Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Schreuder per direct weg bij Hoffenheim

DeWeesJr

Alfred Schreuder is niet langer trainer van Hoffenheim. De trainer was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Duitsers

Ondanks een keurige zevende plaats vertrekt Schreuder toch bij Hoffenheim. De trainer en club verschilde van mening over de toekomst. Beide partijen zagen een verdere samenwerking daardoor niet zitten. 

Schreuder: "Ik wist al snel dat het een grote uitdaging zou worden om hier te werken”, vertelt Schreuder. ,,Ik ben de club dankbaar, maar helaas konden we niet overeenkomen hoe de club in de toekomst geleid moet worden. Het is niet vreemd om verschillende meningen te hebben. Dan moet je eerlijk zijn en de uitkomst accepteren."

Schreuder was voor zijn klus bij Hoffenheim assistent van Erik ten Hag bij Ajax. Eerder was hij al hoofdtrainer bij FC Twente. Daar was hij de opvolger van Steve McClaren. Het contract van Schreuder bij Hoffenheim liep nog door tot 2022. 

Bron:
B-Side Rats, Hoffenheim
Vorig bericht
´Monsalve mag vertrekken bij NAC´ 45 reacties
Volgend bericht
Deze zomer twee transferperioden 2 reacties
5 Reacties
33   3  
Scheids!

Samen met Maurice Steyn en Arne Slot een potentiële topkandidaat trainer voor ons NAC in de toekomst!
Nú veel vertrouwen in Peter Hyballa!

33   3  
Scheids!

Samen met Maurice Steyn en Arne Slot een potentiële topkandidaat trainer voor ons NAC in de toekomst!
Nú veel vertrouwen in Peter Hyballa!

3   2  
Tombola Breda

'verschil van mening'. Dat kan wel zo zijn. Maar volgens mij speelt er ook wel mee dat er van de laatste 10 gespeelde wedstrijden slechts 2 zijn gewonnen door Hoffenheim. Ik geloof maar al te graag dat Schreuder een top coach is (dit wordt door veel insiders bij Ajax onderstreept). Maar als je in de Bundesliga een negatieve tendens laat zien dan weet je ook dat de druk gigantisch toeneemt. Als Nederlander ben je gewend om in zo'n geval gewoon met de vuist op tafel te slaan. Maar in een Duitse cultuur is het je bek houden, slikken wat de baas zegt en keihard doorwerken.

6   4  
Robbie Rafello

Die gaat gewoon naar die kutclub in Twente

1   3  
Die ne gast

@Robbie
Ik geloof niet dat Alfred goed ligt bij de Twentse achterban. Schreuder was het symbool van de Munstermann geldsmijterij. Geen goede prestaties neergezet, maar wel een super vet salaris opstrijken.

Ik geloof meteen dat Schreuder een top-tacticus is. Zag het spelletje als speler al heel goed, maar ik vind hem ook een gevalletje Vd Gaag / Dijkhuizen: hij lijkt het vaak niet goed over te kunnen brengen op zijn spelers. Niet de beste people manager / motivator en dat is toch ook een best belangrijk stuk van het trainersvak.

9   3  
scheppioni

Ik zou Alfred nog wel heel graag ooit bij ons NAC zien !

Laad alle berichten na dit bericht in