Wij gaan niet opzij

NAC O21 houdt punt over aan vermakelijk duel

Masthow

Het kon in de slotfase nog alle kanten op, maar na negentig minuten moesten NAC O21 en Vitesse de punten delen: 1-1. NAC trad aan met een zeer gewijzigde ploeg, maar deed niet onder voor de Arnhemmers. Het gelijkspel was desondanks verdiend nadat beide ploegen tot de laatste minuut hebben geknokt voor wat ze waard waren.

Alle spelers die regelmatig bij de eerste selectie zitten, waren dit weekend vrij. Trainer Marvin van der Valk moest daarom vooral achterin improviseren. Middenvelder Joannes stond centraal achterin naast Mekkaoui en O18 rechtsback Kokkeel speelde als linksback. Ook doelman Jordan Silva (niet te verwarren met aanvaller Kevin Silva) en de aanvallers Aimane Jaddi en Mostapha Rached spelen geregeld voor NAC O18, maar stonden nu in de basis bij de O21.

Nadat Vitesse de toss had gewonnen, wisselden we van kant. NAC begon daardoor met de laagstaande zon tegen. Keeper Silva had daar wat last van toen hij in de openingsfase een schot voor de zekerheid over zijn doel tikte. Het was een van de spaarzame kansen in het eerste kwartier van de wedstrijd. Beide ploegen wilden opbouwen van achteruit, maar door druk van de tegenstander werd toch vaak de lange bal gespeeld.

De eerste kans van NAC ontstond nadat Kokkeel op avontuur ging en de bal meegaf aan Kevin Silva. Zijn voorzet vond geen ploeggenoot. Na een kwart wedstrijd was het ineens raak voor NAC. Na korte combinaties op de rechterflank kreeg Mendes Delgado de ruimte om voor te geven. Die voorzet was perfect op hoogte en tussen de twee centrale verdedigers in, waar Rached de bal binnen kon koppen.

Kansen op meer

Na de goal trok NAC de wedstrijd meer naar zich toe en niet veel later kreeg de ploeg twee grote kansen om de score uit te breiden. Omgba dribbelde tussen twee man door en gaf de steekpass op Kevin Silva. Die ging buitenom langs zijn man en schoot op doel. De keeper redde, maar Omgba kreeg de bal voor zijn voeten. Zijn schot in de korte hoek werd door de keeper met de voet gekeerd. Na een schot van Rached uit een moeilijke hoek, gepakt door de keeper, leek NAC met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan.

Niks was minder waar, want net als de goal van NAC, viel de 1-1 vlak voor rust uit het niets. En vrije trap vanaf de zijkant werd in het strafschopgebied voorgegeven. De mee naar voren gekomen verdediger van Vitesse stond daar helemaal vrij en kopte op een paar meter van het doel raak.

In de tweede helft speelden beide ploegen vol voor de overwinning, waardoor het spel continu op en neer golfde. Binnen tien minuten had Rached zijn tweede doelpunt van de middag moeten maken. Een lange bal van achteruit kwam op de linkerflank bij Omgba, die terug draaide en aflegde op Kevin Silva. De vleugelaanvaller zocht de achterlijn op en trok de bal voor, waar Rached van dichtbij op de benen van de keeper schoot.

Spannende slotfase

Halverwege de tweede helft kreeg NAC een vrije trap op zo’n 35 meter van het doel. Mol moest van de trainer de bal opeisen en slingerde die voor naar Omgba. Zijn volley was bijna perfect geplaatst in de kruising, maar de keeper wist met een knappe reflex nog redding te brengen. Een minuut later had Jordan Silva een goede redding in huis op een schot van dichtbij. Via zijn hand belandde de bal op de lat en werd het een corner.

De energie vloeide in de laatste tien minuten zichtbaar weg bij de spelers. Genoegen nemen met een punt was er echter voor niemand bij. Een paar schoten van Vitesse gingen naast en een ijzersterke Mekkaoui maakte veel aanvallen onschadelijk, samen met Kokkeel die zich van een mindere eerste helft herstelde en Joannes die het als gelegenheidsverdediger meer dan prima invulde.

Namens NAC was invaller Jochems met een kopbal dichtbij en Kevin Silva schoot een vrije trap op de vuisten van de keeper. In de slotseconden hielp de verdediger bijna een handje toen hij een voorzet weg probeerde te werken, maar de keeper van Vitesse was alert. Zo moesten NAC en Vitesse zich na een enerverende wedstrijd tevreden stellen met een punt.

Opstelling:
Silva; Mendes Delgado, Joannes, Mekkaoui, Kokkeel; Mol, Omgba, Awale; Jaddi (90’ Griffith), Rashed (77’ Jochems), Silva

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Winst voor NAC O13, O16 en O18 6 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Weekoverzicht 48 reacties
27 Reacties
17   4  
Wolfmanjack

Leuk verslag

8   2  
Babosje

Daar hedde 'n punt!

