Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Spelers van Esbjerg eisen vertrek Hyballa in open brief

Das Phantom

De spelers van Esbjerg hebben in een open brief laten weten klaar te zijn met Peter Hyballa. De groep van 21 spelers eisen het vertrek van de coach, omdat het ontbreekt bij de Duitser aan "de professionele en menselijke kwaliteiten om de ploeg te leiden".

Al enkele weken is het erg onrustig rondom Hyballa. Hij zou spelers mentaal en fysiek aanpakken tijdens de training. De club reageerde al eerder door te zeggen dat de werkwijze van de trainer onorthondox was, maar dat hij er alles aan zou doen om een werkbaar klimaat te creëren. 

Voor de spelers hoeft dat niet meer. Zij eisen het vertrek van de coach. Zij stellen onder meer dat hij verantwoordelijk is voor een aantal blessures omdat hij de trainingen totaal nit doseert. De clubarts erkent de problemen en vindt het zorgelijk dat Hyballa niet luistert naar het medisch personeel van de club. 

De spelers vinden verder dat Hyballa geen enkele vorm van respect heeft voor de spelers, Hyballa de fysiotherapeut negeert en kleineert en pestgedrag vertoont. "We ervaren dagelijks ontslagdreigingen, spottende, seksistische en vernederende opmerkingen die wij opvatten als herhaaldelijk pesten. Het gaat veel verder dan de brede grenzen die al in de voetbalwereld bestaan", tekenen zij op in de brief

Bron:
B-Side Rats, Ekstrabladet.dk
33 Reacties
93   11  
Das Phantom (BSR)

Wat een verhaal. Ik geloof dat als een brief wordt ondertekend door zoveel spelers en ander personeel je het wel echt hebt verkloot.

Denk dat we inmiddels wel kunnen stellen dat hij niet meer hoeft terug te keren in Breda...

93   11  
Das Phantom (BSR)

Wat een verhaal. Ik geloof dat als een brief wordt ondertekend door zoveel spelers en ander personeel je het wel echt hebt verkloot.

Denk dat we inmiddels wel kunnen stellen dat hij niet meer hoeft terug te keren in Breda...

13   3  
Maarten

Beetje conflictgevoelig maar. Aparte vogel is t dan ook eigenlijk.

26   2  
Wanny

En straks heeft ie toch gewoon weer een andere club. Raar wereldje.

56   27  
Black lung Wardaddy

Ondanks ik uiteraard niets weet van deze specifieke situatie ben ik wel van mening dat er door media steeds vaker de nadruk wordt gelegd op de tere zielen in deze wereld. Mensen gaan op deze manier ooke cht geloven dat ze onrecht wordt aangedaan.

Ik ben van mening dat mensen heel wat meer kunnen verdragen dan datz e zelf denken. het is allemaal niet zo erg, het is vooral allemaal erg relatief. Treedt eens buiten je eigen referentiekader en probeer het in een wat breder perspectief te zien. Ik weet wel dat mijn referentie niet dezelfde hoft te zijn als die van een ander, maar ik weiger te geloven dat we allemaal zulke zielige treurige wezens zijn geworden die niets meer kunnen hebben. We kunnen dat namelijk wél.

Durf eens wat kritiek te accepteren en te uiten. Wees niet zo bang en schuw, durf elkaar met respect de waarheid te zeggen en trek niet meteen een of andere kaart die je op dat moment het beste uitkomt. Wees een toevoeging aan de samenleving i.p.v. hier steeds tegenaan te schoppen.

Hyballa is, volgens mij, een type die over grenzen heen durft te stappen om je te triggeren en je op scherp te zetten. Mannen onder elkaar. Soms een klap, daarna een hand, daarna een pintje. Treurig dat hij nu publiekelijk af wordt gevallen door een groepje jongens die denken 'respectloos' te zijn behandeld.

Alles wat aandacht krijgt groeit, zowel positief als negatief.

24   48  
Bredaaaa

Haha wat een mietjes bij esjberg.
Doet me denken aan Verbeek en fnerd destijds. Was een prima trainer voor ons. Jammer dat ie weg moest van leugenaar manders.

