Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Van As gaat gewoon naar kantoor op maandagochtend

Das Phantom

Het klinkt als een normale aankondiging van het begin van de werkweek, maar in het geval van Jeffrey van As is het toch bijzonder dat hij maandagochtend op kantoor verscheen. Hij is namelijk door de club op non-actief gesteld vorige week.

Van As heeft echter geen boodschap aan zijn nieuwe status en kwam gewoon naar kantoor. "Ik ga gewoon mijn werk doen. Ik ben ergens aan begonnen en heb het naar mijn zin. Ik werk met iedereen goed samen", zegt hij tegen de cameraploeg van1Limburg. " Ik ga door met mijn werk en ben het niet eens met wat mij donderdag is medegedeeld." 

De technische man zou door de Limburgse club op non-actief zijn gesteld omdat ze niet meer aan de financiële verplichtingen zouden kunnen voldoen. Daarnaast was het gedrag van Van As reden om hem weg te sturen. "Zijn gedrag heeft intern en extern geleid tot commotie. Daar zijn we niet blij mee en dat heeft ook een bijdrage geleverd aan deze beslissing", zei voorzitter van de raad van commissarissen Joop Janssen vorige week. 

Bron:
B-Side Rats, 1Limburg
18 Reacties
111   3  
Chris W.M.

Roda is een heerlijke club om erbij te hebben in Nederland. Telkens wanneer je met vertwijfeling naar je eigen club kijkt (waar zijn we helemaal mee bezig, wat een pest bende is het toch, we lijken wel amateurs) hoef je enkel maar een blik te werpen op het cluppie uit Kerkrade om alles weer te kunnen relativeren.

111   3  
Chris W.M.

Roda is een heerlijke club om erbij te hebben in Nederland. Telkens wanneer je met vertwijfeling naar je eigen club kijkt (waar zijn we helemaal mee bezig, wat een pest bende is het toch, we lijken wel amateurs) hoef je enkel maar een blik te werpen op het cluppie uit Kerkrade om alles weer te kunnen relativeren.

17   4  
Dun Kees

Wat is hier echt aan de hand? Zover ik weet heeft hij nog een contract voor een jaar. Iemand per direct naar huis sturen om financiële redenen kan natuurlijk niet zo maar. De werkgever zal toch normaal gesproken nog een jaar salaris moeten betalen.

25   11  
Henri

Van As doet dus het omgekeerde van Lokhoff.

18   2  
Marco van bavel

Chris w.m wat dacht je van ADO

29   0  
Wanny

@ Henri

Van As heeft zijn advocaat geraadpleegd en die heeft gezegd dat ie zich gewoon beschikbaar moet stellen om te werken. Dat is een standaard reactie op een ontslag om je positie als werknemer te versterken.

Lokhoff heeft gewoon zijn contract ingeleverd en hoeft niks mee.

6   1  
Bou

@Dun Kees, dat kan heel goed hoor, en ik spreek uit eigen ervaring. Van As heeft waarschijnlijk nog geen VOK onder zijn neus hebben gehad dus is het verstandig dat ie op het werk verschijnt.

5   4  
Henri

@Wanny
Snap ik ook wel. Ik heb in mijn carrière genoeg arbeidsconflicten mee gemaakt, maar dan blijft de strekking van mijn grappig bedoelde opmerking toch gewoon staan.

6   0  
Wanny

@ Henri

Inderdaad, al zie ik de grap niet echt.

7   2  
Henri

Bepalend is heeft RJC dossieropbouw gemaakt van het niet goed functioneren/slecht gedrag van hun TD?

9   1  
kopspion

dat is NOAD !!! :-) -:)

5   9  
Real Robert

Ben benieuwd of zijn contacten met Manders en NAC

hierbij een rol spelen. Als al die verhalen ook waar

zijn, tenminste.

2   3  
scheppioni

Ik sta in principe graag naast v As .......

5   1  
Dun Kees

Bou
Ik ben het niet mee je eens. Als je met een VOK een vaststellingsovereenkomst bedoelt: dat zou kunnen maar geen mens tekent zo’n overeenkomst zonder een afkoopsom.
Nu wordt ook zijn gedrag als reden opgevoerd maar dat is een ander verhaal. Bij ernstige zaken kun je iemand direct om dringende redenen ontslaan (op staande voet). Bij een eventuele rechtszaak zal moeten blijken hoe ernstig het vergrijp wel is. Diefstal, ernstig plichtsverzuim etc. is een dringende reden. Is het in het algemeen zijn gedrag die een onwerkbare situatie oplevert dan is dossiervorming belangrijk maar dit moet altijd via een rechtszaak of ontslagvergunning plaatsvinden. Bij het op non-actief zetten is vooralsnog het doorbetalen van salaris een must.
Werkgever kan dan naar de rechter stappen voor een ontbinding van de overeenkomst. (Moet je wel heel sterk staan)
Bij financiële redenen zal dit goed moeten worden aangetoond. Als er onlangs nog andere personen in dienst zijn genomen zit je meestal al fout.
Dun Kees (voorheen vakbondsman)

0   0  
RICHARDPRAHA

Dit doet hij natuurlijk gewoon op basis van advies een advocaat, niet Dick.

1   0  
Wanny

Roda heeft natuurlijk geen poot om op te staan.

Het heeft een tijdelijk contract tot medio 2022. Afscheid nemen van iemand met een tijdelijk contract is in Nederland heel moeilijk.

Zeker omdat ze vast geen dossier hebben waaruit blijkt dat Van As ontoelaatbaar gedrag heeft vertoond.

En op financiële basis zou kunnen, maar dan moeten ze met een heel plan komen en onderbouwing waaruit blijkt dat dit noodzakelijk is. Maar aangezien ze nog gewoon Vente hebben aangetrokken en gezien het contract van Van As komende zomer toch afloopt, zal dat ook lastig zijn.

Dus dat wordt gewoon dokken.

0   1  
Gjoewie

D'n Kees en Wanny > Ik kan me alleen maar voorstellen dat Sjefke gepakt is op aanstootgevend gedrag. Eerstens hard boeren na iedere slok cola en af en toe ook nog eens ongegeneerd aan zijn zak krabbend met zijn hand in zijn broek... Zijn campingsmoking zal ook niet echt bijgedragen aan de representatieve verplichtingen die een technisch directeur nu eenmaal heeft.
Maar ja, als je Sjefke aanneemt, krijg je die zaken er gratis bij, dat hadden ze toch moeten weten.

1   0  
ome cor

Jefke gaat gewoon helemaal naar Kerkrade om vrijwilligerswerk te doen.
Zeg maar eens dat die jongen geen hart voor de club heeft.

1   1  
Dutchbird

Blijkbaar heeft de RvC wel een formele rol in de besluitvorming bij RJC. Of denken die commissarissen dat ze dat hebben.

Bij NAC is in ieder geval duidelijk dat de RvC alleen maar een adviesraad is die zowel de directie als de AvA van advies dient. Overigens wel verwarrend om dan toch de naam RvC te hanteren, want iedereen denkt dan aan de bevoegdheden van een RvC bij een structuurvennootschap (NV).

Hoe dan ook toont de Limburgse situatie aan dat die commissarissen de ballen verstand hebben van het arbeidsrecht en met hun stomme beslissing de armoedige club nog verder in de problemen brengen. Oud burgemeester van Kerkrade, Jos Som, voorop.

Laad alle berichten na dit bericht in