Wij gaan niet opzij

Van Hooijdonk ziet tweespitsensysteem zitten

Raskolnikov

Als het Sydney van Hooijdonk ligt, stapt NAC over op een spelsysteem met twee spitsen. De aanvaller denkt in een dergelijk systeem beter tot zijn recht te komen, zo vertelt hij aan BN DeStem.

Zoals bekend speelt Maurice Steijn het liefst 4-3-3. Tijdens de afgelopen wedstrijden stapte hij op enig moment over op een systeem met twee spitsen, om zo een resultaat te kunnen forceren. Van Hooijdonk denkt dat Steijn er goed aan doet om met hen in de basisopstelling te beginnen. Ook Bilate ziet dat de twee spitsen elkaar versterken.

Bilate legt uit waarom ze goed samen kunnen spelen: "Ik weet dat Sydney het gevoel heeft dat ik zijn job iets makkelijker maak. Hij kan met zijn gezicht naar de goal komen en ik sta met mijn rug naar de goal waardoor we allebei meer in onze kracht voetballen." Van Hooijdonk onderstreept dat: "Twee spitsen is een fijn systeem, helemaal als je vaste patronen krijgt. Het is belangrijk om vastigheden in te bouwen, dat missen we."

Om zo'n nieuw systeem te laten slagen, moet Steijn volgens Van Hooijdonk écht durven kiezen voor 4-4-2: "Zijn systeem is meestal 4-3-3. Hij heeft altijd gezegd dat hij er vanaf zou stappen als hij ziet dat het niets voor ons is. Persoonlijk houd ik van een tweespitsensysteem, maar dan moet je wel op elkaar ingespeeld raken. In partijtjes en positiespelletjes op trainingen altijd samen spelen. Altijd. Om te weten wat de ander doet."

Volgens Bilate doet de ploeg er goed om terug naar de tekentafel te gaan: "Ja, dat denk ik wel. Misschien moeten we gaan zitten, man en paard noemen en zeggen waar het aan ligt."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 3 reacties
54 Reacties
196   5  
dbare

Blij om te horen dat spelers zich inmiddels ook gaan uitspreken. Ik juich het toe met Bilate en Hooijdonk voorin.

15   104  
Yellow

Dan moet je wel twee spitsen hebben.

45   26  
sjef de gevulde koek

al speel je 2-2-6 of 7-2-1 het maakt geen flikker uit. Met deze spelers ga je het niet redden dat is gewoon een feit. Ook de instelling van sommige is om te janken als ik Venema bv een duel aan zie gaan dan lijkt hij echt op Filemon Wesselink die een muis ziet lopen. Nogmaals de enige die er boven uit steken zijn Olij, Haye en al naar 2 wedstrijden Hendriks. De rest is gewoon veel te slecht en zullen bij een Telstar of Den Bosch dus ook niet opvallen in de basis. Overigens nog wel een komisch moment bij Twente VVV waar onze Hunte even de winnende maakt. Hoe gek kan het toch allemaal lopen in de voetbalerij.

27   4  
No Worries

Albert Einstein: Als je doet wat je altijd gedaan hebt krijg je wat je altijd gekregen hebt.

Wie heeft hier nog meer behoefte aan tenenkrommende gelijke spelen tegen de nu wat mindere clubjes?

7   3  
Mick j

HOPEN ??
Kort en bondig het is de enigste oplossing .
Dat had menig allang gezien .
Een alternatief is er niet.
Ze zijn er wel maar die lopen elders
weggestuurd , niet benaderd kwam niet uit Den Haag , gesproken en door het gat van de deur .

2   0  
Buddha

De woorden; Zijn systeem zeggen alles.

196   5  
dbare

Blij om te horen dat spelers zich inmiddels ook gaan uitspreken. Ik juich het toe met Bilate en Hooijdonk voorin.

8   0  
Ad

Als je het niet probeer weet je het niet. Een ding weet je zeker beide spelers alleen opstellen heb je geen ruk aan. Genoeg wedstrijden om het uit te proberen.

