Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #63

DeWeesJr

NAC won met 3-1 van De Graafschap en haakte aan in de strijd om directe promotie. We bespreken de wedstrijd en de promotiekansen van NAC. Verder maken we een uitstapje naar de internationals en sluiten we af met onze vaste ex-NAC rubriek.

NAC - De Graafschap

Het was aanhaken of afhaken. Het werd gelukkig het eerste. NAC won met 3-1 van de Graafschap en staat nog maar twee punten achter de tweede plaats. We bespreken het tactische steekspel en de dreun die De Superboeren krijgen. Want vooral de keeper moest het ontgelden bij De Graafschap.

Promotiekansen

Het begint bijna een wekelijkse rubriek te worden. Maar we bespreken uiteraard weer de promotiekansen van NAC. Ze zijn aanzienlijk toegenomen en dus was er weer reden om de programma's naast elkaar te leggen. 

B-Side Arts

Mocht je het gemist hebben, we hebben een unieke actie deze week. Tot en met donderdag kun je nog limited editions shirts bestellen die ontworpen zijn door lokale ontwerpers. We leggen de actie nog eens uit en staan stil bij de ontwerpen. Lees hier meer over de shirts en vergeet ze niet te bestellen.

Internationals

Malone, Maria en Adilehou zijn op pad met het nationale elftal van hun land. We bespreken de prestaties en de unieke ervaringen van de NAC-spelers.

Ex-NAC

Tot slot natuurlijk weer onze ex-NAC rubriek. Deze week met twee internationals, een contractverlenging en een transfer.

 
Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 14 reacties
41 Reacties
57   0  
Matc

We kunnen wel concluderen dat NAC de grote winnaar is van het weekend toch?

27   30  
Henri

Vanavond al wel naar Gegenpressing podcast geluisterd. Daarin een zeer verhelderend interview met John Peek. Echt een aanrader.

23   24  
Fan uit Zevenbergen

Die van BN de Stem vandaag was ook heel goed

11   5  
Lars

DB-Gea 3-2!!

49   13  
@Henri

Laat mij eerst zeggen dat ik alle respect heb voor John Peek en alles tijd en energie die hij in zijn leven in ons goeie outer NAC heeft gestopt.

Kreeg gedurende het luisteren van die podcast er toch niet een heel lekker gevoel bij.
Zo was Smulders, de man die (in mijn ogen) de slechtste NAC-selectie ooit heeft samen gesteld goed bezig volgens Peek.
Daarnaast werd Sydney opgehemeld en was de enige reden dat die niet wordt opgesteld het feit dat Steijn fam van Hooijdonk niet mag.
Het feit dat Bilate gewoon veel beter presteert werd niet benoemd en het feit dat Peek zelf wel goed befriend is met fam van Hooijdonk (net als Blanco) werd niet benoemd.

Ook zou deze selectie 0 transferwaarde hebben met oa Olij, Schouten, Rossler, Haye en de Rooij

Het gevoel bekroop mij of er weer ergens een kolonne zich aan het roeren is, of het nou de 4e of de 5e is.

Weet niet goed of ik daar blij van moet worden.

5   1  
Scheids!

DB - Gowet 3-3

8   2  
Vlaai

3-3 ook mooi

14   5  
Kipiani

Het zal allemaal wel met die podkast van de Stem. Luister er nauwelijks naar. Toen er om heen gedraaid en geluld werd wie wie gebeld had, uitgenodigd voor de podkast, de hockeyer of Peek of andersom, wist ik weer genoeg.
Muziek van Sault gaan luisteren en nog even genieten van de 3-1, de matige progressie in het voetballend vermogen van het elftal daar gelaten, wat dat gaat niet goed.

57   0  
Matc

We kunnen wel concluderen dat NAC de grote winnaar is van het weekend toch?

11   5  
Tip

Het levert negatieve duimen op maar...... Smulders was inderdaad goed bezig. Smulders heeft wel een eigenzinnig karakter. Moeilijk in de samenwerking voor sommigen mensen. Smulders is echter verleden tijd, moeten we over stoppen.

De rest is allemaal Steyn versus familie van Hooydonck. Als NAC promoveert wint Steyn. Steyn ligt op punten voor door Bilate. Echt een goeie keus, Bilate past bij NAC als glashelder water bij een dorpspomp. Als TL erbij komt wordt het ingewikkeld. Manders staat uiteraard achter Steyn. Er is bij NAC altijd "gedoe" en dat is een van de problemen.

