Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Vloet: "Ik had er in Breda niet zoveel plezier in"

Raskolnikov

Rai Vloet maakt in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad de balans op van zijn carrière tot nu toe. De middenvelder werd bij PSV als een groot talent gezien, maar brak uiteindelijk niet door in Eindhoven. Na wat omzwervingen lijkt hij nu bij Heracles Almelo eindelijk zijn plek te hebben gevonden. Uiteraard blikt hij ook terug op zijn periode in Breda.

Veel NAC-supporters herinneren zich Vloet als een wat gemakzuchtige speler, die bepaald niet het maximale uit zijn mogelijkheden leek te halen. De middenvelder erkent dat hij zich pas laat besefte wat er nodig is om als voetballer te slagen. "Ik heb me vaak afgevraagd of ik niet gewoon een laatbloeier ben", vertelt Vloet. "Sommige jongens hebben op jonge leeftijd een enorme drive. Ik heb dat misschien iets later gekregen. Bij PSV had ik te maken met nogal wat concurrentie en was het lastig om door te komen. Ik heb niet zoveel kansen gehad, maar ze ook niet altijd afgedwongen."

Vloet scoorde relatief vaak voor Jong PSV, kende een goed seizoen bij FC Eindhoven, was vorig jaar vaak trefzeker voor Excelsior en is dit seizoen op schot in de Eredivisie. Bij NAC bleef de teller echter op vier schamele doelpunten staan. Het huwelijk NAC-Vloet was bepaald geen doorslaand succes. Toch heeft Vloet geen spijt van zijn tijd in Breda. "Daar heb ik misschien wel het meeste geleerd", aldus Vloet. "Maar nooit de echte Rai kunnen laten zien. Ik kon me individueel niet volledig ontplooien en waar dat nou aan lag, heb ik nooit helemaal kunnen verklaren. Uiteindelijk heb ik ook besloten om weg te gaan omdat ik er in Breda niet zoveel plezier in had."

Over zijn nogal vreemde transfer naar Frosinone wordt niets noemenswaardig gezegd in het artikel. NAC wacht nog altijd op de transfersom. Mattijs Manders gaf gisteren via Twitter aan dat de zaak nog altijd bij de FIFA ligt. Voor Vloet maakt dat op dit moment allemaal niet uit. Zijn carrière zit in de lift en dus durft hij weer voorzichtig te dromen over een stap omhoog: "Ik geniet nu enorm van wat ik hier heb en waardeer Heracles enorm. Tegelijkertijd ben ik niet anders dan andere voetballers. Spelen om een hoofdprijs is geweldig en ik heb bij PSV al gezien hoe totaal anders dat is. Die druk is enorm groot en tegelijkertijd heel aantrekkelijk als iets lukt."

Bron:
B-Side Rats, Eindhovens Dagblad
19 Reacties
114   5  
Gusenberg Skansen

Helaas merkte iedereen dat jij er weinig plezier in had..

25   3  
Judge M.

Vloet - FC Groningen 2-1 was een mooie wedstrijd maar buiten dat heeft hij veel geluk gehad dat Vreven hem zo lang heeft laten staan. Ik denk als we dat seizoen ook de MotM verkiezingen hadden gehouden dan was hij in het meerendeel van de wedstrijden niet boven de 5 uitgekomen.

Goed om te zien dat het hem nu goed gaat en fijn te horen dat hij zo veel bij ons geleerd zegt te hebben maar ik had dat toch liever andersom gezien..

114   5  
Gusenberg Skansen

Helaas merkte iedereen dat jij er weinig plezier in had..

28   3  
sjef de gevulde koek

Als je op wedstrijd dagen foto's plaats van jezelf in een PSV shirt dan ben je met hele andere dingen bezig. Beste vriend van Depay zegt genoeg. Onze Vloet had het een beetje hoog in z'n bol na z'n PSV tijd. Misschien heeft hij nu na zijn geweldige succes in het buitenland door dat je toch wat meer moet doen om centje te verdienen ipv mee rijden met Memphis door Rotterdam. Iedereen moet van z'n fouten leren ook Vloet.

13   8  
The Cosmic Gate

Hebben we die €s inmiddels al binnen ?

34   31  
Ric

Is hier gewoon onterecht vaak en keihard afgemaakt omdat hij een andere flegmatiek en loopstijl heeft evenals Mats Seuntjens.
Wij juichen schijnbaar liever voor spelers die niet kunnen voetballen maar wel heel hard en blind kunnen rennen.
Irriteer mij vaker aan het kiezen van een zondebok door de internet supporter

41   2  
Becherovka

@Ric

Die jongen straalde met zijn hele hebben en houwen uit dat die niet in Breda wilde zijn. Zegt die zelf in het interview ook. Voor zo'n iemand is het moeilijk juichen als je het mij vraagt.