6   49  
Piet

Misschien met 3 centrale spitsen , dat wil Dogan. Kom op zeg als spelers t willen gaan uitmaken..... kunnen er beide geen klotte van op dit niveau. Tegen jong psv liepen ze elkaar zelfs in de weg. Totaal geen optie , zegt weer veel over de 2 heren zelf, totaal geen zelfs kennis.

36   2  
Jos de Wit

Iemand die mij uit kan leggen dat wij dit seizoen al met buitenspelers hebben gespeeld? Kan me zo geen voorzet voor de geest halen

14   0  
BATI

Die 2 voorin zetten en kick en rush gaan spelen. Dat in de 6e versnelling rondtikken van de bal vanuit achterin naar het middenveld levert ook helemaal geen enkel gevaar op.

25   0  
Steefl

In het debacle van den Bosch was Bilate een heel klein lichtpuntje. Maar gezien de volledige duisternis verder op het veld zou ik daar wel op verder bouwen.

22   1  
Marco van bavel

Daar kan ik mij eigen wel in vinden. En venema nooit meer opstellen aub. Maar hoe je het ook went of keert, het is wel een klein sneertje naar de trainer.

12   17  
Real Robert

Bilate heeft na de assist in Den Bosch geen bal meer goed geraakt.
Wat een armoede om 2 niet voetballende spitsen 90 minuten van hoge ballen te voorzien.
En uiteraard vinden ze het zelf fantastisch om in ieder geval te spelen.
Onze aankoop van 5 ton laten we maar gewoon thuis en het middenveld sluit toch niet aan.
Wordt makkelijk te verdedigen voor de tegenstander.
Zeker ook tegen NAC, waarvan de spelers gewoon niet fit zijn met 2 uurtjes training per dag. Met dikke
mutsen, handschoenen enz.
Maar ja, volgens Steijn zijn ze erg verzwakt na de corona-perikelen
Ligt de echte oplossing niet gewoon in het proberen voetballende spelpatronen te laten zien, een eigen jeugdspeler als Azzagari daarbij gewoon op te stellen.
En dat begint natuurlijk ook met de spelers op de juiste positie te laten spelen en falende, zoals Malone, op de bank te zetten! Maar ja, Haagse vriendjes.....

12   6  
NAC!!!

Dit zegt natuurlijk alles,

Dat spelers in de media dit gaan zeggen blijkt dus duidelijk dat het niet goed zit tussen spelers en trainer. De heren zitten blijkbaar niet op de zelfde golflengte.

Goed dat hij het zegt, maar doe dat eerst in de kleedkamer/in de groep.

Op naar de volgende afgang next weekend.

Ben er zo klaar mee.

21   2  
den hulk

krijgen we dan toch nog nac - willem2 play offs

49   5  
Tico

Lekker blijven zeiken mensen!
Van Hooijdonk en Bilate proberen tenminste oplossingen te zoeken! Dat wil zeggen dat het hun wel degelijk iets doet dat het nu zo kut gaat.
Maar ga vooral zo door met het afzeiken van de spelers, stelletje........

14   0  
Ivo

Ik ben ook voor een 2-spitsensysteem. 4-4-2, mannetje meer op het middenveld, dat is hard nodig. Onze buitenspelers renderen momenteel niet.

Jammer van Kaj de Rooij, maar op dit moment loopt het niet. En Venema als buitenspeler werkt al helemaal niet. Dat is ook een spits.

18   6  
Judge M.

Ga je dan ook eindelijk eens een keer bijtekenen, Sydney?

12   7  
Willem 4,5

Kun je nagaan hoeveel vertrouwen ze hebben in de trainer als je met deze
'oplossing' de publiciteit zoekt.

14   11  
Ibio

Twee houten klaasen in de spits
Dat gaat werken

20   3  
Brecht

Het echte probleem bij van Hooijdonk is niet zijn doelgerichtheid. Een aan zijn duelkracht en kopkracht valt nog veel te verbeteren.
Grootste probleem is echter dat hij niet aanspeelbaar is. Hij maakt niet de bewegingen en de acties die hem in stelling moeten brengen. Een spits is meer dan een intikker.

