Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Stokkers: "Bij NAC geen enkele vastigheid"

Raskolnikov

Finn Stokkers is op zijn plek in Waalwijk. De aanvaller verruilde NAC afgelopen transferperiode voor RKC en is, ondanks het feit dat hij geen basisspeler is, tevreden met zijn keuze.

Stokkers hoefde niet heel lang na te denken toen RKC zich afgelopen zomer meldde, zo vertelt hij in gesprek met het Brabants Dagblad: "RKC had al vaker contact opgenomen. Nu dacht ik: waarom niet? Ik werd meteen heel warm ontvangen. Mijn vriendin was mee toen ik tekende. Zij zei: ‘Joh, wat is dit voor een club? Ze zijn hartstikke lief voor mij. Echt een familieclub’. Zo ervaar ik het ook."

Met zijn vertrek naar Waalwijk kwam er een einde aan een ongelukkig huwelijk met NAC. De spits scoorde weinig en slaagde er niet in een onuitwisbare indruk achter te laten. Hij wijt dat voor een deel aan de omstandigheden: "Door die trainerswissels was er geen touw aan vast te knopen. De ene keer stond ik rechtsbuiten, dan weer op ‘tien’. Je had geen enkele vastigheid. Ik had het idee dat we het uiteindelijk met Peter Hyballa wel te pakken hadden. Alleen: toen kwam corona."

Ook bij RKC wist Stokkers de concurrentiestrijd voorin nog niet definitief in zijn voordeel te beslechten. Hij heeft de hoop echter nog niet opgegeven: "Door die blessure kon ik de afgelopen weken niet echt de concurrentiestrijd aangaan. Nu weer wel. Dan is het aan de trainer wat hij beslist."

Bron:
B-Side Rats, Brabants Dagblad
Volgend bericht
Man of the match: MVV - NAC (1-4) 76 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
82   4  
Sjak

Veel succes bij RKC Finn, hier was het hem niet zeg maar..

82   4  
Sjak

Veel succes bij RKC Finn, hier was het hem niet zeg maar..

16   88  
Simpson

Ooooh, Finn "Sjokkers" zit liever op de bank. Liever lui dan moe..... herkenbaar

26   7  
Mika

Bij RKC is ie goed bezig hoor😅 gaan toch zeker wel strijden vlgnd jaar voor plek 5 in kkd...

29   5  
Sjef de gevulde koek

Bij RKC zijn ze minder tevreden dan hier word geschetst. Ook speelt hij bijna niet en zit de bank warm te houden daar. Lijkt me dat je dan niet tevreden bent als sportman maar finn stokkers dus wel appart.

14   2  
BredaParel

Scoorde als spits veel en veel te weinig, maar was ook niet echt snel, geen killer voor de goal en geen echte kapstok.

Als Bilate er 10 maakt, maar ook gelijk 10 assists geeft, is die veel waardevoller. Dat is een echte sterke kaatser. Stokkers had dat gewoon niet.

Uiteraard wel heel veel succes bij RKC. Leuke club, als hij Breda mist kan hij altijd met de boot terug als we er weer eens heen mogen.

23   5  
Maarten

In alles een excuus maar niets over zijn eigen kwaliteiten.

19   1  
Belgische Naccer

Bilate moet het nog waar gaan maken.

Maar wat ik tot nu toe van Bilate gezien heb, is hoopgevend. Stokkers is geen spits voor NAC.
Te licht, geen duelkracht, traag...

Wij hebben fysiek sterke spitsen nodig, a la Graham Arnold, Pierre van Hooijdonck, Dessers etc.

Een goede spits is balvast. Finn is dat gewoon niet. En Sydney is dat aan het leren, maar is er ook nog lang niet. Hopelijk kan Bilate zorgen voor de balvastheid en Sydney of De Rooij nog heel vaak in stelling brengen.

Dogan zou dit ook moeten kunnen, maar dat is er op de 1 of andere manier, nog steeds niet uit gekomen, al was zijn laatste wedstrijd de beste ooit die hij voor NAC gespeeld heeft. Dus misschien is het kwartje gevallen.

Hup NAC! Hopelijk een resultaat tegen de Graafschap, dan doen we weer mee. Na het puntverlies van DGS en Cambuur gisteren ;-)

27   1  
Kinderkaartje

Stokkers zou er heel verstandig aan doen om eens goed in de spiegel te kijken. Heeft werkelijk alle kansen (letterlijk en figuurlijk) gekregen bij NAC en er niet een gegrepen.
En nu ligt het toch aan NAC, want die wisselen wel eens van trainer.

Prima joh!

Ik denk dat we een prima deal hebben gesloten.
Bilate heeft afgelopen vrijdag in een wedstrijd meer indruk gemaakt dan Stokkers in al die wedstrijden bij elkaar.

Ik ben ervan overtuigd dat Stokkers geen Muhren 2.0 wordt.

