Wij gaan niet opzij

Steijn hekelt negativiteit rondom NAC

BsideBart

Trainer Maurice Steijn heeft in een interview met BN De Stem uitgehaald naar verschillende criticasters rondom NAC. Zo geeft de oefenmeester onder andere aan dat er in Breda meer een 'wij-gevoel' zou moeten hangen. Ook vindt Steijn de kritiek op de afwachtende en verdedigende speelstijl niet terecht.

Niet alleen vanuit de achterban, maar ook vanuit de pers is de kritiek op het spel van NAC niet mals. Zo trok Kees Kwakman, analist van ESPN, in twijfel of NAC überhaupt wel op positiespellen zou trainen. "Nergens op gebaseerd", aldus Steijn. Volgens de Haagse trainer weten de analisten niet hoe er gewerkt wordt binnen NAC en zou het in de KKD echt niet zo makkelijk zijn als de buitenwacht denkt.

Zelfs na de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap bleef de kritiek aanhouden. Ook hier is Steijn het niet eens met de verwijten aan het adres van de ploeg. Omdat De Graafschap, volgens de trainer, meer kwaliteit heeft dan NAC en de ploeg van Steijn een aantal spelers miste, vindt Steijn dat er niet gekeken moet worden naar de speelstijl. De reacties zouden wat hem betreft moeten gaan over het stukje vechtmentaliteit en de manier waarop NAC de wedstrijd uit het vuur wist te slepen.

Over wat er moet veranderen is Steijn helder: "In het Bredase moeten we het samen doen, er met z’n allen achter staan. Alles rondom NAC is momenteel negatief. Vanuit de pers, vanuit een deel van de supporters. Dan heb je ook nog de vijfde colonne en oud-spelers van NAC die zich roeren. Maar we staan wel gewoon derde. Ik snap dat niet. Alsof ze de laatste tien jaar naar Barcelona hebben gekeken." 

Steijn beklaagt zich in de krant ook over de kritiek over het veldspel. Dit zou volgens velen als afwachtend, verdedigend en saai worden bestempeld. "Nu lijkt het alsof wij het publiek het stadion uitjagen, terwijl we een ploeg hebben die voor elkaar knokt en waar de supporters zich inmiddels mee kunnen identificeren", zegt Steijn. "Het is een prestatie van formaat die wij leveren. Ik mis het totale wij-gevoel in Breda en heb het idee dat wij als technische staf en de spelers alleen staan. Zonder corona hadden we zes punten meer gehad en op de tweede plaats gestaan." 

Binnen de selectie wordt de tactiek overigens wel breed gedragen. Zo heeft Steijn met bepalende spelers overleg gevoerd en juist hieruit zou gebleken zijn dat de spelers zich liever terug laten zakken tot kopcirkel en vanuit daar op de omschakeling willen spelen. Dit NAC heeft volgens Steijn niet de spelers om continu de tegenstander af te jagen, zoals hij dat bij VVV in het kampioensjaar wel had. 

Al met al wil de trainer dat iedereen zich achter NAC schaart en er dus een 'wij-gevoel' ontstaat. Bewust of onbewust negeert de trainer de inspanningen van supporters om juist dat gevoel te bewerkstelligen. De vlaggenactie, de warme ontvangst en het vuurwerk bij NAC-De Graafschap waren precies daarop gericht. Er is natuurlijk kritiek, zowel vanuit supporters als vijfde colonne, maar om uitgerekend na de acties rond NAC-De Graafschap te klagen over een gebrek aan steun is op zijn minst opmerkelijk. Je kunt niet om een 'wij-gevoel' vragen als je in een cruciale fase van de competitie zelf afstand creëert. 

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Terug naar overzicht
96 Reacties
140   23  
Mitchel

200 man met vuurwerk, harleys en oppeppende leuzen is natuurlijk ook lastig te dealen en vet negatief. Sterkte Maurice!

140   23  
Mitchel

200 man met vuurwerk, harleys en oppeppende leuzen is natuurlijk ook lastig te dealen en vet negatief. Sterkte Maurice!

88   14  
Ikke

Niet slim van Steijn om deze uitspraken nu te doen. Brengt onrust en dat moet je nu niet hebben tijdens de laatste belangrijke wedstrijden van het seizoen.En dan zeggen dat hij spelers zoals bij Vvv nu niet heeft gaat nergens over meneer heeft zelf de spelers mogen halen !! Niemand is groter dan de club ook Steijn niet. En bij ons supperters is het simpel goed is goed en slecht is slecht.....hup Nac.

76   12  
Sjaak

Eindelijk was er de afgelopen 1,5 maand weer positiviteit om Nac met de geslaagde vlaggenactie, aantrekken van Ton en een elftal dat niet goed voetbalt maar wel strijd levert en wedstrijden wint. Tevens stralen se een eenheid uit en drinken ze gezamenlijk biertje naderhand

De negatieve sfeer wordt vooral veroorzaakt door de regionale pers. Ik luister de podcast graag maar afgelopen maandag was hij heel negatief en ook deze uitspraken lijken uit zijn verband getrokken worden. Waarom???

Hup Nac

23   86  
Real Robert

De wereld op zijn kop en de brutaliteit ten top.

Zelf met Manders een Haagse colonne

binnenhalen, daarbij iemand als Riera totaal

schofferend of anderen, b.v. nu al Lokhoff.

Jeugdspelers totaal laten verpieteren voor wat oude

niet presterende vriendjes uit het Haagse.

Dat alles samen met zijn vriend Mandersm die ook

goed is in Haagse onbeschoftheid. Ik denk eens aan

het niets meer laten horen aan Van Hooijdonk of

het afserveren van ons hoofd scouting door het

binnenhalen van die belachelijke Haagse scout. En

het over de balk smijten van tonnen afkoop-

sommen.

En nu weer gelijk Malone en Maria gaan opstellen.

Nog afgezien van hun prestaties, zij moeten

gewoon 10 dagen in quarantaine. Dat zijn toch de

regels voor hen, die uit risicogebieden terugkomen!

En nu weer klagen over de corona misere bij NAC.

Verdomme, voor een groot deel door intern

wanbeleid! Regels niet navolgen bij de lunch, een

hotelmeeting doen etc.

Nee, het ligt allemaal aan anderen! BAH!

Onze leuke Bredase club is in ieder geval de laatste

jaren helemaal afgebroken, mede door deze

Haagse kliek en hun Rotterdamse beschermheren.

40   44  
Bubba

Wat ik al elders op deze site geschreven heb:...ik sla de krant open en lees het interview van onze trainer en denk......Waaaattt?
Wat is dit???!!!!!
De eigen jeugd is niet goed genoeg.....
Het gaat erom dat jongens als Hecke en Hooydonk opgesteld worden! Dan worden ze kapitaal!!!!
Ook Azzagari en Mashart, zelfde verhaal.
Bij ADO en VVV is de boel failliet nu...
Wegwezen met je leugens

71   31  
Bubba

Nou meneertje Steijn...
Onder Vreven werd er echt goed gecombineerd en onder Hyballa werd alles afgejaagd. En deze Hyballa had voor een miljoen minder aan budget !!!!

Maar ja , je citeert zelf dat ‘de eigen jeugd niet goed genoeg is ‘ plus ‘we zijn niet zo goed als men denkt’...
Je kraakt je eigen spelers af en dan bluf je ‘dat het een prestatie van formaat is’ wat jij en je staf realiseren.

Je keurt je eigen vlees met valse argumenten!!!!

Bah bah bah

RvC : grijp in!

39   23  
Optimist

Zonder corona hadden we eerste gestaan; we zouden 6 punten meer hebben gehad en Cambuur 3 punten minder.
De kritiek van Steijn is terecht; we hebben een geweldig team met een geweldig karakter, waarop speciaal zal zijn geselecteerd.