10   1  
Overal

Grappig dat de spelers hier nu zelf over beginnen.
NAC loopt er al jaren tegenaan dat we maar krampachtig aan een 4-3-3 vasthouden.

4-3-3 werkt alleen als je spelers hebt die individueel van een dusdanig niveau zijn dat ze dat ook kunnen benutten. Bij ons pakt het uit dat de spits op een eiland staat en elke wedstrijd 25 van die laffe voorzetjes krijgt die allemaal weggekopt worden.

Ook heeft NAC vanuit het middenveld totaal geen geschikte spelers voor een 4-3-3. Daar heb je namelijk dynamische middenvelders voor nodig die zowel verdedigen als aanvallen. In de huidige selectie voldoet alleen Haye daaraan.

4-4-2 past, zoals de heren spitsen terecht opmerken veel beter bij de huidige selectie van NAC.

In een 4-4-2 is er ook veel meer ruimte om spelers als Dogan en El Allouchi in hun kracht te zetten, omdat ze verdedigend minder werk hoeven te verrichten en zich kunnen richten op het spel verdelen.

Kind van de rekening zou waarschijnlijk wel Kay de Rooy zijn, aangezien er in een 4-4-2 heel weinig plek is voor echte vleugelspitsen.

5   2  
Judge M.

Spijker op de kop, Brecht! En het dan zo spelen dat het aan de aanvoer ligt is een belediging aan de rest van de ploeg.

Kortom: teken voor 3 jaar bij net als Olij en Schouten en ga hier aan werken.

5   2  
Arie

Brecht

Probleem is juist dat hij zich wel aanspeelbaar maakt, maar vaak veel te ver van de goal. De spitsbewegingen maakt hij in de 16 zeker wel. Als je dat zaterdag niet hebt gezien heb je de wedstrijd niet bekeken.

13   2  
geelzwartwit

"Misschien moeten we gaan zitten, man en paard noemen en zeggen waar het aan ligt."


nu pas?

12   1  
Optimist

Van Hooijdonk en Bilate hebben een klik en in een 442 komt Dogan, die toch wel kan voetballen, beter tot zijn recht.
Zeker als onze spelverdeler terug is zou het alsnog kunnen gaan draaien, net op tijd voor de play offs.

6   0  
Bredafun

Het moge zo onderhand bij mijnheer Steijn na meer dan wedstrijden in de broekzak te hebben, dat zijn spelwijze niet lukt met dit NAC. Spelers durven nu hun mening te geven en alleen maar goed dit.
4-4-2 volgende week Steijntje! 😉👍🏼

12   9  
Janus

Ga lekker 4-4-2 spelen met Bilate en Sidney in de spits.
De Rooij op links, vooral in een aanvallende rol.
Immers (op 10), Azzagari vlak voor de verdediging en Buffonge hangend op rechts.
In het hart van de verdediging Riera en Hendricks. Rutten of Schouten op rechts (helaas 1 naar de bank) . Op linksachter hebben we een probleem. Dacht eigenlijk altijd dat Noblejas nog wel zou opstaan.

Malone en El Allouchi moeten toch echt eens plaats gaan maken. Heel het seizoen redelijk matig, ondanks de goals en assists vind ik Mounir echt tegenvallen (wekelijks).

Ben erg benieuwd naar de komende weken....

6   2  
Badeend

"Misschien moeten we gaan zitten, man en paard noemen en zeggen waar het aan ligt."

Echt?

Doe dit GODVERDOMME intern. Of ze hebben het al gedaan en dan wordt het dus niks met Steijn en deze spelers. We roepen al vijftien jaar om 4-4-2; er is geen club die serieus 4-3-3 speelt en wij hebben er al heel lang de spelers niet voor.

Of Bilate en Van Hooijdonk de 2 spitsen zijn, is een andere vraag, maar dat je dat idiote idee van de "huisstijl" al HEEL LANG los had moeten laten, is gewoon een feit.

4   4  
Pik

@real Robert

Met muts enz trainen .... nee lekker in je korte mouw en korte broek!!
Tijdens training wordt veel stil gestaan dus met temperaturen onder 10 is het verstandig om jezelf goed aan te kleden, is nl beter voor je spieren... nee zeggen jullie worden het watjes van!! Man man als je zo kortzichtig bent praat dan nergens over joh.