27   8  
SjorsNac

Overal waar hij komt is het heibel, het ligt echt niet aan Hyballa hoor…. tis gewoon een ongeleid projectiel. Die komt nergens meer aan de bak, zelfreflectie ontbreekt bij die kerel.

7   6  
Adriaan

Idd Sjorsnac
Er zijn grenzen
Kijk ook naar de turnsport...

19   39  
Bredaaaa

Ik snap die haat tegen hyballa niet. Hypocrieten.

18   4  
PietP

Hoe vaak er ook berichten als deze naar buiten komen, die hele korte periode in Breda zal altijd geromantiseerd worden.

Ik begrijp echt niet dat er tegenargument gezocht wordt, dat we hier misschien te maken hebben met tere zieltjes.
Als er 1 klaagt zou je een punt kunnen hebben. Als je een volledige selectie hebt met medische staf die hier achter staan slaat dat argument nergens op.

@SjorsNac
Trainers met gebrek aan zelfreflectie ken ik er meer.

17   7  
Catweazle

@BLACK LUNG WARDADDY


Hulde!

Mooie bijdrage!

10   12  
ome cor

Stuur hem maar naar Belgische NACCER, die adoreert hem nog steeds.

Bijzonder dat iemand met bepaalde kwaliteiten ook zoveel schaduwkanten heeft dat hij zichzelf onmogelijk maakt.

En dan dacht ik dat Louis van Gaal een rare was..... maar Hyballa slaat alles.

7   10  
D'n Klaagmuur

De waarheid zal ergens in het midden liggen en dan een tikje meer richting de spelersgroep. Wellicht wat overgevoelige tere zieltjes daar, maar met het verleden van Hyballa kun je inmiddels ook wel stellen dat deze man niet bepaald kan schakelen met wat voor soort groep spelers hij tegenover zich krijgt. Je werkzijze overal waar je komt Copy Pasten dat gaat natuurlijk niet werken, zo zit de wereld niet in elkaar.

Lijkt inmiddels een hoop opgekropte frustratie in deze man te zitten, misschien even zen worden bij de yoga van Robert Maaskant ;).

9   6  
scheppioni

@ Das Phantom
Ik deel je mening, jammer dat hij echt zo compleet maf is, want wanneer ik terugdenk aan de bekerwedstrijd uit az 1-3 is dat wel DE NAC die we al heel lang niet meer gezien hebben/hadden !!

9   9  
Tom

Peter Hyballa is de Quinsy Gario van de voetballerij.

18   0  
JimGoose

Die spelers zullen moeten begrijpen dat een club niet per ultimatum kan worden geleid!

13   13  
The Cosmic Gate

En toch ...had ik hem graag langer in Breda gezien

4   3  
Janus

Om een goede trainer te zijn komt er meer bij kijken dan enkel een goed strijdplan. Als Hyballa een groep mee krijgt, zie je wat er kan gebeuren. Speelde met NAC het beste voetbal van de laatste jaren. Helaas weet hij zichzelf altijd weer in de nesten te werken binnen de organisatie.

Grappig om te zien is dat het nu andersom is, ruzie met spelers, directie die hem steunt. Ik denk echt dat het een goede trainer is, maar hij heeft door de loop der jaren te veel smetjes opgelopen. Gevalletje einde carrière ben ik bang...

13   13  
Bredafun

Erg overtrokken allemaal die berichten. Misschien dat die mietjes nu n keer echt aan t werk zijn gezet, En kunnen ze dat niet aan.
Afgetrainde lichamen hebben ze daar in Esbjerg niet, want anders werd daar geen opmerking door H. Over gegeven.
T is een vreemde vogel inderdaad, maar hier in Breda kreeg ie nac wel draaiend. Dus er zullen wel andere oorzaken zijn!

11   3  
Ivo

Ook in Breda gingen er al rare verhalen over Hyballa. Over dat hij in de kleedkamers tekeer ging tegen jeugdspelers, dat hij een ongeleid projectiel was die raar ging doen als hij zijn zin niet kreeg. En hij stapte iedere keer naar de pers.

Door corona viel dat seizoen stil, maar ik ben er wel redelijk zeker van dat het bij dat seizoen was gebleven. Hij was geliefd bij de fans maar de organisatie was er al klaar mee.

3   1  
Scheids!