47   19  
Nestor

Met de hoogste begroting derde staan is geen prestatie van formaat trainer! Dat is gewoon wel het minste dat je mag verwachten. Hoeveel wedstrijden hebben we nou overtuigend gespeeld? WIJ zijn altijd NAC. Jij tijdelijk.

23   57  
Kipiani

Voorspelling: binnen drie maanden Steijn en Manders exit. Kunnen we weer weer en weer opnieuw beginnen.
Dat betekent dat de Bredase ego’s met hun complexen en frustraties weer gewonnen denken te hebben.
Helaas hebben de drie, Manders, Lokhoff en Steijn hun werk samen niet echt op kunnen starten. De basis was al verziekt.
Met dank aan..............

42   26  
ctk

Als we promoveren vind ik alles best en Steijn traint dagelijks met de jongens, dus hij zal best wel weten wat de beste tactiek is.
Maa nu lees ik de eerste reacties weer en idd allemaal bijzonder negatief...ach ga lekker naar Willem II denk ik dan!

36   57  
kopspion

ik begin Steijn steeds minder te mogen.....

70   20  
Samson

Het spel is ook niet om aan te gluren. Punt.

67   10  
Chris W.M.

De timing van zowel Peek als Steijn slaan nergens op. Doe dit lekker na het seizoen, dit kost alleen maar (negatieve) energie.

Wel vind ik het vreemd dat Steijn uitgerekend nu zo hard terugslaat. Ik kan het bijna niet los zien van het feit dat Lokhoff gisteren begonnen is, zou Steijn zenuwachtig worden?

Het is zo simpel, in het cultuurhandvest staat precies beschreven hoe we willen spelen;

" NAC streeft ernaar zoveel mogelijk een door de aanhang gewaardeerde speelstijl te hanteren, met passie, durf, brutaliteit, werklust en een energiek en aanvallend ingesteld elftal. Bij het aantrekken van trainers, spelers en overige medewerkers wordt hiermee dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden. Er is uiteraard voldoende ruimte accenten te verschuiven, maar de hoofdlijn blijft intact zodat passanten niet het karakter van de speelstijl grondig kunnen veranderen."

Had je spelers gehaald die dit op konden brengen, dan was er niets aan de hand geweest. Er is echter teveel gekeken naar wat beschikbaar was aan spelers, en niet naar wat NODIG was qua spelers. Dat is Steijn en Manders aan te rekenen.

Gelukkig hebben we nu een TD met geelzwart bloed in de aderen, die Steijn kan voorzien van een spelersgroep die wel op kan brengen wat wij graag zien. Steijn is een trainer die een spelersgroep laat spelen naar de kwaliteiten die men bezit, hij haalt er op zijn manier alles uit. Dus als hij een groep tot zijn beschikking krijgt waar het NOAD vanaf druipt, dan komt het helemaal goed.

En nu voetballen hugodver!

45   33  
Hmmmm

Hij heeft gewoon gelijk!! En John peek is een hele enge man!

25   13  
Rat uit Rijen

Met deze selectie zou je eigenlijk met 2 vingers in de neus kampioen moeten worden. In plaats daarvan staan we derde en Steyn wijdt dit enkel aan corona? De supporters doen er juist alles aan om het wij gevoel te creëren, want het spel op het veld is niet om aan te gluren, maar toch blijven we allemaal achter onze club staan! En dan 'hekelt' deze meneer de negativiteit? Ben niet blij met deze uitspraken (en eigenlijk ook niet met deze trainer, maar ja...).

17   33  
Bas

@ bubba: ik kreeg hetzelfde gevoel als die jij hebt.... citeer: Cambuur en graafschap zijn ouder....
Nee, Haagse smiecht: nu reken je zeker Kestens, Siereveld, Mashart, Neelen, Azzagari etc wel opeens mee!!
Om het gemiddelde leeftijd omlaag te manipuleren!!

Je bent zo doorzichtig

50   19  
NAC!!!

Steijn,

Dit is zeer ongepast! Alsook raad ik u om zelf eens in de spiegel te kijken.

1) Je voetbal is zwaar kut.

2) Er is geen progressie te zien in het veldspel.

3) Veel te wisselvallig, geen vastigheid.

4) De selectie heeft amper een speler die kapitaal kan
opbrengen. (basisspelers)

5) Je speelt met 2 zwakker verdedigers die van jou moeten spelen, ik zie hun toegevoegde waarde er niet van in, ten opzichte van de bankzitters.

6) Je hebt het grootste budget en je staat (nog) maar 3de.

7) Als het stadion vol zat had je al veel fluitconcerten moeten aanhoren, het is vaak niet om aan te zien.

8) Nac supporters vragen geen Barca voetbal, we strijd en passie. Dat zie ik in je speelstijl niet terug.

9) De supporters leven harder mee dan je denkt. Maar je moet eens afvragen hoe het komt dat ze misschien zich zo reageren?

10) Kijk nog eens goed in je spiegel, en zorg maar dat je de punten behaald voor promotie, daar ben jij verantwoordelijk voor. WIJ willen promotie!!!


48   8  
Henri

Maurice Steijn voelt dus te weinig verbondenheid. Buiten het feit dat er bij het voetbal NAC Breda altijd wel sprake is van hectiek heeft alles natuurlijk een oorzaak. Ik kan er zo wel enkele benoemen. Laat ik eens beginnen bij de valse start. Bij de komst van Manders was het duidelijk dat Tom van den Abbeele in mijn ogen terecht moest worden geloosd. Echter werd eerst de door velen geliefde Peter Hyballa de deur gewezen. Wat ik in podcasts hoorde werden Manders en Mark Haarman gek van de telefoontjes van PH, die van Van den Abbeele afwilde als TD en druk bezig was zijn selectie voor dit seizoen samen te stellen. Eigenlijk werd de enorme gedrevenheid van PH hem fataal. De trainer die erin slaagde in een dikke maand een totaal nieuw voetbalsysteem bij NAC erin te slijpen met agressief voetbal en de drive naar voren om te winnen.
Na het onstslag van PH haalde MM een voor hem goede bekende binnen te weten Maurice Steijn.Toen ik dit hoorde vroeg ik mezelf al meteen af of dit wel een goede match zou worden. Trainers als MS en Dick Advovaat staan in NL toch bekend om zeer behoudend voetbal en zijn trainers waar weinig jong talent een echte kans krijgt. De start tegen zwakke broeders was kwa behaalde punten goed, maar qua voetbal erbarmelijk. Opzich nog niets mis mee. Hoewel MS van MM carte blanche kreeg mbt het aanvullen van zijn selectie. Een trainer kan soms wat meer tijd nodig hebben om het team en het tactische plan te kneden.
Echter nu het seizoen bijna ten einde loopt is MS er nog niet in geslaagd een soepel spelend team op te stellen. Velen in de voetbalwereld staan ervan te kijken dat een dermate eraren selectie die door de ervaren trainer zelf is samengesteld zo slecht speelt.
Eén reden is voor mij zonneklaar duidelijk. Enkele maanden geleden las ik dat MS zei dat hij een trainer is die hoofdzakelijk maar één keer per dag traint. En in de krant en de podcast met John Peek blijkt duidelijk dat MS met vrije dagen strooit. Soms 2-3 dagen geen training. Is dat het topsportklimaat binnen NAC? Zo kan ik wel begrijpen dat er nog steeds geen goed uitgevoerd spelpatroon is te bekennen. Zo kan ik wel begrijpen dat jeugdspelers zich niet ontwikkelen. Zo kan ik wel begrijpen dat het merendeel van de spelers die onder trianingsbeest Hyballa goed presteerden als Schouten, Haye, Rosler en Azzagari geen schim meer zijn van de spelers van vorig seizoen. Topprestaties leveren kan alleen door enorm in jezelf te investeren middels enorm veel trainingsuren. Als wijlen Jo jansen dit zou merken zou hij zich in zijn graf omdraaien. Jo de man die 's ochtends om 7 uur al op de trainigsvelden stond om spelers als Lokhoff en De Schepper beter te maken voordat die naar school of werk moesten. Dus laat MS vooral ook eens naar zijn eigen functioneren kijken. Onder leiding van vriend Manders heeft hij weinig te duchten. Maar nu is Ton Lokhoff eindverantwoordelijk voor het voetbaltechnische deel van NAC. Ton die zo'n 9 jaar actief is geweest in Duitsland/Oostenrijk/Griekenland en die daar heeft gewerkt met Duitse trainingsbeesten en vaste assisten was van "beul" Huub Stevens. Gaat TL deze lage trainignsintensiteit ook accepteren. Gaat TL het ook accepteren dat er merendeels 30+ voetballers zijn gehaald. Er gaat bij NAC weer een nieuwe spannende periode aanbreken want de entree van TL, die bij Manders geen eerstekeus was, is natuurlijk niet chique geweest. Voor zijn aantreden snel even de technische staf aanpassen en Seuntjens binnen halen. Was het niet veel netter geweest deze presentaties door de TD voor komend seizoen te laten verzorgen. Hem de eer te gunnen, als hij er tenminste in is gekend. De komst van Seuntjes is hem in ieder geval als een mededeling doorgegeven. De wijze waarop MS zich manifesteert geeft voor mij aan dat hij een moeilijk persoon is om mee te werken. Het is duidelijkgeen teamplayer. Hij gaf weken geleden al aan dat Jansen en Hendriks hun contracten ook maar verlengd moesten worden. Met voor Jansen dan de restrictie dat NAC dan niet moest zijn gepromoveerd. Maar Steijn moet eens beseffen dat hij daar niets meer over heeft te vertellen. Lokhoff is eindverantwoordelijk en zal aldaar ook op worden afgerekend. Ik ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.Ik hoop van harte dat NAC dit seizoen promoveert, maar ben er eerlijk gezegd bang voor. Iedere ploeg met een goed positiespel en/of veel drang naar voren kan van dit NAC winnen. Als het nu niet lukt gaat het voor de toekomst een moeilijk verhaal worden met een verder vergrijzende selectie, verder teruglopende budgetten en een trainer die de jeugd die zich vorig seizoen al heeft bewezen als een Azzagari en Rösler geen kansen geeft.