Maar goed jullie zijn de supporters die het allemaal weten hoe het moet

12   0  
Becherovka

Twee spitsen kan prima werken. De Rooij kan vanaf links dan de diepte pakken. Die speelt nu toch al als veredelde middenvelder door alle defensieve meters die hij maakt. Daarachter zet je Mashart. Schouten als rechter middenvelder met Rutte erachter.

Middenveld met Immers/El Allouchi/Dogan met Haye/Azzagari dan kom je er wel aardig hoor.

14   1  
Belgische naccer

Alles begint met strijd. Als dat er niet is, maakt het systeem wat je speelt geen reet uit.

Begin eerst maar eens de ploeg fit te krijgen en duels te winnen. Dan zien we wel verder.

4   0  
Avro

Misschien 11 keepers

5   1  
Wanny

Tegen Dordrecht of Oss zou het systeem niet zoveel uit moeten maken. Met een beetje spirit en zelfvertrouwen moet je daar gewoon van winnen. Maar dat lijkt er al aan te ontbreken.

5   4  
SanderH

Het gelul over systemen begint weer. Steijn wil zo spelen, de club zus en de spelers weer anders. Het lijkt mij heel simpel. Een trainer past zijn systeem aan aan het aanwezige spelers materiaal.uit.
Het resultaat is volgens mij nog steeds heilig ipv het heilige huisje genaamd 4-3-3.
En dan moeten de heren op het veld hun mond houden en eerst maar eens gaan presteren. Ik heb het al eerder gezegt het enige geluk van Steijn is dat er geen publiek in het stadion aanwezig is anders was hij nu al weg geweest.

4   3  
Pietjebel

442
Met de rooij in vrije dr kort achter lujk mij de beste oplossing

9   1  
scheppioni

Gezien de minimale kansen die bv in de eerste helft tegen den bosch gecreeerd is het zeker het proberen waard, maar als je dan van de andere kant Riera op de bank laat en die gast uit Benin(die verdedigend nog redelijk was, maar opbouwend dramatisch) opstelt dan is het allemaal lood om oud ijzer ! Steijn is kampioen in spelers te breken en proberen weer te lijmen ...... gaat fataal worden voor ons NAC als dit het al nie is !!!

10   0  
naxioma

We hebben twee spitsen met beperkingen die samen misschien net zo goed zijn als één goede spits. Daarom snap ik wel dat beide heren vragen om een twee spitsen systeem.
Het echte problem is echter dat de spelopvatting te verdedigend en te weinig agressief is. Van de gegenpressung en de spelvreugde onder Hyballa is al lang geen sprake meer. Ook werd er toen beter gevoetbald.
Steijn's voetbalopvatting en track record passen niet bij NAC en al helemaal niet bij het consequent herkenbare, strijdbare, aanvallende voetbal dat Manders zegt na te streven. Het blijft onbegrijpelijk dat -dit wetende- Manders een driejarig contract heeft gegeven aan Steijn.

8   1  
The Cosmic Gate

Dit geeft toch duidelijk aan, dat de spelers een compleet andere visie en gedachten hebben dan de trainer !
Het klopt niet binnen het team, het werkt ook nog eens niet dat blijkt wel.

2   8  
Kisku

Je kan met deze rommel.spelen zoals je wilt maar zit tog niet veel.meer in ,noem is op haye na dan iemand die kan voetballen

