Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: 'Van As op straat gezet bij Roda JC'

Das Phantom

Jeffrey van As is niet langer de technisch directeur bij Roda JC. Dat meldt De Limburger op basis van meerdere bronnen rondom de club. Vas As zou donderdagochtend zijn weggestuurd door de clubleiding van de Limburgers.

De Limburger weet nog niet te melden waarom Van As is weggestuurd bij Roda JC. De krant spreekt wel van een "nieuw dieptepunt in de bestuurlijke chaos bij Roda JC". Vorige week stapten een lid van de raad van commissarissen en de compliance officer op omdat ze zich niet konden vinden in de werkwijze van de clubleiding. 

Het vertrek van Van As kan grote gevolgen hebben, denkt de krant. Van As heeft namelijk een goede band met trainer Jurgen Streppel en de twee zouden de klus bij Roda JC als een gezamelijk project zien. 

Update: 

Voetbal International weet te melden dat Vas As is weggestuurd omdat de club de financiële middelen niet meer heeft om de technisch directeur in dienst te houden.

Bron:
B-Side Rats, De Limburger, VI
89 Reacties
388   17  
Bart

NEE! Manders NEE!!!

39   16  
Jep067

Waarschijnlijk hangt Manders al in de telefoon.

388   17  
Bart

NEE! Manders NEE!!!

161   13  
Chris W.M.

Volgens VI zou de club financieel geen ruimte meer hebben om hem in dienst te houden....

Je kunt hem toch gewoon de toegang tot de kantine ontzeggen? Ontslaan is dan wel heel drastisch.

23   3  
NACPB

Levien die wat hij in zijn handen heeft door het raam gooit in 3 2 1.


Maar Manders gaat hopelijk niet dezelfde fout maken om een vriendje binnen te halen.

55   6  
Ivo

Er liggen en lagen allerlei lijntjes tussen Manders, Steijn en van As. Ik geloof echt wel dat ze geprobeerd hebben om hem weer als TD naar Breda te halen, maar daar lagen te veel mensen voor.

Lokhoff werd het alternatief, werd als een soort van stroman naar binnengehaald maar Lokhoff wilde een eigen koers uitzetten. Dat knalde met Steijn en Manders en de rest is geschiedenis.

Nu hebben we een technisch hart en vertrekkende eigenaren/aandeelhouders, dus van As komt echt niet meer deze kant op. Dat is een gelopen race. De nieuwe eigenaren zullen een nieuwe directie aanstellen, tot die tijd gebeurt er niks meer.

25   8  
Ouwe Spionkop

Gaat lekker met de Haagse kliek haha.
Geen kans dat tie hier komt.
Als dit 2 maanden eerder was gebeurt was het een ander verhaal geweest.
Manders maakt als stroman van aandeelhouders tijd nog vol en mag dan ook het veld ruimen.
Geen zorgen over de komst van Van As.

50   2  
Sjef de gevulde koek

Dezelfde club kleuren, Dezelfde clubsponsor, Dezelfde bestuurlijke chaos, nee Roda doet er alles aan om maar een beetje op ons te lijken. Tot nu toe lukt het ze aardig man man.

6   2  
Jep067

@Ivo dat is te hopen. Behalve dan nog een stuk of 4 spelers halen dan.

27   2  
Ivo

@Jep067

Met de klapper van van As:
Sarpong, Hooi, de Kamps en Gorter ;-)

12   2  
Jep067

@ en Kees Luijcks

31   8  
RV

Ze hadden daar toch vorig jaar een aardig team in elkaar gezet en behoorlijk gepresteerd.
Van As ten onrechte vaak negatief neergezet, maar dat imago komt hij niet meer vanaf denk ik.
Neemt niet weg dat een terugkeer naar NAC krankzinnig zou zijn, lijkt me ook totaal niet aan de orde.

12   46  
Nacman

Vaan as ga auto s verkopen blijf ver weg bij NAC heel ver weg.
MANDERS lees eerst eens wat de supporters zeggen.
Da,s waar die mogen geen menig hebben van jouw alleen betalen.
Jij bent de man die het weet maar altijd de fouten beslissing maakt

10   9  
The Cosmic Gate

Astemblieft niet naar Breda nu ! Als dit zal gebeuren dan kan je op je vingers natellen dat er weer een hoop "bedreigingen" (zoals Manders ze zal ervaren) gaan komen vanuit de supporters

Nee nee en nog eens NEE

11   13  
Johan Apeldoorn

Mandersiaans rekenen:

Den Haag x Den Haag= Breda

42   4  
Chris W.M.

