Wij gaan niet opzij

´Monsalve mag vertrekken bij NAC´

DeWeesJr

Nacho Monsalve mag vertrekken uit Breda. De verdediger mag net als vijf andere spelers NAC gaan verlaten. Over welke vijf andere spelers het gaat wordt niet benoemd.

Monsalve kwam vorige zomer over van FC Twente. De Spanjaard begon het seizoen als aanvoerder maar raakte al snel geblesseerd. De laatste weken voor de Corona-break was de middenvelder hersteld en speelde hij veelvuldig onder Hyballa. Desondanks staat de verdediger nu op de transferlijst.

Monsalve is volgens BN DeStem voor een zacht prijsje op te halen. Mocht Monsalve vertrekken lijkt het erop dat NAC de komende transferperiode een centrale verdediger gaat halen. Zeker gezien het feit dat Hyballa eerder al aangaf graag een linkspoot centraal achterin te hebben. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
45 Reacties
73   4  
F4

Arno Verschueren mag misschien weg, maar hoort niet tot zijn lijstje. In zijn geval moet er een - voor deze tijd en zijn statuur - forse transfersom betaald worden. Net als voor Nick Olij.

Nacho Monsalve had ik er zelf bijgehouden, omdat ik hem na zijn blessure juist een bepaalde rust en volwassenheid vond uitstralen die verder nauwelijks een speler tot zich heeft. Desondanks vonden ze hem bij Twente destijds al te licht om hem met titelaspiraties als centrale verdediger te laten spelen. Dat TvdA hem oppikte als centrale verdediger, terwijl hij juist als rechtsback redelijk functioneerde in Enschede, vond ik toen al opmerkelijk. En Hyballa gebruikte hem liever als middenvelder.

Met Dario van den Buijs op de korrel kan ik de keuze begrijpen, maar toch blijf ik het gevoel houden dat Monsalve iets toevoegt wat een ander niet brengt.

12   82  
Chris W.M.

Andere 5 Dogan, El Allouchi, Verschueren, Bohui en Noblejas?

37   1  
Ratjeduneerste

Dit is toch opvallend. Waarom zou je de nieuwe aanvoerder na een jaar alweer willen lozen?...
In wie ziet Hyballa dan de nieuwe aanvoerder van NAC? Haye? Verschueren? Olij?

Ben benieuwd wat deze transferperiode nog gaat brengen. Want bij een vertrek van Van Hecke en Monsalve zul je toch zeker nog een stopper van basiselftal kwaliteit moeten halen. Daarnaast mag er op andere posities ook zeker nog wat bij...

27   5  
Ratjeduneerste

@Chris

Dan vraag ik me af 'waarom'?
Als je deze jongens allemaal weet te slijten ben je weer een paar miljoen verder imo. Dan moet je ook wel erg veel kwaliteit terug gaan halen om een kampioenswaardig elftal weg te gaan zetten, die daarnaast ook weer opnieuw aan elkaar moeten gaan wennen.

Ik ben benieuwd of dit allemaal klopt, want BN de Stem en die rat van een Blanco begin ik steeds minder te vertrouwen.

13   9  
Henri

Werd vorig jaar door onze TM toch als een grote meneer binngehaald, werd zelfs aanvoerder. Moet nu waarschijnlijk vertrekken omdat Hyballa het niet in hem ziet zitten. Daar zullen allerlei moverende redenen voor zijn. Maar ik vraag me toch af wie er binnen NAC de beslissingen neemt op technisch gebied. Is het de TM met zijn lange termijn scoop of is het de trainer die, deels vanwege eigenbelang, gaat voor de korte termijn.

73   4  
F4

Arno Verschueren mag misschien weg, maar hoort niet tot zijn lijstje. In zijn geval moet er een - voor deze tijd en zijn statuur - forse transfersom betaald worden. Net als voor Nick Olij.

Nacho Monsalve had ik er zelf bijgehouden, omdat ik hem na zijn blessure juist een bepaalde rust en volwassenheid vond uitstralen die verder nauwelijks een speler tot zich heeft. Desondanks vonden ze hem bij Twente destijds al te licht om hem met titelaspiraties als centrale verdediger te laten spelen. Dat TvdA hem oppikte als centrale verdediger, terwijl hij juist als rechtsback redelijk functioneerde in Enschede, vond ik toen al opmerkelijk. En Hyballa gebruikte hem liever als middenvelder.