2   15  
Cees-2

Van Hooijdonk is zich dit seizoen voor de “zoveelste” keer aan het promoten, nu ook als trainer! Werkelijk alles grijpt, o.a ook zijn familie aan om vooral “zichzelf” kost- wat kost in het elftal te blijven lullen. Ook Bn DeStem doet traditiegetrouw weer volop in de polonaise mee. Ditmaal ook Bilate trouwens? Dit alles blijft op een haast misselijkmakende manier oeverloos doorgaan. Maar dat had ik een half jaar terug al aangegeven. NAC gaat met dit alles totaal niets opschieten. Nee, nu is opgelost, samen met “maatje” Bilate in het team. Want op de trainingen weet men elkaar “plots” te vinden, eerst niet? Andere spelers weten dat nog “steeds” niet voldoende uiteraard? Misselijkmakend, zeker tegen over collega-spelers die je met een dergelijk voorstel uit het elftal tracht te lullen. Ook leuk voor Steijn. Maar daar heeft men schijnbaar het schijt aan, puur zelfbelang. Al wil men de mensen doen laten geloven dat zij het voor NAC doen. Ook dat, maar eerst eigenbelang! Een grote soap, die zijn weerga niet kent. Meer- en meer is het duidelijk waarom NAC-Breda in de KKD speelt. Een compleet nest van, ons- kent ons-beleid. Drie weken terug was Emmen hot, twee weken daarvoor enkele Engelse ploegen, daarvoor de soap met zijn contract, over enkele maanden het volgende. Ook de onderlinge strijd tussen hem en wie,......ja,... Bilate hebben we destijds gehad! Ongelooflijk dat NAC-Breda dit niet afkapt! Maar schijnbaar wil men op deze manier door blijven gaan, ook los van deze soap. Maak S. van Hooijdonk trainer jongens, want die stoel is hij al aan het innemen.

5   0  
Dun Kees

Rechtstreeks promoveren kunnen we vergeten. Het is geen gek idee om daarom nu eens iets anders uit te proberen vooral omdat we geen echte rechterspits hebben die voldoet. Dit kan in het begin wel wat stroef lopen maar we moeten wel zorgen dat de nacompetitie wordt gehaald en er dan klaar voor zijn. Als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten is de achterhoede redelijk goed bezig. Een middenvelder met een pegel in zijn voeten zou ook helpen.

11   1  
Theoden King

Dit bericht ademt maar één ding: trainer en club passen voor geen meter bij elkaar.

5   0  
Adriaan

Dat het anders moet is duidelijk
Een trainer moet het maximale uit zijn groep halen en dat doet Steijn al maanden niet
Vaste basisopstelling en een breed gedragen idee hoe elke week te spelen
En vooral veel NOAD anders ben je NAC onwaardig
Het wordt nog een hele kluif om de nacompetitie te halen
En snel een TM of TD die gericht spelers binnen haalt die als mens en als voetballer goed bij het dna van de club passen


7   0  
d'n henk

Bilate en Sydney samen kwam op mij in ieder geval gevaarlijker over dan de variant(en) daarvoor, dus van mij mag je het proberen.

4   0  
Badeend

Klopt het dat Bilate uit de titel van het nieuwsbericht is verwijderd? Of heb ik dat verkeerd gezien vanochtend? Dat gebeurt volgens mij niet zo vaak, dat er titels worden aangepast.

7   0  
Badeend

En wat je ook van Van Hooijdonk vindt, of hij nou wel of niet kan voetballen - als je kijkt naar zijn doelpuntengemiddelde, is hij stevig op weg om een fenomeen te worden bij NAC.

Mocht hij zijn prestaties door kunnen zetten dan is de laatste speler die bij NAC in de competitie over een heel seizoen betere cijfers heeft kunnen overleggen (hoger aantal doelpunten per wedstrijd), zijn vader in 1993/94!

4   6  
De generaal

Beiden naar Beek Vooruit!

8   6  
ome cor

Opmerkingen als dat ze naar Beek Vooruit moeten of zo is lachwekkend dom.
Of je het nu leuk vindt of niet: dit zijn de spelers waarmee we het moeten doen.

Al NAC de laatste 4-5 wedstrijden opeens in een flow komt kunnen ze zo maar de nacompetitie domineren, ondanks dat ze nu niet eens van Dordrecht, jong PSV en Den Bosch kunnen winnen.
En dan is het juichen en feesten bij iedere criticus op dit forum.

Twee spelers die dachten elkaars concurrenten te zijn, zien mogelijkheden in samenwerking. Als Steijn dat ook ziet en daar serieus op traint kan er zo maar een ommezwaai komen.
En komt die er niet ? Veel teleurstellender als nu kan het toch niet worden.

