Overal waar we komen

´NAC weigert ruildeal met Barcelona B´

DeWeesJr

Barcelona B heeft NAC een aanbod gedaan om Riera te ruilen voor een andere centrale verdediger. NAC ziet dit niet zitten en weigert Riera te ruilen.

NAC ziet Riera als een steunpilaar in de jacht op promotie en wil de verdediger daarom graag behouden. Alleen een mooie transfersom vanuit Spanje kan het standpunt van NAC veranderen. NAC is erachter gekomen dat het moeilijk is een goede (Nederlandse) centrale verdediger te vinden en met het vertrek van Van Hecke en de blessure van Monsalve zit NAC niet erg ruim in de centrale verdedigers. Daarom lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat NAC de Spanjaard gaat verkopen. 

Mocht de transfer toch doorgaan zou het voor Riera een terugkeer betekenen naar de club waar hij negen jaar in de opleiding speelde en onder andere de UEFA Youth League wist te winnen. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Volgend bericht
Ex-NAC: Elson Hooi tekent in Qatar 23 reacties
Terug naar overzicht
61 Reacties
140    
Micky

Krijgen we weer zo’n top talent als Valles Prat zeker. Mooi houden en met hem promoveren of er moet echt flink wat geld overgemaakt worden!

39    
Tante Annie

Ik denk ook niet dat barca genoeg gaat bieden om NAC over te halen hem te verkopen. Wat goed nieuws is

140    
Micky

Krijgen we weer zo’n top talent als Valles Prat zeker. Mooi houden en met hem promoveren of er moet echt flink wat geld overgemaakt worden!

-37    
Arie

Voor wie dan?
Cuenca? Chumi? Araujo?
In dat geval zou je het meteen moeten doen. Die leveren waarschijnlijk veel meer op in de toekomst dan Riera.

80    
Marti

Van ruilen komt huilen , want Barcelona zal echt geen nog betere verdedeger naar breda sturen .

131    
Moppernac

Ze kunnen hem ruilen voor Vidal en Suarez.
Die 2 wilt Koeman toch niet hebben in zijn selectie.

40    
Baa-baas

Ja, doei. Wat is dat nou voor een voorstel? Harde pecunia, en veel. Eigenlijk moet je nu sowieso geen personeelsmutaties meer willen hebben en al helemaal niet in het basiselftal. Hadden ze maar eerder moeten komen.

83    
Quinn

Nee niet doen, Riera is al redelijk ervaren, sterk en is ook nog maar 25. Voor het huidige team een zekerheid achterin. Ik zie zijn contract graag spoedig verlengt worden.

40    
Anoniem73

Die Tom toch

40    
Nicky

Ben benieuwd wat de speler zelf graag wil... Zou wel een case bad karma zijn voor sommige die riepen dat de Rooij maar even de kont in de krip moest gooien, als Riera dat nu zou doen.

En van ruilen komt huilen... Hebben we zelf al mogen ervaren. (Met pech, maar goed)

-12    
Mo

3, 5 miljoen + dvp 10%!

27    
Tombola Breda

Ja ja, ruilen. En er dan zo'n Dervite type voor terug krijgen. Goed dat NAC hier niet in meegaat. De ruildeal met Stokkers en Bilate was een logische en voor beide een win-win (Ok, blessure niet meegeteld. Dat is gewoon pech). Maar ik zie niet in waarom Barca een betere speler dan Riera zou terug sturen. Dan weet je gewoon op voorhand dat je er een mindere speler terug krijgt die bovendien ook nog eens gedemotiveerd zal zijn op hij tegen clubs als Telstar en Jong Utrecht zal moeten aantreden.

Ik hoop alleen dat Riera nu niet zijn hoofd gek laat maken. Maar volgens mij zit hij hier wel op zijn plek. Is geliefd bij het publiek, speelt goed, ligt goed in het team. En trekt in zijn vrije tijd volgens mij regelmatig op met Monsalve en Olij.

7    
Dun Diëe

Ik ben dan wel benieuwd met wie ze zouden willen ruilen. Het is te hopen dat Riera ook graag bij NAC wil blijven want aan een ongemotiveerde speler hebben we ook niks. En het is niet zomaar een club die voor hem aanklopt; hij is er al erg bekend mee.

13    
Hoge Vucht

Gelukkig dat nac dit heeft afgewezen. Met de centrale verdedigers mogen we niet gokken.