17   4  
Wolfmanjack

Leuk verslag

15   4  
Nick-air

Leuk verslag. Vooral goed om te horen dat Mekkaoui zo goed speelt en Rached weer scoort. Beiden zijn nog O18 spelers, ondanks dat Mekkaoui vorig seizoen al bijna structureel in O21 speelde. Is in de ogen van Molenaar en zijn Molhoek gepasseerd door Besselink. Gelukkig zijn die volgend seizoen vervangen door Graham Arnold en Meulensteen die het samen met Lokhoff op het veld gaan leiden.

Intussen Mekkaoui rustig in O21 laten en als het eens gaat draaien onder Arnold met goede spelers naast hem langzaam brengen. Anders krijgen we hetzelfde als dat hij bij een mindere wedstrijd gelijk wordt afgebrand.

8   8  
Nick-air

Overigens vraag ik mij sterk af wie er achter de financiële middelen van N=B zitten of dat ze gewoon alleen de plannen van de Amerikanen stap voor stap aan het doorvoeren zijn.

De Amerikanen wilden Lokhoff, Arnold en Meulensteen. Lokhoff moest direct komen en waarnemend zijn waarna de “Aussies” na het wk ingevlogen zouden worden.

Meulensteen heeft destijds zelfs een presentatie gehouden om de plannen kenbaar te maken toen de Amerikanen op pole position lagen.

5   9  
Tip

NICK-AIR. Dat is weer wel een heel andere invalshoek wat je schrijft. Ik denk niet dat het zo ver gaat. Dan zou het nu veel minder chaotisch lopen. Wat wel kan , vermoed ik, dat het technisch plan dat G.B. schreef voor Vrolijk grotendeels wordt gevolgd. Nou ja, Graham Arnold als hoofdtrainer zou geweldig zijn dat zal iedereen vinden. Of het in Breda gaat werken is natuurlijk weer de vraag.

3   5  
Joop

Mooi dat de jeugd wel vol er voor gaat en dat in het nieuwe er uwe seizoen er een hoop gaat veranderen ben benieuwd

7   19  
Scheppioni

Gisteren vernomen dat Graham nog gewoon een contract heeft bij de aussie bond, hij heeft daar nog flinke plannen, dus voor hier een illusie helaas....

8   16  
Toontje

Ook al had Graham geen plannen en geen werk......is voor ons niet meer te betalen. Zet het nu eens uit je hoofd dat wij zomnaar iemand kunnen halen....als ze al zouden willen. Want de naam NAC ius inmiddekls erg besmet...zowel voor trainers als voor spelers.

En.....clubliefde bestaat niet meer.

2   2  
Judge M.

Goed verslag en een mooi resultaat tegen de directe concurrent voor promotie. Nog 3 wedstrijden om 3 punten te halen en de promotie is een feit als ik me niet vergis.

Hup jeugd! Hup NAC!

1   24  
Bredaaaaa

Rashed on fire!!!
Molenaar zou hem een kans kunnen geven.
Ps jammer van Arnold inderdaad.
Gelukkig hebben we een imo prima trainer en assistent.

10   3  
Henk

@Scheppioni,
Wat een gewauwel weer over dingen die jij vernomen hebt. Arnold weet zelf nog niet of zijn contract wordt verlengd of niet en speculeert over NAC en clubs in de VS, maar jij weet zogenaamd al wel dat zijn contract word verlengd. De realiteit is dat hij nog geen aanbod heeft gehad en dat Australië misschien met hem verlengd bij succes op het WK en dat is nog allerminst zeker.

4   10  
Scheppioni

Mondeling verlengd Henk ! Hij heeft pre prioriteit om bondscoach te blijven, je zult de wedstrijd van de skippies wel niet gezien hebben....

5   3  
Henk

@Scheppioni
Je geeft dus toe dat het nog onzeker is dat hij na het WK bondscoach is en het afhangt van het doorgaan van Australië. Mooi.

10   4  
Henri

Ik mag aannemen dat PvH als hij deze week in Qatar is even bij de betrokkenen navraagt waar hun prioriteit ligt. Bij NAC of elders?

7   10  
Scheppioni

In het voetbal is niks zeker Henk, maar Arnold gaat niet komen !!

16   5  
Mike

Dat interview met Arnold in de VI over NAC. Kippenvel.

11   4  
Mike

Ik denk dat ze maar hoeven te bellen dat ie welkom is..

https://www.vi.nl/nieuws/de-bondscoach-die-na-het-wk-naar-nederland-wil-mijn-hart-ligt-bij-nac

11   10  
die ne gast

NEC met 5-0 gewonnen van VVV Venlo. Dus promotie is nog geen gelopen race voor NAC O21.

Off-topic: Ik volg het Australische voetbal totaal niet, waaruit blijkt dat Graham Arnold een goede coach is? Bondscoach zijn is weer heel anders dan clubcoach, dus waarom zou hij als trainer bij NAC passen?
Graag technisch inhoudelijke argumenten. Heeft hij oog voor Australisch talent gehad , welke spelers heeft hij echt beter gemaakt en hun carrière gelanceerd? Heeft hij verrassende tactische keuzes gemaakt, waardoor een wedstrijd in zijn voordeel kantelde?