Van As komt natuurlijk niet naar Breda, wees daar maar niet bang voor.

1. De club staat te koop. Er worden geen nieuwe mensen meer aangenomen.
2. Manders staat onder curatele. Die mag dit soort beslissingen helemaal niet meer op eigen houtje nemen.
3. Dezelfde mensen die al voorkomen hebben dat Manders vriendje van As aan zou stellen, zitten nog steeds boven hem in de piramide. Of denken we nog steeds dat het Manders zijn idee was om Lokhoff aan te stellen?

18   6  
Gjoewie

SJefke paste niet meer in het colbertje van de club...

15   14  
Frietjemet

Hier schrik echt van.. Als deze man naar NAC gehaald wordt dan kom ik inderdaad wel naar het stadion om verhaal te halen. Ik hoop echt dat deze man geen stap bij NAC naar binnen zet..

13   5  
Wanny

Dan weet je wel zeker dat er snel nieuwe spelers komen. Maar ook dat er geen restwaarde op zit en dat we ze eigenlijk niet kunnen betalen.

22   3  
Gjoewie

Als ze de financiële middelen niet meer hebben om hem aan te houden, waar gaan ze dan de afkoopsom van betalen? ;-)

67   15  
Nonkel

Er zou in de reacties wel met iets meer respect gesproken mogen worden over deze oud-werknemer van NAC.

20   4  
NixNACNix

Mooi verhaal:” jij hebt een contract maar we kunnen je niet betalen dus we zetten je buiten”.

Dat kan natuurlijk helemaal niet. Alsof dan je betalingsplicht ophoudt en je maandelijks mag kiezen wie je wel of niet kunt betalen.

6   37  
NixNACNix

@chris, je kunt hem natuurlijk wel als ad interim td aanstellen. Heeft in ieder geval een beter netwerk en meer ervaring als Hellemons. Die wordt trouwens niet heel serieus genomen nadat hij 2 mnd met niemand anders dan Lokhoff sprak en stelling nam tegen Steijn ( en dus tegen Manders, Schoenmaker en De Graaf)

20   18  
Janus

Klote voor hem!

Ik vind van As persoonlijk geen slechte TD. Past qua directe (soms lompe) manier van communiceren prima bij NAC. Heeft het in mijn ogen destijds met het samenstellen van de selectie ook goed gedaan bij ons. Helaas in de communicatie intern en naar de buitenwereld veel fouten gemaakt. Ben overigens ook van mening dat hij het bij Roda gewoon goed gedaan heeft. Voor het eerst in jaren een goede trainer en een prima selectie gehad afgelopen jaar.

Naar Breda komt hij voorlopig niet. We hebben ons technische hart en er zal pas weer een TD komen zodra onze club verkocht is lijkt me?

22   9  
Wanny

@ Janus

Van As zat in de directie toen we de gemeente moesten smeken om geld om een faillissement te voorkomen.

Hoe kan ie het dan goed gedaan hebben?

14   7  
Chris W.M.

@NixNACNix

"Heeft in ieder geval een beter netwerk en meer ervaring als Hellemons. Die wordt trouwens niet heel serieus genomen nadat hij 2 mnd met niemand anders dan Lokhoff sprak en stelling nam tegen Steijn ( en dus tegen Manders, Schoenmaker en De Graaf)"

Tsja. Je wordt niet serieus genomen ( jouw woorden, ligt genuanceerder weet ik ) door de 3 genoemde heren maar wel door alle andere mensen binnen NAC. Zou hij daar dan wakker van liggen?

16   12  
Maarten

Waag het eens trekpop Manders

16   11  
Janus

@Wanny

Als ik het goed heb haal je toch wat dingen door elkaar? Het was niet zijn schuld dat we in die problemen beland waren toch? Hij was eerst scout en vervolgens TD.