13   19  
Mikesneu

Ik was en ben altijd fan van vloet gebleven
Ik heb het idee dat sommige spelers niet goed kunnen omgaan met de druk die er toch vanuit de achterban bewust of onbewust altijd is
Ik denk dat het bij heracles een stuk rustiger is
Ik heb dat bij meerdere spelers ervaren die toch in het verleden al gepresteerd hebben en er bij NAC ineens niks meer van kunnen
Neem rosheuvel tevrede muhren maar ook een van galen Bryan Roy Glenn Helder
Ik vermoed dat dat toch een soort rat verlegh vrees is

16   1  
TpT

Het is ook gewoon een speler die niet bij NAC past. Hier heeft het publiek verwachtingen, niet alleen op basis van technische kwaliteiten, maar ook op basis van persoonlijkheid. Eveneens is de achterban kritisch en Vloet is niet het type dat daar goed mee om kan gaan. Misschien dat hij dat intussen wel geleerd heeft.

Jammer dat we als publiek jarenlang teveel spelers voorbij hebben zien komen die helemaal niets van binding met de club hebben en die gewoonweg niet passen bij een volksclub waar de aanhang fel is en kritisch is.
Dat zie ik in de huidige selectie veel meer gelukkig.

13   10  
Martinus

Ik vond het oprecht een goede speler toen hij hier zat, begreep de kritiek nooit zo. Wat denk ik belangrijker is dan hem hierop aan te kijken, is om na te gaan waarom dit zo structureel is gebeurd. Talloze voorbeelden van spelers die hier niet konden brengen wat elders daarvoor en daarna wél lukte. Vloet is een van vele voorbeelden. Het is verstandig daar eens kritisch naar te kijken. Ook wij als supporters (kijk maar naar de manier waarop recent El Al en Verschueren werden neergezet hier).

16   17  
Willem 4,5

Is door een aantal supporters, die ook aan het Mounir el A. Syndroom lijden, onder de grond is geschoffeld, gun hem het beste bij Heracles. Hij is ook iemand die door nooit opgeven redelijk ver is gekomen, net zoals Mounir.

13   17  
Breda

Iedereen die toen door Smulders gehaald werd, werd afgemaakt nog voor ze een bal geraakt hadden. Vooral hier ook.

Nooit begrepen waar die haat vandaan kwam en wat daar achter zat.

14   6  
Tip

Ik zag Vloet graag spelen. Hij heeft eigenlijk alleen bij NAC minder gespeeld. Hij kwam iets tekort voor eerste elftal PSV. Maar voor de rest deed hij het bij de andere clubs best goed. Wij hebben gewoon te weinig geduld. Als je Vloet zag spelen dan zag je constant dat er dreiging van zijn spel uit ging. Als je dan een speler steun en vertrouwen geeft , dan komen die goals op een gegeven moment wel. Neem ElAl. Even eerlijk zijn. Aan het begin van het seizoen zat hier een grote groep supporters die structureel anti ElAl was. Terwijl je kilo's stront in je ogen hebt als je niet ziet dat die gast kan ballen. Gelukkig is een kleine groep supporters ElAl gaan steunen. Die groep werd langzaam maar zeker groter. En dat betaalt zich uit , Mounir ging steeds beter ballen. Als de groep anti Mounir juist groter was geworden , hadden we ook ElAl afgeserveerd. En dan had hij het bij een andere club wel laten zien. Dan was hier weer geroepen ; " hoe is het mooooogelijk."

14   5  
Belgische Naccer

Stelde in Breda weinig voor als speler. Ik herinner hem mij als inspiratieloos, zwak, onopvallend en lamlendig. Geen winnaar. Was 1 van de zwakste schakels in het team waar hij destijds in speelde.

Geen idee waarom het nu bij Heracles wel lukt. Waarschijnlijk is de druk in Breda veel hoger dan in Almelo. We zien het wel bij meer spelers.

5   6  
Sia

Ik kon en kan wel genieten van een speler als Vloet. Zijn periode bij NAC was geen doorslaand succes maar Zlatan’s eerste seizoen bij Ajax was dat ook niet. Sommige spelers hebben tijd nodig, iets wat Vloet zelf ook aangeeft.

Leuk voor hem dat hij zijn plek lijkt te hebben gevonden bij Heracles.

17   6  
Lamington

Haha, opeens is 'iedereen' hier de morele Vloet-fan..

Ik vond een vind het een omhoog gevallen figuur en ben blij dat hij weg is.

2   1  
Reflektor

@becherovka, in de basis heeft Ric gewoon gelijk , ik snap wel wat hij bedoeld.

0   1  
Twanneke

Bezig met een missie?????
Beter in 2 jaar promoveren met jeugd en goed voetbal, dan met een bejaarde selectie de eredivisie in.
Maar ja, dan moet je goed gericht gaan trainen. Ontwikkelen noemen we dat in Breda!!!!

0   1  
Twanneke

Sorry ... andere topic

0   0  
Kisku

Is ook een 1 dagsvlieg geniet van dit seizoen nou het nog kan arogante kwast

Laad alle berichten na dit bericht in