Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Ten Cate vertrekt bij El Wahda

F8Hipster

Henk ten Cate is in goed overleg vertrokken bij El Wahda. De trainer was pas sinds maart werkzaam bij de club. Eerder was hij in 2018 ook al trainer bij El Wahda.

De oud-trainer van NAC is al jaren werkzaam in het Midden-Oosten. Eerder trainde hij ook al de clubs Al Ahli en Al Jazira. Bij die laatste club werd hij kampioen en behaalde hij de kwartfinale van de Aziatische Champions League. 

Sportief stond Ten Cate er nog niet zo slecht voor met Al Wahda. In een competitie met veertien teams stond hij op een zesde plaats. Twee punten achter de nummer drie, een plek die recht geeft op Champions League voetbal. 

Bron:
B-Side Rats, NU.nl
24 Reacties
81   9  
Fcsp

Da’s allemaal wel heel toevallig zo rond de overname. Welkom Henk!

17   11  
Ed Nagel

Halen!

81   9  
Fcsp

Da’s allemaal wel heel toevallig zo rond de overname. Welkom Henk!

49   18  
Willem 4,5

Wij hebben niks aan Ten Cate, we hebben namelijk een goede trainer. Die zijn contract verlengen tezame met de gehele technische staf, Lokhof erbij en klaar is Kees.

25   4  
Martinus

Als trainer hebben we er inderdaad niks aan waarschijnlijk, maar het is wel iemand met kijk op voetbal en een schat aan ervaring, zelfs bij NAC, die in elke rol in principe welkom zou moeten zijn.

Niet dat ik dat zie gebeuren...

28   3  
Zweedse Naccer

Ik denk dat Henk een uitstekende technisch directeur zou zijn. Destijds bij NAC haalde hij ook een hele rits voltreffers binnen.

20   17  
Tip

Een HtC zou de ideale TD zijn voor NAC. En TL in de RVC. Edwin de Graaf hoofdtrainer laten. Overigens kreeg HtC als trainer van NAC , zeker tot driekwart seizoen, veel kritiek van alle tribunetrainers vanwege de vele gelijke spelen en behoudend voetbal. Pas toen het duidelijk werd dat we wellicht Europees gingen halen sloeg de stemming om. Henk bracht als trainer ook de 3 Hongaren mee. Henk is zeer dominant (streng) in een organisatie maar op de goede wijze , heeft een echt internationaal netwerk, is deskundig , wordt gerespecteerd, spreekt zijn talen en komt communicatief heel goed over. Althans zo denk ik erover.

12   23  
PietP

En weer kan Tip het niet laten om in zijn commentaar te verwijzen naar vorig jaar. Waar alles de schuld van supporters, krant en oud-nac was.

Lang geleden konden we op BSR nog daadwerkelijk de onderwerpen bespreken. Nu is het elke dag hetzelfde liedje met Steijn verheerlijking van Tip.
Van een discussie is ook geen sprake, want Tip negeert keer op keer alle feiten om bij zijn eigen conclusie te kunnen blijven. Net zoals Steijn dat ook in de media naar buiten brengt.

We weten het nu wel.
Kan je weggaan?

17   13  
Tip

@PietP. Ik weet niet wat en hoe jij leest maar ik zie in mijn reactie nergens Steijn staan. Los daarvan heb ik Steijn nooit verheerlijkt. Heb ook zijn kritische punten steeds benoemd. HTC lijkt mij een uitstekende TD voor NAC, ik heb het niet over Steijn.

9   19  
Kipiani

Tip: Het geweten van NAC Beda en ons allemaal.
Jammer dat hij zich regelmatig diskwalificeert en belachelijk maakt.
Soms zit er wel verstand in.

13   10  
Tip

Tsja. Degene die bij dit item over Steijn begint is PietP. zelf. En de reactie van @Kipiani is juist een sprekend voorbeeld van zich diskwalificeren. Het gaat namelijk weer nergens over.

11   3  
Nero

Mooi ipv manders outttttt

12   16  
PietP

In de vierde zin heeft Tip alweer de parallel gemaakt met jaar door de spreken over kritiek van 'tribunetrainers' nav terughoudend voetbal.
Want volgens Tip was er buiten het terughoudend voetbal helemaal geen reden om kritiek te hebben om Steijn.

Steijn is weg, Manders volgt snel, Tip next!

26   2  
GB

Volgens mij mag TIP ook zn mening geven, al is het een andere dan de mijne. Zolang hij niet gaat trollen of etteren zoals bepaalde bewoners van hooggelegen gebieden moet het kunnen. Laten we zorgen voor diverse meningen en opinies hier. Met respect, af en toe scherp, en wanneer nodig een kwinkslag erin. Maar het moet een forum blijven, geen roeptoeter of lomtrompet in welke richting dan ook.