Volgens mij moest hij juist werken met een relatief klein budget en moesten in zijn tijd jeugdige spelers en de onervaren Karelse een kans krijgen. Heeft daarnaast ook spelers verkocht en we zijn niet gedegradeerd. Puur kijkend naar de TD's van de afgelopen 10 jaar hoort hij bij de betere wat mij betreft. Al is het in het rijtje TD's van de afgelopen jaren niet zo lastig om bij de betere te horen ;)

21   7  
die ne gast

@Janus
Die discussie is hier al vaker gevoerd:
Van As had toendertijd een groter spelersbudget. Daar haalde hij alleen maar 'bekende / gearriveerde' namen mee, maar hij creëerde daardoor geen enkele transferwaarde op het veld, waardoor het spelersbudget elk jaar kleiner en kleiner werd. Met uiteindelijk degradatie tot gevolg (Van As was toen net weg, dus het lijkt alsof die degradatie niet op zijn conto geschreven kan worden).
En door zijn focus op gearriveerde spelers, heeft hij de jeugdopleiding compleet verwaarloosd. Al het beschikbare geld moest naar het eerste elftal toe om zijn duurdere spelers te kunnen betalen.

Kijk naar ADO: ook te veel oudere, duurdere spelers en de club te veel financieel belasten. Uiteindelijk ook met degradatie tot gevolg.

Bij Roda precies hetzelfde truukje: spelers halen als Luickx, Falkenburg e.d. Je weet wat je haalt, maar het helpt je club echt niet vooruit. En blijkbaar heeft hij bij Roda ook te dure contracten uitgedeeld??

Van As moet maar lekker naar Manchester City of Paris Saint Germaan gaan. Daar kan je zonder problemen bakken met geld uitgeven aan bekende spelers die op het hoogtepunt van hun carrièrre zijn en alleen nog maar minder gaan presteren, maar laat hem alsjeblieft wegblijven bij NAC.

17   2  
Dun Diëe

Van As wist wellicht aardige selecties bij elkaar te brengen, wat op zichzelf al te verwoesten valt. Maar belangrijker is dat er totaal geen structuur in de scouting was (blijkbaar kwam het voor dat er twee scouts naar dezelfde wedstrijd keken zonder dat men het van elkaar wist) en heeft hij nooit de moeite genomen om een organisatie op poten te zetten. Daarnaast was er helemaal geen plan voor de ontwikkeling van de jeugd, en kwamen we bij Karelse en Gudlej als trainers uit omdat hij naast zijn klapper totaal geen netwerk had. Met alle gevolgen van dien want die twee waren nog lang niet rijp voor het trainers vak en beide carrières zijn er behoorlijk door gesneuveld.

Je zou kunnen zeggen dat men leert van zijn fouten maar als je kijkt wat van As bij Roda en Ado heeft achtergelaten dan is dat nou ook weer niet om heel vrolijk van te worden. Altijd weer de bekende namen halen en organisatorisch een chaos achterlatend.

23   7  
No Worries

@Nonkel

Normaal gesproken heb jij voor 100% gelijk maar v. As nam in een oud cool-cat t-shirt met dito jasje afscheid van John Karelse.
daarmee verlies je wel het recht voor onvoorwaardelijk respect wat mij betreft.

26   8  
scheppioni

Het zal toch zeker gvd niet !!!
Waag het niet Manders ! Geen dreiging, maar dringend advies !!

6   14  
NixNACNix

@chriswm, nee hoor hij ligt niet wakker. Kiest gewoon telkens het wiel wat hem het beste past. Een heerlijke overlever.

8   30  
NixNACNix

Zie hier links en rechts al weer wat dreigementjes. Maar dat is vast ludiek bedoeld.

9   3  
Chris W.M.

@NixNACNix

Weet niet of het een overlever is. Is iemand die zijn eigen toko bestiert binnen NAC, daar alle ruimte voor krijgt en zich niet teveel met andere zaken bemoeit. Dat hij in dit geval in opstand komt tegen een aantal prutsers die binnen gehaald zijn is al heel wat voor hem.

19   7  
Chris W.M.

@NixNACNix

" Waag het eens " is bij jullie in Den Haag al een bedreiging? Verklaard een hoop.

Grow a pair.

20   3  
Karbonkel

Manders krijgt spontaan jeuk aan zijn broek

20   24  
Rednas

Die gaat naar NAC terug. Werken onder zijn vriendje Manders en die aankoop van NAC (ex-ADO, Bakker) speelde vorig seizoen op huurbasis voor Roda. Kan geen toeval meer zijn dat die nu door NAC is overgenomen van ADO

25   23  
RodaKoempel

Van As is in die machtsstrijd het volgende slachtoffer, tot grote ontzetting van de achterban van Roda JC, die zich op sociale media nadrukkelijk roert en roept om het aanblijven van Van As.

