Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Thiestemberg

Het WK is in volle gang en er zijn al een aantal Ex-NACcers in actie. Daarnaast is in sommige landen de transferwindow weer open. Genoeg om te bespreken dus in de wekelijkse ex-NAC rubriek.

Noppert maakt basisdebuut op WK
Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar Andries Noppert debuteerde voor Oranje tegen Senegal. Na een spannende wedstrijd trok Oranje de drie punten over de streep. Noppert had drie puike reddingen in huis en maakte een prima indruk. Noppert schreef dus op meerdere manieren geschiedenis, zo is hij de eerste Oranje international die debuteert op een WK sinds Dick Schoenaker (1978).

Siereveld en Bilate krijgen nieuwe trainer bij ADO Den Haag
Gylermo Siereveld en Mario Bilate maakte allebei al regelmatig minuten bij het dolende ADO Den Haag. ADO staat na zestien speelrondes op een teleurstellende zeventiende plek. Het hing al een tijdje in de lucht, maar dit is voor de clubleiding nu reden genoeg om Dirk Kuijt te ontslaan. Eerder vertrok technisch directeur Daryl Janmaat ook al. Ook sterspelers Kishna en Verheydt diende vorige week al een transferverzoek in. Bilate en Siereveld zijn dus niet bepaald in kalmer vaarwater terecht gekomen sinds hun overstap uit Breda.

Isak Ssewankambo op proef bij IFK Norrköpping
Het is alweer een tijdje geleden maar Isak Ssewankambo speelde in het seizoen 2014/15 vijftien wedstrijden voor NAC. Hij werd toen in de slipstream van Stipe Perica gehuurd van Chelsea. Inmiddels is de 26-jarige verdediger clubloos en is hij op proef bij IFK Norköpping. Als hij hier een contract uit het vuur weet te slepen blijft hij actief op het hoogste Zweedse niveau. Afgelopen seizoen (dat pas net is afgelopen in Zweden) speelde hij twaalf wedstrijden voor Sirius dat met de elfde plek een plekje hoger eindigde dan Norköpping op de ranglijst.

Graham Arnold hard onderuit tegen Frankrijk, Gudelj vandaag in actie op WK
Graham Arnold ging in speelronde 1 can groep D hard onderuit tegen Frankrijk. Australië kwam nog knap op voorsprong tegen de regerend wereldkampioen door een mooie goal van Craig Goodwin. Daarna was het echter eenrichtingsverkeer, de sterren van Frankrijk wonnen met 4-1. Gudelj komt vanavond in actie bij Servië in een taaie openingspot tegen grootmacht Brazilië. Gudelj verkeerd in goede vorm bij zijn club Sevilla en startte in de laatste interlandbreak ook in de basis bij Servië, een goede kans dus dat hij tegen Neymar en consorten ook minuten gaat maken.

'Lucas Schoofs trekt de kar in Almelo'
Lucas Schoofs scoorde in de laatste wedstrijd van Heracles twee doelpunten. Hiermee bracht hij zijn seizoenstotaal naar zes treffers, daarbij verzorgde hij ook één assist en werd hij meermaals uitverkozen in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Reden genoeg voor de lokale media om Schoofs flink de hemel in te prijzen. De kans is aanwezig dat Heracles nog werk krijgt in de transferwindow. In de zomer waren er verschillende clubs uit zijn thuisland geintresseerd in Schoofs. In het seizoen 2017/18 speelde Schoofs nog een handjevol wedstrijden voor NAC, alvorens een blessure zijn seizoen vroegtijdig beëindigde.

Bron:
B-Side Rats
48 Reacties
116   31  
Ice

Dat gezeik dat we Noppert te slecht hebben ingeschat slaat helemaal nergens op! Die heeft in Breda namelijk NIETS gepresteerd, net zoals bij Foggia, Dordrecht, en de eerste maanden bij GAE. Hij is met geluk in het elftal gekomen bij GAE en heeft het daarna gewoon goed gedaan. Ik ben erg blij voor hem dat alles nu eens de goede kant op valt, maar om NAC nu te verwijten het fout gezien te hebben, gaat echt veel te ver!

33   23  
Zak Hooi

Alweer zo'n jongen die bij NAC totaal niet uit de verf kwam en nu de sterren van de hemel speelt. Ik denk dat er nu al grote aantallen spelers op de NL velden aan het schitteren zijn maar in het Rat Verlegh is het drama, blessures of ontevreden. Waar gaat het mis?????

36   24  
Baa-baas

Is dat diezelfde keeper die hier is weggestuurd omdat hij niet goed genoeg was?

Over 4 jaar Van Hooijdonk in Oranje, dan kom ik echt niet meer bij van het lachen / huilen.

