Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Weekoverzicht

Thiestemberg

Het is de zomerse transferwindow dus de nodige Ex-NACcers die hun geluk ergens anders gaan beproeven. Vorige week passeerde Manu Garcia de revue. Deze week is er ook een plaatsje in de rubriek voor voormalig City-huurlingen. Dat en meer lees je hieronder!

'Pablo Mari op weg naar Monza'
Het Italiaanse Monza promoveerde afgelopen seizoen voor de eerste keer in haar clubgeschiedenis naar de Serie A. Nu is het doel handhaven en dat doet de club door zich nadrukkelijk te mengen op de transfermarkt. Zo werden met Cragno, Pessina, Sensi en Carboni al de nodige ervaren Serie A spelers aangetrokken. Pablo Mari staat nu ook op het verlanglijstje. De Spaanse centrumverdediger mag vertrekken bij Arsenal. Eerder speelde Mari al voor het Italiaanse Udinese.

Geruchtenmolen rond Angelino op gang
Het huwelijk tussen RB Leipzig en Angelino lijkt op het eerste gezicht gelukkig. Toch zijn er haarscheurtjes. Eerder deze transferwindow versterkte Leipzig zich met linksback David Raum, die voor 26 miljoen(!) overkwam van Hoffenheim. Hoffenheim zou op haar beurt weer geintresseerd zijn in Angelino, net als het Engelse Brighton. Angelino werd twee seizoenen geleden na een seizoen op huurbasis in Leipzig te hebben gespeeld voor achttien miljoen aangetrokken, het is dus waarschijnlijk dat Leipzg een fikse transfersom hoop te vangen voor Angelino die nog beschikt over een doorlopend contract.

Oussama Idrissi versterkt Feyenoord
Oussama Idrissie verliet als jeugdspeler NAC voor Feyenoord, nu gaat de buitenspeler terugkeren in Rotterdam. Opvallend twee seizoenen terug speelde hij namelijk nog een half jaar op huurbasis bij Ajax. Een ding is zeker, het Spaanse avontuur bij Sevilla is niet geworden waar Idrissi op hoopte. In Spanje was hij twee seizoenen teamgenoot van andere Ex-NAC speler Nemanja Gudelj. In tegenstelling tot Gudelj kon Idrissi geen rol van betekenis spelen bij de Spaanse subtopper.

'Scorende Dessers in belangstelling van verschillende clubs'
CyrielDessers is het seizoen uitstekend begonnen bij zijn jeugdliefde KRC Genk. Voorafgaand aan het seizoen was Dessers echter niet onomstreden. Na zijn uiterst succesvolle Conference League campagne met Feyenoord staat Dessers echter in de belangstelling van FC Kopenhagen en Fiorentina. Ook Feyenoord zou zich met de transferinkomsten van onder andere Luis Sinisterra en Tyrell Malacia opnieuw kunnen melden bij Genk, Aldus Arne Slot. Na zijn flitsende start is het echter nog maar de vraag of Genk nog steeds zo graag van Dessers af wil.

Peter Hyballa opnieuw snel weg bij nieuwe werkgever
AS Trencin zag deze zomer in Peter Hyballa haar ideale nieuwe trainer. De Slowaakse club heeft veel affiniteit met het Nederlandse voetbal in de afgelopen jaren en eigenaar Tscheu La Ling durfde het aan met de bevlogen oefenmeester. Na slechts twee wedstrijden waarin Trencin één punt pakte (doelsaldo -4) is na 'wederzijds goedvinden' de samenwerking verbroken. In negatieve zin een nieuw record voor Hyballa die opnieuw op zoek moet naar een nieuwe club.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
16 Reacties
53   12  
Chris W.M.

Mits City het niet afgekocht heeft of NAC destijds iets getekend heeft er vanaf te zien zouden we voor 3 spelers toch 0.5% solidariteitsbijdrage bij mogen schrijven. Iets om in de gaten te houden.

53   12  
Chris W.M.

Mits City het niet afgekocht heeft of NAC destijds iets getekend heeft er vanaf te zien zouden we voor 3 spelers toch 0.5% solidariteitsbijdrage bij mogen schrijven. Iets om in de gaten te houden.

29   3  
Breedjeda

Geniale gek die Hyballa… maar elk weldenkend mens zou bij zoveel ontslagen toch eens bij zichzelf te raden gaan of het probleem echt altijd bij een ander ligt.