Nee.
Wij willen hem behouden.
Wat is, er van onze mooie clubjes over zuchtttt.
Jullie eerst met Lokhoff die weggetreiterd werd.
Nu wij v As.
Maar wij blijven vechten om deze incapabele figuren eruit te bonjouren.
Niet goedschiks dan maar op zijn "Mexicaans" 💪

Scc in de competitie

11   19  
Tonn

Bericht over van As oud speler en TD van NAC en daarmee is de kous af. Einde story.

24   0  
Henri

Laat RJC voor NAC een grote les zijn. Vorige jaar stapten daar ook enkele succesvolle miljonairs in waarvan het merendeel een RJC hart hebben. Hadden een goed plan, wisten wat ze wilden en dit is nu het eindresultaat. Een machtsstrijd, geen geld en wat al niet meer. Laten we het bij NAC scherp blijven volgen. Hr. Vrolijk wil eigenaar bij NAC worden, investeren , weet al helemaal hoe het op poten moet worden gezet en heeft zelf al de juiste mensen in het oog. Ik griezel daar altijd een beetje van. Vinger aan de pols houden blijkt maar weer. Leer van de fouten van anderen!

31   4  
H.V.M.

Ik verwacht dat JvA zeker in de huidige situatie niet naar NAC gaat.
Ook wij moeten orde op zaken stellen!
Mocht M.M op (korte) termijn JvA alsnog aantrekken dan zijn de dagen van M.M. bij NAC gegarandeerd geteld.
Het overgrote deel van de aanhang zit totaal niet te wachten op 'vergrijzer' JvA.
Laat dat duidelijk zijn.

18   30  
ome cor

Als ik Manders was geweest had ik Sjefke gebeld en een mooi stukje fake news in elkaar gezet om alle mensen hier die oud-speler en oud-werknemer Van As ongegeneerd afzeiken eens een flinke hartverzakking te bezorgen.

17   9  
GJ_NAC

Alstie maar niet naar NAC komt, die vreet alle broodjes kroket in het stadion op zodat er voor mijn dikke kop niks overblijft na 6 halve liters!

Wedden dat Manders ons dit kunstje nog flikt!

19   22  
NixNACNix

Wm, woon gewoon in Breda hoor. Maar als je niet met de peekjes, chrisjes enzo mee lult ben je blijk een Hagenees of een kruik.

13   2  
Dj buffonge

Opvallend… in kerkrade delen ze iig een hele andere mening.

Supporters @RodaJCKerkrade staan pal achter Jeffrey van As en eisen vertrek van Jos Som, Joop Janssen en Martijn Wismans alsmede de terugkeer van Trost, Lambrichs en Bex. Nu is de Phoenix Groep aan zet.

(Ik zie JvA ook niet terug keren. Beter ook)

18   10  
Scheids!

Als van As ooit op een seizoenskaart prijkt, dan zal dat en A4 formaat moeten worden! Tjonge, wat doe je jezelf aan na een topsportcarriere!😱

10   4  
PietP

Tis wachten op een ultimatum van de supporters

8   0  
Ivo

Zo zie je maar, het is overal wel wat. Wel opvallend hoor, die Italiaanse/Belgische machtstoestanden bij Nederlandse clubs. Voor mijn gevoel was dat vroeger minder. Toen waren supporters wel eens boos op een trainer, maar richtte het zich nooit zo op het bestuur of management.

33   18  
Vlag

Snap niet waarom zo afgeven op JvA, toen hij bij ons speelde vond ik hem een van de betere, die ook nooit verzaakte door zijn inzet, karakter en mentaliteit.
Tuurlijk heeft ie in zijn andere functie niet gebracht wat wij er van verwachtte maar hij heeft NAC nooit afgevallen.

Dus een beetje respect mag er wel getoond worden.

Succes Jeffrey en hopelijk vind je snel een andere job

19   5  
Badeend

@ Chris 11:54

Staat Manders inderdaad onder curatele? Of is dat alleen maar wishful thinking?

En de mensen boven Manders - we hebben géén RvC lid Technische Zaken meer hè..