17   17  
Beest

Das idd dezelfde keeper. Alleen nu doen ze alsof hij hier 3jaar vast in de goal stond. #gloryhunters

116   31  
Ice

Dat gezeik dat we Noppert te slecht hebben ingeschat slaat helemaal nergens op! Die heeft in Breda namelijk NIETS gepresteerd, net zoals bij Foggia, Dordrecht, en de eerste maanden bij GAE. Hij is met geluk in het elftal gekomen bij GAE en heeft het daarna gewoon goed gedaan. Ik ben erg blij voor hem dat alles nu eens de goede kant op valt, maar om NAC nu te verwijten het fout gezien te hebben, gaat echt veel te ver!

29   38  
Nick

Is Molenaar al weg?

22   33  
Baa-baas

Ja, dat gaan we straks ook zeggen over Van Hooijdonk. Heeft NIETS gepresenteerd bij NAC, maar is
straks wel topscoorder van de eredivisie en speler van het Nederlands elftal. Het gaat niet alleen om talent, naar ook om inzet en doorzettingsvermogen. Dus om het totale potentieel. Wie wordt het volgende slachtoffer van de publieke opinie? Banzuzi?

6   22  
steven73

BSR-edit: dit heeft precies niks met dit topic te maken.

21   15  
Judge M.

@BAA-BAAS:

Nou nee hoor. Die Sydney van jou komt dit seizoen niet in de plannen van Bologna voor en als hij zo blijft spelen zoals recentelijk in de derby tegen Cambuur dan zal dat ook komend seizoen niet het geval zijn. Vergeet ook niet dat hij twee seizoenen geleden bijna al zijn goals maakte tegen clubs uit het rechterrijtje KKD.

Meer dan een voorselectie voor Jong Oranje zoals laatst zal dat dan voorlopig ook zeker niet gaan worden. In zijn plaats loopt nu Zirkzee bij Bologna in de spits en die staat ook aanzienlijk hoger in de pikorde voor een eventuele plek in Oranje.

Maar goed, zo kritisch mag daar hier niet naar gekeken worden uiteraard.

8   42  
Bredaaaaa

Oei. Kuyt ontslagen bij aso. Gelukkig hebben wij wel sterke eigenaren. Molenaar blijft!!!! Molenaar lives!!! 💪❤️‍🔥💪

22   2  
Dutchbird

@BREDAAAA,
don't worry, Pierre was duidelijk over het ontslag van Kuyt: een jaar Feyenoord O19 is niet genoeg om een KKD team te kunnen coachen.

20   10  
Beultje

Bredaaaaa......

Mag ik is iets vragen aan jou .
De GROTE KING MOLENAAR wat is dat van jou, familie of je vriend ?
Je bent er wel helemaal weg van.

40   12  
Ibio

Hoe is het met Moise Adilhehou? Kunnen we die niet terughalen uit Verweggistan?

14   25  
Willem 4,5

Gelukkig is Molenaar onze trainer, hij doet het beter dan Dirk de dominee Kuijt. Den Haag heeft een betere selectie dan NAC. We hebben voor zondag geen linksback, de selectie is k.. met peren, is niet Molenaar zijn schuld. Gaat niet ontslagen worden en terecht!

25   4  
NAC4EVER

Toch leuk om te zien dat zometeen iemand (Gudelj) uit onze in de basis zijn WK debuut gaat maken.

11   8  
Dun Diëe

@nac4ever zeker! En hij doet het erg goed tegen de Brazilianen!

20   2  
Tonn

En ook nog Ivan Ilic

31   13  
Ome Cor

@ice
Noppert had in zijn NAC tijd inderdaad nog niet het niveau van nu, maar het is natuurlijk wel zo dat zo'n jongen hier na een halve kans als afgeserveerd wordt.

Tweede man bij een kutclubje in Italië, Dordrecht en GAE hebben hem ook niet tot een Oranje-keeper gemaakt.
Bij GAE kreeg hij desondanks toch een kans, wist daar een transfer mee te verdienen naar Heerenveen en staat nu dus in Oranje.

En bij NAC is er alleen maar gezeik geweest op die jongen en nu is het opeens "onze Andries". Hypocriet geneuzel vanuit Breda.


6   6  
Nonkel Frans

https://www.smh.com.au/sport/how-a-dying-mum-gave-socceroos-coach-graham-arnold-the-kick-he-needed-20220922-p5bkaa.html

Een recent diepte interview met (onze) Graham Arnold, als coach van Australie.

16   6  
Ben de Gaijgek

Volgens onze eigen NAC watcher is het eigenlijk gewoon de schuld van Stijn Vreven dat Noppert bij NAC niet is doorgebroken. Die wilde liever Bertrams als eerste keeper.

Bron: bn de stem 25/11/22

12   13  
Vent van de bok

Als er een nac 2 x de bal verkeerd aanneemt kan tie al niet voetballen volgens de kenners op dit forum

34   10  
Maarten

Over de hand van Jelle ten Rouwelaar gesproken.