38   11  
RNL

Even de reacties lezen om te concluderen dat er wel een kern van waarheid in het interview zit.

40   9  
Sharper

Jammer van jullie laatste alinea en sturende commentaar. Want hij heeft gewoon een punt. Tuurlijk is vlaggenactie top en onthaal Graafschap maar de weken ervoor was het allemaal heel negatief.

14   7  
Bier en friet

Zeer ongelukkige timing.

Het klopt dat er veel kritiek is. In mijn ogen ook terecht. Zit je met je gouden 1912 op de bank. Moet je eerst zelf geld betalen voor een betaalkanaal en hoor je daarna dat jouw club ook bij moet leggen om het überhaupt op datzelfde kanaal uitgezonden te krijgen en zie je louter zaadwedstrijden. Dat gaat irriteren.

Dan kan de trainer zeggen dat het een tactische beslissing is om in te zakken. Prima. Maar daar zit bij mij de irritatie niet. Ik kan best genieten van vlijmscherpe counters en sommige teams zie je die counters ook bewust uitlokken, maar ik heb toch echt het gevoel dat NAC steevast niet scherp begint (en vaak op achterstand komt), een groot gedeelte van de match gewoon teruggedrongen wordt en dat ze dat met 15 minuten inzet en scherpte per wedstrijd net wel of net niet goed weten te maken.

Vooralsnog geen man overboord. Kunnen nog 2e worden. Het geloof komt net weer terug. Mooie sfeeracties (vlaggen en vuurwerk). Niet dankzij hem, durf niet te zeggen ondanks hem, laten we zeggen dat het buiten hem om nu de goede kant op lijkt te draaien. En dan, als de gure wind is gaan liggen en we in de belangrijke slotfase van de competitie komen, juist dan, gaat meneer zeuren dat men niet zo negatief mag zijn. Ik snap er echt niks van.

Hup NAC dan maar.

40   9  
Rene

Dit is gewoon een reactie om de uitspraken van John Peek recent. Ik ben het ook niet eens met de speelstijl van NAC en het beleid. Dat mag je vinden, ondanks hebben we nog een goede kans op promotie wat het doel ik.
Dat John Peek even komt vertellen wat er allemaal beter moet en kan vindt ik zwaar ongepast. De man heeft geen functie meer. Dat hij gefrustreerd is omdat hij geen functie meer mocht bekleden is geen rede om alles en iedereen maar af te kraken. Zelf heeft de beste man ook grove fouten gemaakt in het verleden. De beste stuurlui staan aan wal!

20   3  
Ivo

Maurice, bekijk het eens vanuit het perspectief van ons, de fans.

Wij hebben in 1 jaar het veldspel zien veranderen van Hollandse School (Brood), spelen vanuit de omschakeling (Weijs), Gegenpressung (Hyballa) en nu behoudend countervoetbal (Steijn).

En iedere keer zien we dat spelers en selectie moeten wennen, en spelers die gehaald zijn voor speelstijl A zijn niet meteen geweldig in speelstijl B.

Prima dat je kiest voor "betonvoetbal" omdat dat de groep goed ligt, maar hier heb je zelf ook spelers op gehaald die nu eenmaal niet bekend staan om hun fluwelen techniek. En blijkbaar ook niet op conditie, want het afjagen gaat heel wisselend. En is in een competitie met, laten we eerlijk zijn, wat beperktere voetballers, heel essentieel. Afjagen zorgt voor fouten. Fouten zorgen voor goals. Ook aan onze kant hebben we moeite met jagende tegenstanders. Gelukkig houden ze dat vaak geen 90 minuten vol.

En nee, het veldspel is vaak niet sprankelend. Maar dat is oké. Wat niet oké is, is dat we een groep zien die het ene moment 200% geeft en het andere moment maar 50%. En dan gaat het vaak mis. De zeperds tegen Dordrecht, Oss, Jong PSV, den Bosch, en nog heel wat "narrow escapes" waren terug te leiden naar inzet.

En natuurlijk mopperen we dan. Maar we staan nog steeds achter NAC. Nog 8 finales, ga nou niet lopen vitten op van alles en nog wat, daar heb je niks aan. Nog 8 wedstrijden 200% geven en we promoveren, dat zit er gewoon in. We weten dat we die tegenstanders kunnen verslaan. Maar als we verzaken, dan mislukt het.

15   9  
Geert


Een trainer bepaalt de tactiek, niet de spelers!!!
Dus ga nou niet janken dat het door de spelers komt dat je zo laf speelt!
Dat deed trainertje Steijn ook al bij beton vvv

19   4  
Willempie

Ik verwacht van een trainer dat hij vertrouwen en motivatie aan de groep spelers geeft. Zeker jonge spelers hebben dit nodig. Geef positiviteit af i.p.v. jonge spelers het gevoel te geven dat ze niet goed genoeg zijn!!

15   10  
Marti

Is wel frappant dat hij met zo’ n artikel in de krant komt nu TON LOKHOFF is begonnen bij ONS NAC , denkt hij nu gevaar te zien van de TD , nu heeft iedereen het ineens gedaan iedereen die met een NAChart leeft , Behalve het trainertje zelf , die het beetje geld dat NAC nog had heeft verkwanseld , nee steijn je moet bij je zelf te rade gaan waarom laat ik mijn spelers niet voetballen zoals de suppporters in Breda dit willen , en dan beseffen dat je zelf de spelers aan heb getrokken die dat soort voetbal niet kunnen opbrengen ,Dus doe geen uitspraken in de krant om een breuk te veroorzaken om een afkoopsom te krijgen en weer een andere club vinden waar ze supporters hebben die zwijgen en alles accepteren wat de trainer doet ! Ik heb deze week toegezegd dat ik mijn geld van de seizoenkaart niet vergoed wil hebben ,uit liefde voor mijn. Club maar ik had graag gehad dat je dit weken eerder in de krant had laten berichten , dan had ik denk ik een andere mogelijkheid genomen , je schoffeert veel supporters hiermee die al langer naar NAC gaan dan jij in je leven werkzaam ben geweest ,ps dan wil ik ook nog wel een keer te weten komen wat jij in deze financieel moeilijke tijd voor NAC aan salaris in levert , zoals vele supporters NAC wel tegemoed komen met hun geld van een seizoen zonder een stadion bezoek , ps ik hoop dat vele oud spelers bij NAC de kans krijgen om NAC weer te maken zoals het in het verleden was , maar voor mij zonder deze trainer !