Dus ipv elke wedstrijd onszelf te herhalen en te roepen dat we de tweede plaats kunnen vergeten moeten we die ook gewoon echt vergeten en vanaf dat punt kijken naar wat er nog wel zou kunnen.

Wie het beter weet met dit materiaal mag het zeggen. Van Hooijdonk jr, Bilate en Dogan (of El Al) zullen nooit het trio Lammers, van Hooijdonk sr en Lokhoff worden, maar als er chemie is......

4   1  
Tip

Sidney en Bilate zijn complementair. En daar het juiste middenveld achter. Uiteraard Haye. Uiteraard ElAl. En ik zou kiezen voor Immers en Dogan. Belangrijkste. Laat het vanaf nu staan. Voor de keuken hebben we met deze opstelling kwaliteit genoeg. Met een vaste basis raken we ingespeeld en komt er vertrouwen. Op deze wijze halen we waarschijnlijk nacompetitie en raken we ingespeeld en mag er publiek bij dan maken we misschien een kansje op promotie. Tegen Almere minimaal een punt maar alles uit de kast voor een driepunter.

1   2  
Joop

Nu is het voetbal niet goed dus het kan geen kwaad om te proberen met 2 spitsen te beginnen maar niet alleen het voetbal is niet goed we hadden wat van die blikken bier gekocht waar nac 10cent van krijgt was geen lekker biertje en het kost veel te duur dus alles bij elkaar was het een klopte middag

6   2  
Belgische Naccer

@ome Cor

In plaats van onder iedere kritische reactie diegene af te zeiken, en de spelers en trainer continu de hand boven het hoofd te houden ondanks wanprestaties week in week uit...en te blaten dat het allemaal wel meevalt en goed komt..

Zou ik graag eens van jou verklaard willen zien, waarom Hyballa met dezelfde of zelfs mindere spelers, NAC wel aan het voetballen kreeg en wij nu al 20 wedstrijden naar zaaddodend angsthazen voetbal zitten te kijken. En waar jij in godsnaam op baseert dat alles wel goed komt dit seizoen?

Ik weet het allang. Hyballa trainde 10x harder, maakte de ploeg topfit! En sloeg de gegenpressung erin bij de spelers.

Verder zette hij de juiste spelers op de juiste plaats. Riera, Monsalve, Noblejas...waren met haye en Hecke vorig jaar onze beste spelers! Spelers die Steijn ook gewoon heeft gehad. Maar Nee...ze trainen weer als oude wijven, net zoals onder Brood. De fitheid is niet meer, de gegenpressung is niet meer, en alle vastigheden zijn niet meer!

Maar daar mag van jou niks over gezegd worden hè? Want alles komt goed zoals het nu gaat!

Dream on!

5   4  
ome cor

@ Belgische
Zet je Hyballa-plaatje nou eens af man.
Je blijft hangen in een recent verleden.
Of het onder Steijn nu slecht of goed gaat...een Hyballa zal het nooit worden.

Hyballa heeft een beperkte houdbaarheid en gooide zijn eigen glazen in.

Een goed seizoen is geen garantie voor herhaling. Blessures bijvoorbeeld.
De door jou geliefde Spanjaarden brengen kennelijk niet hetzelfde als vorig jaar.
Maar als je jou moet geloven zijn ze over 20 jaar nog de beste spelers.

Steijn kreeg de opdracht om te bouwen en heeft wat spelers die je echt niet kwijt kunt. Dat belemmert ook de aankoop van nieuwe spelers.

Maar jij komt niet verder dan "alles is kut", "Hyballa is beter" en "de Spanjaarden moeten blijven". En dat is het dan.

8   6  
San Marco

Leuk om morgen weer een topic over onze heilige Sydney te plaatsen! Lijkt hier ook alsof de familie editor is....... Hij zou beter eens zijn mond houden en fatsoenlijke looplijnen leren ipv als een blind paard rond te rennen. Compleet ongepast joh. Wie denkt hij dat hij is..... Ik heb mijn business seats na jaren opgezegd, omdat ik dit gezeik niet meer aan kon zien.

Laad alle berichten na dit bericht in