En nóg staat het bestuur vierkant achter Peter Hyballa! Het geeft zélfs aan dat álle spelers mogen vertrekken zonder compensatie! Dat zou hier toch ondenkbaar zijn?
Hoe kun je het toch zo verkloten voor jezelf, want na zulke verhalen staan de clubs niet echt meer voor je in de rij!

6   0  
Cool hand

"Hij heeft een speler in zijn tepel gebeten." Hahahaha kom niet meer bij.

1   10  
Cool hand

@ Black Lung - Kijk naar de reacties nadat Simone Biles ermee kapte: moedig, een heldin, verstandig. Dat je je team in de steek laat, is schijnbaar prima. Gewoon zeggen dat je het geestelijk moeilijk hebt en alles wordt vergeven. Vreemde wereld.

4   1  
Enkhuizer rat

Gegenpressung gegenpressung hey Hey hey

12   4  
Tip

Bij NAC had Hyballa precies nog 1 jaar door kunnen gaan, zeker ook omdat hij door een groep NAC supporters de hemel in werd geprezen. Hyballa is een bijzonder intrigerende persoon. Zijn 'bedrijfsmodel' is een breed scala. Hoofdtrainer, boeken schrijver, analist , adviseur etc. Peter is een zeer intelligente aparte vogel die bewust van de ene naar de andere baan fladdert. Van een conflictje ligt hij niet wakker, hij creëert ze zelfs als hem dat uitkomt, en dat levert hem in de voetbalbranche steeds een heel aardige afkoopsom op.

Kortom; om Hyballa 1 of hooguit 2 jaar (het beste 1 jaar) als trainer te hebben kan heel verfrissend werken. En dan is hij weer gevlogen.

11   14  
Belgische Naccer

Dat krijg je als je een lambal-trainer gewend bent, zoals Steijn, Dijkhuizen, Brood, noem ze allemaal maar op

En dan moet je ineens keihard werken voor je geld.
Alsof je van de hemel in de hel komt natuurlijk.

Toch blijf ik het jammer vinden dat hij op kon rotten om plaats te maken voor "vriendje van de directeur" Maurice Steijn.

Hij wist de spelers in 2 weken WEL fit en scherp te krijgen.
Iets wat Steijn in 40 wedstrijden NOOIT is gelukt.

Hyballa is een lul. maar soms heb je die gewoon nodig om tot resultaten te komen. Dat pappen en nathouden dat kennen we nou onderhand wel.

Ik hoop dat Edwin de Graaf de ploeg fit krijgt. Dat zou al een grote winst zijn tov vorig seizoen!

6   5  
NixNACNix

Hyballa legt aan Blanco uit dat hij het ziet als een complot van twee oudere spelers.

Van complotjes weet Blanco alles.

5   1  
Bier halen

Kleine off topic wellicht maar wel Ex-NAC, ik hoor of zie heel erg weinig van onze Zeeuwse strijder JP van Hecke bij Brighton? Snap dat hij wellicht nog niet klaar is voor de Premier League maar ik zie ook niets van een verhuur of uberhaupt dat hij meedraait in de voorbereiding.. Iemand enig idee?

5   0  
Ernie

Dat is nog erger dan dat de supporters dat eisen.

10   4  
Nonkel Frans

Belgische Naccer: het was 1 van de eerste verbeterpunten die Lokhoff noemde -" als de sodemieter conditietraining er op....."

Daar heb je geen reclame voor de hysterische Hyballa voor nodig - iedere professionele gecommiteerde trainer ziet en weet dit.
Maar ja Steyntje reed maar 3 dgn per week naar Zundert en regelde op dit vlak niets extras......

0   0  
Nacdictive

Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen omdat Esbjerg onderdeel is van de pmg groep waartoe nu ook FC Den Bosch hoort, dat zijn Amerikanen en die zijn zakelijk niet zo gevoelig ... of zit Hyballa straks in de Vliert?

3   1  
4hoog

@ BLACK LUNG WARDADDY

Top aanvulling inderdaad!

1   1  
Lamington

Wardaddy en Bredaaaa hebben gelijk.

1   1  
Falco

Wat een jankers zijn jullie toch

Laad alle berichten na dit bericht in