On topic: Van As is niet capabel als TD, dat heeft hij nu bij de derde club op rij bewezen. Niet erg, maar ga dan iets anders doen en clubs: trap er niet meer in.

Bij sommige supporters ligt hij vaak tijdelijk nog wel ok, dat komt enkel en alleen doordat hij kortetermijngeld uitgeeft dat er vaak ook al niet is, voor oude spelers ("namen") die de clubs alleen maar verder achterop brengen. Een TD moet véél meer doen dan spelers halen en vooral voor de langere termijn zou die positie belangrijk moeten zijn. Dat wordt bij veel clubs slecht ingevuld (zeker bij NAC in de Jaren-van-Wim) en dan kom je bij wanpresterende minkukels als Van As uit.

11   2  
TvB

Mij lijkt ook niet dat Manders nog op eigen houtje mensen kan aannemen. Gegadigden voor de overname zoals een Vrolijk heeft al aangegeven mensen in gedachten te hebben op bepaalde posities. lijkt me niet dat v As daar bij hoort!

6   6  
SanderH

Een machtsstrijd bij een club in geel zwart waarbij de td die geliefd is bij de achterban sneuvelt en wss uiteindelijk de ook de trainer.
Waarom komt me dit erg bekend voor...
Nu is Roda gewoon een club die veel minder leeft dan een MVV of Fortuna maar toch.
Jammer voor JvA maar toch. Hij is een geschikte vent die wel weer een club vindt. Deed het bij Roda echt niet slecht maar toch.
Het zegt genoeg dat hij bij de supporters (wat er bij Roda nog van over is) wel geliefd is en bij sponsoren niet.

26   15  
Ben

Als van as komt .
Lever ik mijn seizoen kaart in

19   8  
Krenk

Dit zou het drama voor mij echt compleet maken!

De man met een netwerk van 14 voetballers. Voor je het weet haalt van As voor de zoveelste keer Nourdin Boukhari binnen.

23   12  
fvf6

Goed dat Steijn al weg is bij NAC anders was van AS al binnengeweest .
Laat hem maar solliciteren bij een auto handel

20   16  
Beultje

Wat een zielege reacties hier allemaal.
Wat hebben wij met die limburgers te maken.
Belankrijker is welke spelers komen er bij ons nog bij ......

14   13  
Mika

Precies wat Beultje zegt.. we kunnen ons druk maken om Roda maar wij hebben niet eens een spits. Afwachten welke spelers we nog krijgen en dan zien we t wel…. Eerst spelers halen en dan kijken hoe ver we zijn..

30   20  
Breda-mike

Wat een walgelijke reacties weer hier! Er is totaal geen sprake van dat van as terugkomt en toch wordt deze clubman zo met de grond gelijk gemaak! Ga je HEEL DIEP schamen!!

13   9  
Ouwe Spionkop

Maak je nou maar niet druk over die van As, die komt echt niet.
Nogmaals deze selectie is veel en veel te mager. je ziet het nu bij het uitvallen van Bilate. Er is simpelweg geen vervanger.
Seuntjens hoort op het middenveld.
We moeten dus serieus zondag gaan beginnen met Van Acker als back?
Allemaal goed en wel maar roep dan ook niet in de media als NAC dat we mee gaan doen voor promotie.

8   20  
Die ne gast

Waar komt dat geroep om spelers vandaan?
Voor mij was al duidelijk dat na het te koop zetten van de club door de Grote Drie de geldkraan dicht is gegaan en dat komend seizoen een ‘tussen jaar’ zal zijn. Ik verwacht dus helemaal niks. Ja, dat in November de kansen op directe promotie alweer verkeken zijn.
Kan het alleen nog maar meevallen.

De verkoop van de club en wie de nieuwe eigenaar wordt, is dit jaar veel belangrijker dan de klassering en de competitie.
Misschien moet ik onder elk nieuwsitem wel gaan roepen: ‘waar blijft de nieuwe eigenaar?’ ;-)

6   19  
Sapke

Hup ADO Breda

4   11  
Naccertt

@die ne gast,

Amen, jij snapt het!
Wanneer gaan mensen hier snappen dat het doen van investeringen niet hoog op de prio lijst staat als een club/bedrijf te koop staat.
Hopen dat de verkoop snel is afgerond met een mooie partij.

13   5  
Mika

@naccertt @die ne gast dat is onzin. Vorig jaar hebben we veel spelers gehad en er zijn er veel weg. Dat geld komt deels vrij. Onzin om te zeggen dat je niet kan investeren..