Ik lees hier en in vorige Posts dat mensen een miljoenen bedrag zouden verwachten voor Riera maar ik kan me dat echt niet voorstellen. Eerder rond de half miljoen ofzo.

Dat is ook precies de reden waarom je hem gewoon moet houden.

27    
JanVG

Dit is de beste aankoop van TVDA
Hij deed wel wat goed, mag ook wel met het hoogste budget

7    
kopspion

ik zie hem het liefst hier blijven natuurlijk, maar wat vindt de persoon in kwestie er zelf van ??
als die wel graag zou willen kan het nog wel eens vervelend uitpakken
(zoals velen hier aangeven t.o.v. de Rooij: "als je niet tevreden bent en graag weg wil gewoon je kont tegen de krib gooien"......
als Riera dat gaat doen, wat dan ??????

18    
Hont

Riera moet blijven!

15    
Chapuisat

ik zeg ruilen voor Suarez, kunnen wel een spits gebruiken die zijn tanden er in zet..........

17    
Judge M.

Pique en anders niete!

Ik hou Shakira dan wel gezelschap

18    
since1912

Wie zegt dat Riera graag naar Barca B wilt dan?!

Barca B is gewoon een tweede elftal wat de doorstroom van de jeugd naar het eerste moet verbeteren. Riera wordt daar gehaald als wat meer ervaren kracht zodat het team beter draait, niet omdat hij daadwerkelijk op lange termijn perspectief heeft op het eerste. Pure opvulling dus, en of je dat nou moet willen...

18    
Francis Bacon

Mij lijkt het dat NAC als werkgever zich hier wel goed kan laten zien.

Misschien is het wel de droom van Riera om ooit weer het shirt te dragen van de club waar hij ooit de aanvoerdersband van het hoogste jeugdteam droeg.

Maar dan wel alleen tegen de juiste prijs. Een ruil met een voor NAC-begrippen topaanvaller en een zak geld voor vervanging voor Riera (of Malone die dan moet zakken) zou voor de toekomst geen slechte deal zijn.

Begrijp me niet verkeerd: ik geniet iedere wedstrijd van het rauwe onnederlandse verdedigen van Riera. Voetballend is hij gegroeid. En sinds dit seizoen coacht hij zelfs in het Nederlands hoorde ik maandag. Dus ik zou t ook kut vinden als hij verdwijnt.

68    
Ginnekense Football Club

spelers van Barcelona B kunnen we niet meer serieus nemen nadat ze Mike van Beijnen vorig seizoen dolgraag wilde toevoegen aan hun selectie toch??

8    
Ed

Flink lappen en anders pech. We zijn niet op ons achterhoofd gevallen.

3    
Maarten

Ze bv hebben daar niet alleen last van Corona maar ook last van waanbeelden.

23    
Ivo

Niet doen, ik zou Riera juist proberen te verlengen, in de eredivisie heb je er ook nog een hele goede aan. Is een betere verdediger dan bijv een Koch of een Mets.

Als je nu nog in je as gaat zitten rommelen krijg je daar spijt van. Vanwege het vertrek van van Hecke en de blessure van Monsalve zou je nog een CV kunnen huren, om je in te dekken tegen nog meer blessures en schorsingen.

Verder is een scorende buitenspeler die meer snelheid in het spel brengt het belangrijkste.

17    
SjorsNAC

Dus ze zoeken een verdediger met meer kwaliteiten en bieden daar een verdediger uit hun eigen selectie voor aan?

Nooit laten gaan op dit moment, hij zal dat zelf ook niet willen lijkt me

13    
Braze

Dat NAC een vertrek van Riera niet wil is mooi.
Wanneer ze met van Hooydonk verlengen is nog mooier

16    
Scheids!

Barcã kan geen geld bieden, omdat men staatssteun heeft geaccepteerd. Ook Depay kan niet worden aangetrokken als er niet eerst spelers worden verkocht!
Daarnaast moet je ook geen dragende speler als Riera willen zien vertrekken, omdat een nieuwe verdediger niet zomaar is ingespeeld!
Barcã lijkt zowat failliet!