13   14  
Twanneke

Bezig met een missie?????
Beter in 2 jaar promoveren met jeugd en goed voetbal, dan met een bejaarde selectie de eredivisie in.
Maar ja, dan moet je goed gericht gaan trainen. Ontwikkelen noemen we dat in Breda!!!!

23   20  
Peaky

Wat nou ‘geen wij-gevoel’ in Breda???!!!

De Hagenezen Manders en Steijn hebben een commerciële man uit Den Haag aangesteld. Hebben Malone, Immers, Ed de Graaf, scout Lexie plus een jeugdtrainer uit Den Haag gehaald! De zoon van Steijn (ADO-speler!) staat te feesten in de kleedkamer van ons Nac.......


Opdonderen!

12   27  
Come on!!!

Let op:
Steijn wint vanavond met 0-7 bij de B-jeugd van Ajax en gaat dan roepen dat het een wereldprestatie is van zijn team!

Man man, je hebt de grootste en duurste selectie van de KKD. Kap met die leugens!

25   7  
willem 4,5

Als je al het geraaskal en de onnozele opmerkingen op deze site af toe leest en ook de 'hulp' bij de opstelling van onze "amateur-trainers" snap ik best dat Steijn ook zijn mening heeft. Hij wordt afgerekend op de resultaten en we zijn nog niet bij de eindstreep, dan is er nog tijd genoeg om conclusies te trekken.

11   22  
Viking

Wat moet ik nog meer zeggen over deze ramptrainer voor ons NAC. Meneer loopt weer te stoeven over zijn prestaties van Ado en VVV.
Steijn je hebt zelf de spelers aangetrokken voor je speelstijl, je hebt een half miljoen mogen uitgeven aan een linksbuiten die je daar zelden gebruikt en met zijn eigen kont in de 16 staat te voetballen. Ik denk niet dat er een trainer is die meer geld heeft mogen uitgeven aan spelers bij NAC dan jou... En jij hebt het dan over kwaliteit en type spelers die niet aanwezig zijn om je geweldige aanvalsspel te spelen zoals je bij VVV gewend was..
Ook voel je je niet gesteund?... Je doet hier de supporters te kort die je wel volop steunen, denk aan de vlaggenactie en ontvangst van bv afgelopen wedstrijd tegen de Graafschap. Hoezo geen steun?
Je mag blij zijn met dit soort steun met het afbraakvoetbal dat op toeval berust. Jeugd wordt beter naarmate je ze laat spelen.
Een jonge spits die er al genoeg heeft inliggen moet je laten spelen. Probleem is bij jou omdat we zelf tegen ploegen als Dordrecht, Den Bosch etc. niet dominant kunnen spelen en je de jeugd uiteraard geen kans kan geven gezien het te behalen resultaat.

Uiteraard ben ik het ook met je eens dat oudgedienden zoals Peek hun mondje moeten houden. Onder deze voorzitter was het ook niet hosanne... En zeker niet over technische dingen hebben.

Er rest maar 1 ding en dat is promoveren !! Ook al heb ik veel kritiek op deze trainer.. Promoveren is het doel, als dat lukt heeft Steijn de credits !! Ik heb ook gezegd van dag 1 promoveren hoe maakt niet uit ! Dus wat dat betreft liggen we nog op koers. Maar ik moet er niet aan denken dit voetbal nog een jaar te zien, zeker niet in de KKD.

34   14  
TdG

Ik vind dat Maurice gelijk heeft. Je mag altijd kritiek hebben en dat uiten, maar de manier waarop en kortzichtigheid zijn soms ronduit gênant. Het voetbal is van ondergeschikt belang; er moeten punten gepakt worden en gauw uit de kkd-ellende. Alles achter NAC hugodver!

11   4  
Sinds1976

Spelen met jeugd en binnen 2 jaar promoveren is niet reëel.. een beetje talent (als het er al is) is binnen een (half) jaar weg en dan kun je weer opnieuw beginnen. Feit is dat je ervaring nodig hebt om de stap omhoog te maken, van daaruit kun je langzaam jeugd in gaan passen en meer waarde op het veld gaan creëren. Dit is al jaren het recept voor lange termijn succes, zoals ooit ook clubs als AZ, Heerenveen, Heracles de succesvolle stap naar de eredivisie hebben kunnen maken.

18   9  
nac bredaa

Denk ook dat de woorden heel verdraaid zijn door BN de stem

14   8  
Gusenberg Skansen

Heel verstandig van Maurice Steijn om dit nu allemaal te verkondigen. In de belangrijkste fase van het seizoen dit calimero gedrag.

Hij zou toch beter moeten weten want er is namelijk altijd wel kritiek op alles en iedereen in Breda.

Over 8 wedstrijden zullen we zien wie er mag klagen.

10   7  
steven73

zelf gecreëerd Maurice. Ben benieuwd vanavond want never change an winning team zoals je zelf riep, Maurice.

16   10  
Hoeven B5

Hoi Maurice,

Die negativiteit, is dat nou een oorzaak of een gevolg?

Wees gvd trots dat je voor ons mag werken...

24   6  
Geeltje

Ik snap ook geen zak van de negativiteit. 11 jaar een scc nu, zelden was het spel om aan te zien.

Een paar maanden geleden speelde we nergens meer om, nu doen we volop mee. Waar hebben we het over?

47   12  
Mike

Steijn heeft gewoon gelijk.

Staat nu eindelijk een herkenbare organisatie met nac gezichten en een goeie directeur. NAC staat 3e met niet heel best voetbal maar wel een vechtmachine die punten pakt. Had naast cambuur gestaan zonder corona.

Behoudens volendam speelt zowel de graafschap, Almere, cambuuren gae gewoon betonvoetbal. Volendam staat 7e.

Dat geroeptoeter om jeugd snap ik maar is nergens op gebaseerd. De beste speelt. Er is een doel. Promoveren. En als azzagari het niet laat zien en fiorini wel (18) speelt fiorini. Simpel. Als wij nu koste wat 't kost waren gegaan voor jeugd inpassen. Stonden we met leuker voetbal op de plek van volendam en was 't ook niet goed. Wel weer 1 verkocht voor I mil maar nog steeds in de kkd. In het commentaar van peek vind ik dat hij wel een punt heeft mbt extra trainingen voor een azzagari en een plan. Maar daar is Ton nu voor.

Ik vind het schandelijk dat een 5e collone en een John Peek zich nu gaan roeren. Dit is precies waarom NAC zo kut blijft als organisatie. Iedereen weet 't beter. Maar een John peek is het ook niet gelukt in de 10 jaar dat hij aan 't roer stond. Dus das makkelijk lullen vanaf de zijlijn. Droevig en sneu.

Iedereen die probeert te bouwen word afgezaagd. Zeker zijn er verbeterpunten maar als ik zie waar NAC nu staat als organisatie en team ten opzichte van een jaar geleden. Dan ben ik erg content. Zijn er verbeterpunten? Zeker! Maar welke organisatie heeft dat niet?

Word tijd dat we er een achter gaan staan met z'n allen en ophouden met dat inhoudsloze gezeik altijd. Walgelijk.