23   21  
Pietjebel

@Chris wm

Wat ben je toch geniaal hè
D'r ontgaat je niets tot vrij weinig

Topper

20   4  
TvB

Ik vraag me af of die solidariteits bijdrage automatisch wordt overgemaakt of dat iemand vanuit NAC daar achteraan moet bellen. Indien dat laatste ben ik bang dat er weinig deze kant opkomt helaas..

8   7  
Kees1234

Krijgt nac nog iets voor dessers ?

8   21  
Observant

Weliswaar ***, maar het is geniaal om te zien dat bij onze makkers van DROL Hansje D. (Alias Harry b.d./Scouting Nederland/Von Flieger/etc.) compleet onder vuur ligt.

5   11  
Dun Diëe

Als Angeliño naar Brighton gaat komt hij in de defensie met Hecke te spelen, mits hij dit seizoen niet verhuurd wordt. Kunnen ze mooi ervaringen over Breda uitwisselen.

12   36  
ome cor

Waar zijn die infantiele Hyballa roepers nou ?

36   5  
SanderH

Van Angelino had ik meer verwacht. Brighton of Hoffenheim zijn toch niet de clubs waar ik hem tot1,5 jaar geleden na RB zou zien spelen. Had echt hem wel de stap naar Sevilla, Atletico Madrid of zelfs Barca of Real zien maken. Jammer want die jongen kan echt wel wat

3   38  
lokhof

Lerin duarte is transfervrij. Misschien proefperiode geven en kijken of die nog wat kan

2   28  
pirke12

Vind zo'n overzicht toch altijd een mooie samenvatting van de laatste ontwikkelingen. Chapeau

Vandaag de laatste dag om in te schrijven , doe mee en steun het goede doel.

https://links.voetbalpoules.nl/XZGUqmW8aDuW8hu18

39   1  
F4

Belangrijkste in de categorie Ex-NAC:

Kunnen we vrijdag geen mooie, vocale steunbetuiging aan het adres van Ralf Seuntjens produceren? In kader van NAC=Breda treffend en wellicht belangrijker dan al het geneuzel over nieuwe spelers. Wat een strijd voert hij. Iemand van ons. Goed om te laten zien dat het hele gele leger hem steunt.

11   4  
gjoewie

Observant > Dat doet ie altijd al. Hij is net de paus. Die kan ook roepen wat hij wil, soms zit er een kern van waarheid in, maar we moeten hem wel kritisch volgen.
Harry BD regelt wel eens wat voor zakenmensen uit Breda en omgeving en in ruil daarvoor wordt hij af en toe gefeteerd in de vorm van een uitnodiging in een business unit. Dat kan trouwens ook voor een uitwedstrijd zijn of een wedstrijd waarin NAC helemaal niet mee doet.
Hij wordt dus door vrienden en niet-vrienden (hoe zeg je dat precies?) uitstekend op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen de club. Hij beschikt daarom over een grote kennis van het inside gebeuren. Dat heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Eerstens kan en wil hij geen deel uitmaken van welke kliek dan ook die (pro)actief deelneemt in het bestuur van de club. Dat komt ook omdat hij zijn baantje bij de bank in Zwitserland niet wil opgeven. Tweedens is hij door zijn houding die hij gedurende pakweg tien jaar heeft aangehouden niet de persoon die gezocht wordt om plaats te nemen in een bestuur of in een andere functie binnen de organisatie. En dat frustreert hem zeer. Het levert hem de positie op dat hij naar gelieven kan schoppen naar iedereen die hem onwelgevallig is. Figuurlijk dan, niet letterlijk. Als je wil weten hoe het is om Harry te zijn, moet je Asterix en de Intrigant maar eens lezen.

3   8  
De Bolle Damen

Zo jammer dat wij Hornkamp niet 2 jaar geleden hebben gehaald. Gaat nu waarschijnlijk van WII naar Nottingham Forest.
Hopelijk zien de nieuwe technische mensen eerder en beter wat er voor talent loopt.

10   1  
Naccertt

@ BSR redactie.

***, op voetbalzone staat een leuk stuk over Banzuzi. Wellicht het plaatsen waard op deze website.

7   3  
van Flieger

Het begint hier wel weer enorm te stinken zeg. Goeiedag wat een sfeertje.

Laad alle berichten na dit bericht in