7   0  
Ed

Het ligt altijd aan een ander.
Ze zijn hier zo lief. In het veld was Stokkers veel te lief. Ik had in zijn plaats de pollen uit het gras gelopen. Hij heeft kwaliteiten, maar benut ze niet. Erg jammer. Situatie bij NAC was ook niet ideaal, maar dat mag geen excuus zijn om de kantjes er vanaf te lopen (deze indruk kreeg ik). Succes bij RKC. Altijd al een leuke club geweest.

8   0  
Breda_076

Kansen genoeg gehad lijkt mij. Het ligt aan alles en iedereen maar niet aan Finn zelf. Opvallendste vind ik nog dat hij eigenlijk zegt als Corona niet was gekomen was het wel gelukt. Hoezo jezelf verschuilen.

8   0  
Heksenketel

Natuurlijk moet hij vooral zelf ook in de spiegel kijken. Als je dat niet kunt als speler, dan wordt het nooit wat. Echter zijn opmerking over gebrek aan vastigheid snap ik wel.

3   0  
geelzwartwit

Top dat hij het bij Rkc goed naar zijn zin heeft. Als Rkc ook blij met hem is dan alleen maar mooi voor die partijen. Maar wij zijn NAC en hier was het geen succes. Enjoy your stay at Rkc.

6   2  
ome cor

Simpel als wat....
NAC mist Stokkers niet en vice versa.

Of Bilate is wat we van hem verwachten weten we, door zijn blessure, nog niet.
Eind van het seizoen kunnen we daar beter
over oordelen.

En door.......

5   1  
Scheppioni

Stokkers , muhren, allemaal kkd niveau plafond met eens een keer een uitschieter, zoals voor Finn uit az ! Het ga hem goed, fijn dat zijn vriendin ook in de z.h. is !

9   3  
Thijs v B

Finn Stokkers, wie kent hem niet. Nou ik denk de meeste. Dat ze bij RKC leuk doen tegen zijn vriendin, zal wel een lekker wijf zijn of anders uit medelij.
Succes daar Finny

4   16  
Moppernac

George van de Wiel heeft last van paniekaanvallen bij RKC,,, het zal toch niet de komst zijn van Finn Stokkers dat je dat hebt?????????

10   2  
Cees

Stokkers zegt dat het voor een “deel” aan de omstandigheden bij NAC lag. Maar daar lees ik bij het grootste deel van de sarcastisch ogende reacties, weinig tot niets van terug. Want “die” vinden uiteraard dat Stokkers in hun ogen he-le-maal “niets” verkeerd over NAC mag zeggen. Ook al zou er mogelijk een kern van waarheid inzitten? Nou haast ik me om te zeggen, dat het ook bij RKC Waalwijk een doorgangshuis is aan o.a. spelers. Dus wat dat betreft amper een haar beter dan in Breda. Verder had men daar nooit-of te nimmer op “dit moment” in de Eredivisie mogen spelen. Echter is het wel vele malen (structureel) knapper wat zij met hun bescheiden budget, telkens weten te bewerkstelligen. Verder had Stokkers beter niets van dit over zijn oude club kunnen zeggen. Want je weet wat voor onzinnige reacties je kan verwachten. Maar, wel ben ik het er mee eens, dat Stokkers niet bepaald overloopt van kwaliteiten. Hij is amper goed genoeg voor KKD.

5   1  
Reflektor

Tja Graham Arnold man man wat knalde hij ze erin, werkte als een paard , was in zen 1tje beter dan de voorhoede die er nu staat , goede opmerking Belgische naccer.

3   5  
Harrie

Stokkers was zeker geen goede aankoop als spits. Maar om iedereen even uit de droom te halen die verwachten dat Bilate het beter gaat doen moet je de geschiedenis van beide heren eens nakijken. Geen enkel seizoen heeft Bilate het beter gedaan dan Stokkers. Ik las ook iets over 10 doelpunten en 10 assists, dat is Bilate nog nooit gelukt. Zou dus wel verassend zijn dat hij het ineeens beter gaat doen dan ooit.

2   7  
Coen

Meneer Stokkers kan er niks van. Een luie spits zonder energie. Bij RKC met slapend zitvlees op de bank en nog commentaar geven ook. Wat een gast

13   3  
Bommetje

Die Stokkers hadden ze nooit moeten laten gaan. Is gewoon ieder seizoen een garantie op 2-4 doelpunten.

4   1  
Peerke

Heeft afgelopen jaar meer foto’s op Insta gepost in Fortuna-shirt dan in een NAC shirt. Next!

2   0  
Wanny

Heeft hier toch veel speeltijd gekregen en meestal ook gewoon op zijn favoriete plek. Dat het bij NAC een zooitje was, daar heeft ie gelijk in. Dat zal ook niet hebben geholpen om goed te presteren. Echter denk ik dat bij hem de kwaliteit ook ontbreekt om top KKD, onderkant ED te spelen. Maar ik wens hem alle succes om dat te logenstraffen.

Laad alle berichten na dit bericht in