10   4  
Tip

Voor het werk van Peek voor NAC ; respect. Ik vond hem een goeie voorzitter. Maar ook daar wordt verschillend over gedacht.

12   7  
Geert

“We speelden goed en aanvallend voetbal..”, aldus Lokhoff.
Wat zal hij schrikken van de stijl van Steijn, want die is destructief en defensief!

Ton, grijp in aub!!!

8   35  
Henk

Zie video feestvierende nac spelers in kleedlokaal

selectiespeler van ADO (zwarte hoodie in deuropening) staat gewoon in de kleedkamer van NAC!!
Lekker professioneel, lekker COVID....

Oh ja, het is de zoon van onze trainer!
Stop die Haagse clan, want die is nu al zo’n 10 man groot en die brengen onze club naar de financiële afgrond!!!

Peek heeft gewoon heel eerlijk gezegd echt gelijk!!!!

17   10  
Rik

Kees Kwakman had gewoon gelijk: NAC speelt belabberd en schandalig voetbal. In de eredivisie heb je niks te zoeken. Zeker niet met Seuntjens, Malone, Jansen, Maria etc....

10   12  
Bas

Iedereen weet dat we direct promoveren nu.
Maar dan?
Steijn maakt de spelers zeker niet beter, misschien wel slechter als je kijkt bijvoorbeeld naar onze spelverdeler Haye. Die loopt alleen maar te verdedigen!

Als nu al niemand beter wordt, hoe gaat het dan in de Eredivisie. Dan gaat alles sneller en dwingender. En dan hebben wij daar de spelers niet voor. Of gaat Manders de portemonnee weer trekken en weér 12 spelers toevoegen???

De portemonnee die al diep leeg is....

8   7  
WBL

Peek uit zijn zorgen en onderbouwt zijn betoog met sterke argumenten. Dat kun je niet zeggen van de kritiek die sommigen hier daarop geven. Die hebben maar half geluisterd, zo lijkt het.

8   26  
Come on!!!

waar is de eigen jeugd? Die hadden dit seizoen stappen voorwaarts moeten maken, maar zitten allemaal in de koelkast.
Sydney, Mashart en Azzagari zijn echt niet minder dan Bilate, Maria en Fiorini! Steijn had ze gewoon moeten opstellen maar niemand in de club greep in...
Ook niet de academie zelf.

Hup Nac
Hup Lokhoff

12   10  
BREDA 1965

Het maakt natuurlijk niet uit,hoe we promoveren,als we maar promoveren.Hoe het ook uitpakt dit seizoen,zet aan het einde aub steijn buiten.Met deze selectie zo belabberd spelen,amper drang om naar voren te gaan,verschrikkelijk is het.Steijn is een gokker,puur hopend op toevalstreffers.Ze kunnen zoveel beter. FF een tekst van steijn...ik heb hier gespeeld,ik weet wat het NACpubliek wil zien.Begin er dan eens een keer aan aub...

18   2  
Gilze

Ik snap dat gelul niet van wat moeten we met deze selectie in de eredivisie. Ten eerste wie zegt dat deE spelers dan in de basis staan? Misschien wordt een gedeelte van deze basiself dan wel de bank. Aangevuld met reclamegelden zullen er echt wel versterkingen komen. Nou als je er van deze selectie 4 of 5 of de bank hebt zitten, heb je een aantal leuke wissels hoor. Wat nu op de bank zit, of niet voldoet zal je van de hand moeten doen.

Eerst maar eens zien te promoveren.

8   6  
Cool hand

Als je niet promoveert, is het een drama, omdat je dan nog een jaar kkd moet spelen zonder te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van het team. We zijn nu niet iets aan het opbouwen waardoor promotie volgend seizoen vrijwel zeker is.
Als je wel promoveert, is er paniek, omdat
de selectie absoluut niet eredivisiewaardig is. Gaan we dan wederom een geheel nieuwe selectie samenstellen?

16   2  
Breetjeda

Ik vond het leuk om naar Maatsen als back te kijken.
Ik ben groot fan van het gebruiken van dynamische spelers op de back positie.

Soms pakt het fantastisch uit zoals bij adama traore en alphonso davies.

2   1  
De parel

@Breetjeda, helemaal mee eens. Ik was ook onder de indruk van zijn selfpass en de daaropvolgende voorzet. Zie je ook niet ieder dag gebeuren bij ons NAC.