Hij geloofde in Noppert.
Olij kwam uit zijn koker.
Verbruggen ziet hij ook een briljantje ( helaas vond Burnley hem te duur).

Volgens mij missen wij iemand als Jelle. Iemand die wel talent herkent.

10   15  
BUNGH

Vinden jullie het ook allemaal zo vervelend dat we vanavond niet naar NAC kunnen kijken ?

9   5  
Baa-baas

@ Maarten: amen, zo is het precies! Bij het Nederlands elftal werkt het kennelijk ook zo. Frans Hoek heeft veel zeggenschap over de aanstelling van de keepers. Een specialist dus. Net al Ten Rouwelaar destijds; die had er kennelijk ook kijk op.

16   33  
Belgische Naccer

Nou NAC=BREDA, halen die Kishna en Verheijdt!
We moeten door! Geen tijd te verliezen.

Stel die TD aan, stel een Trainer aan en kopen kopen kopen!!!
Hup!!

Het gaat nu in hetzelfde tempo, dat NAC na Hyballa op het veld speelt. Namelijk als dikke stront in een Thee-zakje ondersteboven.

Actie! De tijd dringt voor volgend seizoen!

2   7  
gjoewie

Na het zien van dat eerste doelpunt van Senegal tegen Qatar krijg ik toch weer een beetje een Zwaanswijk gevoel... ;-)

29   11  
Nonkel Frans

Wij hebben Jort - we hoeven geen Verheydt.

12   10  
Ome Cor

@BELGISCHE NACCER
Misschien een rare vraag hoor, maar waarom denk je dat Kishna en Verheijdt van het dolende ADO (met tot voorkort een flut trainer) naar het dolende NAC (met nog altijd dezelfde flut trainer) zouden willen???

Je kunt wel domweg roepen dat NAc spelers moet halen, maar wie zegt dat ze ook daadwerkelijk willen komen ?

25   20  
Karel

HET VERTROUWEN IN NAC=BREDA IS TANENDE........

14   19  
Belgische Naccer

@ome Cor

NAC=Breda pretendeert geld te hebben. Dus dan komen die broodvoetballers wel hoor. En met Kishna en Verheijdt wordt iedere KKD ploeg beter.

Maar ik weet ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Dit was ook meer cynisch bedoeld. Maar dat leek me wel duidelijk...

15   12  
Ivo

Ik zie veel raakvlakken tussen het voetbal van Oranje en NAC.

- Matig verdedigen, spelers laten hun man lopen.
- Zwak middenveld, daardoor veel balverlies en slordige opbouw.
- Veel te traag spel, makkelijk te verdedigen. Oranje en NAC voetballen moeilijk onder de pressing uit.
- Geen aanvalsplan, we creëren geen kansen, het is toevalsvoetbal.

Het moet met individuele kwaliteit gebeuren, als collectief is het niet veel. Oranje heeft dat wel, NAC heeft dat niet...

15   16  
Beest

Oranje vergelijken met NAC. KOEKOEK! Laat je nakijken mafklapper🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🙈

15   6  
Van Flieger

Ivo - vergelijk de trainers eens.

11   6  
Tonn

IVO, leuke vergelijking maar gaat niet op. Nederlands elftal speelt gelijk tegen nummer 44 van wereldranglijst en heeft uitzicht op nummer 1 positie in de poul. NAC verliest met 4-0 van jong AZ en heeft uitzicht op de grafkelder van de eerste divisie.

8   31  
Noad1976

Gelukkig komt Graham Arnold ons redden. Ik schat Dick Advocaat toch iets hoger in hehe. Maar goed daar heeft Pi AIr een hekel aan en Pi Air en Tonnie Sixpack bepalen alles bij nac is breda.

9   13  
Tip

Je gunt het natuurlijk Noppert van harte. Hartstikke mooi toch dat het in de sport zo kan gaan. Noppert is tevens een leuke vent maar bij NAC blonk hij helaas niet uit. Dat begon pas bij Eagles. Overigens vind ik de keuze van van Gaal voor Noppert dubieus. Als selectie speler prima maar om in de basis te staan zijn er betere vind ik. Noppert doet het tot heden goed dit WK tegen op papier de zwakkere ploegen. Sidney van Hooydonk doet het bij Heerenveen ruim voldoende. En ook hem is dat vet gegund. Maar maak er astemblieft geen wereldspits van. Hij is een heel matige voetballer die regelmatig wel een neus heeft op de juiste plaats te staan. Zestig procent van zijn goals komen van die Zweedse spits , die kan wel voetballen, die de ballen panklaar op zijn schoen legt. Neemt niet weg dat wij SvH heel goed zouden kunnen gebruiken. Maar tegen het geld van Bologna konden we natuurlijk niet op. Zijn opleidingsvergoeding is betaald dus dat hij weg is, is ook weer geen ramp. PS. Ik dacht dat ik bij NAC tikkie terug en tikkie breed wel gewend was. Maar gisteren vestigde het Nederlands elftal een record. Wat werden we gedeklasseerd zeg.

