Wij gaan niet opzij

NAC O-21 verliest ruim in Almere, O-14 uit bekertoernooi

Thiestemberg

Het was een weekend met wisselvallende resultaten voor de NAC-jeugd. Zo wist de O-21 met een samengestelde selectie niet te winnen in Almere, ging de O-14 na penalty’s uit de beker en speelde de O-18 gelijk. Ondanks dit puntverlies blijft de O-18 wel gedeeld koploper in de Divisie 2B.

We beginnen met de O-21 die met een diverse selectie afreisde naar Almere. Zo scheelde de oudste speler Wout Neelen en jongste speler Ezechiel Banzuzi een kleine vijf jaar met elkaar. Naast de Banzuzi deed ook Mekkaoui mee met de O-21, beide heren zijn pas zestien jaar oud. Naast de aanvulling van jongere spelers verschenen ook Vanacker en Agougil aan de aftrap. Beide heren zijn net als van Schuppen en Kotzebue nog speelgerechtigd voor de O-21. Ondanks deze versterkte selectie ging NAC hard onderuit tegen koploper Almere City, eindstand 4-0. Hierdoor blijft NAC hangen in de middenmoot met een gat van acht punten naar de koploper.

Dan de O-18 die dit weekend gelijkspeelde tegen directe concurrent AFC. In de elfde minuut schoot jeugdinternational Mostapha Rached NAC nog op een 1-0 voorsprong maar NAC kon helaas niet doordrukken. In de 86ste minuut kwam AFC langszij. NAC zakt daardoor naar plek twee omdat FC Groningen wél won en een beter doelsaldo kan overleggen. Plek twee geeft echter ook nog recht op promotie en het gat naar nummer drie AFC is drie punten plus een aanzienlijk (positief) verschil in doelsaldo.

Dan door naar de O-16 die een zwaar seizoen voort mochten zetten tegen Vitesse. NAC die als zevende (van de acht) aan de wedstrijd begon was niet de favoriet tegen nummer drie Vitesse. Des te knapper dat de mannen van Jasper Somsen met 3-2 wisten te winnen. Smaakmaker Camiel Wagemakers was goed voor twee treffers, en Wis Treffers maakte het laatste doelpunt. Door deze overwinning klimt de O-16 over Ajax heen en staan ze op de zesde plek, dat is aan het eind van het seizoen goed voor handhaving. Volgende week wacht Sparta, als de O-16 daarvan wint klimmen ze direct over de Spangenaren heen naar plek vijf op de ranglijst.

Overige uitslagen:
FC Den Bosch – NAC O-15, 2-0
NAC O-14 – Almere City, 2-2 (Almere wint na penalty’s)

Bron:
B-side Rats
Vorig bericht
Het Dinsdag Dilemma #7 12 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Ten Cate vertrekt bij El Wahda 24 reacties
3 Reacties
4   0  
Dbare

Dacht te lezen in de kop dat ze 0-14 verloren hadden haha, dacht al

4   0  
Dbare

Dacht te lezen in de kop dat ze 0-14 verloren hadden haha, dacht al

2   0  
Geelzwartmannetje

Nog altijd beter dan 0-13 ;)

0   0  
gjoewie

Die Banzuzi maakte gisteren tegen VVV grote indruk op mij!
Als je het hebt over jonge honden, dan is hij er zeker een!
Hij loopt verschrikkelijk hard, was al bij de cornervlag toen hij bedacht dat hij onderweg de bal nog wel in de richting van het doel van VVV had kunnen schieten.
En het is nog een flinke vent ook. Met zijn zestien jaar.

Laad alle berichten na dit bericht in