15   21  
Muijske

Steijn heeft te lang de vrije hand gehad.

14   5  
Ere

Van mij mogen ze echt nog 20x slechter spelen dat dit als ze maar winnen en promoveren!
Maar zegt niet dat het spel goed is en af en toe wat minder. Het spel is werkelijk niet om aan de gluren zelfs Stevie Wonder zou dat kunnen zien!
Kwakman legde in zijn analyse precies de vinger op de zere plek, er zit geen opbouw in vanuit achteruit. Schouten die iedere bal zonder te kijken naar voren roeit!
Het spel leunt op geluk en op individuele klasse!

26   6  
Bart

Dit is wel weer waar bn de stem goed in is.. afgelopen vrijdag winnen we van de graafschap iedereen in extase, juichen in de woonkamer, 100 verschillende video’s van het vuurwerk bekijken en dan komt bn de stem met echt een schandalige podcast die even het hele beleid van Steijn en Manders door de grond proberen te boren.. en schijnbaar lukt het ze nog ook want iedereen is er mee bezig! Hopelijk is dit een extra motivatie voor de gasten die het moeten doen en moet even iemand Steijn en Manders duidelijk maken dat bn de stem dit al jaren doet.. afsluiten voor die gasten en alle onrust stokers lekker buiten laten! HUP NAC! HUP STEIJN EN HUP MANDERS!

25   19  
H.V.M.

Je gaat bijna denken dat Maurice een breuk aan 't forceren is!

11   20  
Hobs

Hey Stein, loop niet zo te zeiken, doe es blij. Ik kreeg net het NAC gevoel weer terug.

16   2  
Tonn

Er telt nu maar een ding en dat is achter de club staan op de weg naar promotie. De rest is bijzaak.

12   12  
F8Hipster (BSR)

Ik ben het hier wel met Chris WM eens. De timing van zowel Steijn als Peek zijn op zijn minst merkwaardig te noemen. Wat schiet je hier nu mee op anders dan je gelijk halen? Ik begrijp het ook niet helemaal eerlijk gezegd.

Volgens mij probeert iedereen zo goed en zo kwaad het kan de saamhorigheid te behouden. En laten we wel wezen, het is toch ook gewoon zo dat er geen lijn in het spel te ontdekken valt? En volgens mij is dat de verantwoordelijkheid van de trainer. Overigens, als Maurice het voorelkaar krijgt om op de grote markt te eindigen, dan gaat ook hij gewoon op de schouders. Zo is het ook wel weer.

7   0  
Tom

Als NAC dit seizoen promoveert dan heeft Maurice Steijn geleverd. Promotie heeft de hoogste prioriteit. Deze club heeft geen tijd voor een vijfjarenplan waarin we met jonge talenten en aantrekkelijk voetbal uit deze ellendige competitie geraken. Zeker niet na het mismanagement van de afgelopen jaren en het geknoei met technisch directeuren. Na promotie kunnen we op het hoogste niveau geleidelijk de volgende stappen gaan zetten. Promoveren we niet dan hebben we wel een probleem en weet ik niet of Steijn de juiste man is om het nog een jaar te proberen. Ik hoop dat Lokhoff inmiddels voldoende gravitas heeft waardoor zijn hand zichtbaar gaat worden.

6   1  
svt076

@mike

Amen!

9   2  
TheBeel

Het spel is vaak niet om aan te gluren maar als we over 2 maanden promoveren hoor je daar niemand meer over ;)

12   4  
Wanny

Steijn heeft wel een punt.

De laatste keer dat NAC gedurende wat langere tijd lekker voetbal speelde, was onder Maaskant, toen we Europees haalden. Met Van der Leegte, Reuser, dat soort spelers.

Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan, met af en toe een opleving.

Dit seizoen doen we in ieder geval nog meer om rechtstreekse promotie, dat is de afgelopen jaren steeds niet gelukt.

Dat het spel niet flitsend is, is waar, maar wie van de topclubs speelt er wel mooi voetbal in de KKD? Dit is gewoon het niveau van de KKD. De tijd dat spelers als Lokhoff in de eerste divisie speelden is al lang voorbij.

11   1  
Thaihardnaccer

Mike slaat ff de spreekwoordelijke spijker op zijn kop. Mooi verwoord.

Los daarvan;

Het is negativiteit alom tegenwoordig. Niet alleen omtrent ons NACCIE. We leven in een klote periode.

We zijn gewoon weer toe een pot kutvoetbal in ons mooie stadion. HUP NAC

17   9  
1e rijtje

Absoluut oneens ! erg onhandig om dit juist nu te roepen, in alles voel je juist dat het “NAC gevoel” er weer is, de vlaggenactie die door heel Breda te zien is, directeur Manders die eindelijk rechtstreeks en open met de supporters communiceert en er alles aan doet om de beleving in stand te houden, top sfeer acties van de supporters en niet te vergeten een prima elftal met spelers die er voor gaan, vechten en uitstralen alles voor de club én promotie over te hebben.
Dan laten we ons toch niet afleiden door een paar azijnpissers van de media die er geen kijk op hebben en niet weten wat er speelt ? Kom op Steijn, ook jij bent gewoon goed bezig en de supporters staan achter je, jou elftal en jij zijn veel beter dan je denkt, sta erboven en laat ze lekker, NOAD en gas erop, het zijn de punten die tellen, niet de mening van een of andere journalist of analist !! WIJ zijn NAC en dat zullen we ze laten weten, together we can !!!

21   4  
Tico

Hij heeft gewoon een punt!
Tuurlijk mag je klagen als er iets echt niet goed gaat maar hier wordt ook geklaagd wanneer er wel goeie dingen gebeuren! De negativiteit heeft de overhand. Hoe dan ook , laten we er weer met volle bak achter gaan staan. Spelers lezen hier ook, geloof me en dat kan ook in het bolletje gaan zitten. Alles zit aan elkaar vast. HUP NAC

7   24  
Arie

Die gast is knettergek man.
Hij vindt datie een wereldprestatie aan het neerzetten is en dat hij en hij alleen daar als egocentrische meganarcist meer erkenning voor hoort te krijgen.
Het Wij-gevoel interesseert hem echt niks.

6   11  
Harelf

Meneer Steijn, is zelf lekker positief. Bedankt voor de support, als wij in het stadion hadden gezeten hadden we nu ook meer punten hé.
Zal wel goed doen aan het groepsgevoel daar heeft hij over nagedacht natuurlijk

11   3  
Mashart4life

Waarom voelt iedereen zich zo op z’n teentjes getrapt. Het gaat over de negatieve mensen niet de positieve.

Tuurlijk mag hij meer lof geven naar de sfeeracties etc. Maar er word te veel gehaat de laatste tijd vanuit andere partijen welke hij ook duidelijk aan geeft. Prima dat hij die groepen nu aanspreekt.

Nu de laatste loodjes met z’n alle erachter en dan zien we elkaar op p5!

11   4  
NuFfNie

Ik begrijp de speelstijl helemaal niet. Alles via verdediging en keeper de bal naar voren schoppen in de hoop dat deze wordt opgepikt door een NAC speler vind ik geen stijl die bij NAC past. En dat er voor elkaar geknokt wordt zie ik ook veel te weinig. Als je het zie, dan wordt het spelletje ook veel leuker om naar te kijken. Zie 2e helft tegen DGS. Dan gebeurt er iets, dan bouw je een wij gevoel op. Maar kijkend naar de 1e helft, dan is dat beschamend en kan je supporters niet kwalijk nemen dat ze zich daar niet mee geassocieerd willen worden.

Welke spelers heeft Steijn gemist? Malone en Maria? 2e helft dgs heb ik iets heel anders gezien. 2 rechtsbacks in verdediging en een buitenspeler op de rechtsback positie, maar de verdediging stond zijn mannetje. Dus hebben zij ervoor gezorgd dat ik die 2 internationals totaal niet heb gemist.
En dan gaan lopen janken dat je dan niet naar de speelstijl mag kijken. Nee Maurice, over 20 jaar herinner ik me echt niet meer de punten, maar wel dat het hele seizoen niet om aan te gluren was, wetende dat het ook anders kon.

