Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Elke maandag kijken we terug op de prestaties van diverse oud-NAC spelers. Deze week verplaatsen we ons van Engeland tot Turkije, met tussenstops in Frankrijk en Nederland.

Coventry probeert Kastaneer te slijten

De kans is groot dat Gervane Kastaneer nog voor het einde van de transferperiode van werkgever wisselt. Volgens berichten heeft zijn huidige werkgever Coventry City hem bij verschillende clubs aangeboden. De 24-jarige Kastaneer komt niet of nauwelijks in actie bij de Sky Blues, maar verdient naar verluidt wel een goede boterham bij de club uit het Championship. Coventry wil hem daarom graag slijten.

Kastaneer was bij ADO Den Haag een (groot) talent, maar na mislukte avonturen bij Kaiserslautern, NAC en nu Coventry City zit de carrière van de Curaçaose international inmiddels behoorlijk in het slop.

Metz wil Ambrose niet verhuren aan FC Utrecht

FC Utrecht heeft afgelopen week een poging ondernomen om Thierry Ambrose van FC Metz te huren. De Domstedelingen kregen echter nul op het rekest. Hoewel Ambrose niet altijd basisspeler is, wil Metz hem niet laten gaan. De Fransen kampen met blessures en willen daarom graag iedereen binnenboord houden, zo legt trainer Frédéric Antonetti uit: “Ibrahima Niane is geblesseerd, Opa Nguette ook. En dan hebben we ook nog Covid als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangen…”

Ambrose (23 jaar) speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden voor Metz, waarin hij nog geen enkele keer scoorde.

Boussaid belangrijk voor FC Utrecht

We blijven nog even in de Domstad. FC Utrecht lijkt weer een beetje terug in vorm te komen. Gisteren wist de club met hoge ambities voor de tweede keer op rij te winnen. Eenvoudig was het niet want het doelpunt viel pas twee minuten voor tijd.

Het was Othman Boussaid die notabene met zijn mindere linkervoet een bal in de kruising schoot. Dankzij zijn doelpunt won Utrecht met 1-0 van Sparta. Na afloop was Boussaid emotioneel. Hij had zware weken achter de rug waarin hij zelfs aandrong op een transfer. Ook de trainingsarbeid van ´Otje´ ging achteruit. Toch wist de sierlijke middenvelder zijn mindset te veranderen. Dit werd beloond met een invalbeurt zondagmiddag en dus een goal. Nu het zicht op speelminuten weer wat verbeterd is voor de Belg lijkt hij ook komend halfjaar in Utrecht te spelen.

Poepon wacht al meer dan een jaar op een doelpunt

Rydell Poepon lijkt het scoren verleerd. De aanvaller van Boluspor wacht inmiddels al meer dan een kalenderjaar op een doelpunt.

De inmiddels 33-jarige Poepon wist in de vijftien competitiewedstrijden, die hij dit seizoen voor Boluspor speelde, nog niet te scoren en ook vorig seizoen haperde de doelpuntenmachine. Nu was Poepon lang uitgeschakeld als gevolg van een scheenbeenblessure, maar toch zal het hem steken dat zijn laatste goal dateert van 1 december 2019.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Dieperink fluit NAC - Almere City 0 reacties
Volgend bericht
Van Hooijdonk ziet tweespitsensysteem zitten 54 reacties
3 Reacties
25   0  
scheppioni

Raar dat Ambrose daar moeilijk scoort, ik vond hem een prima spitske !

25   0  
scheppioni

Raar dat Ambrose daar moeilijk scoort, ik vond hem een prima spitske !

3   6  
P

En Torino Hunte (wekenlang op proef dus ook een beetje ex-nac) scoort de winnende voor VVV tegen FC Twente.

11   2  
Wie?

'Poep-on' bij 'bolus-por'... Klinkt bijna als een FC Knudde strip!

Nog steeds gecharmeerd van deze speler!

Laad alle berichten na dit bericht in