19   9  
Joop

Versterkingen waar blijve ze vvv staat voor de deur met telstar de graafschap ado erachter aan zijn wedstrijden die je moet winnen!VERSTERKINGEN NONDEJU

6   6  
Naccertt

@Mika,

Deels met je eens, tuurlijk is er wat geld vrijgekomen door het vertrek van een aantal spelers. Er zijn er niet veel weg in mijn beleving. Daarnaast waren er ook een aantal huurlingen (Azarkan, Fiorini) daar komt dus geen geld voor vrij.

Je ziet ook dat er uit dit potje 2 spelers (Bakker en Velanas) zijn vastgelegd. Transfervrije spelers.. geen grote investering dus. Daarnaast is Edwin de Graaf doorgeschoven als hoofdtrainer, wederom geen grote investering maar enkel wat extra salaris. Los wat ik van die keuze vind is dit natuurlijk niet een keuze uit luxe bij ons NAC.

Dus ja er is een potje vrijgekomen. Daar kunnen we misschien wat slimme en goede transfervrije spelers die niet te veel willen verdienen mee binnen halen maar grote investeringen worden nu niet gedaan.

Eerst een koper vinden en dan bouwen, laten we hopen op een mooie partij die onze club gaat opbouwen.

28   6  
Ouwe spionkop

Hou toch op met tussenjaar. Dat lees ik al jaren. Steeds is het een opbouwjaar want volgend jaar....
Denken jullie dat Olij, Haye en Seuntjens voor een tussenjaar pleiten?
Welnee die willen vlammen en naar de eredivisie.
Waar blijven de versterkingen?

14   10  
Martinus

Dit is voor Van As wel sneu. Lag zover ik leeg wel goed bij de achterban, deed zijn werk volgens mij naar behoren. Gisteren nog een transfer afgerond voor Roda en nu mag hij wegwezen. Met als gevolg waarschijnlijk de trainer die hem volgt want die zaten op één lijn.

Natuurlijk is dit voor NAC positief, maar ik vind het oprecht sneu voor Van As. Wat je ook van hem vindt (ik vind dat hier geen plaats voor hem is, voor de goede orde).

10   9  
Tipex

Wat een grote smoelen allemaal over van As zeg. Niks mis met die gozer. 😂😂😂

14   13  
Bredafun

Die puddingbuks nooit meer naar ons!!!!
😡😡😡

11   20  
Tip

Al de reacties lezend. Ik meen , om meerdere redenen, dat Vrolijk en Manders heel goed door 1 deur kunnen. Maar misschien zit ik er langs. Dat van As bij de Roda JC supporters geliefd is zegt best wel iets. Dat van As bij een bepaald deel van de NAC supporters slecht ligt zegt buitenstaanders helemaal niks. Wij jagen iedereen weg. Mijn herinnering aan van As ; als speler perfect , echte NOAD man. Als TD voldoende , haalde een paar heel leuke spelers. Zijn werkwijze is gaan voor zekerheid en dus geroutineerde spelers halen. Als je als club daarvoor bewust kiest heb je aan van As een goeie. Bij NAC is van As nu echt niet in beeld. We hebben een TH. En geen extra geld om spelers te halen. Ik heb het idee dat er nog 2 spelers komen. Dan is de koek op.

15   6  
Scheppioni

Zijn de paar wedstrijd fitte NAC spelers voor zondag al bekend ?

15   10  
Badeend

Bijna goed Tip, Van As ligt "goed" bij een bepaald deel van de NAC aanhang. De meesten zien dat hij geen enkele toegevoegde waarde voor de club heeft gehad als TD (of als scout). Teveel geld uitgeven aan "grote namen" zorgt ervoor dat sommigen verblind worden en denken "wauw wat een goede TD" maar van enig meerjarenplan, fatsoenlijke organisatie of andere toekomstvisie is geen sprake bij die man. Niet bij NAC, niet bij ADO en niet bij Roda.

Bij Roda is het blijkbaar zo'n puinzooi dat hij er op de tandem met dat andere mispunt, Streppel, nog mee weg komt ook. En geloven de schreeuwers nog in de luchtkastelen van Van As. Lopen wij in elk geval nog op ze voor - die fase hebben we al lang en breed gehad met de Theo Mommers Klapvee Clan.