Hup NAC!

9   1  
Ivo

Mooi om te zien dat het nu weer over promotie gaat en wat er met de selectie moet als we in de eredivisie komen.

We hebben nog 8 finales voor de boeg en daar moeten we er zeker 6, misschien wel 7 van winnen. Om te beginnen tegen Jong Ajax, dat moet gewoon een 3-punter worden.

Jong Ajax won van Cambuur en verliest iedere keer maar nipt. Ze staan 14e, maar dat is wel geflatteerd. Onderschatting, onze grootste vijand, ligt weer op de loer.

8   0  
Someren NAC

Mannen broeders,

Ik weet niet of jullie het ook gezien hebben, maar als je nog eens goed kijkt naar de tweede goal van Rosler, dan zie je dat Seuntjes bewust de bal ontwijkt. Hij trekt z'n hoofd weg, terwijl hij makkelijk de bal binnen had kunnen koppen. Dan kun je jezelf de vraag stellen: schreeuwde die keeper LOS of was het een bewuste actie van Seuntjes ;) Al met al was het een heerlijke driepunter voor ons aller NAC en gaan het zeer spannende slotweken worden!

We'll keep the yellow flag flying high!

1   0  
Someren NAC

#weg had kunnen koppen bedoel ik uiteraard ;)

8   2  
Geelzwartwit

Na de verloren wedstrijd waren de opmerkingen. "je kon erop wachten, het geluk houdt een keer op, met al heel het seizoen afwachtend slecht spel loop je een keer tegen verlies aan"

Nu winnen we van De Graafschap.
Staan we gedeeld 3e. Hebben we nog steeds 2 ploegen boven ons is het spel nog helemaal niet geweldig en de loper Immers nog steeds geblesseerd en is menigeen ervan overtuigd dat we 2e worden.

Ik heb heel het seizoen nog geen enkel iets gezien waardoor ik denk dat wel toch wel 2e worden. We hebben al eerder gezien dat 1 zwaluw (wedstrijd tegen Almere) bij NAC het eerder winter blijft dan zomer wordt.

Hup NAC
#Dropendrover

Maar ik ga echt nergens vanuit

8   3  
scheppioni

@ BREDA 1965
Ik deel je argwaan, ik wil het vrijdag ook nog wel eens zien.
Het zou typisch ons NAC zijn ! Verder moet steijn heel gauw van zijn stelling afstappen dat er spelers onomstreden zijn, dat is altijd funest !! HUP NAC, winnen bij de jeugd van ajax anders stelt de overwining van afgelopen zondag alsnog weinig voor !!!

11   6  
BREDA 1965

Scheppioni,met onze selectie hadden we al 2e kunnen staan.Steijns manier van voetballen gaat ons de das omdoen,nou hoop ik dat niet,maar ik heb dit seizoen al meer zeperds gezien helaas.

8   0  
Wanny

De Graafschap en Almere voetballen ook niet beter dan NAC hoor.

5   2  
Ric

Mensen, denken jullie serieus dat Maatsen een goede keuze is als back. Kom even van die roze wolk af aub.
Natuurlijk heeft hij het ‘goed’ gedaan.
Maar werd ook diverse keren kinderlijk eenvoudig overlopen. En dat is niet erg want hij is geen rechtsback en denkt niet als een rechtsback.
Maar kijk even zonder NAC bril en dan zie je dat je blij moet zijn dat het zondag goed ging en daar moet je het ook vooral bij laten.

5   0  
Wos

Even off topic: Heeft Nac al een ene heer Kali de (voor ons) blije boodschap gebracht dat zijn contract niet wordt verlengd?

1   30  
den hulk

met juffrouw de rooy en dikbuik janssen kom je er niet

6   0  
Marti

jong Ajax -NAC word zo te zien niet uitgezonden , ik dacht dat manders daar wel geld voor had betaald voor de hele 4de periode !

6   0  
Johnny1912

Met een super grote kneus als Den Hulk als ‘supporter’ of als vader kom je er ook niet.

Nu al medelijden met meneer zijn kind. Loser!

1   0  
Nac

@Marti

Weet u al welke keukenkampioendivisie wedstrijden op espn 2 en 3 worden uitgezonden dan?

Op dit moment staat daar bij mij nog niet welke wedstrijd.

En anders zouden we het via de app kunnen kijken zoals aangegeven.