Met Dario van den Buijs op de korrel kan ik de keuze begrijpen, maar toch blijf ik het gevoel houden dat Monsalve iets toevoegt wat een ander niet brengt.

19   1  
[email protected]©

Maar als de reden is dat Hyballa het niet in hem ziet zitten, waarom hebben we dan een TM? Hyballa is een passant en moet het doen met het spelersmateriaal dat de TM voor hem haalt.

@Chris W.M. Ik denk dat Leigh en Kali nog in het rijtje mogen.

10   5  
Chris W.M.

@Ratjeduneerste

Maar dat is toch altijd al de bedoeling geweest van het hele transferwaarde creëren verhaal? Spelers halen om ze daarna weer te verkopen. Daarnaast zijn dit geen van allen onbetwiste basisspelers, op Verschueren na die wellicht inderdaad niet in dit lijstje hoort maar gezien zijn aflopende contract echt wel aangeboden wordt, dus snap ik de logica wel. Zeker aangezien al eerder aangegeven is dat de kern kleiner moet worden. Gezien de crisis verwacht ik wel dat als je deze spelers weet te slijten je spelers van minimaal dezelfde kwaliteit terug kunt halen voor wellicht zelfs lagere salarissen.

Overigens zijn ze al langer op zoek naar een linksbenige CV, ook Brood gaf dat destijds al aan. En aangezien je leest dat een Dario Van Den Buijs ook in gesprek is met KKD clubs, kan het niet anders dat ook NAC tot de geïnteresseerden behoort.

23   2  
Lw10

Ik zou het zelf niet doen aangezien hij een echte leider is en belangrijk kan zijn voor de verdeling aangezien jp hoogst waarschijnlijk weg gaat

48   4  
nac bredaa

Monsalve en Riera in de verdeding volgend seizoen met Neelen en Rosler als back-up. Heb je prima verdediging voor bovenin KKD

17   1  
The Cosmic Gate

Ik zal dit echt heel erg zonde / verrassend vinden ! Was toch een van de sterkhouders .

Of zal dit een trucje zijn ?

24   0  
Tombola Breda

Dit verbaast mij enigszins. Buiten de jammerlijke blessures heeft Monsalve het in het veld naar mijn idee altijd prima gedaan. En op de nummer 6 positie van de laatste wedstrijden deed hij het ook goed. Hoewel dit volgens mij meer vanuit een noodoplossing werd gebruikt door Hyballa.

De enige conclusie die ik hieruit kan trekken is dat NAC al in een ver stadium is met een een nieuwe CV die beter in het speltype van Hyballa past. Anders nemen ze wel een groot risico door Monsalve nu al in de etalage te stallen. En laten we niet vergeten dat Rösler in potentie echt nog wel kan uitgroeien tot een hele waardevolle speler. Ik denk dat hij door velen hier onterecht is afgeserveerd. Als ik af moet gaan op zijn instagram dan lijkt het er op dat hij door zijn blessuretijd in ieder geval een stuk breder en krachtiger is geworden door het krachthonk. Het is minder een 'ventje'.

14   3  
DeWeesJr (BSR)

Ik ben zelf nog niet overtuigd van Rösler. Over Siereveld kan ik nog niet oordelen, maar zal er ook nog niet gelijk staan (niet iedereen heet Van Hecke). Dan blijft eigenlijk alleen nog Riera over.

Daarom erg opmerkelijk dat Monsalve mag vertrekken. Want zelfs met één basisversterking achterin betwijfel ik of dat genoeg is. Ik heb namelijk nog niet het idee dat we met Rösler of Siereveld gaan promoveren. Maar ik laat mij graag positief verrassen door die jongens.

25   1  
Da Pope

Ik moet zeggen dat ik dit toch wel verrassend vind. Monsalve maakte op mij geen verkeerde indruk en lijkt me voor KKD-begrippen gewoon een prima centrale verdediger. Wellicht wordt hij als te blessuregevoelig bestempeld of is NAC inderdaad ver rond met een vervanger.

4   48  
Real Robert

Overigens denk ik, dat het onze AD is, die met Monaco heeft onderhandeld, Contacten met dit conglomeraat gaat ver boven het niveau van onze TM uit.
Wellicht gaan we meer horen van de contacten tussen NAC en de Russen?
Ik ga er gewoon vanuit, dat Manders ook is aangezocht om overname-kandidaten te vinden. Heeft hij ervaring mee!
On topic: een half miljoen salaris voor een KKD speler is toch fantastisch?