17   16  
Belgische Naccer

Die Blaataap hoef ik nooit meer in Breda te zien. Manders trouwens ook niet. Van hetzelfde laken een pak.

Ik hoop zo dat de ploeg fit is, en dat we erop klappen zondag!!!

HUP NAC!

14   5  
Ivo

Van een TD wordt meer verwacht dan spelers halen vanuit een klapper.

Het aansturen van de scouting, de technische staf, de jeugdopleiding, uitzetten van het beleid, en vooral communiceren met alle belanghebbenden. Dat is niet echt waar van As in uitblonk en ook de reden dat hij overal na 2/3 jaar weggestuurd wordt.

TD's moeten geen einzelgangers zijn maar teamspelers.

10   11  
Pirke12

Ik denk ook dat er veel meer gespeeld heeft met de Haagse kliek en het binnenhalen van Van As. Wellicht waren ze er inderdaad ver mee , maar is er toch een stokje voor gestoken.
Ach ze zullen het nooit vertellen, maar hopelijk komt hij zoals gezegd en geschreven niet meer naar Nac.

Laatste dag om je nog in te schrijven.

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

17   20  
De baviaan

Van As heeft het bij NAC nooit slecht gedaan. Altijd een eredivisiewaardig team op de mat gekregen en niet gedegradeerd meen ik me te herinneren. Ik zeg Jeffrey kom er maar in!!
Hij kent de klappen van de zweep, heeft een netwerk in NL, weet wat er betaald wordt voor spelers..

Van As is vaak onterecht afgemaakt. Van mij is hij meer dan welkom

13   9  
N1912

Sjefke van As is het perfecte voorbeeld dat wij als supporters ons wel degelijk moeten laten gelden als ze er binnen de club weer eens een potje van maken. Zonder de stem van de supporters was Van As nu TD geweest hier en was Steijn nog steeds trainer, 100%. Het was afgelopen seizoen al niet te harden, maar in dit geval waren we in een situatie terechtgekomen waarin vriendjespolitiek meer dan eens de dienst zou uitmaken en waarin kwaliteitsloze wanpresteerders elkaar no matter what het handje boven het hoofd zouden houden. Horrorscenario.

Maar gelukkig is het niet zover gekomen. Ik kijk uit naar het komende seizoen waarin we hopelijk weer het chagrijn van afgelopen seizoen kunnen wegwerken en gericht kunnen gaan bouwen aan een mooie toekomst.

12   5  
Eekhoorn

Je verwacht het niet maar het dus altijd nog dommer en onnozeler. Wat een treurnis bij Roda.

24   14  
Dos

Van As roept bij mij nog altijd veel sympathie op. Als TD was het verre van een topper, maar hoe hij hier door bepaalde mensen is weggezet is respectloos en zeker iets wat hij niet verdiend.
Voor mij is van As vooral een zeer gewaardeerde ex NAC speler, tomeloze inzet, goed karakter, echte NAC speler.
Dat alleen al zorgt ervoor dat ik nooit een kwaad woord over hem zal uiten.

23   19  
ome cor

In tegenstelling tot een heleboel schreeuwlelijks hier heeft Jeffrey van As het o zo mooie NAC shirt gedragen en met trots verdedigd.

Heel veel nablatende schaapjes hier zaten toen nog in de box of zelfs in de planning.

21   20  
Tip

Ik denk dat de grootste gemene deler van meningen op deze site zeker niet altijd hetzelfde is als de mening van de meeste NAC supporters. Er zijn NAC supporters die hier niet eens willen reageren. Dat neemt niet weg dat ik persoonlijk deze site informatief en interessant vind. Je hoeft van As helemaal geen goeie TD te vinden, maar hem grof wegzetten als een absolute nul slaat natuurlijk nergens op. Lees bv. @DOS etc.

12   10  
Badeend

De meesten hier zullen Van As misschien nooit hebben zien spelen, maar die hebben Lokhoff ook niet zien spelen, of Rat Verlegh. Om maar twee namen te noemen.

Van As heeft als TD de club willens en wetens volledig financieel, organisatorisch en technisch uitgehold en veel te veel geld uitgegeven aan spelers zonder enige restwaarde. Dat deed hij bij NAC, bij ADO en bij RODA.

