Wij gaan niet opzij

Mashart: "Woensdag hoop ik er weer te staan"

Raskolnikov

Jethro Mashart had afgelopen vrijdag weer eens een basisplaats. De linksback kreeg de voorkeur boven Javi Noblejas en speelde een prima pot. Hij hoopt tegen De Graafschap opnieuw aan de aftrap te mogen verschijnen.

Bij afwezigheid van Moreno Rutten mag Mashart met Noblejas uitvechten wie er voorlopig als linksback wordt opgesteld. Noblejas maakte een matige indruk tegen NEC, terwijl Mashart tegen MVV juist in positieve zin opviel. Na afloop was hij voor de camera van BN DeStem tevreden met zijn optreden: "Dat voelt heerlijk. Ik heb goed getraind om weer fit te worden. Over mijn spel ben ik tevreden, vooral in de tweede helft. We hebben het achterin goed gedaan en ook aanvallend heb ik mijn steentje bij kunnen dragen. Ik hou van aanvallen, dat is mijn kwaliteit."

Mashart trekt zich op aan zijn teamgenoten: "Ik leer het meest van de ervaren jongens in het team. Zij coachen mij, zeggen hoe ik moet staan, hoe alles moet. Ze helpen me veel."

Door zijn goede optreden lijkt Mashart aanspraak te mogen maken op een basisplaats tegen De Graafschap: "Woensdag hoop ik er weer te staan. Daar ga ik hard voor trainen."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
19 Reacties
50   5  
Seuter

Valt op in positieve zin en door te spelen kan hij alleen maar beter worden.
De ervaren spelers moeten hem sturen,dan komt de basisplaats in zicht en wordt hij een vaste waarde m.i.

50   5  
Seuter

Valt op in positieve zin en door te spelen kan hij alleen maar beter worden.
De ervaren spelers moeten hem sturen,dan komt de basisplaats in zicht en wordt hij een vaste waarde m.i.

34   3  
Hansiehansie

Speelde beter dit weekend dan Noblejas laatste weken. Hij kreeg bij MVV ook wel alle vrijheid om op te stomen.

Vind hem onder druk vaak toch heel matig aan de bal dus ben benieuwd woensdag!

31   13  
JNAC06

Ik vind noblejas in goede vorm beter

24   12  
Ric

De graafschap is vele malen sterker dan MVV. Woensdag zie ik daarom ook liever Noblejas spelen.

20   13  
BredaParel

Bredase jongen met veel potentie. Veel jonger dan Noblejas; die is toch al ver in de 20. Noblejas is met veel bombarie binnengehaald, maar is veel geblesseerd en laat, als hij er staat, geen blijvende indruk achter. Niet zoals Angelino dat wel kon als linksback.

Mashart is nog jong, hij kan zich fouten permiteren. Als hij dan minder fouten maakt dan Noblejas, zou hij hoger in de pikorde moeten staan. Rutten speelt keer op keer prima, maar de jeugd van Mashart zou hem ook kunnen inhalen.

Jethro gewoon doorzetten!

10   1  
@bredaparel

Rotterdamse jongen*

14   4  
ome cor

Ik vind Mashart een leuke speler met groei perspectief. Waar z'n plafond uiteindelijk zal liggen is nog lastig te voorspellen.

Hij kan zich in mijn ogen het beste ontwikkelen door te spelen.
Het feit dat hij Noblejas uit de basis houdt vind ik veelzeggend.

Ook al is het een Rotterdamse jongen, hij komt wel uit eigen jeugd. Dus het zou mooi zijn als hij een vaste waarde kan worden.
Rutten op rechts en Schouten naar voren zou ook een mooie oplossing zijn.

En natuurlijk maakt hij nog wel eens een foutje of onzekere indruk, maar dat hoort bij het groeiproces.
Wat zou in een vol stadion het scanderen van zijn naam met hem doen ?
Hopelijk kunnen we dat na de winterstop gaan beleven ?

3   11  
Scheppioni

Ik hoop het ook dat hij er staat, maar de linksback positie is kwetsbaar bij ons NAC dus we gaan het zien ! Dgs gaat ons NAC via v mieghem proberen pijn te doen ..... ik ben er niet zeker van, van de linkerkant van ons NAC voor aankomende woensdag !

14   10  
Chingblauw

Is nogal appels met peren vergelijken, 'n Mashart die geen blessures en of Corona perikelen heeft gehad of een Noblejas die maanden uit de roulatie is geweest. Plus nog eens NEC of MVV als tegenstander scheelt ook 'n slok op 'n borrel. Denk dat een Virgil van Dijk het tegen een Man City het ook moeilijker heeft dan tegen Crystal Palace.

9   10  
KC

Komt gewoon nog veel te kort.
Speelde tegen MVV een degelijke pot maar had ook weinig tegenstand.
Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken.
Maar bij hem staan tegenover 1 goede wedstrijd vaak 4 matige/slechte wedstrijden of invalbeurten helaas.
1 zwaluw maakt nog geen zomer.
Zelfde geld met Bilate. Valt een kwartier heel goed in en is volgens vele gelijk de missing link, ik moet zeggen dat hij erg sterk in de duels was maar ook hier was het maar MVV.