En elke wedstrijd hoop je weer dat ze zo gaan voetballen zoals je dat in de vorige wedstrijd ook even hebt gezien.

Wij hoeven ons niet aan te passen. WIJ ZIJN NAC.
Jij bent een passant die niet goed aanvoelt wat een NAC supporter is.

3   4  
Jammer

1 april was toch gisteren?

20   10  
Ome Cor

Ik ben het helemaal met Maurice eens.
Als je ziet hoeveel negatieve reacties hier weer op worden gegeven.

Vroeger was NAC echt geen Barcelona.
Toen gooiden we schooltassen met Ajax of Feyenoord erop geschreven uit het raam, want alleen NAC was goed.
Die clubs wonnen dan waar wij NAC zagen verliezen, maar we bleven altijd positief en trots een NAC fan te zijn.

Nu in het internet tijdperk moet iedereen hoognodig z'n mening ventileren en als er 10 positief zijn dan staan er altijd wel een aantal negatieve figuren op.
Wie weet het beter ? Geen van beide kanten. Allemaal gelul aan de zijlijn.

De trotse en indrukwekkende groep NAC fans is nu een clubje mopperende zeikerds geworden.
Slaan terug naar Steijn omdat er in de hele coronaperiode ook eens één keer vuurwerk buiten het stadion was. Nou nou wat indrukwekkend....1x......
En allemaal blij met een gratis vlag en ondertussen de club maar afzeiken alsof.... zoals Steijn terecht zegt, we tien jaar lang naar Barcelona hebben zitten kijken in Breda.

Stelletje paaseieren.
Oh ja....nog zo'n geweldige imposante suporters actie: geef mij maar gauw een duimpje omlaag. Super fans !

11   4  
Bartjuh

Mike verwoord het prachtig !!
Ik denk dat die schandalige podcast van de stem de spreekwoordelijke druppel is geweest en dat daar deze reactie op dit tijdstip uit voortkomt !!

14   5  
Dos

Steijn heeft naar mijn bescheiden mening volledig gelijk in wat hij aangeeft.
Die negativiteit wat ook hier de boventoon voert, hoe er op de man wordt gespeeld richting Steijn en spelers die hij gehaald heeft, niets kan er goed gedaan worden.
De afgelopen jaren was het ook niet veel beter onder andere trainers en ook Vreven en Hyballa kregen veel kritiek. Dat wordt nu voor het gemak vergeten.
BN de Stem staat bijna voorop in hun suggestieve berichtgeving, wat een derderangs sportkrantje is dat geworden zeg.
Steijn is een man die zegt waar het op staat, is heel duidelijk en heeft een visie. Hyballa had dat ook, maar Hyballa vond Hyballa vooral belangrijk.
En ja, er is voldoende aan te merken op het spel, dat is altijd al geweest zo lang ik naar NAC ga, ook onder Spelbos en ten Cate en nu NAC KKD speelt is het logisch dat het geen oogstrelend voetbal is.
Ik zie een NAC met spelers die voor elkaar door het vuur gaan, juist daarom wordt er vaak nipt gewonnen, komt NAC van achterstanden terug en wordt er nadat een 2-0 voorsprong om zeep wordt geholpen uiteindelijk toch met 2-3 gewonnen. Dat is karakter en dat is het NAC wat ik graag zie.
Prettige wedstrijd allen vanavond !

10   4  
076

Olij, Haye en Allouchi zijn de enige basisspelers die Steijn niet heeft gehaald. En daar ligt het echt niet aan.
De als het elftal niet goed genoeg is.....

8   6  
Pvw diagnose

Hmm.. Wat vind ik van iemand wiens arrogantie en zelfvertrouwen stijgt naar gelang de resultaten beter zijn?Beetje eng wel. Een kleine terriër die zich volpompt met bluf.


Doe mij maar iemand wiens arrogantie en zelfvertrouwen er altijd zijn, ondanks de resultaten.


Steijn.. Je kan zoveeel jaar krijgen als je wilt, maar de prognose blijft dat je geen toptrainer was, bent en zult worden.


10   1  
Peter13

De supporters zijn kort van geheugen. "Onder Vreven werd er echt goed gecombineerd" - nou, had je de reacties toen eens moeten lezen op deze site...

7   1  
Peter13

Misschien heeft Steijn afgelopen wedstrijd tegen De Graafschap, toen hij op de tribune zat, per ongeluk even meegelezen met de "reacties" in het liveblog. Dan heb je je portie negativiteit wel binnen voor de komende maand...

11   5  
Nonkel Frans

Op de dag dat Ton Lokhoff - de belichaming van en hoop op ons echte wij gevoel - is deze presentatie beschamend.

Twee Hagenezen die er geen grip op krijgen en niet snappen waar t sjaggerijn of de weerstand vandaan komt. En dan daar weer herrie over gaan maken. Hollandse herrie.
Soms gewoon je bakkes houden, afwachten en stoppen met stemmingmakerij. Ga gewoon rond tafel met, luister en kijk ! naar Ton Lokhoff.

Lokhoff verdiende vandaag de spotlights in de media en niet Maurice Steijn. BNde Stem alias het AD lezen jullie mee?

HUP Ton, Hup NAC!

10   3  
RV

Ik snap totaal niet waar Steijn die negativiteit op baseert. Ja als je hier alle comments van een aantal gaat lezen dan begrijp ik dat. Dat moet je snel naast je neerleggen.

Jammer dat we ons niet in het stadion kunnen uiten, dan zou Steijn merken dat de tendens zo negatief niet is. Binnen onze vriendengroep is iedereen lauter positief en elke keer als we naar NAC kijken in de tweede competitiehelft zitten we op ons gemak te kijken en ons bier weg te tikken.

We hebben ook een perfect elftal om in de omschakeling te spelen. Jongens als de Rooij en El Allouchi hebben het hartstikke moeilijk als we 80 procent balbezet hebben en rond de zestien van de tegenstander moeten spelen.

Steijn doet het gewoon hartstikke goed en heeft het goed gezien door Bilate in de spits te zetten (daar kreeg hij ook onterecht kritiek op). Alleen hij moet nu niet de calimero gaan spelen en doen alsof het een super goede prestatie is.

Het voetbal is zo slecht niet als iedereen doet overkomen. Maar we hebben wel een gigantische hoog budget en flink geïnvesteerd Steijn, vergeet dat niet! Je moet gewoon promoveren en dat zou echt geen wereldprestatie zijn, klaar.