3   0  
NAC4Ever

@NAC
Volgens deze site worden we vrijdag niet op tv uitgezonden. Maar zoals jij ook zegt kunnen we het via de site/app van ESPN zien.

https://www.tvgids.tv/zenders/espn-2/3

1   0  
Marti

NAC : ja er staat. 1800 uur - Op 421 go. Ahead - roda%. Om. 19:50 uur - Op 422 Volendam - cambuur , Om. 19.50 - Op 423. Almere. - Nec . Hopnde je hier van dienst te zijn gweest .

5   3  
Rens

Bladran Yanco heeft gewoon volle bak gelijk: het spel is negatief en puur achteruit lopend! Vaak genoeg benadrukte Yanco dat de late zeges op karakter waren, zoals Helmond en Dordt.
Maar slecht is gewoon slecht.
Dat moet juist benoemd worden!

5   3  
Peaky

Promoveren met slecht voetbal, dat overkwam Vvv en ADO in het recente verleden.
Kijk eens waar die nu staan??
Niet alleen naar de stand, maar ook qua voetbal en financieel....

Dit is pure afbreuk jongens.
Helaas willen sommige van onze supporters dat niet horen, verblind door de nakende promotie....

8   4  
Bubba

Peek heeft volledig gelijk. De argumenten kloppen. Juist na de overwinning op Geaafschap is het knap dat onze oud voorzitter de waarheid geeft.

We lijken te dansen op een vulkaan!

6   2  
Fritske d'n Olifant

Vooropgesteld ben ik blij met de punten en met feit feit dat we nog slechts twee punten verwijderd zijn van directe promotie (dan moet De Graafschap die punten ook wel laten liggen). Maar je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat het veldspel van NAC om te janken is. Niet dat ik daarvoor naar NAC kom hoor, voordat mij verteld wordt dat ik dan maar beter 30km oostwaarts mijn geluk kan gaan beproeven. Ik maak me al wat langer zorgen over de continuïteit van NAC. Ik ben het daarom voor een groot deel ook eens met John Peek. Maar hoezeer ik Peek ook respecteer, hij heeft natuurlijk ook wel wat boter op zijn hoofd. Eind jaren 90 onder Peeks voorzitterschap degradeerde NAC met een oude en dure selectie en met trainers als Rijsbergen, Neumann en Zwamborn werden nou niet bepaald trainers aangesteld die NAC frivool en fris lieten voetballen. Daarnaast was de opleiding decennialang een ondergeschoven kindje en zijn vanaf de generatie Remie/Karelse tot Stam en Gudelj geen jeugdspelers serieus doorgebroken. Pas sinds de komst van Smulders is NAC pas weer echt gaan investeren in de opleiding.

Maar Peek slaat de spijker op z'n kop wat betreft de huidige organisatie. De rvc wordt als controlerend orgaan niet geremd door enige voetbalkennis, net zoals de eigenaren zelf en Mattijs Manders (prima vent overigens). Het is dat ik veel vertrouwen heb in Eric Hellemons anders zou ik echt denken dat Lurling en Penders voor de bühne naar binnen zijn gefietst. Ik gun het NAC dat Lokhoff ervoor gaat zorgen dat NAC weer een echte voetbalclub wordt. Met een herkenbare speelstijl, spelers die bij de club passen, geen paniekaankopen meer en doorstroom vanuit de jeugd. En of de spelers en staf dan uit de Gampel, Groningen of Ghana komen maakt mij geen moer uit. Kijk eens naar Heracles of AZ. Plastic clubjes, dat wel maar ook weer clubs die voor aanvallend verzorgd en attractief voetbal staan. Clubs met veel voetbal en/of topsportkennis in de organisatie. Dat zou ik ook graag bij ons NAC zien in de toekomst in plaats van luchtkastelen over een nieuw stadion.

3   0  
scheppioni

@ BREDA 1965
We hadden zeker tweede moeten staan, volkomen mee eens.
Er komen cruciale weken aan, dus zeperds ook onder steijn moeten we maar niet meer aandenken, laten we hopen dat onze Ton vanaf morgen nieuw elan meeneemt en dat steijn niet te koppig is en er voor open staat !
Zo te zien op een insta filmpke in de kleedkamer na NAC - GRA was de sfeer uitbundig goed, dat moet een perfect positief gevoel geven als het goed is voor de komende wedstrijden !!
Daar hoort dan op het veld never een passief NAC bij !!!

Laad alle berichten na dit bericht in