40    
signase

Stuitend arrogant, dat voorstel van Barca. Als die ruilkoe van Barca dan net zo goed is, dan kunnen ze die gewoon zelf opstellen, toch? Maar nee, men wil Riera en het ruilobject mag dan hier naartoe. Die Barcaspeler is dus minder. Tis verdomme alsof je buurman langskomt en zijn Opel met je Volvo wil ruilen. Waarom zou NAC in godsnaam met zo'n arrogant voorstel akkoord gaan? Omdat de andere partij toevallig Barca heet? Ik hoop dat Manders zijn cojones heeft laten zien. Bij wijze van spreken.

7    
Marti

Ik ben toch benieuwd wie hier wint NAC of Barcelona, mijn voorkeur gaat uit naar NAC , het valt wel op dat alle spelers die vertrekken, Buiten de grens van NL vertrekken, We staan toch flink in Beeld in het buitenland wat toch niet veerkeerd lijkt voor de toekomst !polen , spanje , Belgie Engeland ,

10    
Scheppioni

Heel goed NAC !! Blijf hierin standvastig, ik ben wel benieuwd BSR hoe Riera hier zelf in staat ?? Misschien even polsen ??? Verder is het natuurlijk zo krom as een banaan, Spanje wil geld/hulp voor zorg, maar ondertussen hebben drie topclubs een nogal staatschuld in spanje ??? Nogmaals, wat wil Riera zelf ?? Hopen dat hij bij NAC wil blijven .....

9    
Dutchbird

In de podcast was Manders duidelijk. Als NAC na dit seizoen niet promoveert gaat dat veel geld kosten. Bovendien heeft NAC een verkoop niet nodig omdat de liquiditeit er goed voor staat. Dus zelfs voor 1 miljoen is verkopen het domste wat NAC kan doen. Maar ruilen is nog dommer.

We weten overigens niet hoe Riera hier zelf in staat. Ook voor hem lijkt me promoveren met NAC aantrekkelijker dan promoveren met Barca.

15    
Babosje

Bij Barça willen ze ervaring erbij en ons een jong broekie sturen.
Niet doen NAC!

-2    
Leo

Ruilen met Ludovic Reis
Malone in de verdediging


5    
Yup

Willen ze hem ruilen voor Suarez?

-4    
40jaarNAC

He jammer, weer geen afscheidsavond

7    
ome cor

Voor Riera is het wel jammer natuurlijk.
Ik denk dat hij met heel zijn Catalaans hart graag de uitdaging aan zou nemen.

Maar vanuit NAC oogpunt gezien is het natuurlijk heel goed dat hij moet blijven mits er grof geld betaald wordt.
De tijd van "dat scheelt ons weer salariskosten" is voorbij, al snap ik in dat licht de transfervrije status van Sydney dan weer niet. Maar goed.

13    
Ger koot

4 miljoen en 2 jaar messi dan praten we verder

10    
Ruud

Ik zou het alleen doen als ze willen ruilen met die aanvoerder Monchu wat een spelertje is dat maar zal wel niet

4    
Leurenaar

Alleen akkoord gaan met een zeer aantrekkelijk bod dat echt niet te weigeren valt. En anders poot stijf houden.

6    
Badeend

Iedereen die denkt dat NAC hiermee het vertrek van Riera heeft voorkomen - wake up. Het spel is op de wagen en waarschijnlijk zelfs al beslist. De enige vraag is wat er voor terugkomt.

-93    
Jvo

Deze Spaanse pruller gaat gewoon na Barcelona. Manders steekt nog wat geld in eigen zak en gaat weer aan het zwembad liggen. Wat een beleid

16    
Ivo

@Badeend

De vraag is hoe lekker Riera bij NAC in zijn vel zit. Het is geen speler die vaak geinterviewed wordt, terwijl hij toch één van onze betere spelers is. Jongens als Olij en Haye krijgen voor mijn gevoel meer waardering, terwijl Riera ook echt een eindbaas is.

Misschien iets voor de sfeergroepen om eens iets voor Riera te doen. Deze kerel verdient wel een spandoek of iets anders moois.

Barca zal beter betalen, en hij kan terug naar Spanje, maar sportief is het natuurlijk niet echt een verbetering. Gemiddeld 1500-3000 toeschouwers, het is wel meer dan een Jong Ajax, maar toch.

Ik hoop echt dat hij blijft. Hij heeft een doorlopend contract dus NAC kan er voor gaan liggen, maar dat is meestal niet goed voor de motivatie.

