Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Raskolnikov

Een nieuwe week, een nieuw weekoverzicht. Deze week aandacht voor Ivan Ilic, Kingsley Boateng, Mats Seuntjens en Charni Ekangamene. Zijn we iemand vergeten? Vul dan vooral aan in de comments.

Hellas Verona wil Ilic definitief inlijven

Als het aan Hellas Verona ligt, blijft Ivan Ilic ook de komende seizoenen in Noord-Italië actief. Hellas huurt Ilic dit seizoen van Manchester City en is van plan de koopoptie, die in het huurcontract werd opgenomen, snel te lichten. Hellas moet dan een bedrag van naar verluidt 8 miljoen euro naar Engeland overmaken.

De reden dat Hellas snel wil handelen, is omdat Ilic steeds beter zijn draai vindt in de Serie A. De 19-jarige Serviër speelde tot op heden 13 wedstrijden voor Gialloblù en is de laatste weken basisspeler. Zijn optreden van afgelopen weekend tegen Bologna kwam hem, ondanks een 1-0 nederlaag, op lovende kritieken in de Italiaanse sportpers te staan. Hellas trekt daarom graag de portemonnee.

Boateng belangrijk voor Fermana

Kingsley Boateng was zaterdag beslissend voor zijn werkgever Fermana FC. In het met 2-1 gewonnen thuisduel tegen FC Legnago Salus was Boateng met een doelpunt net na rust matchwinner. Boateng was alert na een kopbal van collega Cognini en tikte de rebound binnen. 

Het was alweer de vierde goal van Boateng dit seizoen. De Italiaan met Ghanese roots is daarmee bezig aan zijn productiefste seizoen tot op heden. Nooit eerder scoorde de 26-jarige aanvaller vier competitiegoals in één seizoen. Heel verrassend is dat overigens niet, want bij zijn vorige werkgevers was Boateng zelden langere tijd basisspeler. Bij Fermana speelt hij nog steeds niet alles, maar maakt hij wel zijn minuten.

Fermana deed met de winst overigens goede zaken in de strijd tegen degradatie uit de Serie C. De ploeg steeg niet alleen naar de 14e plaats, maar zette mede-degradatiekandidaat Legnago ook op vier punten achterstand. 

Seuntjens heeft slechts een kwartier nodig 

Mats Seuntjens scoorde afgelopen weekend weer eens voor Fortuna Sittard. De aanvallende middenvelder had als invaller slechts een kwartier nodig om het net te vinden. Met zijn goal gooide hij de wedstrijd tegen PEC Zwolle in het slot en bezorgde hij zijn team drie heel welkome punten.

Seuntjens pikte in het verleden bij zowel NAC als AZ met enige regelmaat zijn goaltjes mee, maar scoorde tot afgelopen zaterdag pas één keer voor Fortuna Sittard. Met zijn goal tegen PEC verdubbelde hij zijn seizoenstotaal dus. 

De afgelopen weken was er wat kritiek op de geboren Bredanaar. Seuntjens was afgelopen zomer één van de grote aankopen van Fortuna en dus werd er in commentaren geklaagd over zijn tegenvallende bijdrage. Met zijn goal tegen PEC heeft hij zijn criticasters voorlopig even de mond gesnoerd. 

Ekangamene voor de tweede keer dit seizoen van het veld gestuurd

Charni Ekangamene was ooit een veelbelovend talent in de jeugd van Manchester United, maar is de afgelopen jaren steeds wat verder uit beeld geraakt. De 26-jarige Belgische verdediger speelde ooit 119 competitieminuten voor NAC en verdient inmiddels zijn brood bij Marino, dat uitkomt in de Segunda Division B, het derde niveau in Spanje. 

Afgelopen weekend viel Ekangamene daar op door voor de tweede keer in negen wedstrijden met rood van het veld gestuurd te worden. Ekangamene incasseerde in de wedstrijd tegen Linense in de 87e minuut zijn tweede gele kaart en mocht daarom inrukken. Op 29 november gebeurde hem hetzelfde, toen hij twee keer geel en dus rood kreeg in de wedstrijd tegen Sanluqueño. Ekangamene is sowieso een kaartenpakker, want in de overige zeven duels kreeg hij nog eens drie keer geel. 

Voor de eindstand maakte de rode kaart van Ekangamene overigens niets uit. Het was en bleef 1-0 voor Linense.

Bron:
B-Side Rats
7 Reacties
22   1  
N1912

Een transfer van Ilic betekent ook wat centen voor NAC toch? Volgens mij was deze regeling onderdeel van de samenwerking met City.

22   1  
N1912

Een transfer van Ilic betekent ook wat centen voor NAC toch? Volgens mij was deze regeling onderdeel van de samenwerking met City.

18   0  
Janus

Toch bijzonder dat Ilic dit seizoen in de serie A zo goed mee draait en ineens 8 miljoen waard is. Speelde altijd prima vond ik, maar was geen onbetwiste basisspeler en werd ook regelmatig gewisseld toch?

In ieder geval mooi voor hem!

2   14  
Gjoewie

Je kunt zeggen wat je wilt van Mats, maar hij is de enige speler die nou echt de achterlijn opzoekt. Die vervolgens weer terug in de richting van de middellijn loopt, kapt, draait en scoort!
Tegen Volendam zag ik een soortgelijke actie van Venema, maar dat liep minder succesvol af. Dat komt omdat Venema een Ferrari is en Mats Seuntjes een driecilinder Daihatsu diesel. Waar je dus in sommige gevallen meer aan hebt dan aan een Ferrari.

11   0  
The M.

Begint er langzamerhand wel op te lijken dat Van Hecke bij Heerenveen op het tweede plan is geraakt. Na zijn wissel tijdens de wedstrijd tegen Fortuna is hij z'n plek achterin kwijt en is hij een vaste bankzitter geworden...

8   1  
Kipiani

Ivan Ilic is een geweldige speler. Ook bij ons.
Wat er in de loop van dat seizoen gebeurd is, is een schandaal wat alleen maar bij ons gebeurd.
Mats is ook een geweldige speler. Bredanaar. Alleen zit er in die bovenkamer af en toe iets los. zoals bij meer van ins.
Venema is op dit moment absoluut onbruikbaar. Een stoorzender in het team. Ergerlijk slecht.
Zouden Manders en Steijn weten dat ze met Kai een geweldig talent in huis hebben ?
De heren hebben de plicht, daatr worden ze voor betaald, om alles uit deze jongen te halen.
Vertrouwen geven, praten, naar zijn zin maken, belangrijk maken.
Als Kai de Rooij bij NAC mislukt ligt dat aan Steijn en Manders. Hopelijk zien de heren dat in en is het niet te laat.
Want vetrouwen is zo weg. Ook voor 5 ton

0   0  
Pik

@the m

Werd er hier ook al wel is gezegd.... wie snel komt ... zakt net zo snel weer weg!

Hij moet opletten nu hoor

3   1  
Ratjeduneerste

@N1912

Goeie vraag om Manders voor te leggen.

Lezem jullie mee BSR? Hier is nooit volledig duidelijkheid over geweest.

Hoe zit deze regeling in elkaar?

Laad alle berichten na dit bericht in