16   5  
Talentje

Reuvers, Kali, Custers, Leigh en Dogan zijn dr namen uit betrouwbare bron

5   0  
De Bolle Damen

Op zich jammer want is een gast die "er staat". Goeie kop, goeie mentaliteit alleen qua handelingssnelheid veel te traag om als middenvelder te gebruiken. Dus komt in aanmerking voor centraal achterin. Als back hebben we met Neelen, Schouten, en Anholt betere en snellere opties.
Toch heeft hij een degelijke indruk op mij gemaakt. We gaan nu voor jeugd. Daar zit het eventuele kapitaal. En ik denk dat Rössler ook wel wat kan. Neelen is (nog) geen CV, mist allure, ervaring en kopkracht.

38   2  
Ratjeduneerste

@Robert

Jij denkt werkelijk dat de AD, die nog geen week in dienst is, nu al transfers aangaat (wat helemaal niet in zijn takenpakket zit) en contacten gaat leggen met een stel Russen voor een overname....

Ja, en ik geloof in aliens en 5G-straling.

15   1  
Ivo

Ik kan maar 2 redenen bedenken waarom dit nodig zou zijn en dat is dat het salaris van Monsalve (veel) te hoog is, of dat hij zelf heel graag weer weg wil.

Monsalve is inzetbaar als centrale verdediger, rechtsback en controlerende middenvelder, dus na een vertrek van van Hecke en van Anholt heeft hij gewoon een gegarandeerde basisplaats. Ik vond hem vorig jaar al een sterkhouder.

6   3  
Wanny

Elke euro die we nu uitgeven moet raak zijn. Geen idee wat Monsalve kost, maar als dat niet in verhouding staat tot zijn meerwaarde, dan moeten we er afscheid van zien te nemen.

Overigens is iedereen te koop, als ze maar de juiste prijs bieden.

9   1  
Gek

Ondanks dat echt niet alle spelers top gepresteerd hebben, hoop ik toch echt van harte dat er dit jaar eens niet zo’n exodus plaats vindt, laat er aub eens aan een teamgevoel gewerkt worden voor langer dan 8 maanden. Dit bericht dat er weer 7 spelers weg mogen is wat dat betreft niet heel hoopgevend.

4   1  
Ivo

@GEK

Voor sommige spelers kan ik daar nog inkomen ivm bijvoorbeeld een aflopend contract. Als je er nu nog wat aan kan verdienen moet je dat doen, het is de laatste kans.

Monsalve heeft een doorlopend contract en is in vorm gewoon een sterkhouder. Hij zou ook nog van Anholt kunnen vervangen op de rechtsbackpositie. Daar word je echt niet slechter door.

3   6  
fvf6

@[email protected]

Als de geruchten waarheid blijken te zijn is niet alleen Hyballa een passant maar ook de T.M.

7   1  
David

@talentje
Custers heeft bij Nac helemaal geen profcontract getekend. Dus heel mooi verhaal van je betrouwbare bron, maar klopt natuurlijk niks van.

4   0  
Gek

@ David

Op transfermarkt.nl staat inderdaad dat Custers geen contract heeft, echter staat me er wel iets van bij. Ook zie ik hier op bsiderats bij het kopje ‘onze spelers’ dat Custers een contract heeft tot 01-07-2021. Dit moet ergens vandaan komen, misschien kan BSR hier zelf duidelijkheid in verschaffen?

5   1  
Stoep

Hij wel aardig op het salarishuis drukken, tel daarbij op dat hij lange tijd geblesseerd is geweest. Denk dat NAC hier gewoon een keus moet maken. Was hij niet geblesseerd geraakt was het voor mij geen twijfel. Maar NAC heeft niet het geld om dit risico te nemen. Dus logisch dat NAC dit doet gezien de feiten.

7   0  
scheppioni

Wel wat raar, absoluut geen verkeerde speler, erbij denkend dat we een seizoen eerder met zo'n koch en mets zaten opgescheept. Misschien wordt het nog anders gedraaid bij ons NAC, is in het verleden ook wel eens voorgekomen.

7   0  
Hoge Vucht

Deze zag ik echt niet aankomen, vraag me af of dit waar is. Ik zou achterin zo min mogelijk veranderen, tenzij Monsalve gewoon echt te duur is ofzo..

Gewoon richten op de aanval.

