Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Raskolnikov

Het is weer maandag en dus tijd voor het ex-NAC weekoverzicht. We bundelen in dit overzicht een aantal opvallende ex-NAC-nieuwtjes, die geen eigen bericht verdienen, maar wat ons betreft wel de moeite van het melden waard zijn. We pretenderen niet compleet te zijn, dus vul vooral aan in de comments!

De Kamps en Slovan Bratislava winnen zes wedstrijden op rij

Joeri de Kamps zit momenteel alweer in zijn zesde seizoen bij Slovan Bratislava. Een succesvol avontuur voor de inmiddels 28-jarige middenvelder. In zijn eerste vijf jaar werd hij twee keer kampioen en wist hij tevens drie keer de beker te winnen. Ook dit jaar gaat het weer voorspoedig met De Kamps en Slovan Bratislava. De club en speler zijn bezig aan een indrukwekkende reeks. Al zes keer op rij werd er gewonnen. De Slowaakse club staat bovenaan met vijf punten voorsprong op de nummer twee.

Wie overigens denkt dat De Kamps minder overtredingen hoeft te maken als speler van de koploper heeft het mis. Na zestien wedstrijden heeft de middenvelder ook in Slowakije alweer vijf gele kaarten te pakken.

Kastaneer mag weer eens meedoen bij Coventry

Gervane Kastaneer mocht afgelopen weekend weer eens meedoen bij Coventry City. De aanvaller, die vorig jaar zomer de overstap maakte naar Engeland, viel zeven minuten voor tijd in tegen Sheffield Wednesday.

Speelminuten zijn schaars voor de 24-jarige aanvaller. De invalbeurt van afgelopen weekend was voor Kastaneer pas zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Hij miste een flink aantal wedstrijden als gevolg van een blessure, maar hoeft ook als hij fit is niet op speeltijd te rekenen.

Bij Coventry wordt dan ook al tijden gespeculeerd over een vertrek. Mogelijk wisselt Kastaneer in de komende transferperiode van werkgever.

Fernandes niet beloond voor zijn eerste goal

De carrière van Paolo Fernandes zit niet bepaald in een lift. Na zijn avontuur bij NAC volgde er een uitleenbeurt aan het Italiaanse Perugia. Mede door een blessure speelde de Spanjaard maar zestien wedstrijden bij Perugia, zonder een doelpunt te maken.

Een definitieve overstap naar Castellon moest de loopbaan van Fernandes een boost geven. Maar ook in de La Liga 2 wil het niet lukken voor de aanvaller. Hij kreeg vorige week woensdag nog zijn eerste basisplaats in de bekerwedstrijd tegen San Fernando. Hij beloonde dit vertrouwen met een goal. Ondanks zijn bijdrage aan de bekerwinst moest Fernandes drie dagen later toch weer genoegen nemen met een plek op de bank. Zelfs in een invalbeurt zat er niet in voor de Spanjaard. Het lijkt er dus op dat ook Castellon en Paolo Fernandes geen goede match zijn.

Remie en Sweres blijven bij hun clubs

Zowel Peter Remie als Jack Sweres tekende afgelopen week een nieuw contract. Remie blijft als coach verbonden aan The Gunners, terwijl Sweres zijn verbintenis bij Zundert verlengde.

Remie hoefde niet lang na te denken, toen The Gunners aangaf met hem verder te willen, zo vertelt hij aan BN DeStem: “Bij mijn vorige contract had ik al een optie opgenomen om het contract met nog één seizoen te verlengen. Met andere clubs ben ik niet bezig geweest, ik verwacht ook niet dat er veel vacatures zullen verschijnen. Ik zit op mijn plaats bij The Gunners, we krijgen in mei een mooi kunstgrasveld, de groep is enthousiast, ik ben meer dan tevreden.”

Ook Sweres zit op zijn plek. Hij presteert niet alleen goed met Zundert, maar is (zo meldt de club op haar website) sinds zijn komst in 2019 ook ‘een echt onderdeel van de vereniging geworden’. Sweres traint niet alleen het eerste, maar steekt ook bij klusdagen zijn handen graag uit de mouwen. Het is daarom niet heel gek, dat club en trainer graag langer met elkaar doorgaan. Sweres tekende voor één seizoen bij.

Bron:
B-Side Rats
7 Reacties
30   17  
Heckie

Kap is iedere keer over Sydney... Het is graag blijven of lekker gaan. Niemand is groter dan de club ook meneer van Hooijdonk niet!! Hij scoort erop los maar moet niet bij iedere tegenslag steeds roepen naar een vertrek! Laat de rust terugkeren bij de club en alles op promotie zetten! Hup NAC!

7   34  
Ouwe Spionkop

En Sidney?
Oh sorry, een maand te vroeg.

30   17  
Heckie

Kap is iedere keer over Sydney... Het is graag blijven of lekker gaan. Niemand is groter dan de club ook meneer van Hooijdonk niet!! Hij scoort erop los maar moet niet bij iedere tegenslag steeds roepen naar een vertrek! Laat de rust terugkeren bij de club en alles op promotie zetten! Hup NAC!

12   26  
NAC BVB 1860

Wie heeft er afgelopen wedstrijd tegen Volendam gescoord..
Maar liefst 2keer , of verlangen jullie(sommige dan) weer naar Guyon Fernandez?!

11   11  
Ouwe Spionkop

De enige die de discussie over Sidney gaande houdt is niet Sidney zelf. Die hoor je niet.
Het is Steijn zelf die geïrriteerd roept dat het niet allemaal over Sidney moet gaan.
Zo raar vind ik het niet als meerdere journalisten vraagt waarom je topscorer op de bank zit te verpieteren.

6   0  
Gjoewie

Je hebt in deze tijd in de supermarkt van die spuitbussen waar dennengeur in zit. Die kun je dan op je plastic kerstboom sprayen, zodat het lijkt alsof je een echte kerstboom in huis hebt.
Peter Remie, bij de Gunners: "...we krijgen in mei een mooi kunstgrasveld..." Zou hij daar een spuitbus bij krijgen met de geur van gras? 8-)

6   0  
Scheppioni

Peter Remie, goeie kerel ! Beste rechtsbuiten destijds van Nederland met een magistrale trap !!!

5   5  
Badeend

Heckie - hij is de topscorer van ons team en was dat de eerste weken van de competitie. Vervolgens wordt hij als een klein kind behandeld door trainer en AD en nóg blijft hij zelf altijd netjes in de media. Het zal best hè, dat zijn "entourage" spelletjes speelt. Maar óf je speelt die spelletjes als club mee en beter, óf je komt gewoon je toezeggingen na. Het structureel kiezen voor de mindere spits en het mindere voetbal is niet meer te verantwoorden door een lulkoek verhaal van Steijn over het soort voetbal dat hij wil spelen.

Laad alle berichten na dit bericht in