op dat niveau onvoldoende om een onbetwiste basisspeler te zijn. Maar we zijn nu 9 jaar verder. Schalk is niet meer de speler van toen en NAC is niet meer de club van toen.

3   2  
scheppioni

In een draaiend NAC zou Schalkie een prima spitske kunnen zijn .......

Laad alle berichten na dit bericht in