Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Een nieuwe week en dus ook een nieuw weekoverzicht met daarin alle opvallende zaken omtrent oud-voetballers van NAC. Deze week Angeliño, Braber, Te Vrede, Sadiq en Gersbach.

Gersbach mag weer eens meedoen

Alex Gersbach kwam afgelopen week weer eens in actie voor AGF Aarhus. De Australiër mocht 90 minuten meedoen in de bekerwedstrijd tegen B.93. Gersbach speelde een verdienstelijke pot en scoorde zelfs in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.

De linksback kon zijn goede optreden goed gebruiken, want het waren pas Gersbachs eerste minuten van het seizoen. Gersbach komt nauwelijks aan de bak bij de Deense eredivisionist. Zijn laatste minuten in de Superligaen dateren van 12 juli 2020, toen hij drie minuten mee mocht doen in de kampioensrondewedstrijd tegen Midtjylland. De teller staat sinds zijn transfer naar AGF op slechts 31 schamele minuten competitievoetbal.

Hattrick voor Te Vrede

Mitchell te Vrede was afgelopen weekend belangrijk voor zijn club Al-Fateh. De spits scoorde in de wedstrijd tegen Al-Ain een hattrick en nam daarmee de complete productie van zijn ploeg voor zijn rekening. Al-Fateh kwam twee keer terug van een achterstand en wist de wedstrijd zeven minuten voor tijd helemaal om te buigen.

Met zijn hattrick vijzelde Te Vrede zijn productie dit seizoen op tot zeven goals in dertien competitiewedstrijden, een prima moyenne. Met in totaal 21 goals na 42 wedstrijden voor Al-Fateh loopt de oud-NAC-spits sowieso keurig één op twee sinds zijn transfer naar Saoedi-Arabië.

Prijs voor Sadiq

Umar Sadiq is ‘hot’ in Spanje. De aanvaller ontving afgelopen weekend de prijs voor Beste Speler van de Maand Januari in de Segunda Division. Die uitverkiezing heeft Sadiq onder meer te danken aan de vijf goals, die hij afgelopen maand voor Almeria scoorde. De Nigeriaan is sowieso bezig aan een goed seizoen, want na 21 wedstrijden staat de teller al op elf goals.

Almeria staat op dit moment op de derde plaats in de Segunda Division met 49 punten uit 24 wedstrijden. Koploper Mallorco heeft 51 punten, maar speelde een wedstrijd meer. De koppositie is daarom binnen handbereik voor Sadiq en co. Als het allemaal meezit, is de spits komend seizoen in de Primera Division te bewonderen.

Braber aan de slag bij RBC

Robert Braber is de nieuwe hoofdtrainer van RBC Roosendaal. De oud-prof wordt tevens ook hoofd van de jeugdopleiding. Het wordt voor Braber zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij tekent voor één seizoen in Roosendaal, met de intentie om die verbintenis te verlengen. RBC speelt momenteel in de tweede klasse van de amateurs.

Ondanks zijn nieuwe avontuur in Roosendaal lijkt het er ook op dat Braber nog altijd actief blijft in de jeugdopleiding van NAC. NAC ziet potentie in Braber en wil graag die samenwerking voortzetten.

Angeliño maakt definitieve overstap naar Leipzig

Angeliño heeft door mee te doen in de wedstrijd tegen Augsburg zijn overstap naar Leipzig definitief gemaakt. Dit seizoen huren de Duitsers de linksachter nog van Manchester City maar in de huurdeal zat een optie tot koop. Deze optie tot koop zou automatisch in werking treden bij een minimaal aantal gespeelde duels.

Na de wedstrijd tegen Augsburg (2-1 winst voor Leipzig) maakte de club dan ook bekend dat Angeliño voor naar schatting achttien miljoen euro overneemt. Een koopje volgens de Duitse pers en oud-voetballers. Onder andere Lothar Matthäus noemde de linkervleugelverdediger een ´aanstaande superster.´