-9    
Real Robert

Ik denk, dat Riera al lang rond is met Barcelona. Wanneer je daar het dubbele of misschien zels meer kunt verdienen, blijf je natuurlijk niet in 1e divisie voetballen. En nagenoeg zonder publiek spelend hoeft hij het voor de sfeer ook niet te laten!

17    
Scheppioni

@ Bsr
Wanneer er de mogelijkheid is, graag Riera even aan de tand voelen, want dat scheelt meteen in een hoop verkeerde gedachte hier ......

20    
Belgische Naccer

Voor 2,5 miljoen mogen ze hem hebben. Minder niet.
Riera is een topverdediger.

25    
10DIEGO

Begreep dat Riera nog niet zo lang geleden vader is geworden en dat moeder en kind in Spanje verblijven. Zou mij niet verbazen als hij daarom zelf graag weg wil. Kiest waarschijnlijk wel voor een fatsoenlijke weg, dat is in deze tijd al heel wat.

Misschien weet het management van Sydney nog wel een goede verdediger maar dan liever uit een andere klapper dan Gersbach, Dervite, Kai Kai en Karami.

33    
RV

Ik vind het toch een van de betere verdedigers van de laatste jaren, een jongen die uit het juiste hout gesneden is. Was vorig jaar vaak een van de weinige fysieke spelers met duelkracht. Ik zou hem heel graag komend jaar bij ons zien.

Of je moet Malone weer een linie naar achter schuiven maar die vind ik juist iets extra's hebben op het middenveld. Malone en Haye vullen elkaar heel goed aan op het middenveld.

-13    
Maarten

Geen gekheid maar ik zie een AZ ook nog eens langskomen met een bod

13    
fvf6

Van mij mag Riera blijven maar als barca een bedrag met zes nullen over wil maken , dan wordt het anders

9    
Chris W.M.

@ 10DIEGO

Volgens mij was dat Monsalve...

14    
Ernie

Voor mij geldt in deze maar 1 ding. Wat wil de speler zelf?

13    
Harrie

En wat wil Riera zelf? Is hij gelukkig in Breda of gaat die liever terug naar Spanje

5    
geelzwartwit

Doe maar 2.5 miljoen dan zijn we met de spelersbegroting voor volgend seizoen ook al aardig op weg

6    
Badeend

Ivo, Barcelona (B) zal toch niet zomaar een naam droppen en met NAC in contact proberen te komen als ze niet weten of Riera überhaupt interesse heeft?

7    
10Diego

@chris volgens mij heb je gelijk.

Dan moet ie gewoon blijven! 😂

2    
Pirke12

Gewoon voet bij stuk houden. Hem vasthouden aan het contract anders miljoenen vragen.
Vaak (en zoals al podcast is gezegd) wordt dit met regelmaat de wereld in geholpen door de Spaanse media.

Zal vast wel sensatie zoeken zijn.

13    
Geeren-zuid

Absoluut niet laten gaan, een van je sterkste spelers, jongen gaat er altijd voor,een echte strijder in je laatste linie!
Contract juist verlengen, en daarmee signaal afgeven
We willen promotie en niks anders, is voor de club belangrijker dan die paar centen of die mindere speler die je er voor terugkrijgt!
Barca heeft geen geld( als ze voor Memphis, 30 milj. Moeten betalen, moet er 60 milj. Aan inkomsten in de boeken staan! En tevens moeten ze dan 30milj. aan staatssteun terugbetalen), dus t weinige geld dat ze te besteden hebben zal niet naar barca b gaan
Nac moet gewoon nee zeggen, en gaan voor prioriteit nr 1 en dat is promotie

11    
Semsi

Oude bekende Filipovic in de volgende EL voorronde tegen PSV.

3    
Janus

Niet laten vertrekken, voor geen enkel bedrag. Hij is een hele goede speler voor dit NAC, ook in de groep. Als we dit jaar promoveren is die gozer volgend jaar 26, in andere woorden, de beste tijd va zijn carrière en daardoor nog meer waarde. Dan voor een mooie prijs laten vertrekken. Voorlopig lekker bij ons in het geel-zwart laten voetballen!

-2    
Des NAC's

Barca komt natuurlijk niet zomaar bij zo'n speler terecht. Ongetwijfeld aangeboden door zijn zaakwaarnemer dus hij zal zelf wel weg willen. Is een jongen uit die streek ook.

0    
Edjenac

Ik dacht dat vv Barca niet meer bestond joh...

Laad alle berichten na dit bericht in