Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Smith-Brown op proef bij Altrincham FC

Raskolnikov

De carrière van Ashley Smith-Brown raakt steeds verder in het slop. De verdediger doet sinds zijn vertrek bij NAC ieder jaar een stapje terug en moet inmiddels hopen op een kans in de National League, het vijfde niveau in Engeland.

De inmiddels 24-jarige Smith-Brown zit sinds januari zonder club en is sindsdien op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij werkte recent een stage af bij Telford AFC en is nu op proef bij Altrincham FC. De linksback speelde eergisteren mee in een oefenwedstrijd tegen Curzon Ashton. 

Zoals gezegd vertoont de carrière van Smith-Brown een neergaande lijn. Na zijn vertrek bij NAC speelde hij achtereenvolgens voor Heart of Midlothian (Scottish Premiership), Oxford United (League One), Plymouth Argyle (League One) en Oldham Athletic (League Two). Als de transfer naar Altrincham FC doorgaat, verlaat hij de Football League en gaat hij in de hoogste amateurdivisie aan de slag. 

Bron:
B-Side Rats, Messenger
Vorig bericht
´NAC weigert ruildeal met Barcelona B´ 61 reacties
Volgend bericht
Legea lijkt het uitshirt te verklappen 57 reacties
16 Reacties
37   6  
Bladran Yanco

Hij speelde bij NAC al als een amateur, dus dat komt goed uit.

37   6  
Bladran Yanco

Hij speelde bij NAC al als een amateur, dus dat komt goed uit.

11   1  
JanVG

Zijn hoogtepunt was die halve omhaal in een van zijn eerste wedstrijden bij NAC

16   1  
Cool hand

Altrincham, where all the rich people live. Aston Martin kopen, zeggen dat je profvoetballer bent en je bent het mannetje. Weten zij veel dat je voor Altrincham speelt en niet voor Utd of City.

14   0  
Wanny

Is geen schande. De meeste spelers uit de opleiding van NAC of Ajax komen uiteindelijk ook op amateurniveau terecht.

9   2  
Arie

Wanny

Verschil is dat je bij NAC maar 1 van de 20 bent, bij Ajax 1 van de 50 en bij City 1 van de 300. Heel opportunistisch scouten ze daar.

13   0  
Tommy

Die jongen was jeugdinternational en speelde voor City. Terwijl hij helemaal niet kon voetballen. Toch knap. Droomde van de Champions League maar de 0-1 uit tegen Achilles '29 werd het hoogtepunt uit zijn loopbaan.


28   4  
Judge M.

Telford....

Wie had dat gedacht..
Van verplicht bij NAC worden opgesteld
tot wegkwijnen op het zoveelste amateurveld

5   4  
Pizzabakker

Tja, jeugdinternational. Geeft maar weer aan dat op zeer jonge leeftijd scouten weinig zin heeft. Als dat zou werken zou je verwachten dat op zijn minst alle internationals een carrière in het betaald voetbal moeten kunnen halen op een hoger of lager niveau. Profclubs zouden wat mij betreft pas vanaf JO17 jeugdteams moeten samenstellen. Voor de ontwikkeling van jeugdspelers kun je beter investeren in de regio bij amateurclubs met een grote en goede jeugdopleiding. Zo spelen de besten uit de regio ook jaar in jaar uit tegen elkaar en pluk je de grootste talenten er uit als ze een jaar of 15/16 zijn. Spelers kunnen in een vertrouwde omgeving rijpen en je voorkomt van die vreselijke uitwassen dat verschillende grote clubs achter een talentje van 8 jaar oud zitten.

4   1  
Gjoewie

Pizzabakker > Voor een pizzabakker sla je verstandige praat uit. Maar zelfs als je pas gaat scouten bij jongens van 17 jaar en ouder, dan heb je nog geen garantie dat je een wereldvoetballer treft.
Frenkie de Jong kwam van Arkel Vooruit (of zo iets) naar de jeugd van Wolluk (was nog te berijden voor zijn ouders). Vandaar schoof hij door naar de Stillempjes, waar hij drie of vier wedstrijden in de basis heeft gestaan. Niemand die toen gezegd zou hebben dat hij een wereldvoetballer was of zou worden. Bij 020 zagen ze het wel.
Jan Paul van Hecke werd ook pas 2 jaar geleden opgehaald bij de Goese boys. Niemand, zelfs de technische staf van NAC niet, had ooit verwacht dat hij in september 2020 voor 3 miljoen aan Brighton verkocht zou worden. Toch?
Dit zijn twee uitzonderingen die goed terecht gekomen zijn. Maar hoeveel spelers wordt een worst voor gehouden om te kijken of ze al dan niet door kunnen breken bij hun professionele club? Als ze al niet weggekocht worden, opdat in elk geval de concurrentie dat niet kan doen (dat is mijns inziens vooral de insteek van MCI).
Het zal zeker wel voordelen hebben als spelers van 14 en 15 in de jeugdelftallen spelen van grote clubs. Ervaren trainers die hun jonkies kunnen kneden, zodat ze in de stijl van de club gaan voetballen (dat is wat jochies vanaf een jaar of 6 al leren bij 020).
Maar er spelen nog zoveel andere factoren mee, voordat een speler de definitieve doorbraak maakt. Of juist niet maakt.

0   1  
Scheppioni

Verbaasd me niks, verder net wat Tommy zegt ....

5   0  
40jaarNAC

Ik voel een afscheidsavond komen

0   0  
ome cor

Onbegrijpelijk dat een club als City alles maar vastlegt wat in de jeugd ook maar een beetje beter lijkt dan de rest en dat er flapdrollen tussen zitten die het gewoon nooit gaan maken in deze sport, maar wel bij NAC hebben gespeeld.

2   2  
Cool hand

Frenkie is, toen hij 7 was, door Willem II gescout, Gjoewie. Hij kon ook naar Feijenoord, maar koos voor Willem II. Hij werd, ondanks zijn geringe lengte, vrij snel doorgeschoven naar een hogere leeftijdscategorie omdat men toen al door had dat hij een bijzondere talent was. Sam Lammers (in de jeugd teamgenoot van Frenkie) volgde een vergelijkbaar traject.

1   0  
TheBeek

Je kan toch niet geloven dat zo'n speler bij city terecht is gekomen haha

2   1  
Lamington

Dan kijkt een ManCity op z'n Rutjes ook veel youtube videookes den'k ofnie..

0   0  
Hector

Die kon echt helemaal niks

Laad alle berichten na dit bericht in