U zijt gegroet!

12   1  
Dos

HTC is de beste trainer die NAC gehad heeft de afgelopen 25 jaar.
Nummer 2 is voor mij Spelbos al ontlopen deze 2 elkaar niet veel.

Wat Tip aangeeft qua kritiek kan ik me niet herinneren, hooguit dat er een bepaalde periode weinig gescoord werd, waarna HTC Schenning in de spits zette, meesterzet.
Mooie tijden met een prachtig elftal.

6   1  
NAC4ever

Als HtC zou willen komen, dan zou ik de loper maar uit leggen!

6   0  
Bommetje

HTC is goede trainer maar NAC kon de spelers die onder hem gehaald werden helemaal niet betalen wat bijna tot faillissement leidde. Dat is niet zijn fout overigens maar plaatst de resultaten van toen wel in een ander perspectief

8   1  
Fritske d'n Olifant

Trainer Henk zette bij NAC een van de best voetballende teams weg die ik ooit gezien heb. Wat Tip zegt klopt ten dele. Er was wel kritiek (overigens niet op trainer Henk) maar dat ging met name over het eindeloos rondbreien voordat er eindelijk eens een kans ontstond. Zo eindigden veel wedstrijden in 0-0 of 1-1. Dus dat had helemaal niet met behoudend spel te maken maar meer met soms een opportunistisch een bal van 30 meter op goal rammen. Als je de beelden van die wereldgoal van Schreuder nog eens terug kijkt zie je ook een spandoek hangen met de tekst "Niet geschoten is altijd mis". Derhalve slaat elke vergelijking van trainer Henk met onze vorige trainer als een tang op een varken. Trainer Henk jankte ook niet over een vijfde colonne.

Verder weer bijzonder dat Henk ten Cate al meteen weer als nieuwe TD op het schild gehesen wordt terwijl diezelfde lieden Lokhoff affikken vanwege een gebrek aan ervaring. Ten Cate heeft welgeteld 1 seizoen Sparta bijgestaan als Technisch adviseur toen die club toen roemloos 8e in de kkd eindigde. Hij haalde weliswaar de Hongaarse jongens met wie hij bij mtk had samengewerkt, maar hij haalde ook voor 1 miljoen euro en een dik salaris Bart van den Eede en hij splitste zijn opvolger nog even Henk Vos in de maag.

1   5  
Ernie

Dromen over die tijd. Wat heeft het voor zin dat was een andere tijd. Bovendien had Nac toen een veel te grote broek aan.

1   6  
NixNACNix

Speelde Steijnvoetbal, met betere spelers.

2   0  
die ne gast

HtC liet nog even opschrijven dat de huisstijl van NAC 4-3-3 zou moeten zijn, terwijl juist een aanvallende 4-4-2 stijl de Beatrixstraat figuurlijk (en ook een keer letterlijk) deed ontbranden.

Heeft historisch besef van NAC en wat de supporters willen zien. HtC heeft wel Penders een stuk beter laten voetballen en daar hebben we nog jarenlang plezier van gehad.

Heb meer vertrouwen in Lokhoff als TD dan HtC.
Al die jaren in de woestijn zullen het netwerk van HtC ook niet beter hebben gemaakt of enig goed gevoel wat een reëel salaris is voor een NAC-speler.

5   0  
DunErwt

Best positie spel wat NAC heeft gespeeld was onder ten Cate

2   0  
DunErwt

@GB

tip mag zn mening hebben en wat betreft mij voor hem houden.
Als je bewust supporters zwaar gaat beschuldigen van iets wat niet is gebeurd en je doet alsof je neus bloedt kan je beter zwijgen en jezelf diep diep schamen ipv popie jopie gaan lopen doen.

3   0  
Bas

@nixNACnix
Met dat verschil dat bij het fantasieloze betonvoetbal van Steijn het positiespel nergens op leek. Zelfs de bal naar de goede kleur spelen was vaak al moeilijk. Terwijl onder HtC het positiespel superieur was. Ook waren onder HtC de spelers gewoon fit. Hoe kan het dat onder Steijn de spelers na een uur het meestal niet meer konden belopen?

0   0  
Hugo

De jeugd heeft de toekomst. Met Kestens, Schuppen, Azzagari, Agougil en de 16(!) jarige Banzuzi. Een piepjong middenveld dat gas gaf naar voor. Een NAC dat knokte voor iedere meter. Niet alles ging goed, maar genoten van de geestdrift en het doorzettingsvermogen. De winnende penaltyreeks een welverdiende beloning.

Zal nooit verloren gaan!

Hup NAC

Laad alle berichten na dit bericht in