Eerst maar eens een paar goede wedstrijden achter elkaar spelen..

Helaas ben je hier na 2 goede acties vaak ineens de nieuwe 'Messi van Breda' maar als het dan 2x niet lukt kan je er ineens helemaal niks van en is heel Boeimeer3 nog beter..

6   1  
Wijnkunst

Het is wat mij betreft niet Noblejas of Mashart maar ' en'. Door de aanwezigheid van Noblejas, kun je jongens als Mashart rustig brengen in fases van de competitie dat het elftal goed draait. Het afbreukrisico is dan klein, krijgen ze vertrouwen en haken ze op een gegeven moment vanzelf aan. Ervaren spelers als bijv. Immers kun je weken oo de banl hebben. Als het moet staan ze er, want ze weten door ervaring wat er gevraagd wordt.

11   2  
fvf6

Mashart moet je na de afgelopen wedstrijd de gelegenheid geven om te tonen dat hij er meerdere wedstrijden achter elkaar kan staan . Hij was een van de beste afgelopen vrijdag . Geef hem het vertrouwen en wie weet wat er van komt .

7   4  
RV

Wel een speler waarvan ik zeker weet dat het goed was geweest als hij een jaar verhuurd was geweest en het El Allouchi pad had gevolgd. Vergis je niet, al jaren wordt hij genoemd als het talent van de jeugdopleiding door de kenners die veel jeugdwedstrijden hebben gezien.

Ik zie wel iets in Mashart, zou eigenlijk perfect zijn in een 5-3-2 systeem. Maar toch is hij verdedigend nog een echte achilleshiel die je juist tegen de Graafschap niet kunt gebruiken.

Hamdaoui en van Mieghem zijn spelers die daar gretig gebruik van maken.

Noblejas mits fit is wel iets meer zekerheid dat hij een 6 haalt in plaats van een 4.

5   3  
Henri

Gezien zijn prestaties tot op heden ben ik geen fan van Mashart, maar vrijdag heeft hij mij toch lichtelijk verbaasd. Het belangrijkste verschil was voor mij dat hij een stuk rustiger is geworden aan de bal. Meestal raakte hij bijna in paniek als hij een bal kreeg met meestal een obligaat tikkie terug of breed of balverlies. Nu nam hij ahw de tijd voor een goede vootzetting. Ik hoop dat hij zich verder ontwikkelt want Noblejas kan natuurlijk echt niet meer. Hij is verworden tot een karikatuur op topsport. Totaal geen enkele snelheid zit er meer in hem en zijn handelen bij de 0-1 van NEC was helemaal tenenkrommend. Gewoon op de grond blijven liggen en als er wordt gescoord meteen opstaan en naar de grensrechter lopen. Hoe is het mogelijk, meteen genezen.

3   1  
Cees

Met Mashart is het nu nog koffiedik kijken. Wat het uiteindelijk gaat worden? Maar geef hem eens de gelegenheid om zich enigszins te bewijzen. Het lijkt mij een positieve jongen, en goed coach-baar en leergierig! Hij staat er frivool in en uiteraard “mag” hij niet door de ondergrens zakken. Maar zolang hij voldoet, zeg maar een zesje. Laat hem staan! Mogelijk weet hij zich op den duur tot een zeven te ontwikkelen. En krijg je een leuke back.

11   0  
Braze

Mashart speelde een degelijke partij tegen MVV. Waarom zou je hem dan nu wisselen?

4   3  
Belgische Naccer

Mashart speelde prima. Knap dat hij Noblejas op de bank houdt.

Ik vind Rutten echt een betere rechtsback dan linksback.

Ik zou ook weleens Schouten en/of Noblejas op de vleugels willen zien.

Schouten heeft een prima voorzet en Noblejas is balvast en m.i. ook veel dreigender dan pak hem beet een Allouchi of Dogan.

0   2  
Ivo

Positief ingestelde jongen, ik mag hem wel. Het is natuurlijk geen beest van een verdediger maar er zit wel voetbal in. Noblejas viel mij heel erg tegen, tegen NEC. Hij mist natuurlijk ook ritme maar de motivatie leek weg.

Ik zou Noblejas nog een kans geven, want in potentie is hij de betere speler, maar als hij het dan weer laat lopen is de plek voor Mashart.

Rutten komt op rechts beter tot zijn recht dan op links, misschien moeten we in de winterstop nog maar eens kijken of een linksback halen nog een optie is.

2   2  
scheppioni

Nou Ivo, Noblejas tegen nec was zeker niet best, zou net as Schouten rechts misschien beter renderen als vleugel aanvaller zolang KdR er nog niet is, verder hoop ik echt dat ome Cor zijn woorden woensdag waar zijn, dat Mashart zich staande houdt, maar ik zou er geen geld op durven zetten ! Alles in belang voor ons NAC, drie punten in Doetinchem en we doen helemaal mee, zeker gezien programma almere de aankomende vier wedstrijden !

Laad alle berichten na dit bericht in