8   21  
Brecht

NAC hoeft zich maar op een paar plaatsen te versterken ; de backposities en een vervanger voor Plat

16   12  
Bredaaaaa

Noad. Advocaat is een ado man. Die komt echt never naar ons. Graham is een prima trainer voor NAC mits er goede spelers gehaald worden. Tot dan moeten we het doen met de Molenaar.

25   2  
Geelzwartwit

@tip

Van wie had Sydney in dit NAC de ballen moeten krijgen? Zelfs vd Sande moet ze zelf komen ophalen.

15   2  
Signase

In VI een interview met Graham Arnold die daarin een open sollicitatie doet naar trainersfunctie bij NAC.

https://www.vi.nl/nieuws/de-bondscoach-die-na-het-wk-naar-nederland-wil-mijn-hart-ligt-bij-nac

17   2  
Dun Diëe

Net ook het stukje van Arnold op VI gelezen. Die wordt de nieuwe coach, dat is zeker. De vraag is alleen wanneer.

23   2  
Kopspion

Laat Arnold maar snel hierheen komen !
Wat NOAD betreft de overtreffende trap, wat een inzet had die gozer

13   2  
Zwampie

Als trainer zijnde en je krijgt de opdracht mee dat er weinig druk erop staat en ook geen promotie gevraagd wordt en je mag dan bij NAC een jaar trainer zijn, zou je toch verwachten dat je juist alles.eruit haalt om iets neer te zetten ipv excuses benoemen dat we in een overgangsjaar zitten.
Hoe vaak komt het voor dat een trainer bij NAC zo weinig onder druk gezet wordt. Juist nu kan je als trainer laten zien dat je juist wel iets in huis hebt en een club als NAC kan traine en je eigen op de kaart zetten. Maar Molenaar vindt het wel goed en zal ook volgend jaar niet staan te springen op een nieuwe club.
Alles wat er.begin van het seizoen nog in het elftal zat,is totaal weg. Spelers zijn vertrouwen kwijt, worden verkeerd gebruikt en in de kkd ga je gewoon met 5 verdedigers aanvangen, hoe verzin je het.

28   2  
Fritske d'n Olifant

Als ik zie met welke bevlogenheid mijn jeugdheld Graham Arnold zijn team staat te coachen dan is ook mijn eerste reflex: "Halen!"

En wat mij betreft is Arnold ook van harte welkom. Maar dan alleen als hij past binnen de visie van de nieuwe TD en binnen het lange termijnplan. Ik wil Arnold niet zien afgaan als de zoveelste clubheld na Lokhoff, Karelse, Gudelj en Penders.

19   2  
TVB

Arnold zie ik graag als trainer! Maar hij moet wel materiaal krijgen om mee te werken natuurlijk. Dan kan er wat moois ontstaan als hij de spelers net zo bevlogen kan laten tekeer gaan zoals hij dat zelf kon vroeger

15   3  
Beultje

TVB...

Precies wat je zegt ,eerst maar is kijken welke spelers Arnold tot zijn beschikking krijgt.
Want van deze rotzooi die er nu is daar kan hij ook niks van maken...
Dus NAC = BREDA kom maar op met je euro's.....

5   7  
Jezus is hier

Fysiek voetbal daar in Australie. Veel rennen en veel naar voren schoppen. Tactiek kennen ze niet.
Oud Engelse manier van voetballen.

6   14  
Hypocriet

Wat een gezeik weer met de nac fans . Eerst zoveel zeuren over de Haagse spelers , maar nu wel Kishna en Verheijdt willen inpikken. Wat een rare fans zijn jullie . En als die 2 bij nac aansluiten krijgen die weer heel wat gezeik over zich heen. Dus jullie hopen stiekem toch op de krachten van ADO. Foei zeg !! Het is bij jullie toch nooit goed! Over een ieder hebben jullie te zeuren.

7   0  
TVB

Idd beultje; met dit materiaal zal Arnold niet komen. Nac =Breda heeft gezegd dat ze 3 transferperiodes nodig hebben om een team te smeden dat voor promotie kan meedoen. Er is 1 transferperiode voorbij, benieuwd wat ze in de winterstop halen.. je zou zeggen stuk of 3 spelers van niveau Vd Sande om vervolgens volgende zomer hetzelfde te doen en dan zou er een fatsoenlijk team moeten staan waar Arnold wat mee kan lijkt me

Laad alle berichten na dit bericht in