12   5  
geelzwartwit

Of Maurice Steijn nou gelijk heeft of niet. Hij snapt de taal van de NAC supporters in ieder geval niet helemaal. Onder de supporters spelen al heel het seizoen een aantal sentimenten. En deze zijn vaak gevoed door de club zelf.
Sydney wordt, mede door topscoorder te zijn, gezien als kind en talent van de club je uitleg over kapstok Bilate was pas heel laat in het seizoen voor supporters te zien of te bevatten en dan nog zal er de vraag blijven.. had Sydney al niet op 20+ goals gestaan? De 1 minuut voor tijd wissel soap, de contracten soap. Het voedt de sentimenten op een negatieve manier.
Uitspraken over met jeugd willen spelen worden de kop in gedrukt door de jeugd publiekelijk niet goed genoeg te noemen. Sterker nog.. hoe goed gaat een jonge speler zich ontwikkelen als er op zijn positie al 2,5 maand iemand meetraint om uiteindelijk een contract te krijgen en je positie over te nemen, waar vecht je dan voor?
De speelwijze daar gaat het over. Daar kunnen supporters wensen over hebben en refereren aan het verleden maar daar zit ook een stukje taal en begrip wat je moet snappen. Onder Vreven was het enorm vaak "door de ondergrens" "gebrek aan attitude" "missen van NOAD" enz. Maar staarden vele supporters zich blind op de attitude van Vreven zelf. Vreven was zelf zoals menig NAC supporter is. Dat was genoeg om het waardeloze spel te pruimen. Het spel is nu niet veel anders dan onder Vreven en het kan zomaar dat we nu ook zomaar opeens promoveren, net als toen. Echter hebben we nu een trainer die geen Vreven of Hyballa gekkigheid en passie laat zien en dan richt de supporter zich dus direct op het veldspel. En tsja als de trainer dan heel het seizoen vooral zegt dat De Graafschap en Cambuur veel verder, sterker, beter enz zijn dan NAC dan zeg je precies iets wat een NAC supporter niet wil horen. Een NAC supporter is gewend om niet te winnen maar een NAC supporter wil nooit horen dat een concurrent nou eenmaal beter of verder is. Dat vechten ze op het veld maar uit, ze laten maar zien dat NAC niet opzij gaat. Iets met een boom aan de waterkant...
Als je dat soort zaken heel het seizoen roept en je hebt een hele selectie zelf mogen samenstellen en die spelers die je zelf gehaald hebt bepalen direct je terugzak speelstijl tsja dan voedt je het sentiment op een verkeerde manier.

Het seizoen terugkijkend, hoe er met excuses is gestrooid, andere spelers moesten komen, spelers niet goed genoeg waren etc etc. Eigenlijk mis ik bij Steijn en het elftal al heel het seizoen het "Wij gaan niet opzij" gevoel en er bovenop "Niemand wint er in Breda" gevoel. Dat gevoel is en zal er altijd wel bij de supporters zijn (vlaggenactie is een subliem voorbeeld van samenhorigheid en steun) En als dat gevoel niet rondom NAC zelf hangt want er moeten nog meer andere spelers, tegenstanders zijn beter, we hebben last van Corona gehad, als de wind minder hard waaide was de bal erin gevlogen en hadden we 3 punten meer enz. Dan wordt en is de NAC supporter kritisch en/of negatief want juist aan de supporters zal het niet liggen.
De meest negatieve NAC supporters zijn zelfs vaak de supporters die de grootste liefde voor NAC hebben. Wat Steijn zou helpen om de supporters mee te krijgen is niet beter voetbal en al helemaal niet een klaagstuk in de krant.
Steijn zeg gewoon dat je vol voor promotie gaat. Dat je de beste en duurste selectie hebt en alleen al daarom vind dat je moet promoveren. Dat De Graafschap en Almere en Cambuur helemaal niet beter zijn. NAC is en hoort de beste te zijn. Gewonnen van Almere en De Graafschap dus streep die maar weg. Zeg dat jij en je team linksom of rechtsom iedere wedstrijd gaat winnen. Als het niet lukt dat je er alles aan gedaan hebt. Straal zelf die winnaarsmentaliteit uit. Dit kan ook door heel vroeg een wissel te doen als een speler er niks van bakt.
Straal als technische staf en team onverzettelijkheid uit in woord en daad. Dan ja dan heb je alle supporters en het geloof en vertrouwen zo mee.
Het ligt niet aan het spel heus niet, het spel is slechts een makkelijk onderwerp om het ongenoegen over te uiten. Dat vuur van Mario na de laatste minuut goal. Dat moet en mag iedereen wel uitstralen. Be like Bilate. Dan onstaat er iets, dan zijn we op missie en zal het weer geel zwart roken op de grote markt.

En dat BNDestem zelf Peek belt gaat nergens over en dat Peek ook nog zijn zegje doet ook niet. Peek weet dat Lokhoff in Breda is. Dan had hij zijn zorgen bij Ton neer kunnen leggen en het aan Ton kunnen laten.

Kom Steijn! Niemand wint er in Breda en wij gaan niet opzij!
Laat dat vuur zien. Succes en #dropendrover !

6   0  
Jandorstig

Het is gewoon klote voetballen in de kkd , er kan niemand degraderen, jong teams kunnen ook niks winnen, die clubs kunnen alle wedstrijden lekker vrij voetballen, eigenlijk staat er alleen maar druk op de ploegen die voor promotie gaan. En dat het er niet eruit zie klopt wel, maar 49 van de 50 wedstrijden in de kkd zijn niet om aan te gluren, ook bij de graafschap en cambuur zie het er meestal er niet uit.

11   5  
N1912

Wederom heeft het ego van Steijn weer topprioriteit en brengt hij weer enorme schade toe aan dit NAC. Wat een ongelooflijk lulverhaal vandaag in de krant. Het erge is dat vrijwel ieder argument van Steijn ook nog eens vrij makkelijk te ontkrachten is.

Ik hoop echt van harte dat we promoveren komende maanden. Of dat nou wel of niet gaat lukken, wat mij betreft nemen we na dit seizoen sowieso afscheid van deze man. In de wondere wereld van Maurice ziet iedereen het fout behalve Maurice zelf.

4   6  
Brabo F5

De duimpjes reageren net andersom.Stop dat belachelijke gedoe. Trainer heeft gelijk. Navelstaren van een stad tegen een andere stad is zeer bedenkelijk. Die 1000 den colonnes zouden eens moeten proberen de grote lijnen te zien. Een beetje minder bourgondisch en wat zakelijker. Zou zo makkelijk kunnen zijn. Ga een biertje drinken op de grote markt en stop dat navelstaren...

6   11  
BREDA 1965

STEIJN MOET OPSODEMIETEREN.Manders heeft lokhoff,penders ,lurling,binnengehaald om zijn eigen hachje te redden.Deze 3 NACjongens,zijn in alles tegenovergesteld aan steijn,en dat weet hij dondersgoed.Simpel voor de kerst hebben we een andere trainer,GELUKKIG.

6   1  
Heksenketel

Naar mijn mening een pedant interview. Zou ik nooit gedaan hebben. Maar los daarvan heeft hij wel een punt. Wij kunnen ook ongelooflijk zeiken. Het is net als met bier drinken. Ik probeer de eerste keer zo lang mogelijk uit te stellen. Maar als ik eenmaal ben wezen pissen, dan blijf ik zeiken!

6   1  
DunErwt

2e worden en promoveren doe je niet in een interview. We staan 3e, mond dicht, werken als een paard en promoveren gvd.

2   2  
L

Ik snap hem ook wel. Ook al is het voetbal r*k dit jaar, wil niet zeggen dat je je daarom altijd negatief moet uiten, maar dat je je samen als een blok achter je club schaart wat ook weer op de selectie kan overslaan. En dit dus niet alleen als je wint en bovenaan staat.

4   0  
NAC4Ever

Iedereen mag een mening geven, niet alleen Steijn. Jammer dat hij de supporteracties niet benoemt.

Ik vind ook dat dit team NOAD toont en ben daar blij mee. Maar ik zou ook liever een ploeg zien die veel aanvalt.
In de KKD vind ik alles prima, zolang we maar promoveren. Maar in de Eredivisie hoop ik toch dat we, wanneer we stabiel in de middenmoot kunnen spelen, meer aanvallen.

5   1  
NAC4Ever

Overigens mag Steijn ook een mening hebben over de meningen. Maar benoem dan alles, ook de supporteracties.
Ik begrijp niet waarom hij het gevoel heeft dat het team alleen staat.

6   4  
Cees-2

Steijn en zijn zogenaamde “wij” gevoel. Steijn weet totaal niet wat het “wij” gevoel bij NAC is. Anders had hij vast en zeker een totaal andere speelstijl gekozen. Dat had hij vooraf moeten weten, als hij zich goed had verdiept in de club en de trouwe, altijd kritische aanhang. Van begin af aan dramt hij al zijn eigen speelstijl erdoor. Uiteraard zijn het gros van de spelers het met hem eens. Hij mocht ze immers zelf aantrekken! Overigens de grootste fout die je als een BVO kunt maken. Een passantje dat laten doen. Steijn je verloochend de NAC-traditie tot een zekere hoogte. Nee Steijn, je eigen speelwijze er door drammen en dan alles en iedereen verwijten dat er geen “wij” gevoel is. Steijn jij bent NAC niet, de meeste supporters wel, vergeet dat nooit.

