Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Ondanks de interlandbreak toch gewoon weer onze wekelijkse ex-NAC rubriek. De goal van Kees Luijckx heeft het overzicht niet gehaald. Wel Manu Garcia, Othman Boussaid, Pim Bouwman en Arijanet Muric.

Muric naar huis gestuurd

Voor Arijanet Muric zat de interlandperiode er snel op. De doelman van Willem II was opgeroepen voor het nationale elftal van Kosovo maar nog voordat Kosovo een wedstrijd had gespeeld werd al bekend dat de sluitpost niet meer bij de selectie zat.

Muric was vanwege disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Wat er precies gebeurt is, is nog niet duidelijk. De bondscoach kwam later ook met maar een korte en vooral vage reactie. “Het is een disciplinaire beslissing, meer details kan ik niet geven. Als we meer vertellen over deze kwestie, is dat een gebrek aan respect voor de speler.’’

Garcia op rand van volgende ronde met Spanje onder 21

Manu Garcia is deze week actief voor Spanje onder 21 op het Europees Kampioenschap. De Spanjaarden pakte in de eerste twee groepswedstrijden vier punten en staat dus op de rand van de volgende ronde.

Er werd gewonnen van Slovenië en gelijkgespeeld tegen Italië. Tegen Slovenië moest Garcia het nog doen met een invalbeurt van een halfuur. Tegen Italië stond de middenvelder wel negentig minuten op het veld. Morgen staat de laatste groepswedstrijd op het programma tegen Tsjechië. De Spanjaarden hebben aan een punt genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Boussaid jaar langer bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft de optie gelicht in het contract van Othman Boussaid. Hierdoor ligt de vleugelaanvaller een jaar extra vast, tot medio 2022.

Boussaid is dit seizoen nog niet altijd zeker van een basisplaats maar kan toch bijna wekelijks rekenen op speelminuten. Toch lijkt het erop dat FC Utrecht potentie ziet in de Belg. In 18 duels kwam de oud-speler van NAC tot één goal en één assist.

Bouwman naar Halsteren

Pim Bouwman was ooit een veelbelovend talent bij NAC, maar tot een doorbraak bij de Parel van het Zuiden kwam het niet. Hij speelde maar 32 minuten in het eerste elftal en vertrok in 2012 naar Finland. Via Cyprus en België keert de middenvelder nu terug naar Nederland.

Bouwman gaat namelijk voetballen bij Halsteren, waar eerder ook vader Geert voetbalde. Bij Halsteren is de doelstelling duidelijk volgens Bouwman. “Halsteren is een club met een gezonde ambitie. De doelstelling voor komend seizoen is om voor het kampioenschap te gaan. Halsteren wil naar de derde divisie, het liefst als kampioen en anders via de nacompetitie.’’

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem, AD, Veronica Inside
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #63 41 reacties
Volgend bericht
Richard Martens fluit Jong Ajax - NAC 11 reacties
14 Reacties
64   2  
Cusco

Tip voor de redactie!

Ex-naccer danny verbeek verloor zondagavond met zijn de graafschap de kkd ‘topper’ in breda met 3-1 van nac. Hij had na de exact 1.912e stop- and go beweging in zijn carrière een aardige assist, maar kon verder weinig indruk maken en werd na 83 minuten gewisseld.

47   1  
Bart

Manu garcia is echt een topper in wording.. heel veel clubs liggen te slapen! Nog altijd jong en al heel wat ervaring daar zijn er maar weinig van!

12   8  
Mika

Contract van Leemans, Botteghin, Lam, Drost, Botteghin en nog veel meer andere formeel opgezegd.. zit miss wel iets voor ons bij?

42   0  
Orlando Pirates

Karol Niemczycki zit bij het “grote” Polen bij de selectie. Heel knap

64   2  
Cusco

Tip voor de redactie!

Ex-naccer danny verbeek verloor zondagavond met zijn de graafschap de kkd ‘topper’ in breda met 3-1 van nac. Hij had na de exact 1.912e stop- and go beweging in zijn carrière een aardige assist, maar kon verder weinig indruk maken en werd na 83 minuten gewisseld.

32   0  
Fritske d'n Olifant

Over NAC'ers gesproken. Een van onze "founding fathers" en met 19 jaar in het eerste van NAC, honderden doelpunten en vele kampioenschappen als speler en trainer de enige echte mr. NAC zou vandaag 125 kaarsjes uitblazen. Behoudens een berichtje op sociale media van deze site wordt hier verder helemaal geen aandacht aan gegeven. Ook door NAC zelf niet. Ik vind dat vreemd. Zonder Rat had NAC niet bestaan of in ieder geval niet op het huidige niveau gespeeld en successen behaald in het verleden. Rat was in zijn tijd een autoriteit en heeft een niet alleen een enorme impact gehad op NAC maar ook op het vroegmoderne voetbal in het algemeen. Hiep hiep hoera voor Rat Verlegh!

15   1  
Scheppioni

Ik hoop Manu Garcia toch nog wel ooit in een NAC shirt te mogen zien !!

3   1  
DeWeesJr (BSR)

@Orlando Pirates

Mooie toevoeging! Toch wel erg nieuwsgierig waar zijn carrière eindigt.

5   1  
DeWeesJr (BSR)

Fritske d'n Olifant

Het is natuurlijk erg lastig hiermee iets te doen. Iedereen uit zijn tijd is inmiddels ook overleden. En door het coronavirus zijn we beperkt in de middelen. We hebben er wel even over nagedacht maar tot een goede suggestie kwamen we niet.

Maar mocht je nog een goede suggestie hebben nemen we die mee en kunnen we altijd kijken of dit mogelijk is.

3   0  
The Cosmic Gate

@SCHEPPIONI
Dat zal ik zeker ook machtig mooi vinden !
Heerlijke voetballer #ikblijf 😉

Als bij dan ook nog eens zijn teamgenoot (en inmiddels echt grote jongen) Angelinõ mee kan nemen....

En toen werd ik wakker .....

1   1  
Fritske d'n Olifant

@deweesjr Ik heb net even met jullie contact gelegd.

3   0  
Gjoewie

Bij Roda-Cambuur werden drie van de vier doelpunten door ex-NACcers gemaakt. Falkenburg 1-0, Muhren 2-1 en Luijyckxsz 3-1.

3   0  
scheppioni

@ The Cosmic Gate
Dat zou wel heel veel van het goede zijn hahaha, Angelino zie ik niet meer gebeuren, maar Ambrose zou ik ook al prachtig vinden !

1   0  
willem 4,5

@gjoewie Wil je aub de naam Falkenburg niet ,meer noemen, dan moet ik aan het zuurstofapparaat voor meer dan 'n uur.

0   0  
Erik

Ik kan niet wachten tot Kali ook bij het ex nac nieuws staat. Al verwacht ik niet veel meer van hem te horen na 30 juni.

Laad alle berichten na dit bericht in