De kortzichtigen kicken op die namen en de zogenaamde "eredivisiewaardige selecties" maar het zou slim zijn van zowel die mensen als van Van As zelf om eens naar de iets langere termijn te kijken. Als je tenminste écht aan een club wil bouwen. Als dat je niet interesseert en na hooguit een paar jaar weer ergens anders gaat lopen klooien, moet je dat vooral niet doen.

Dan kun je nog de sterren van de hemel gespeeld hebben in een vorige eeuw, dat doet er niet veel toe. Dankzij de onkunde van Van As en die van degene die er uiteindelijk verantwoordelijk voor was én de supporters die niet op tijd inzagen dat hij er een fiasco van maakte, zakte de club ver in het moeras.

Echt niet alleen door Van As hoor maar net als Manders heeft hij ook niet bijgedragen aan een potentiële mooie toekomst. En dat mag je hem absoluut aanrekenen. Het doet er totaal niet toe of hij zijn best deed in 112 wedstrijden voor NAC.

Regilio Simons deed ook zijn best. Écht wel.

4   3  
Die ne gast

@Mika
Hoe meer geld op de bank, hoe meer je kan vragen als overname prijs. Dus grote investeringen / veel spelers zijn op dit moment gewoon niet gewenst door de Grote Drie.

4   5  
Klets

Wie er nu ook TD zou worden het resultaat blijft het zelfde. Er gaat niet veel geïnvesteerd worden alvorens er nieuwe eigenaren zijn. NAC moet hopen dat voorlopig iedereen fit blijft en er geen bepalende spelers weggaan, daarnaast ook een doses geluk en wellicht dat we de eerste 5 wedstrijden toch wat punten pakken. De realiteit is dat clubs als Emmen, Volendam, etc. nu al een straatlengte voorleggen als het gaat om hun selecties. Dat is nu eenmaal een gegeven wat niet op hele korte termijn gaat veranderen. Kortom, laten we vooral niet naar die Koempels kijken maar ons focussen op de 12e man zijn voor het team wat er nu wel staat!

13   6  
Tip

Niks is belangrijker dan de historie van een club. Ik hoef een speler van NAC niet te hebben zien spelen om hem te respecteren. Er valt genoeg over deze spelers te lezen en te horen. Ik herinner me vaag nog een schot van d’n Canjel , daarna worden herinneringen steeds scherper. Canjels is relatief lang geleden inderdaad. Iemand heeft het volste recht de ex. NOAD NAC voetballer van As een waardeloze TD te vinden. En iemand heeft even goed het recht te vinden dat van As het zo slecht niet deed als TD bij ons NAC. Het gaat om de toon waarmee het wordt gezegd en geschreven. Voor de groffe toon die hier op de site regelmatig naar mensen toe wordt gebezigd haken sommige supporters af. Maar uiteraard is die wijze van zich uitdrukken en meningen ventileren gelukkig een minderheid binnen het NACse. Ik vond van As als NAC voetballer met zijn NOAD perfect. En als TD deed hij het bij NAC naar mijn mening voldoende.

5   5  
Bas

Uitermate zwakke TD. Onder hem werd de selectie ieder jaar een beetje zwakker wat uiteindelijk tot degradatie leidde terwijl er geen transferwaarde werd gecreëerd, de jeugdopleiding heeft hij verkwanseld, hij kreeg nog geen warm water geregeld in Zunderello. En dat in een tijd dat er geld zat was. Objectief gezien een van de personen die NAC het meeste schade hebben toegebracht. Dat er daarna andere of grotere koekenbakkers kwamen doet daar niks aan af. Dat sommigen dat als wel ok of beter beoordelen blijft iets aparts.

3   1  
Naccer076

Balen voor hem!
Hoop wel dat ie in Breda gewoon wegblijft.


Ps: zijn er ook nog andere voetbalpoules waar je je kan inschrijven?
:p

4   1  
Cees-2

Veel reacties over Van As zijn totaal niet gefundeerd, men roept, of suggereert maar wat. Men weet totaal niet van de hoed of de rand, of in ieder geval niet voldoende. Puur suggereren. Of roddelen. Ik weet ook weinig over Van As,........dus.

1   2  
Dutchbird

Zo lang de nieuwe shirtjes maar niet geel / groen kleuren en Manders P5 niet persoonlijk volzet met ooievaarsnesten, vind ik het prima.

Laad alle berichten na dit bericht in