7   3  
Judge M.

Schrijver van het artikel is ene Yadran Blanco Nikolic

Dan weet je al genoeg na die beschamende podcast met Peek eerder deze week..

8   3  
Cees-2

Ps.: Weet Steijn wel hoeveel mensen er dit seizoen weer een seizoenskaart hebben genomen? Niet omdat de resultaten zo geweldig waren, wel om NAC te “blijven” steunen. Een excuus zou op zijn plaats zijn richting deze mensen, ook die straks “opnieuw” een offer richting de club brengen. Geen wij-gevoel. Normaal gesproken had het stadion, net als afgelopen seizoen zo goed als vol gezeten. Geen wij-gevoel zegt deze passant.

5   13  
BREDA LOCOS

STEIJN ROT OP!!

8   1  
Tip

Probleem is dat er nu alleen, door de epidemie, internet supporters zijn. NAC moet het hebben van een goed gevuld stadion dat uit zijn bol gaat. Steijn en zijn spelers hebben dat helaas nog niet meegemaakt.
Verder moet je alles op internet met een korrel zout nemen. Mensen verliezen hun relativiteitsvermogen en gaan geloven dat ze echt beter weten hoe bv. de opstelling moet zijn. Ten diepste is het een soort fantasiewereld en wanen wij ons de trainer. Terwijl de gemiddelde bezoeker hier voor geen ruk kon voetballen. Dat klopt toch ? Op zich is dat ook allemaal niet erg. Steijn moet gewoon leren dat met een milde glimlach te lezen of aanhoren. En niet op reageren. Is tijdverlies. En natuurlijk koren van het kaf scheiden, want soms zitten er op deze site best goede reacties tussen waar je iets mee kunt.

Of Steijn het goed doet ? Simpel ; als hij promoveert zeker wel. Ik vind zijn elftal laatste weken goed knokken. Bij niet promoveren verliest Maurice draagvlak. Dat is de voetbalwereld.
Ben benieuwd hoe de samenwerking met TL gaat lopen.

6   6  
C. van Thillo

Hoe kan het dat als Blanco Manders interviewt elk woord op een weegschaaltje wordt gelegd.
Peek mag zichzelf uitnodigen vervolgens leeglopen en er wordt geen enkele kritische vraag gesteld?
Vraag aan Meneer Blanco u bent toch een journalist? Leg eens uit waarom u het platform van BNdeStem gebruikt voor stemmingmakerij doet?

4   0  
Tico

Let maar op, nu verwelkomen ze Ton hier met veel toeters en blazers om het in het verloop van volgend seizoen weer compleet om te draaien. Dat is altijd zo geweest onder sommige mensen hier. En soms op een manier waarop je je afvraagt wat voor opvoeding ze hebben gehad.

4   4  
Breda-mike

Steijn heeft gewoon groot gelijk. Als je alleen al de reacties bekijkt op deze site. Echt beschamend gewoon. Bij sommige hier vraag ik me echt af of ze uberhaupt wel supporter zijn.

1   0  
Nacfem

Nac doet aan een sport, bij de ene sport win je op jurypunten, bij andere op tijd of op de score.
Nac doet aan een sport waar het om de score gaat, het zal me werkelijk waar m'n reet roesten hoe! Winnen, winnen, winnen en nog eens winnen!!!!! Kan het niet mooi? Dan lelijk! Kan het niet eerlijk, dan ga je maar lekker de grens van het toelaatbare op zoeken.

Ronaldo maakt het ook kein flauss aus of hij nu met z'n billen scoort of met een fantastische omhaal via onderkant lat.

Nac is vechten, strijden en mouwen opstropen! En dat hebben ze in de 2de helft tegen dgs prima gedaan. Ipv hier super blij mee te zijn, komt er een hele azijnfabriek langs.

Vanavond weer zo knokken en 3 punten binnen harken!

Come on Nac!

0   2  
[email protected]©

Hij lijkt wel bang om per ongeluk toch te promoveren? Raar interview, rare uitspraken, vreselijke timing.

2   2  
Scheppioni

Nie jammeren steijn, gewoon geen laf NAC laten zien, maar 90 min afjagen die hap, zo was je als voetballer eigenlijk ook ...... we gaan het zien vanavond !!! Geen afwachtend/laf NAC !!!

2   0  
Scheppioni

Plus starten mi de elf tweede helft tegen de graafschap, dus geen malone !!

4   1  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

De supporters en de trainer zorgen voor een wij-gevoel. Nu mogen wij het stadion niet in. Bent u dat vergeten meneer Steijn?

Blijkbaar lukt het Steijn niet om een wij-gevoel in de groep te creëren. Gezien zijn eerdere uitspraken, is hij daar zelf debet aan. Zeikt spelers af, traint 2 keer per week (om zo de bejaarde spelers te sparen), laat jeugd en bankzitters volledig links liggen, zoekt NUL contact met de achterban op en stapt na de wedstrijd zo snel mogelijk in de auto terug richting Den Haag. Tsja en dan alleen maar naar anderen wijzen.
De enige meneer die het wij-gevoel niet heeft, is meneer Steijn zelf!

1   0  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Cees2 heeft volledig gelijk!!!

3   1  
Judge M.

En een wij-gevoel in de ploeg ga je ook niet krijgen als er nog genoeg spelers op een uur van Breda blijven wonen zoals Haye in Amsterdam, Immers en Steijn in Den Haag en Malone in Almere. Ik snap dat door Covid alles anders is nu maar vruuger zag je nog dat de spelers geregeld bij elkaar over de vloer kwamen. Het enige voorbeeld wat ik daar recent van kende was Olij met de Spaanse verdedigers maar die zijn nu dus ook vertrokken.

Zoals vroeger wordt het nooit meer maar dit is toch ook wel een uiterste. Uiteindelijk draait alles om 1 ding en dat is verbinding. En dat is verdomd lastig met de poorten gesloten tijdens de wedstrijden maar ik merk juist zelf dat mijn NAC gevoel er alleen maar sterker door geworden is en ik hoor dat meer om me heen. En dat terwijl ik al dik 15 jaar niet meer in West-Brabant woon.. Het NOAD bier staat alweer koud voor de wedstrijd straks.

COME ON NAC!!

1   0  
Dutchbird

Peek moet zijn bek houden, die heeft grotere fouten gemaakt dan Steijn. En Steijn moet niet reageren alsof alle supporters hem kwijt willen. Gewoon drie punten per wedstrijd en je bent een topper Maurice.

0   0  
Zwampie

Stein tje
Zorg dat je je eigen zaken op rij heb, dan hoor je verder niemand.
Met je eigen samen gesteld team die je boven de andere spelers laat spelen moet je niet klagen en echt niet net alsof doen dat je een formaat van prestatie levert.

Het verschil tussen de 1e en de 2e helft tegen DGS zegt al voldoende, hoe wisselend je team speelt. Als je elke wedstrijd al speelt net als de 2e helft zal je weinig mensen horen klagen over inzet en wellicht zelfs over je tactiek.
Maar nu heb je teveel wedstrijden erbij waar je achteruit loopt en niet alleen maar tot de middenlijn.

Als je al minimaal hetzelfde speelt als de 2e helft maak je het je eigen al een heel stuk makkelijker en ook voor de spelers

1   0  
Tinus Plotseling

Ik vermoed dat Steijn ‘geen herinnering heeft’ aan de afwachtende en verdedigende speelstijl 😅

1   1  
Maarten

Betonvoetbal, daar houden wij niet van.

Laad alle berichten na dit bericht in