Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Vreven: "Te hard gewerkt om terug te gaan naar amateurs"

F8Hipster

Stijn Vreven zal Lokeren verlaten, wanneer de club wordt teruggezet naar de amateurs. Als de in financiële problemen verkerende Belgische club door een godswonder in het profvoetbal blijft, blijft de oefenmeester wel beschikbaar.

Lokeren balanceert op het randje van een faillissement en heeft vooralsnog geen nieuwe licentie gekregen. De kans dat de club ophoudt te bestaan, is aanzienlijk. Mogelijk volgt een doorstart in het amateurvoetbal. Trainer Stijn Vreven ziet de teloorgang van de club met lede ogen aan.

Vreven: "Ik heb de voorzitter ondertussen al meer dan een maand niet meer gesproken. Hij had toen 'goed nieuws', een akkoord met een overnemer. Tja... Het minste dat je kan zeggen is dat ik me dit avontuur helemaal anders had voorgesteld. Pas op, ik was er graag, ondanks alles. Ik zag mogelijkheden, het is en blijft een mooie club. Met de juiste visie en structuur is veel mogelijk."

Nu het doek definitief lijkt te vallen, beraadt Vreven zich op zijn toekomst. Hij zal de club verlaten, wanneer Lokeren teruggezet wordt naar de amateurs: "Ik heb te hard gewerkt en te veel succes in mijn carrière gehad om terug te gaan naar amateurs. Ik heb voor mezelf geen plan B, nee. Ik bereid me voor op de wachtzaal."

Bron:
B-Side Rats, Het Laatste Nieuws
11 Reacties
38   2  
Buurman

Voor Vreven zal er altijd wel een club zijn want spelers willen voor hem werken. Daarnaast heeft hij een winnaarsmentaliteit. Lokeren vind ik een mooie club. Vroeger haalde ze dikwijls , net als NAC , toppers op hun retour. Zo hebben ze twee of drie seizoenen de Pool Lubanski in de spits gehad. Deed het hartstikke goed. Pracht midvoor. Ik heb vele jaren de resultaten van Lokeren iedere week gevolgd en ben een paar keer gaan kijken. Op een gegeven moment wordt dat minder. Ik hoop dat Lokeren overleeft.

38   2  
Buurman

Voor Vreven zal er altijd wel een club zijn want spelers willen voor hem werken. Daarnaast heeft hij een winnaarsmentaliteit. Lokeren vind ik een mooie club. Vroeger haalde ze dikwijls , net als NAC , toppers op hun retour. Zo hebben ze twee of drie seizoenen de Pool Lubanski in de spits gehad. Deed het hartstikke goed. Pracht midvoor. Ik heb vele jaren de resultaten van Lokeren iedere week gevolgd en ben een paar keer gaan kijken. Op een gegeven moment wordt dat minder. Ik hoop dat Lokeren overleeft.

18   11  
n@©

Je zal als supporter van Lokeren maar zo'n voorzitter als Louis de Vries krijgen, die nog niet eens een seizoen nodig heeft gehad om de club over het randje te duwen. Doodzonde.

Bewijst nog maar eens dat een overnamekandidaat van een voetbalclub kapitaalkrachtig moet zijn. Ik geloof daarom niet in het plan van Ons NAC. Ik geloof niet dat tijdens iets onverwachts als een coroNA-Crisis de supporters een miljoenentekort bij lappen.

Hoe staat het trouwens met Ons NAC? Goed communiceren kunnen ze alvast niet.

7   14  
die ne gast

@N@(C)
Fijn dat je een initiatief dat NAC verder wil helpen, bij voorbaat al de grond in boort...
Ik vind het niet zo raar dat Ons NAC in deze Corona-tijden even minder communiceert. Mijn hoofd staat er ook niet naar, maar goed 'iedere gek zijn gebrek' heet dat geloof ik.

De casus Lokeren laat ook zien dat de macht in handen van één individu niet handig is. Ook een erg kapitaalkrachtige eigenaar kan er van de ene op de andere dag geen zin meer in hebben, dood gaan, in de bak belanden wegens fraude e.d en dan is er al helemaal geen vangnet voor NAC.
Met supporters als grootaandeelhouder heb je in ieder geval nog één aandeelhouder die altijd geld zal willen zoeken en organiseren, mocht de nood aan de man komen.
Maar als grootaandeelhouder kan je ook veel beter vinger aan de pols houden en eisen stellen, zodat het hopelijk nooit nodig is om miljoenen te moeten bijstorten. Ik schrijf Ons NAC in ieder geval nog niet af.

3   11  
Oosterhout3

@n@c

Enige die het willen en kunnen overnemen in lokeren zijn supporters van lokeren!

In belgie staan er nu 5a6clubs aan de financiële afgrond!
De verwachting is dat juist supportersparticipatie gaat stijgen... (misschien wel de Duitse regel vanaf hogerop, wat de toekomst is?!)

7   1  
Wanny

Als je als club gezond bent kun je wel wat hebben, ook in deze corona tijd. Probleem bij NAC is dat elke euro al 2x is uitgegeven voor ie daadwerkelijk is binnen gekomen.
Daardoor lig je steeds aan het infuus bij de grote aandeelhouders.

Een club als NAC moet toch in staat zijn om de broek op te houden met 14.000 seizoenkaarthouders en een mooie groep sponsoren. Zeker als je af en toe nog een speler weet te verkopen. Maar ergens heb je altijd nog het idee dat er geld uitgegeven wordt dat niet strikt noodzakelijk is. Is van elke uitgegeven euro vooraf bekeken dat ie bijdraagt aan het primaire doel van de organisatie? En of het niet goedkoper kan?

4   0  
Henri

@Buurman
Ze hadden ook nog rechtsbuiten Lato en in een latere fase Preben Elkjaer en natuurlijk Rene van der Gijp die daar met zijn zwarte geld een Porsche kocht.

3   2  
Bommetje

@WW
Volgens mij wordt nu juist prima op de centjes gepast, denk aan de situatie in de winterstop toen er geen spelers gehaald werden tot er een zou vertrekken.
Dat is overigens een andere discussie dan het feit dat NAC een te dure huishouding heeft voor de KK, wat keurig bijgelapt wordt door de grootaandeelhouders, waarvoor hulde.

2   0  
Buurman

Beste Henri. Klopt. Lato was een snelle buitenspeler. De voorzitter van Lokeren was een soort Renze de Vries de voorzitter indertijd van Groningen. Dus ging er inderdaad ook zwart geld rond.

0   3  
Molenschot Loco

STIJN mag wat mij betreft de trainen verzorgen de hele week en dan Peter Hyballa de wedstrijden als verantwoordelijk op de bank met Vreven als assistent

2   1  
Molenschot Loco

VREVEN zijn eerste woorden vergeet ik nooit....na zijn eerste training ....het is hierGVD geen vakantie oord!!!

2   1  
Ad B uit Roosendaal

Stijn: ik gun je een goede toekomst. Je hebt voor NAC veel betekend.

Laad alle berichten na dit bericht in