Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

DeWeesJr

Een dag later dan gebruikelijk, maar dat allemaal vanwege het lange paasweekend. Maar ook deze week blikken we weer terug op de prestaties van diverse ex-NAC'ers. We reizen af naar Polen, Friesland, Den Haag en Tadzjikistan.

Dogan gelijk belangrijk voor nieuwe club

Huseyin Dogan heeft in zijn officiële debuut indruk gemaakt bij zijn nieuwe club Istiqlol Dushanbe. De aanvaller zorgde voor de 1-0 in de gewonnen super cup. Dogan kreeg na afloop zelfs een MOTM-award uitgereikt.

Bij de kampioen van Tadzjikistan hoopt de spits zijn carriere nieuw leven in te blazen. Met Istiqlol Dushanbe hoopt hij dit jaar de titel te prolongeren en mag Dogan rekenen op een avontuur in de Aziatische Champions League.

Heerenveen wil door met Van Hecke

Jan Paul van Hecke kende vorig jaar zijn doorbaak bij NAC en verdiende een transfer naar Brighton and Hove Albion. Die club verhuurde op zijn buurt de verdediger aan SC Heerenveen. Bij de Friezen kende de Zeeuw een vliegende start en was hij onbetwiste basisspeler. Later dit seizoen verdween hij kort uit de basis om uiteindelijk terug te keren op de rechtsbackpositie.

“Op die positie doe ik mijn uiterste best, maar in alle eerlijkheid: ik ben natuurlijk geen Dani Alves die er zo even een rush of voorzet uitgooit” zei Van Hecke vorige week in de VI. Nu staat de verdediger weer twee wedstrijden centraal achterin en wordt het interessant waar de oud-speler van NAC volgend seizoen speelt.

Heerenveen heeft aangegeven langer door te willen met Van Hecke, de verdediger zelf wil er nog niks over kwijt. “Het hangt er ook van af wat Brighton precies voor ogen heeft. Wellicht staan zij daar positief in, maar het kan ook zijn dat ze in de zomer willen dat ik bij hen aansluit, of dat ze me aan een club uit een ander land willen verhuren. Dat is nog even afwachten.”

Degradatie voor Brood en ADO lijkt onafwendbaar

Het gaat al weken niet goed met Ruud Brood en ADO. De trainer krijgt de club uit de hofstad niet uit het dal. Afgelopen zondag werd er met 1-4 verloren van FC Utrecht. Degradatie lijkt onafwendbaar en dus wordt er dan altijd gespeculeerd over de toekomst van de trainer.

Brood zelf blijft strijdvaardig en ziet het tij nog keren. “Ik denk wel dat ik fanatiek genoeg ben en de spelers kan motiveren.” ADO staat op een laatste plaats met zeven punten achterstand op een veilige vijftiende plaats. Mocht ADO daadwerkelijk degraderen is het nog geen uitgemaakte zaak dat Ruud Brood ontslagen wordt. De trainer ligt nog tot medio 2022 vast in Den Haag.

Niemczycki voor het eerst bij nationale elftal van Polen

Hij werd al opgemerkt vorige week in de reacties onder het weekoverzicht. Maar Karol Niemczycki mocht voor het eerst zich melden bij het nationale elftal van Polen. Nadat een reservedoelman positief was getest op corona kreeg de huidige doelman van Cracovia een uitnodiging van de bondscoach.

Niemczycki bleef in overgebleven twee duels wel op de bank zitten. Voor de oud-doelman van NAC is het wel een mooie beloning. De Pool is de onbetwiste nummer één bij Cracovia. De Poolse club staat op een veertiende plek in de hoogste Poolse divisie.

 

Bron:
B-Side Rats, VI, Omroep West
Terug naar overzicht
9 Reacties
29    
Hup NAC

Niemczycki laten gaan kan nog wel eens een hele dure fout blijken. Onbegrijpelijk eigenlijk dat je deze voormalig jeugdspeler eerst een contract aanbiedt voor 5 jaar en vervolgens gratis laat gaan. Typisch weer zo’n voorbeeld waarom een Technisch Directeur/Manager nodig is voor de lange termijn visie. Want ook deze keuze was weer onder het beleid van koningskoppel MM/MS.

Nu mag tie bij de nationale selectie samen met de keeper van Juventus de ballen van Lewandoski tegen gaan houden. Doet tie goed!

15    
Scheids!

Even geen zin om op zorgen van Brood te reageren! Wij kennen onze eigen sores op dit moment!
Mán, wát een kut week!

29    
Hup NAC

Niemczycki laten gaan kan nog wel eens een hele dure fout blijken. Onbegrijpelijk eigenlijk dat je deze voormalig jeugdspeler eerst een contract aanbiedt voor 5 jaar en vervolgens gratis laat gaan. Typisch weer zo’n voorbeeld waarom een Technisch Directeur/Manager nodig is voor de lange termijn visie. Want ook deze keuze was weer onder het beleid van koningskoppel MM/MS.

Nu mag tie bij de nationale selectie samen met de keeper van Juventus de ballen van Lewandoski tegen gaan houden. Doet tie goed!

5    
Seuter

Snap niet dat hij bij ons te weinig kans gehad heeft,er lopen in het team wel mindere.

4    
steven73

Hopelijk zien we in deze rubriek snel de naam Maurice Steijn staan.

-10    
kopspion

hopelijk binnenkort te verwachten in deze rubriek:

Manders
Steijn
Malone
Maria
Venema
Maatsen
Azarkan

toch minimaal vanaf volgend seizoen !

5    
Nac

We zijn bij nac altijd wel goed in de trainer en directeur af te schrijven.

Ik beoordeel ze allebei na volgend jaar.

Die beoordeling is heel simpel wel
Of geen promotie!!

-1    
Nac

@kopspion

Je hebt helemaal gelijk over deze spelers, maar geef de trainer en directeur nog even een 1 jaar de kans.

1    
sjef de gevulde koek

Ik heb die goal van Dogan gezien. Ik ken het niveau daar natuurlijk niet. Maar hij speelt 2 man uit en rond vervolgend goed af. In anderhalf jaar NAC heb ik hem dit nooit zien doen haha. Blijft toch apart hoeveel spelers hier komen en niet meer kunnen voetballen en als ze een ander shirt aan hebben blijken ze het toch in eens te kunnen.

4    
Scheppioni

Hopen dat we JP nog ooit in BREDA terug gaan zien !!!

Laad alle berichten na dit bericht in