Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Sporkslede timmert zakelijk aan de weg

Italo

Mocht de actieve voetbalcarrière van Fabian Sporkslede er later opzitten, hoeft hij zich niet te vervelen. De 26-jarige Amsterdammer is succesvol met zijn eigen bedrijf, waarmee hij voetballers voorziet van materiaal om sneller te herstellen na een intensieve sportperiode of blessures.

Eén van de hulpmiddelen die hij verkoopt wint momenteel erg snel aan terrein. Sporsklede legt kort uit hoe zijn product werkt: “Die hoes helpt om je benen zo fris mogelijk te houden. Na elke wedstrijd heb je in je benen veel afvalstoffen zitten. Aan de hand van dat apparaat worden deze verwijderd.”

Het idee om deze onderneming te beginnen ontstond eigenlijk al vrijwel aan de start van de profcarrière van Sporkslede, zo vertelt hij: “Dat had te maken met de blessures in mijn Ajax-periode. Tijdens mijn revalidatie had ik veel tijd om na te denken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik sneller herstel? Uit eigen ervaring kwam ik erachter dat het moeilijk was om aan sommige producten te komen. Toen kwam ik op het punt: oké, ik ga deze spullen voor mijzelf en anderen regelen.”

De klantenkring van Sporkslede, momenteel actief bij RKC Waalwijk, bouwt snel uit. Door zijn verleden bij Ajax kon Sporkslede werken aan een groot (internationaal) netwerk van voetballers. Jasper Cillessen was de eerste speler die een product afnam. Daarna is het balletje binnen de voetbalwereld gaan rollen. Inmiddels zijn zelfs topvoetballers als Philippe Coutinho en Matthijs De Ligt klant bij Sporkslede, dus dan gaat het snel.

Bron:
B-Side Rats, Ajax Showtime
Terug naar overzicht
11 Reacties
46   2  
Wanny

Verstandige jongen. Zal zich niet binnen voetballen dus goed om er iets naast te hebben.

Op medische hulpmiddelen zitten ook goede marges volgens mij.

46   2  
Wanny

Verstandige jongen. Zal zich niet binnen voetballen dus goed om er iets naast te hebben.

Op medische hulpmiddelen zitten ook goede marges volgens mij.

19   1  
Seuter

Was voorbeeld prof,kwam te kort maar nooit zeuren al hij ernaast stond.
Lag goed bij de supporters.

10   7  
sjef de gevulde koek

Had gewoon nog hier moeten spelen. Als je ziet we dit jaar al op de back positief hebben gezien is hij een klasse beter. Buiten dat een top gozer

2   10  
Bier en gieten

Off topic:
Komt er een weekend toernooi voor de 18+ mensen?
Zou leuk zijn.

4   1  
Tante Annie

Blijft een topgozer in mijn ogen en heb vooral genoten van zijn manier van omgaan met mensen en zijn heerlijke inzet!

@ bier en gieten: ik gok dat ze dit niet zullen doen, gezien het feit dat dit voor jongeren een geweldig initiatief is om binnen te blijven. Dit is het natuurlijk niet waard voor de oudere (lees 18-plussers) onder ons. Dit vind ik natuurlijk erg jammer, want ik heb ook gevraagd voor een toernooi waar ikzelf aan mee zou kunnen doen, maar ik begrijp wel dat dit natuurlijk niet het idee erachter was. Overigens zou ik en de helft van ons NAC-groepje ons hier direct voor aanmelden.

1   4  
Plaatjesmaker

Ik kreeg alleen maar spam van Marc, de compagnon van Fabian. Desgevraagd werd die niet stopgezet en heb ik het nummer moeten blokkeren.

Ik heb overigens nooit iets gekocht daar of me aangemeld voor het een of ander. Ze hebben mij ooit ergens voor benaderd.

6   0  
Ad B uit Roosendaal

Sporkslede was een goede en sympathieke speler.

Ik gun hem alle goeds. Ik kan me goed voorstellen dat hij zakelijk succesvol is/wordt. Hij is nuchter en komt heel goed over.

2   2  
Toontje

Ook weer het zoveelste voorbeeld van iemand die onze TD niet had moeten laten gaan. En zo komen we tot een fors lijstje (met ontzettend veel doelpunten)

Moet er wel bijzeggen dat Schouten het de laatste tijd goed invulde.

1   2  
Peerke

Horsefield, Sporkslede, Leigh, van Anholt, Schouten. Doorselecteren bij NAC zonder ook maar een stap verder te komen, maar wel regelmatig contracten afkopen.

2   1  
Breda-Loyal

@Peerke

James en Greg hadden heimwee naar de U.K

Pelé faalde vorig seizoen in de ere waardoor er geen enkele belangstelling was van clubs op sportief vlak ( en financieel aangezien hij geen goedkoop spelertje is )

Fabian raakte zwaar geblesseerd en het was nog maar de vraag wat zijn niveau en zijn lichamelijke gesteldheid zou zijn als hij uiteindelijk weer fit zou zijn.

Schouten hoeven we nog niet af te schrijven

0   1  
Dbare

Mooie vent die Fabian. Moet ik toch altijd aan dit filmpje denken als ik hem zie of hoor: https://www.dumpert.nl/item/7401793_4fc65a47

Laad alle berichten na dit bericht in