Dat hij een wereldgozer is en een NAC-hart heeft, weten we allemaal. Maar is dat echt al voldoende om hem als trainer te willen?
Ik heb namelijk geen flauw idee. Het kan een gevalletje Henk de Jong / Stijn Vreven worden, waardoor je passie en resultaten kan gaan zien, maar het kan voor mijn gevoel ook een gevalletje
Karelse / Gudelj worden: goede oud-NAC-spelers die met het nodige enthousiasme ontvangen worden, maar nog voor de Kerst de laan uitgestuurd worden...
Waar is het enthousiasme voor Graham Arnold als trainer op gebaseerd?

6   4  
Mevrouw van Beuningen.

@ diene gast

Hoe kun je in Karelse met Gudlj vergelijken als trainer....
Karelse heeft ons als interim in de ere gehouden en vervolgens 2 keer dik boven de streep geëindigd met een elftal
Vol huurlingen. Zo slecht deed de Karel het niet, zeker niet wat er daarna aan zakkenvullers en betweters zijn gekomen.

11   2  
Breda83

@die ne gast

Voetbalinhoudelijk is het lastig daar antwoord op te geven aangezien we aan de andere kant van de wereld zitten. Als je een beetje rondneust kom je wel wat meer te weten over hoe ze hem overzees zien;

" Graham Arnold is recognized as one of the A-League’s greatest-ever managers. He was a successful manager for the Central Coast Mariners (2010-2013) and Sydney FC (2014-2018). He helped the Central Coast Mariners to win the A-League Premiership in 2011-12 and the Championship in 2013. A bunch of youth players – Mat Ryan, Trent Sainsbury, Tom Rogic, Duke, and Amini all developed under him during his tenure.

He also led Sydney FC to win the A-League Premiership in 2016-17, 2017-18, and the Championship in 2017. He was awarded the A-League Coach of the Year 3 times."

" What's Graham Arnold's style of play and favourite formation?
Throughout his coaching career, Arnold has often opted for a more attacking style of play that strongly relies on wide players. As a former forward himself, scoring goals have always been a priority and he has overseen some big wins as coach with Australia beating Chinese Taipei 7-1 in World Cup qualifying two years ago. Arnold has historically used a 4-2-3-1 formation most regularly with his wide attackers generally pushing forward as wingers in attack.  

7   11  
Arjan

Het team dat in de KKD speelt voor ons NAC is feitelijk NAC 2.

NAC 1 bestaat niet meer.....

Hoe gaat N=B dit oplossen?

14   3  
Wanny

@ ARJAN

N=B gaat eigenlijk niks oplossen. Die hebben de aandelen overgedragen en er is een STAK en een RVC aangesteld. Die zullen moeten gaan zorgen dat de juiste mensen worden aangesteld en de club de weg omhoog weer vindt.

5   3  
Die ne gast

@Breda83
Dank je. Daar kan ik al iets mee. Als Arnold aangesteld zou worden, past hij in ieder geval wel (redelijk) in het profiel dat ik van een NAC-trainer zou verwachten en is het niet helemaal gebaseerd op een ouwe jongens NAC-krentenbrood criterium. We wachten af met wie de RvC en TD op de proppen gaan komen.

2   2  
Tip

Over Arnold valt nog niets te zeggen. Dat hij in het technisch plan van G.B. is genoemd als trainer met het juiste profiel voor NAC is zeker. Dat PvH en TL pro Arnold zijn is ook waar. En in een vroeger interview heeft Arnold volgens mij al eens laten weten dat hij de voorkeur heeft om een club te trainen ipv een nationaal elftal. Je staat bij een club namelijk iedere dag op het veld. Een punt is natuurlijk wel , is er geld ? Dat is nog allemaal erg onduidelijk. Kortom ; afwachten.

1   3  
Oosterhout076

Kan er geen linksback van o21 naar de selectie overkomen?

4   2  
Tip

@DieneGast. Inderdaad is het onzin geweest om zowel Karel als Gudelj te ontslaan. Die hadden gewoon hun contract mogen uitdienen en Karel misschien wel 1 seizoen verlengen. Overigens is dat geen verwijt, ook ik was veel te kritisch op deze trainers. Geen enkel trainersontslag heeft NAC iets opgeleverd. Sterker nog we werden alleen maar zwakker. En staan dus nu waar we staan. Daarnaast kun je het als organisatie niet maken bepaalde functionarissen aan de lopende band te ontslaan. Je hebt ze met je volle verstand een contract aangeboden dus laat ze dat contract , ernstige uitzonderingen daar gelaten, uitdienen. Mij lijkt wel verstandig een trainer geen contract te geven langer dan 2 jaar bij een club als NAC. Verlengen kan altijd nog.

Laad alle berichten na dit bericht in