4   0  
Maarten

Deze snap ik niet, maar goed

5   5  
Balletje

Ik denk dat Hyballa heel jong spul wil halen uit eigen jeugd. Kneedbaar, en ambitieus. Hij wil spelers opleiden naar zijn spel, en zullen dan spelers zijn die het ook in het buitenland goed gaan doen. De jeugdopleiding van NAC is super, en dus een mooie spaarpot.

1   4  
Vak E Hupsakee

Mag toch hopen dat NAC een keer zo slim is om een doorverkoop-pecentage te bedingen. Zou toch lekker zijn over 4 jaar bovenop de opleidingsvergoefing!

7   2  
NAC Vooruit!

Nacho zou ik niet laten gaan. Is een ervaren stopper. Die kunnen we er prima bij hebben.

1   2  
YLLWBLCK

Veel verbazing hier, ook bij mij. We hebben echter nog wel echt een visie die past bij het nu en de jaren hiervoor terwijl de jaren na deze periode heel anders zullen zijn. Op het gebied van marktwaarde huidige spelers kun je misschien nu beter verkopen voor er regels komen met bijvoorbeeld een plafond. Daarna profiteren van Interessante aankoopregels/plafond bij aantrekken van versterking over een aantal weken. We doorzien momenteel niet alles maar intern hebben ze misschien info hierover waardoor dit later toch een goede zet zal blijken te zijn.

1   1  
Buurman

Jammer

1   4  
Otjes

Wat mij betreft te vaak geblesseerd, geldt ook voor een Noblejas. Mannen van glas, jammer, we hebben mannen van Staal nodig. Hup NAC

1   4  
Harrie

Klinkt logischer dan het lijkt voor de meeste supporters. Hyballa ziet in hem geen eerste keuze en kan nog een (klein) transferbedrag opleveren.

Naast Monsalve mogen voor een "prikkie" weg: Reuvers, Bohui, Rossler, Niemczycki en Dogan.

Voor een bedrag binnen hun contract clausule zijn Olij, Verschuren en Stokkers voor niet teveel geld op te halen.

3   1  
Michel

Deze begrijp ik niet goed? Noblejas teamde toch goed met Riera en dan ga je nu iets anders doen....die samenwerking is toch wel key om door te bouwen.

0   0  
Felix

Ik begrijp deze zet niet zo goed. Was samen met riera een uitstekend duo in de KKD.

Wellicht dat zijn blessure hebben geleid tot een ander inzicht.

5   4  
ctk

Zo langzamerhand lijkt het erop dat er een kwaliteitsarm team overblijft, de beste spelers gaan/moeten weg.
Dat wordt komend seizoen middenmoot keukenkampioen divisie en hopen dat er ergens een periode wordt gepakt.
Triest maar waar!

0   2  
Hugo

Is toch fake nieuws lijkt me. Hup NAC

2   0  
TpT

Blessuregevoelig en waarschijnlijk een grootverdiener. In dat opzicht begrijp ik het heel goed. Als hij speelt doet hij het prima, maar als je structureel 50% van de wedstrijden niet meedoet is dat gewoon te weinig.

0   8  
Leurse gek

Hoop dat noblejas ook bij dat rijtje hoort, alleen die krijg je nog niet weg al geef je geld bij ben ik bang. Wat is dat een pruller

0   0  
Zippo

Foute beslissing dit!

0   0  
Nacbreda1989

Prima speler voor kkd begrippen straalt rust uit. Voor de eredivisie (toekomst visie) komt hij wel snelheid te kort in veel opzichten. Ze zullen niet voor niks van hem af willen, waarschijnlijk toch vaak blessures( niet vaak wedstrijdfit) of te weinig potentie.

0   1  
linksrechts

Monsalve is veel te duur voor het, wederom krimpende, salarishuis van NAC.

Prima besluit.

2   0  
Belgische Naccer

Ik snap helemaal niets van dit bericht....

Monsalve is 1 van de sterkhouders van dit elftal. Die kun je echt heeeeelll goed gebruiken. Zowel centraal achterin als op het middenveld als voorstopper.

Sterk, groot, balvast....zulke spelers hebben we keihard nodig!

Godver ik baal hier echt van. We worden zwakker en zwakker....waar blijven de aanwinsten?

Zonder van Hecke, Monsalve en evt. Verschueren, lig je op koers om 10e te worden dit jaar.

WAKKER WORDEN!

Laad alle berichten na dit bericht in